Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.689
|
čitano: 14.667.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@eXecutioner

Rijetki su jako, Nitro Acer i Acer v5-573g su jedni od najjeftinijih kaj nude nekakvu zasebnu graficku i IPS ekran. Vidio sam tamo HP Envy sa touch IPS, ali nema grafe i tako. Vise su u tim ducanima nekakvi biznis ili visa klasa laptopi, bas i ne za gaming... Budem jos bacio pogled kad stignem, a ti vidi mozes li kako protegnuti budzet na tipa 920 dolara jer za te pare onda mozes dobiti Lenovo y50 i tako, neki modeli tog y50 imaju, a neki ne IPS pa treba biti oprezan.

Jesi razmisljao o ebayu, da tipa sad nekome na ebayu posaljes poruku da bi to tada i tada trebalo stici negdje taj dan, zvuci ko nemoguca misija, al ono, mozes najbolje proci sto se tice samog laptopa nekakve gaming klase.

@toni1808

Zavisi sto je namjena, prosjecnom korisniku/gameru naravno da ne treba i7. Ok, za gaming moze dobro doci i7, ali tu onda pricamo o jacoj grafici, sa i7 u kombinaciji sa 850M nebi ama bas nista dobio u nijednoj igri naspram i5 sto je dokazano na laptopsjunky di je testiran Crysis 3 i tako to, ima jos sigurno testova di se to moze lijepo vidit.

Obadva su best buyevi sto se cijene tice.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 19:51 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pa mislim da bih mogao potegnuti do 1000 dolara. Samo se pitam jel mi to treba. Imam PC pa se tamo igram (BF4 i ostalo), vise bih ulozio u recimo kvalitetan shell, kvalitetnu tipkovnicu (blacklight - za po mraku) i da mogu fino gledat 720p filmove. To bi bilo za kad sam odustan po nekoliko mjeseci. Da li za to trebam nesto jace od Geforce 840m?

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y40-80/?sb=:000001C9:00013D94: (ali to je 14" pitam se da li bi morao biti 15 minimum, mada je grafika prilicno dobra - AMD Radeon R9 M275 4GB)

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/flex-series/edge-15/?sb=:000001C9:00013D12: (kako funkcionira HDD+ 8GB SSHD - cemu tih 8GB? windows?)

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/z-series/z710/?sb=:000001C9:00013EDA: (17" varijanta sa NVIDIA GeForce GT 745M 2GB)

ako se ne varam idu ovako (jaci prema slabijem) GeForce GTX 860M -> R9 M275 -> 840M -> GT 745M -> 820M -> HD Graphics 4600

Moram jos pogledati Acer, HP i Asus modele.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 21:20 (eXecutioner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Prvi Lenovo se cini brutalan, meni bi osobno 14" bilo premalo. Razlike u dijagonali gledaj na "Display wars" stranici, meni najbolja za prikaza odnose izmedju razlicitih dijagonala. Neznam kako je rjeseno hladjenje, pogotovo kako smo nedavno uz pomoc kolege Oldya (hehe) ustanovili da se i7-5500U moze fino zagrijati. R9 275M dosad jos nisam vidio, definitivno je jaca od 840M i 745M (koje su podjednake), a slabija od 850M (mislim da najvise radi slabije optimizacije), uglavnom da, vrlo dobro za tvoje potrebe, a ove druge dvije bi isto trebale zadovoljit. Na notebookchecku pise da r9 275m ima TDP 60W, tako da mi nikak nije jasno kako je stavljena u 14" laptop, ali ok. 840M bi trebala imati TDP 30W..

SSHD funkcionira tako da tih 8GB sluzi kao cache za ubrzavanje samog harda i to onih procesa kojima bi se najvise sluzio. Gotovo sam siguran da 8GB nije dovoljno za konstantno ubrzavanje svih procesa Windowsa. Ljudi obicno kupe 128GB SSD da na njega stave Windowse i jos pokoji program i tako, HDD sluzi za skladistenje podataka, a oni kaj kupuju SSHD nemaju para za oboje, tako sam barem skuzio i to je naravno vise slucaj kod desktop PC-eva, kod laptopa nemozes puno birati.

Y40 zato nema IPS ekran, ne pise u tech specs i ovdje je fino objasnjena kvaliteta ekrana - klik, dok Edge, drugi model koji si linkao bi navodno trebao biti sa IPS kako pise.

z710 je best buy, ali tu placas opet i7 procesor koji neznam sta ce ti za tu namjenu??? Inace i7U ima nizu potrosnju od M pa moze ici u tanje, manje laptope, ali eto kako je nedavno pokazano u primjeru Acer Nitro VN7-571G, moze se fino zagrijati, makar je ta kombinacija bila sa 850M grafickom (TDP 40-45W).

Sad ja imam 2 pitanja. Prvo, zasto gledas Lenovo.com, tj. jesi primjetio da na modelima osim z710 pise da imaju shipping 2-3 tjedna.., ako ima tamo negdje blizu Lenovo ducan onda super. Drugo pitanje, zasto gledas i7 procesore..

** Kod Lenovo.com i ostalih treba paziti je li to cijena za web ili i cijena koja bi bila da dodjes u ducan kupiti isti laptop!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 21:45 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Gledam lenovo.com tek tako da dobijem neku okvirnu sliku kaj se nudi i kaj je novo. Ne zelim da me prodavaci uvjeravaju da kupim nesto sto je vani godinu i vise. Definitivno bih isao na i5, neznam zasto na http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50/ su svi i7 (isto tako i pod Specs, samo i7 pise: http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50/#tab-tech_specs). Pa navodno bi morao biti i i5.

recimo kao ovaj: http://www.officedepot.com/a/products/123764/Lenovo-Y50-70-156-Notebook-Intel/

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 21:59 (eXecutioner).
11 godina

Neznam zasto ih nema sa i5, sa i7 ja nebih uzimao taj laptop jer hladjenje navodno nije bas tolko dobro, za i5 je oke. Sa i5 ga ima u bestbuyu: http://www.bestbuy.com/site/lenovo-y50-15-6-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-1tb-hard-drive-8gb-solid-state-drive-black/7513018.p?id=1219276505191&skuId=7513018 pise da ima IPS, ali kad ukucas serijski broj u google, dobis prvi link na amazon, tamo procitas komentare i vidis da se ne radi o IPSu, nego onoj verziji sa TN losijim ekranom...

Znaci samo ona 3 ducana gledam, Bestbuy, Wallmart i Radio Shack ?

16 godina
neaktivan

Bestbuy

officedepot

TigerDirect

to su kao najveci, s time da je BestBuy broj 1 u Americi. Trazim jos ako nesto ima.

steta sto se ne moze kupiti Alienware 15" za 1199USD. Izlazi tek u 3 mjesecu i samo online se moze naruciti, koliko sam vidio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 22:49 (eXecutioner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pogledao sam detaljnije svih 5 ducana i pri vrhu tvog budzeta, ovi mi se cine best-buyevi s time da sam naglasak u potrazi stavio na 15.6" IPS :

gaming - 900 dolara

http://www.walmart.com/ip/Lenovo-Y50-Intel-Core-i7-8GB-Memory-1TB-HDD-8GB-SSD-15.6-Notebook-Windows-8.1/37673230

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/search.asp?keywords=59425944 - isti, drugi ducan

Obadva bi trebala biti sa IPS, gledati sa oprezom. Meni je muka vise gledat koji dolazi koji ne sa IPS.

hard-core performans - 1000 dolara

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=9559209&CatId=3998

Naglasak je na hladjenju, koje odoka izgleda superb, kad se otvori ekran, donjim dijelom podigne laptop tako da moze lakse "disati" Radi toga je bolji od y50 i opet je upitan IPS ekran.

ultrabook/touch - 780 - 930 dolara

http://www.officedepot.com/a/products/145002/Dell-Inspiron-15-5000-15-5548/;jsessionid=0000GP8jdlXa5XVpGay9BB5jam2:17h4h7aom

jeftiniji model bez zasebne graficke - http://www.bestbuy.com/site/dell-inspiron-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i7-8gb-memory-1tb-hard-drive-silver/8733545.p?id=1219362861586&skuId=8733545

ultrabook/touch/rasklopiv(kao tablet) - 900 dolara

http://www.bestbuy.com/site/hp-envy-2-in-1-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-m-8gb-memory-516gb-hybrid-hard-drive-natural-silver/9247032.p?id=1219405779408&skuId=9247032

Da ne bi bilo zabune ima ovaj proc, neka verzija superstedljivog Broadwell i5U, prosjecni Passmark score 3100, nikakav gaming ne ocekuj od ovog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 0:36 (The_Fichek).
17 godina

mislim potrošit jedno 300-350€ na prijenosnik. treba mi kao sekundarno računalo kući ženi za surfanje, maloj djeci za igranje flash igara na friv.com i meni za forume, portale, možda koji film, uglavnom za slobodno vrijeme. ne treba mi ništa jače od intelove grafike. ne trebaju mi windowsi, jer gore ide ubuntu. bitan mi je dobar ekran i baterija te kvaliteta izrade, jer će ići po kući, dvorištu, u puno ruku. dvoumim se između 11,6" lenovo edge e130 i toshibinog chromebook 2 s 13" FHD IPS. chromebook ima 16GB SSD, al to mi nije bitno jer su mi ionako svi dokumenti u google oblaku i koristim gappse. chromebooku je plus što nema ventilator (nema buke), baterija traje i traje, lagan 1,35kg i ima prekrasan full hd IPS ekran. tek je izašao i već je rasprodan u velikoj britaniji. ne znam da li se isplati od lenova uzimati van t,x serije. laptop kvalitetne izrade s većom dijagonalom mi izlazi iz proračuna

There is no job like cron job!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...Ovaj drugi Tigerdirect ducan mi se cini kao najbolji za kupovinu gaming laptopa, evo njihove ponude do 1000 dolara:

http://www.tigerdirect.com/applications/Category/guidedSearch.asp?CatId=17&sel=Detail%3B175_1173_24023_24023,Price%3BPrice7

Najinteresantniji se cini prvi Cyberpowerpc, u odnosu na 50 dolara jeftinijeg ovaj nudi i7 i ja mislim IPS.

Znaci prije bi uzeo ovaj nego Lenovo Y50? Nikad nisam cuo za CyberPowerPc.

11 godina

Edito sam skroz post. CyberPowerPC je jak brand, mislim da su novi i konkurentni u trzistu gaming laptopa. Uglavnom cim pogledas, znas da je bestija od laptopa, samo je upitan IPS ekran, a model bi ga trebao imati, iako mene muci sto pise 5400rpm HDD, a na njihovoj sluzbenoj stranici svi imaju 7200rpm. Opcenito mi se cini da ti ducani imaju dost tehnickih pogreski pa je najbolje da im saljes mejl da napisu skroz tocne specs laptopa koji te najvise zanima. Tu je opet problem sto ti mogu napisati: te specs nam je dao uvoznik i onda ga fuckas. Tako bi npr. odgovorili da pitas hrv. ducan..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 0:42 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Hvala Fichek, budem jos pogledao par modela jer jos samo 4 dana imam prije putovanja.

Ne mogu izbaciti iz glave Alienware 15" - totalno bi bio Sheldon. :D

12 godina

pazi ti ove šaljivđije iz future:

1. Laptop ASUS G551JK (15.6"IPS(1920x1080), Core i5-4200H, 8GB, 1000GB@7200rpm, DVD-SM, Nvidia GTX850M 2GB -> 7.952,49 KN LINK WTF!!! prije 2 tjedna bio 6300 KN

u isto vrijeme u istom dučanu

2. Laptop ASUS N551JM, (15.6"IPS,Intel i5-4200H,8GB,1TB,GTX 860M -> 6.788,00 LINK

dakle, isti laptop samo druga boja i bolja grafa , a cijena za 1164kn manja, zanimljivo

Vozdra!

0 0 hvala 0
11 godina

Nije to sigurno izuzetak, ima more takvih primjera npr. kucaj hp omen pa ćeš vidjeti cijenu ili alienware sa 860m 4gb od preko 19k kuna (saznao od odlya), a nema nijedan alienware sa 860m ispod 15k kuna. Ugl. stvar je u tome da je ovaj 2. asus kojeg si naveo best buy, a ovaj 1. nije :D.

Inače malo sam čačkao po nabavi i naišao na par pojeftinjenja u gaming segmentu:

x550jk čini mi se da je malo pojeftinio - link

x550jk sa i7 je došao u par trgovina i to još jeftiniji nego je dosad bio - link

n551 sa 860m pojeftinio par stotina kuna (nisam siguran ima li ovaj 1. u arhiteha ips) - link

EDIT: Vezano za onaj problem sa ddr3/ddr5 850m u x550jk, jedan lik na hcl forumu je izgleda dobio odgovor da je model u instar informatici ddr5. Navodno su mu rekli da je razlika između te 2 verzije manje od 1% što je opet netočno. Ispitao bi ja to malo, ali nisam član tamo. I ddr3 vezija je za te novce odlina ponuda, ali nije izgorega dobit ddr5 verziju :D.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 14:15 (AirLive).
16 godina
neaktivan

Evo ti Aliena za 19.900 kn sa 860M 4GB.  

http://www.instar-informatika.hr/notebook-alienware-18-intel-i7-4700mq-16gb-1tbssd-80gb-gtx-860m-4gb-win81-3-god-jamstvo/Alien-17-4700-GTX860M

E sad budi lud to kupiti uz puno jeftiniji ROG sa 980M 4GB recimo. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 13:23 (Oldy).

0 0 hvala 0
13 godina
kompajler kaže...

pazi ti ove šaljivđije iz future:

Ne određuju oni cijene. Ako uvoznik veli da je cijena laptopa porasla na 7.500,00kn, onda se cijena diže i u dućanu. To je tako nažalost. Nije da Futura uvozi izvana.

Ista stvar je u svakom web shopu, premda mislim za ovo da je konkretno neka greška u pitanju.

Fuck me I am famous.
12 godina

Počela je dobra akcija u veljači od strane Asus-a, ako se pokvari laptop u prvoj godini mozete dobiti povrat cijelog iznosa koliko ste platili laptop plus uredno popravljen laptop.

Više informacija 

Svakako prije treba provjeriti koji su sve modeli podržani u akciji. 

0 0 hvala 0
12 godina
Oldy kaže...

Evo ti Aliena za 19.900 kn sa 860M 4GB.  

http://www.instar-informatika.hr/notebook-alienware-18-intel-i7-4700mq-16gb-1tbssd-80gb-gtx-860m-4gb-win81-3-god-jamstvo/Alien-17-4700-GTX860M

E sad budi lud to kupiti uz puno jeftiniji ROG sa 980M 4GB recimo. 

Za te novce koliko dođe Alienware u instaru radije kupis MSI GT80 brutalan laptop ako vec mora biti ta svota iako je i to precijenjeno dost. 

11 godina

"šaljivđije iz future" su fulali prvu znamenku, umjesto 5 stavili 7, pogreska je ispravljena, neznam cemu histerija.

Znaci G551JK sa i5H i gtx850M kosta 5915kn kod njih, sestrinska firma MagazinRS ga drzi za najmanje, 5850kn.

Modelu N551JM sa i5H i gtx860M je pala cijena sa min. 6700kn na min. 6335kn.

Modelima tih laptopa sa i7 nije pala cijena.

Interesantno g551jk sa i7 je poskupio za 100kn, a n551jk sa i7 i gtx850M se stvorio za 6400kn

AirLive je napisao sve potrebno za X550JK model, budzet verziju ovih sa HD rezom i bez IPS ekrana, posebno isplativ za nekog tko misli spajat laptop na monitor.

Meni je sumnjivo da ima GDDR5 850M jer svi ducani imaju istu sifru artikla: 90NB0682-M02290 i kako ga onda jedan ducan drzi sa DDR3, drugi sa GDDR5, sve mi smrdi na mamilicu, tim vise sto Instar nije spustio cijenu tog laptopa, tko zna..

Skupa sa akcijom o kojoj je Roby pisao, izgleda da je Asus postao vrlo konkurentan u srednje skupom rangu, sve sto im fali je neki jeftiniji 17,3" IPS model.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 17:10 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

pozdrav, dali mi mozete preporuciti neki laptop do 3ipo tisuce kuna a da je dobar za igranje football manager 2015?

0 0 hvala 0
11 godina
11 godina
neaktivan

Pozdrav, možete li mi preporučiti laptop do nekih 3.500,00 kn, da je 15''.
NAPOMENA: ne trebam neki pre jaki za gaming nego za faks, filmovi, internet itd.
Što mislite o ovom? 3.400,00 kn otprilike dođe. http://www.toshiba.rs/laptops/satellite/satellite-c55-a/satellite-c55-a-1gk/

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 17:31 (BLazjEAhh).

0 0 hvala 0
11 godina

840M je dosta jaca od 710M, procitaj post iznad svoga i to ti je odgovor. Je, procesor je slabiji, no nebi vidio razlike osim u CPU zahtjevnim igrama, no velim i kod tih je najbitnija graficka. Jos sa Lenovom i Acerom dobis FHD rezu, a izmedju ta 2 sam opisao razliku, znaci Acer nesto cvrsci i hladniji na opip, matt a ne glossy ekran, vrijedi spomenut i svjetlecu tipkovnicu.

17 godina
neaktivan

@The_Fichek

Narucen Asus N551 na http://www.ekupi.hr/ASUS-N551JM-90NB06R1-M03070-prijenosno-racunalo-491525.aspx

One ladice 9.5mm koju sam te molio da mi linkas nema nigdje u hrv pa sam narucio sa ebaya. Javim dojmove o laptopu kada ga dobijem u ruke. Hvala jos jednom na svemu :)

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To sa Asusom treba printer da bi im printao dokaze a sada koliko oni kuže hrvatski za pročitati taj račun i papir sa servisa da je popravljan i što je popravljano i da li će na kraju krajeva oni to prihvatiti kao razlog. 

To je meni sve idi mi, dođi mi. 

0 0 hvala 0
17 godina
Xatrix kaže...

@The_Fichek

Narucen Asus N551 na http://www.ekupi.hr/ASUS-N551JM-90NB06R1-M03070-prijenosno-racunalo-491525.aspx

One ladice 9.5mm koju sam te molio da mi linkas nema nigdje u hrv pa sam narucio sa ebaya. Javim dojmove o laptopu kada ga dobijem u ruke. Hvala jos jednom na svemu :)

Bio bih zahvalan ako možeš staviti i temperature cpu/gpu u slučaju da imaš neku zahtjevnu igru.
Dvoumim se izmedju ovog i acer nitra, n551 ima samo jedan vent pa me zanima dokle idu temp.

11 godina

Otkud ti to da ima samo jedan vent? 

16 godina
neaktivan

Gledajući ga po yt ja ni ne kužim gdje mu je vent? Iza nije..... Valjda. 

Edit: A je sa lijeve strane kao na probooku. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 19:08 (Oldy).

1 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

Otkud ti to da ima samo jedan vent? 

nema baš puno reviewa na engleskom, pa sam našao prilično detaljan na mađarskom :D ali da se skužiti ono bitno.
vidi se dolje na slikama otvorenog laptopa, po meni ne baš naj sretnije riješenje gdje toplovodne cijevi idu od gpu preko cpu do venta (možda je obrnuto cpu > gpu, nisam sigur.) >> link <<

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 19:10 (zzZZzz).
16 godina
neaktivan

Lijevo mu je vent a desno mu je optika ipak N serija nije toliko gaming kao G serija. 

A i većina N551 ima TN svega 2 kod tog mađara imaju IPS što je po meni puno bolje,

tj. ne znam za nitro da ima TN...... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 19:16 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
Oldy kaže...

Lijevo mu je vent a desno mu je optika ipak N serija nije toliko gaming kao G serija. 

A i većina N551 ima TN svega 2 kod tog mađara imaju IPS što je po meni puno bolje.

Ekran u tom testu nije bitan, ostale komponente su iste. Kod nas su vecinom IPS koliko sam vidio.
G serija izgleda da je na istu foru  >  Link

U oba slučaja idu preko 90 stupnjeva sto mi nije bas idealno :/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice