Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.161
|
čitano: 13.546.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Nlghthawk kaže...

Pozdrav , treba mi preporuka za laptop(za sestru) DO 2000kn (bez plaćanja windowsa ) , primjena je za face ,yt i ostale gluposti , plaćanje gotovinom .

Ako mora biti iz ducana jedino mi se ovo cini ok buy http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11762

Mozda se da naci nesto jace preko njuskala ali po meni za navedene radnje cisto dovoljno, jedino nema optike...

9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav svima.

Nadam se da je ovo pravo mjesto za moje pitanje.

Ubrzo će mi prijatelj iz SAD-a dolaziti u Hrvatsku i može mi ponijeti laptop. 

Ovo sam pronašao na ebayu. Zanima me kakvo je vaše mišljenje i može li se za te novce dobiti nešto možda još i bolje. 

Lenovo IdeaPad Y50

Hvala!

Miles Kington > Quotes > Quotable Quote “Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, wisdom is not putting it in a fruit salad.”

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@unskilled

Koju rezoluciju preferiras na 15,6" ekranu HD ili FHD i zanima li te FHD na 17,3". Sa tim vecim ekranom bi dobio najslabiji i3-4030U procesor u tom rangu, sa 15,6" FHD i5-4210U, a sa 15,6" HD i5-4200M, tako da tu trebas nac nekakvu svoju zlatnu sredinu pa se javi. Sto se tice procesora guglaj pa vidi kako bi pasali sa programima kojima se mislis baviti.

15,6" bi bilo sasvim okej. A sad, uzeo bi svakako i5-4200M samo mi nije jasno baš. i5-4200M po specifikacijama je jači i ima jaču integriranu Intel® HD Graphics 4600 naspravam ovog drugog procesora sa Intel® HD Graphics 4400. Nebi li onda i5-4200M trebao biti FHD? 
Ali sigurno 15,6" HD i5-4200M.

16 godina
disperadun kaže...

Pozdrav svima.

Ovo sam pronašao na ebayu. Zanima me kakvo je vaše mišljenje i može li se za te novce dobiti nešto možda još i bolje. 

Lenovo IdeaPad Y50

Uf, šta oni mogu kupiti za 1000$, jbt pa to ovdje dodje 1500$, i više...

14 godina
JuXo kaže...

gledam si nekakav laptop pošto putujem iz Hrvatske, po svim mogućim temama najbolji je uvijek Lenovo, gledam laptope 3-3500 kn, i ovaj mi je zapeo za oko, pa me zanima mišljenje

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.b4b1f12b3e814cecb127d4840a141e0e.lenovo-prijenosno-racunalo-ideapad-z50-70-intel-core-i3-4030u-4gb-1tb-freedos-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gt840-2gb-59432077-59-432077.aspx

bump

jel imate bolji prijedlog ili taj? našao sam ga i u ADMu za otprilike tu cifru

mrzim internet TD ratnike
11 godina
Erda kaže...
disperadun kaže...

Pozdrav svima.

Lenovo IdeaPad Y50

Uf, šta oni mogu kupiti za 1000$, jbt pa to ovdje dodje 1500$, i više...

@Erda, 1000 dolara tamo = 1000 eura vamo, znaci za 1500 eura bi se nasao dosta bolji laptop, npr. onaj Asus kojeg sam nedavno linkao.

@disperadun neznam sta rec kad neznam di sve mozes kupovati, da pretrazujem ebay opcenito ili sto??? UHD reza je overkill, bitno da ima IPS ekran sto valjda ima, ostalo super, i7 bi mozda sa vremenom sprzio taj laptop, ali imas dobro medjunarodno jamstvo. Kakav Asus bi mozda bio bolja stvar, MSI, itd. nesto sa jacom grafickom umjesto tih ovekill drugih specs posto je pretpostavljam namjena igranje?? U tom slucaju onda vidi sta se nudi sa 870M, 880M, mozda 970M, makar to je vec sve skuplji rang, ali vrijedi potrazit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 20:50 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
ebay s dostavom u SAD-u.

Primarna namjena nije igranje, ali volio bih da mogu i dogodine novu FIFU vrtit. ;)
“Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, wisdom is not putting it in a fruit salad.”
11 godina

LooooooooL. Okej, koja je onda primarna namjena, ak smijemo znat?

13 godina
neaktivan

Kakva je graficka AMD Radeon R5 M255,  tj. koliko je slabija od 840m?  Te sto mislite o ovom laptopu, HPprobook 470...

http://mondo.hr/tehnika/tehnika-racunala/laptopi/hp-probook-470-g2-notebook-pc-g6w50ea

hoce li mi tko pomoci dali je bolji ovaj HP ili ovaj Lenovo G710

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g710-59-431937-core-i5-4210m-dvdrw-6gb-1000gb-geforce-820m-17-3-led-lan-bt-kamera-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.109

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 22:07 (islander86).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

LooooooooL. Okej, koja je onda primarna namjena, ak smijemo znat?

Renderiranje iz ArchiCAD-a, Adobe Premiere Pro, AutoCAD i sve to istovremeno kad je gužva. :)

“Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, wisdom is not putting it in a fruit salad.”
11 godina

Onda mislim da bi se tesko naslo ista drugo bolje, budem nabacio pogled, a ti provjeri je li zbilja IPS ekran.

EDIT: Imas 17,3" Lenova iste serije, no kako je veci i malo doradjeniji ima prilicno bolje hladjenje, a u odnosu na onog ne dolazi sa 256GB SSDa nego 1TB HDD i ovaj ima Touch ekran uz IPS 1080p:

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-Y70-16gb-ram-1tb-hd-nvidia-Touch-screen-/221662847206?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item339c22a0e6

Laptopa je zbilja hrpetina koja se moze trazit. Trenutno nemam vremena, ako nije hitno malo stani na loptu i svakako dobro provjeri sto je sa medjunarodnim jamstvom brandova, ebay jamstvom. Vrijedi reci da Lenovo y70 i y50 spadaju u laganu gaming kategoriju u doslovnom smislu, tj. sto se tezine tice. Tu jos spada i Acer Nitro i neki (15,6") Asusi i tak, ostali su teski 4, 4 i pol kile. Neznam kolki je to dealbreaker, kao ni koju dijagonalu bi uopce radje htio?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 23:02 (The_Fichek).
15 godina

kupio sam Acer E5-572G i5-4210M,nVidia 840,1tb disk,full hd ekran.

pa da velim koju riječ o njemu.

ekran je matt full hd,boje su malo isprane i kut gledanja je dosta mali al to nije problem jer se laptop normalno koriti,tj gleda.

tipkovnica je dobra i tipke su lijepo napravljene i ugodno je tipkati na njemu,jedino se na sredini tipkovnice čuje drugačiji zvuk,kao da je šuplje ispod al to mi ne smeta.

poklopac ekrana i prednji dio je u crnoj boji sa imitacijom brušenog metala i to izgleda sasvim ok i daje neki osječaj malo skupljeg laptopa.

komponente koje su u njemu omogučuju ugodan rad i igranje na solidnim detaljima nekih starijih igrica.

u normalnom radu laptop nije uopče bučan tj nečujan je.

za cijenu koju sam ga platio(manja od cijene iz dučana) je laptop ok.

temp su mi malo čudne.

laptop je na adapteru stalno i na balanced,kod surfanja i otvorenih par tabova temp je od 45-50C,a kod igranja temp je oko 80-82C.

dali je to normalna temperatura s obzirom da mi je u sobi 25-28C?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The_Fichek kaže...

@Erda, 1000 dolara tamo = 1000 eura vamo, znaci za 1500 eura bi se nasao dosta bolji laptop, npr. onaj Asus kojeg sam nedavno linkao.

@disperadun neznam sta rec kad neznam di sve mozes kupovati, da pretrazujem ebay opcenito ili sto??? UHD reza je overkill, bitno da ima IPS ekran sto valjda ima, ostalo super, i7 bi mozda sa vremenom sprzio taj laptop, ali imas dobro medjunarodno jamstvo. Kakav Asus bi mozda bio bolja stvar, MSI, itd. nesto sa jacom grafickom umjesto tih ovekill drugih specs posto je pretpostavljam namjena igranje?? U tom slucaju onda vidi sta se nudi sa 870M, 880M, mozda 970M, makar to je vec sve skuplji rang, ali vrijedi potrazit.

Nisam to htio reći.

Tisuću dolara je 865 eura. Za tu cijenu u Evropi ne možeš kupiti ni blizu takav laptop...

9 godina
neaktivan

Pozdrav, ljudi,

trebao bih laptop prvenstveno za Photoshop i Illustrator. Dakle, dobro bi došao jači procesor i poviše RAM-a i kvalitetniji ekran nije na odmet(FHD)... Pohrana nije važna, štoviše dobro bi došao nekakav SSD od 128-256GB.

Postoji li nešto u rangu do 5 500 kn?

0 0 hvala 0
11 godina

@skrba

Po meni su temperature okej, a ova u loadu mozda malo previsoko, nista kriticno, po meni. To je jedan od rijetkih laptopa sa i5M i 840M u kombinaciji u Hrvatskoj, stoga temperature jednostavno jesu za ocekivati da budu nesto vece od laptopa iste kategorije sa kakvim stedljivim proceorom i 840M. Izrada kako si ju opisao mi se cini prosjecno dobra, okej, nesto sto bi i ocekivao od laptopa tog ranga u Hrv.

Nisam strucnjak za temperature i je li to zbilja okej, sigurno ce se javit jos netko po tom pitanju. Kako got bilo razmisli o vanjskom cooleru, npr. ovom kojeg sam imam. Grije li se sto laptop izvana, na gornjem dijelu tipkovnice?

@Erda

Nesporazum. Da, za te novce, eure nema nist slicnog nego bi trebalo radit kompromis i7+850m ili i5+860m pa gledat kakav ekran se dobije itd.

@Drago_xD

Haj prvo pitaj forumasa moze li ti nabavit jos jednog Lenova ili slicnog iz SAD-a za 1000 dolara :))) Pogledaj o cemu je rijec hehe. Ovako iz Hrvatske gledaj:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z710+i5 sa FHD, fina izrada

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Asus+X751LK sa HD+, malo slabija izrada, i7U malo slabiji od i5M, gtx850m debelo jaca od 840m, +2gb rama

ili ako ti je u redu 15,6 HD, ali sa pravim, a ne stedljivim i7:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+x550jk+i7 najbolji performans laptop u tom rangu, kompromis je na ekranu i izradi u neku ruku

ako se mozes protegnut gledaj 15,6" IPS FHD: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+g551jk kojeg je bilo i za 6100kn, a mozes primjetit da onaj sa i7 dolazi za 300kn vise od onog sa i5 pa je veceg ulozeno/dobiveno omjera, makar je vec 1000kn preko tvog budzeta.. Linko sam ti ga jer takva masina bas i nema kompromisa u smislu izrade, ekrana i tih nekih stvari na kojima se stedi.

@islander86

Slabija je od 840m, a tu negdje jaka kao 820m. Procesor je osjetno jaci u Lenovu g710 i od ta 2 je Lenovo bolji odabir. U tom rangu za igre je po meni najbolji Asus K555LN i da bi izbjegao potencijalne probleme koji su moguci sa Acerom koji jedini u tom rangu ima kombinaciju 840M + i5-4210M nije lose ici na tog Asusa koji uostalom gore nema prikriveni nego pravi metalni finish sto bi ga trebalo cinit nesto cvrscim od konkurencije, ali opet netreba ocekivati cudo od izrade sve skupa. Temperature bi svakako trebale bit manje od tog Acera, prvenstveno radi procesora manje potrosnje, a malo slabijih performansi zatim radi vjerojatno nesto bolje izvedenog hladjenja.

@JuXo

Vidi sto je sa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6 Taj u odnosu na Lenova gore ima metalnu cvrscu izradu, matt ekran i svjetlecu tipkovnicu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 23:04 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Pozdrav, Fischeku posebno :D, vidim pise se... Ja cekam cijenu za g551jk i definitivno taj uzimam.Imal neko od forumasa iskustava sa ovim laptopom, ili nekim starijim ROG modelima. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
narsil_crain kaže...

Pozdrav, Fischeku posebno :D, vidim pise se... Ja cekam cijenu za g551jk i definitivno taj uzimam.Imal neko od forumasa iskustava sa ovim laptopom, ili nekim starijim ROG modelima. 

Laptop ima sve isto kao i N550JK, razlika je jedino u boji kucista. Isto hlađenje, ista grafička, ista tipkovnica i touchpad. Sve sto vrijedi za N550JK u pravilu vrijedi za taj "Rog".

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
11 godina

Razlika je i u osvijetljenju tipkovnice, bijela vs crvena. Meni osobno je crvena puno atraktivnija u kombinaciji sa crnim kucistem no s druge strane bijela boja je manje podlozna otiscima prstiju i prasini. 

I da N550JK ima totalno drugaciji koncept hlađenja i raspored ispod poklopca, dva venta vs jedan veci kod G551, mozda si mislio na N551JK jer je on identičan ispod haube kao i G551JK...

I da G serija ima GDDR5 memoriju dok N serija GDDR3 sto se tice gpu...

http://www.ultrabookreview.com/5574-asus-g551jm-review/

moze biti da je razlika u JM i JK sto se tice tip rama...

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 1:58 (roby27).
9 godina
neaktivan

Da, na N551jk sam mislio...btw. koliko je gtx860 jaca od gtx850 na istom i5H ili i7H procesoru.

11 godina

cca 10fps na FHD rezi sa istim postavkama, ponajprije jer tu ulogu igra gddr5 memorija tako da ako ces iz Hrvatske vidi i onog Lenovo y50, tocnije ovog

9 godina
neaktivan

Bok, trebao bi laptop do 5000 kn, za office , i nesto malo cad i photoshop. Bitno mi je da je dobra baterija, hladenje i izrada. Zahvaljujem na pomoci .

0 0 hvala 0
15 godina
The_Fichek kaže...

@skrba

Po meni su temperature okej, a ova u loadu mozda malo previsoko, nista kriticno, po meni. To je jedan od rijetkih laptopa sa i5M i 840M u kombinaciji u Hrvatskoj, stoga temperature jednostavno jesu za ocekivati da budu nesto vece od laptopa iste kategorije sa kakvim stedljivim proceorom i 840M. Izrada kako si ju opisao mi se cini prosjecno dobra, okej, nesto sto bi i ocekivao od laptopa tog ranga u Hrv.

Nisam strucnjak za temperature i je li to zbilja okej, sigurno ce se javit jos netko po tom pitanju. Kako got bilo razmisli o vanjskom cooleru, npr. ovom kojeg sam imam. Grije li se sto laptop izvana, na gornjem dijelu tipkovnice?

tako i ja mislim da je ova u idle ok,kolko može biti jer je procesor M a ova u loadu je malčice prevelika,al zasad neide dalje od 82C,to je bio maximum,neznam jel ima ovaj laptop još neko da se javi kako je njemu?
tipkovnica je topla tj pokrov na desnoj strani al nije vruče baš i ne držim prste na njemu pa baš i neznam al kad sam probao dotaknuti bilo je ok.
razmišljao sam o tom cooleru kojeg si linkao i znam da ga imaš ti,kolko skida temp u idleu i loadu otprilike i na kolko ti je vent na njemu namješten?
i još pitanje u vezi biosa,pošto imam ssd koji čeka za ugradnju(čekam 9.5mm caddy da  mi dođe,12.7mm neide),u biosu imam samo opciju za hdd ne i za čitač da radi u AHCI neznam kako če mi onda raditi SSD,u IDE il AHCI dal neko zna?
SSD ide na mjesto optike jer je do harda jako teško doči,preko tipkovnice i to mi je največi minus laptopa.
reklama mala:) ako treba kome imam hdd caddy 12,7mm na prodaju,novi nekorišten.
9 godina
neaktivan

Imao sam priliku jucer live vidjeti http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+59432226 u radu...odlican ekran, odlicna izrada. Nazalost nisam nigdje uspio vidjeti Nitro-a. Vrlo vjerojatno cu uzati lenovo, zbog tuzemne garancije i kupovine preko firme. Nedostatak ssd-a cemo onda vjerojatno kompenzirati zamjenom hdd-a sa ssd-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da li tko zna nesto o ducanu adm.hr (acquisitum magnum) ?? imaju onaj lenovo u uhd rez 

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15535

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

0 0 hvala 0
14 godina

Poštovanje,

može jedan prijedlog za laptop do 350€ (cca 2600kn) za internet / filmove / i možda po koja igrica (CoD4, NFS Most Wanted i sl).

Može i online kupnja (npr. adm, links...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@Catch_Me

Sto ce ti UHD reza? Vidi poklapa li se p/n tog Lenova sa Lenovo UHD IPS iz Lenovo Store-a. Btw. nisam nit znao da kupujes preko firme. Vidi kolko bi popusta dobio na Asusa sa 970M, mozda se iznenadis.. ako ti je to uopce moguce.

@roby27

Takodjer vidio, dobar video. Izgleda da je dosao ili ponovno dosao upravo taj model iz videja, sa 980M grafom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+980m, 1500kn skuplji od onog sa 970M. Valjda G751JY u odnosu na G751Joznacava samo razliku u grafi ili trzistu, a ne razliku u izradi.

Htjedoh prije napisat da se i izrada debelo placa naspram Nitroa za manje novca, ali nisam htio pokrenut raspravu :D Nesto sto se usporedjuje sa MSI Dominator GT72 Pro kupit za 10.5k je po meni solidan deal, a izgleda da je MSI skuplji ponajprije radi mogucnosti upgradea grafe. Nisam znao da je mobile PCIE mxm 3.0 tolko skup..

@sisko93

Bas se i neces naigrat sa laptopom za 2600kn, jedini odabir u tom rangu je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=820m+asus Po meni je za nekakvo igranje na laptopu bolje protegnut se na 840M i po mogucnosti barem sa i3 ili gledat Njuskalo, nesto sa 8750M i kakvim Intel i3/i5M ili a10 ADM procesorom se nadje ispod 3000kn. Ovaj nudi Lenovoa sa FHD, i3U i 840m koja je inace nesto bolja od 8750M, a 8750M je bolja od entry 820M.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 17:48 (The_Fichek).
16 godina
Catch_Me kaže...

Da li tko zna nesto o ducanu adm.hr (acquisitum magnum) ?? imaju onaj lenovo u uhd rez 

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15535

Cesto tamo kupujem, nikad nikakvih problema nisam imao.

11 godina

best buy za 2100kn

0 0 hvala 0
11 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 17:53 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice