e jel bi bilo bolje da je u lapu ram 1x8GB, pa onda kasnije mozda ubacim jos jedan od 8GB, pa imam 16 (naci full potencijal) ili da samo ima 2x4GB, jer u tom slucaju nebi nista ni mijenjao? znam da je bolji performans s 2x4 nego s 1x8, ali ne znam koliko bolji. sta vi mislite?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma imam elektro obrt. Do sada mi je koristio acer aspire 5730zg. Želio bih nešto novo. Nisu meni neki veliki zahtjevi za laptopom niti ja crtam u autocadu. Pregledam samo instalacije shemu i to je to.
Lenovo G710 bi vam po meni najbolje pasao, na 17.3" ekranu ce se ipak ljepse i lakse radit. Sasvim dosta bi vam trebao biti ovaj model - nek vas nebude strah, taj pentium 3550M ima snage kao i5 4xxxU. + jako lako se servisira. Moja osobna preporuka, ako ne koristite optiku na njezino mjesto stavite HDD Caddy i dodajte SSD. Ako ipak zelite nesto skuplje, onda samo jaca verzija istog notebooka.
ja vas intenzivno čitam zadnjih par tjedana i odlučio sam se za ASUS G551JM-CN013D i upravo me zvali iz Instara da su ga dobili i idem po njega danas.
Na stranici je još "U dolasku" pa dajem mali inside info ako nekoga zanima (u Arhiteh dolazi isto kroz par dana).
ja vas intenzivno čitam zadnjih par tjedana i odlučio sam se za ASUS G551JM-CN013D i upravo me zvali iz Instara da su ga dobili i idem po njega danas.
http://www.instar-informatika.hr/product.asp?product=notebook-asus-g551jm-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i7-4710hq-12gb-1tb-hdd-geforce-gtx-860-4gb&code=G551JM-CN013D
Na stranici je još "U dolasku" pa dajem mali inside info ako nekoga zanima (u Arhiteh dolazi isto kroz par dana).
Super .
Baci koju rijec ovdje nakon upoznavanja .
http://www.instar-informatika.hr/product.asp?product=notebook-asus-g551jm-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i7-4710hq-12gb-1tb-hdd-geforce-gtx-860-4gb&code=G551JM-CN013D
Super .
Baci koju rijec ovdje nakon upoznavanja .
dogovoreno.
upravo sam u potrazi za SSD Samsung Evo 840 250gb koji ću upariti s njim umjesto optike :)
Malo vidi i sto je sa half-size msata SSDevima koje mozes ubacit u njega bez da vadis optiku i postojeci HDD, ista je brzina samo neuobacijena velicina proizvodnje.
Jesi ih pitao ima li IPS ekran??????
Navodno isti model imas u ADMu za 250kn manje - klik. Kazem navodno jer su ista slova modela, ali malo drugaciji opisi. Naime ovdje ne pise explicitno da ima IPS ekran, a pise: "SATA 1TB 7200RPM 2.5 HDD + SATA 24G MSATA HC SSD" Ne kontam je li to SSHD ili samo 24GB SSDa u tom msata utoru, iako je i to vise od 0.
Znaci predlazem da i to pitas, makar si sve vec dogovorio, a IPS ekran obavezno pitaj pa nam javi sto kazu.
Malo vidi i sto je sa half-size msata SSDevima koje mozes ubacit u njega bez da vadis optiku i postojeci HDD, ista je brzina samo neuobacijena velicina proizvodnje.
Jesi ih pitao ima li IPS ekran??????
Navodno isti model imas u ADMu za 250kn manje - klik. Kazem navodno jer su ista slova modela, ali malo drugaciji opisi. Naime ovdje ne pise explicitno da ima IPS ekran, a pise: "SATA 1TB 7200RPM 2.5 HDD + SATA 24G MSATA HC SSD" Ne kontam je li to SSHD ili samo 24GB SSDa u tom msata utoru, iako je i to vise od 0.
Znaci predlazem da i to pitas, makar si sve vec dogovorio, a IPS ekran obavezno pitaj pa nam javi sto kazu.
na svim recenzijama ovaj moj model ima IPS, ali još provjerim tamo s njima za svaki slučaj jer mi to i je jedan od uvjeta.
ali je moj model CN013D, a ne CN094D koji si ti linkao (8 umjesto 12 GB rama, 2 GB na grafičkoj manje...)
zna li netko gdje jeftino (jeftinije?) mogu nabaviti ladicu/caddy/bracket za disk za laptop?
čini mi se da je 9.5mm za ovaj laptop, a naručio sam neku s ebaya za 40kn, ali mi je to sad dugo čekati jer dolazi krajem mjeseca.
Evo u vezi ovih Asus ROG laptopa, u jednoj od rasprava sam našao sljedeće:
"It seems that GL got non-IPS panels and G got IPS panels."
Pa pripazite pri kupovini :)
Source: http://forum.notebookreview.com/asus-gaming-notebook-forum/754260-asus-rog-g551-76.html
Aha, ti gledas skupljeg za 7000kn. Nisam skuzio iako si podebljo. Ja sam mislio da kupujes ovo: http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g551jm-cn094d-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i7-4710hq-8gb-1tb-hdd-g/asus-g551jm-cn094d koji onda ima iste te oznake, tj. CN094D, neznam otkud si izvukao PQLDFU. Kao sto AirLive rece +2GB ces osjetit samo u nekim igrama sa visoko podignutim nekim postavkama, s kojima onda gubis FPS, tako da ako mislis fluidnije vrtit najjace igre te postavke je bolje drzat malo snizenima pa ti onda nit nece bit potrebe da se koristi vise od 2GB vrama. To je neka moja logika, pretpostavka i ono sto citam na temama desktop grafickih i tako. Znaci to je koda ti sad biras hoces li uzet desktop gtx750Ti sa 2 ili 4gb rama. Mislim da je te jacine 860m. Naravno gtx750ti uvijek dolazi sa 2gb rama, jednostavno za igranje nema potrebe za 4gb s obzirom sto graficka nudi. To je sve kao sto rekoh neko moje misljenje i po meni se ne isplati dati 650kn (u usporedbi s ovim iz ADMa) vise za +2gb vrama i +4gb rama, pogotovo jer ti za gaming netreba vise od 8gb, iako ja neznam bi li se bavio necim drugim sto se tice zahtjevnih radnji na kompu.
Sto se tice SSDa, ne vidim potrebu za ladicom i micanjem optike ako laptop u sebi ima ugradjen taj utor/slot za SSD, makar on bio half-msata, a mozda je i citav msata, onda je vise nego lagan odabir. Vidis to u Instaru u opisu uopce nije spomenuto, a po meni bitna karakteristika.. Prvo se informiraj o tome ako ces ugradjivat SSD. Half-msata se jos zove msata mini. U odabir takvog SSDa bi se bolje kuzio roby27 ili neki drugi forumas koji se super kuzi u SSDeve (imas temu za to).
Aha, ti gledas skupljeg za 7000kn. Nisam skuzio iako si podebljo. Ja sam mislio da kupujes ovo: http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g551jm-cn094d-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i7-4710hq-8gb-1tb-hdd-g/asus-g551jm-cn094d koji onda ima iste te oznake, tj. CN094D, neznam otkud si izvukao PQLDFU. Kao sto AirLive rece +2GB ces osjetit samo u nekim igrama sa visoko podignutim nekim postavkama, s kojima onda gubis FPS, tako da ako mislis fluidnije vrtit najjace igre te postavke je bolje drzat malo snizenima pa ti onda nit nece bit potrebe da se koristi vise od 2GB vrama. To je neka moja logika, pretpostavka i ono sto citam na temama desktop grafickih i tako. Znaci to je koda ti sad biras hoces li uzet desktop gtx750Ti sa 2 ili 4gb rama. Mislim da je te jacine 860m. Naravno gtx750ti uvijek dolazi sa 2gb rama, jednostavno za igranje nema potrebe za 4gb s obzirom sto graficka nudi. To je sve kao sto rekoh neko moje misljenje i po meni se ne isplati dati 650kn (u usporedbi s ovim iz ADMa) vise za +2gb vrama i +4gb rama, pogotovo jer ti za gaming netreba vise od 8gb, iako ja neznam bi li se bavio necim drugim sto se tice zahtjevnih radnji na kompu.
treba mi i poslovno pa mi RAM i igra ulogu, nije samo za gaming.
A onaj PQLDFU mi je bio neki temp pass s nekog webshopa koji mi je ostao slučajno u clipboardu :D ispravio sam, thx!
Okej onda.
Evo ti revieweva za drito taj model: http://www.notebookcheck.net/Asus-G551JM-CN013D.129515.0.html
evo samo jedna obavijest: kontaktiro sam ljude u bagira.hr i pito ih jel im dolazi jos koja posiljka s ovim Acer Aspire V Nitro VN7-791G nesto malo ispod 7k kn 8predlozio mi ga je fichek) i kazu da su trazili to od dostavljaca, ali ih vise ne isporucuju. tako da sumnjam da ce hi se i igdje drugdje moc nac.
Sto se tice SSDa, ne vidim potrebu za ladicom i micanjem optike ako laptop u sebi ima ugradjen taj utor/slot za SSD, makar on bio half-msata, a mozda je i citav msata, onda je vise nego lagan odabir. Vidis to u Instaru u opisu uopce nije spomenuto, a po meni bitna karakteristika.. Prvo se informiraj o tome ako ces ugradjivat SSD. Half-msata se jos zove msata mini. U odabir takvog SSDa bi se bolje kuzio roby27 ili neki drugi forumas koji se super kuzi u SSDeve (imas temu za to).
http://www.ultrabookreview.com/5574-asus-g551jm-review/
Unlike the G771 though, the G551 no longer boosts a M.2 slot, so you can’t easily create an SSD + HDD combo if you need both the speed and the storage space.
However, there is an mSATA port on this laptop, but it can only take half-size mSATA sticks which are rather slow and expensive. Plus, in order to get to the slot, you’ll have to take apart the laptop’s entire back panel and that’s not as easy as it might sound.
Tako da mi je opcija više-manje jedino optika, ali mi to i nije problem.
Okej onda.
Evo ti revieweva za drito taj model: http://www.notebookcheck.net/Asus-G551JM-CN013D.129515.0.html
Thx, pročitao sam to već ;)
Onda znas na cemu si, 15.6" Asus ili 17,3" Nitro, a izgleda da si vec odlucio. Htjedoh samo skrenut pozornost na te stvari, u slucaju da nisi bio upoznat sa njima :)
Procitaj sto sam pisao snejku, prakticki se isto odnosi na tebe, samo je u tvom slucaju dilema 15,6" Asus sa i7 ili 17,3" Nitro sa windowsima i i5, za istu cijenu, tj. 7350kn u ADMu. Vrijedna spomena je i razlika u hardu, tj. Asus ima brzi 7200rpm HDD.
Jos jednom, samostalna nadogradnja je jaca strana Asusa, a ako si spretan i mozes popratit tutorial nadogradnje za Nitroa onda je Nitro bolji jer ima m.2 utor za SSD, tolko to spominjem, al takvi za nekog detalji, za nekog ne, rade razliku. I da, ono sto nisam napisao, Asus ima removable bateriju, Acer ne. Najveca razlika je naravno u dijagonali i tome bi li ti imao koristi od tog i7, to ostaje na tebi da se smislis.
Ovo što govoriš za pregrijavanja i te kratkotrajne turbo boostove jeli to govoriš samo za i7 H ili i za i5 H procesore?
Ovo što kažete za RAM po meni je i 8 GB previše, 6 GB je sasvim dovoljno za bilo koju igru, pa čak i 4GB. Osobno nisam još zaigrao igru koja bi zajedno sa OS-om povukla i blizu 4GB. Većinom to bude između 2 i 3 GB.
Ovo što govoriš za pregrijavanja i te kratkotrajne turbo boostove jeli to govoriš samo za i7 H ili i za i5 H procesore?
Ovo što kažete za RAM po meni je i 8 GB previše, 6 GB je sasvim dovoljno za bilo koju igru, pa čak i 4GB. Osobno nisam još zaigrao igru koja bi zajedno sa OS-om povukla i blizu 4GB. Većinom to bude između 2 i 3 GB.
Primarno za quadove i7 u laptopima, bili oni HQ ili MQ. Istu stvar mozes primjeniti i na i5 procesorima, undervolt i mali limit turba, ako temperature idu visoko, makar pretpostavljam da za tim nema potrebe.
i5H prema arkintel ima istu potrosnju kao ti laptop i7 i Lenovo y50 se navodno vise grije u loadu od Nitroa/Asusa. AirLive isprobaj pa vidi, ako te muci..
Ma pitao sam samo, nemam problema sa temperaturama. CPU se ne diže iznad 70-75, samo što je laptop topao na dodir nakon igranja, što je za svoju debljinu normalno. Lijeva trećina tipkovnice je malo vruća na dodir (ne prevruća), srednja trećina je mlaka, a desna trećina praktički nema skoro nikakve razlike između normalnog surfanja i stresa u igrama. Moj dojam je da su u lenovu loše organizirali sustav hlađenja i da je bilo bolje da su stavili odvojeno 2 ventilatora na lijevo i desno. Sljedeća stvar koju su zeznuli je ta da je baš unutrašnjost lijevog dijela tipkovnice zagrijana i nema gdje izbacivati zrak jer su na mom modelu otvorene 2/3 prostora između ekrana, a naravno ova lijeva trećina je zatvorena. Ne znam što im radi razliku da otvore i ostale rupice jer kod nekih modela je tako, a kod nekih kao kod moga nije. CPu i GPU su jedan do drugog na lijevoj polovici koja je dobro ohlađena pa recimo da su taj dio dobro riješili barem što se tiće temperatura, iako je ipak bolje da su CPU i GPU što dalje jedno od drugog. Ipak moram reći da sam jako zadovoljan što je 860m vrtila gta IV, max payne 3 i bf3 singleplayer sve na max. i nije nikad išla preko 60. Također spominjem ponovno onu tkaninu ili spužvicu šta već je, koju sam skinuo i koja mi je malo snizila temperature. Lenovo za svoju Y seriju napreduje jer je dosta stanjio y50 u odnosu na starije y500 i y510p, a i poboljšao je dosta tepmerature u idleu dok u full loadu nije neki napredak. Treba malo reorganizirati unutrašnjost za novi model i bolje iskombinirati položaj CPU i GPU i otvora za ventilaciju. Vidi se da i nitro ima te otvore koji su zatvoreni i služe samo da ih se gleda.
uff, nisam ni znao da na aceru ne mogu vadit bateriju, a to mi je sad nekako dealbreaker jer sam mislio vadit bateriju dok sam za radnim stolom, a to ce bit skoro stalno. moram samo provjerit taj IPS kod asusa, u linku koji su na adm-u stavili ispod tog laptopa pise da ima IPS, al nez jel to bas taj model. nekako sve vise mislim da cu asus na kraju odabrat. samo jos ako bi mi neko mogo objasnit kakva je tocno situacija sa SSD-jem na njemu, ne razumijem bas ovo sto pise u opisu.
Ja imam i7 4600M i imao sam 3630HQ, nikad ni blizu pregrijavanju....hladenje vrhunski rjeseno na T530/40 kao i na Macbooku
Na full loadu u Photoshop/Vegas/Lightroomu nisu prelazili 55...
To sto tebe "muci" se meni svidja kod svih novijih Acera, koji imaju po ventilator lijevo i desno, a ovisno o seriji ovisi velicina i izrada tih ventova. Na taj nacin se fino raspodijele temperature, ventovi se ne pale cesto, a baterija je smjestena dole u sredini, fino izolirana, tako da su tu niske temperature i u full loadu. Slicno je i kod mog v5-573g, samo je slabiji hardver pa i ja mislim manji ventovi u usporedbi sa Nitrom i 7xxm grafe nisu efikasne kao 8xxm.
Lenovo y50 je i dalje mala gaming mrcina i izaso je prije Nitroa i Asusa sa 860m ako se ne varam. Po onoj cijeni od 6444kn mislim da je bio najveci ulozeno/dobiveno omjer za gamerski laptop na hrv. trzistu do sada.
O bateriji se vec dosta pricalo nedavno, ovdje je bila malo veca zadnja rasprava. Apsolutno nikakve potrebe nema da vadis bateriju kad si doma jer je tehnologija uznapredovala, baterije su dobro pozicionirane/izolirane u laptopima, itd. itd. Mozes se drzat onih pravila da bateriju ne drzis jako nisko i jako visoko, a i nemoras. Ja sam se iz straha nakon jedno par mjeseci koristenja poceo drzat tih pravila, a po noci uvijek iscupam punjac iz laptopa. Nakon 9 mjeseci wear level je 2-3% prema programu HWmonitor. Kazem 2-3 pa mozda i 1% jer ocitanja nisu uvijek ista. Mislim da su najtocnija kad se skroz isprazni pa napuni baterija, a taj proces kod mene dugo traje jer imam intel stedljivca, mogu pazit pa ti rec, ako te interesira..
Ma pitao sam samo, nemam problema sa temperaturama. CPU se ne diže iznad 70-75, samo što je laptop topao na dodir nakon igranja, što je za svoju debljinu normalno. Lijeva trećina tipkovnice je malo vruća na dodir (ne prevruća), srednja trećina je mlaka, a desna trećina praktički nema skoro nikakve razlike između normalnog surfanja i stresa u igrama. Moj dojam je da su u lenovu loše organizirali sustav hlađenja i da je bilo bolje da su stavili odvojeno 2 ventilatora na lijevo i desno. Sljedeća stvar koju su zeznuli je ta da je baš unutrašnjost lijevog dijela tipkovnice zagrijana i nema gdje izbacivati zrak jer su na mom modelu otvorene 2/3 prostora između ekrana, a naravno ova lijeva trećina je zatvorena. Ne znam što im radi razliku da otvore i ostale rupice jer kod nekih modela je tako, a kod nekih kao kod moga nije. CPu i GPU su jedan do drugog na lijevoj polovici koja je dobro ohlađena pa recimo da su taj dio dobro riješili barem što se tiće temperatura, iako je ipak bolje da su CPU i GPU što dalje jedno od drugog. Ipak moram reći da sam jako zadovoljan što je 860m vrtila gta IV, max payne 3 i bf3 singleplayer sve na max. i nije nikad išla preko 60. Također spominjem ponovno onu tkaninu ili spužvicu šta već je, koju sam skinuo i koja mi je malo snizila temperature. Lenovo za svoju Y seriju napreduje jer je dosta stanjio y50 u odnosu na starije y500 i y510p, a i poboljšao je dosta tepmerature u idleu dok u full loadu nije neki napredak. Treba malo reorganizirati unutrašnjost za novi model i bolje iskombinirati položaj CPU i GPU i otvora za ventilaciju. Vidi se da i nitro ima te otvore koji su zatvoreni i služe samo da ih se gleda.
Zagrijavanje tipkovnice u pravilu nemozes nikak rijesiti. U biti, mozes rastepsti laptop i onda na taj dio di se tipkovnica (pre)grijava stavit foliju da se temperatura odbija natrag u laptop - neki se kunu da pomaže, neki da nema efekta, a ja neznam kaj da mislim. "Gomilanje" topline u kucistu je kod laptopa neizbjezno, a svi proizvodjaci polako šparaju sve više i više na svakom koraku. Primjer novi Alienware 15 i 17 - glavna prednost im je bila nadogradivost, sad je cpu i gpu zalemljen, a cijena ostala ista. Glavna stvar koju su imali ispred Asusa se istopila.
To sto tebe "muci" se meni svidja kod svih novijih Acera, koji imaju po ventilator lijevo i desno, a ovisno o seriji ovisi velicina i izrada tih ventova. Na taj nacin se fino raspodijele temperature, ventovi se ne pale cesto, a baterija je smjestena dole u sredini, fino izolirana, tako da su tu niske temperature i u full loadu. Slicno je i kod mog v5-573g, samo je slabiji hardver pa i ja mislim manji ventovi u usporedbi sa Nitrom i 7xxm grafe nisu efikasne kao 8xxm.
Lenovo y50 je i dalje mala gaming mrcina i izaso je prije Nitroa i Asusa sa 860m ako se ne varam. Po onoj cijeni od 6444kn mislim da je bio najveci ulozeno/dobiveno omjer za gamerski laptop na hrv. trzistu do sada.
Da taj raspored ventova nisu najspretnije riješili. Nisam gledao točno koje su komponente na lijevoj strani pa da znam koliko ćemu temperatura može naštetiti. Inaće, sviđa mi se što se može skinuti cijeli poklopac i lagano pristupit komponentama, a to znači da lakše mogu očistit ventove i promijenit pastu na procesoru bez da idem u servis.
Da za te novce je svakako dobra ponuda bila. Došao je y50 prvi od konkurencije na tržište, sjećam se da je bio u 7. ili 8. mjesecu u arhiteha za 6.7 ili 6.8 k kuna i to sa 860m 4GB i i7 4700hq, a kad sad to usporediš onda je to jako dobra ponuda. Tako je i x550jk bio oko 5.5 k kuna, a sad ga je skoro svugdje nestalo i mislim da kad se vrati, ako se uopće vrati, da će biti malo skuplji.
EDIT: Sjećam se da je tamo negdje u 9. mjesecu, mislim krajem mjeseca bilo dosta govora o g551 tu po forumu o njegovo dolasku u hr i spominjalo se da će imat bolje temperature od y50. Ovim putem pozivam ove što se sad dvoume između y50, nitra i g551 da ako se odluće za asusa, neka nabace koji komentar vezano uz temperature.
Ma i nije ti mene toliko brige za tipkovnicu nego prema njenoj toplini možeš skužiti što se događa ispod nje. Samo sam htio reći da da su barem sve rupice na otvoru ispod ekrana otvorili bio bi barem malo veći protok zraka jer ovako vrući zrak malo zaostaje u tom dijelu i kako se udaljavaš od ventova postaje sve toplije jer oni slabije usisavaju topli zrak i izbacuju ga van što je dalje taj zrak od njih.
Pozdrav, evo kupujem curi laptop koji ce joj trebati samo za surfanje, citanje PDF-a, malo office i tako gledanje filmova... nista mocno joj ne treba.
Od svih tih povoljniji laptopa za oko mi je zapeo:
http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/notebook-racunala/41213/acer-es1-512-2993-notebook/
Ima li itko iskustva sa ovim laptopom? Neki poznati problemi ili razlog zasto bi ga zaobisao ili je ok?
I zna li itko, jeli to isti laptop kao i ovaj tu:
http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.71e2eb1ad0b54d73ab7c171730c3c16b.acer-aspire-es1-512-intel-celeron-n2920-1-86ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-w8-1-15-6-hd-intel-hd-graphics-p-n-nx-mrwex-090.aspx
Cine se isto ali na Emezetinoj stranici nema P/N od Acera nego neki njihov broj.
Ovaj sa Mikronis stranice je ovo: http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model/NX.MRWEX.090
I ako je i ovaj iz Emezete tocno taj model, i ako nitko tu nije imao sa tim modelom problema sutra to kupujem :)
Ovako necu znati jel to taj model dok ne odem sutra tamo :D
Uglavnom, jel ima nekih sranja sa tim laptopom ono da pati od necega? Sto se preformasi tice ovo ce za nju biti whooo i vise nego sto treba!
Update:
Evo sad sam naisao, postoje samo 2 modela tog laptopa sa istim procesorom:
http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model/NX.MRWEX.089
http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model/NX.MRWEX.090
Jedina razlika je sto jedan ima drugi nema DVD! Sad predpostavljam da ovaj u Emezeti koji je 200kn jeftiniji nema DVD! Al provjerit cu sutra!
Imam ja iskustva s tim laptopom, tocnije sa verzijom koja ima n2830 proc i 4GB rama. Meni se cini solidan i ekran mi se cini solidan. Ja ti predlazem da se protegnes 300kn radi istog proca samo sa +2jezgre sto ce za nju bit vise futureproof i ugodnije za multitaskanje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3540 Pazi samo, prvi na listi je Asus ni vise ni manje nego ljubicaste boje sto dosad jos nisam vidio, a pratim evo vec jedno pol god ili nesto vise te laptope, neznam ni sam zasto. Taj Asus nema windowse, a iduci na linkanoj listi imaju, ako je to bitno. Mozes primjetit da za tu malu novcanu razliku dobis i 1TB HDD.
EDIT: Sorry, nisam skuzio da n2930 zapravo ima 4jezgre u odnosu na 2830, tako da je manja razlika izmedju n2930 i n3540, a razlika je u clocku, tj. frekvenciji, tj. turbo frekvenciji - klik Takodjer ovaj drugi podrzava malo brze rame. Uglavnom, nije strasna razlika, a uz HDD veceg kapaciteta svakako vrijedi 300-400-500kn razlike. Najbolje ti je drzat se tih procesora ili jos n3530/n2930 koji su prakticki jednaki spomenutima sa minornim razlikama koje nece utjecat na nista. S obzirom na te procesore onda gledaj modele i idi na faktor toga da joj se laptop svidi, a za windowse ti najbolje znas jesu li neophodni :)
Samo da javim da će moji komentari na Asus G551JM-CN013D ipak malo pričekati :(
Došao maloprije u Instar i ispalo je da su malo požurili s tim kaj su me zvali da dođem po laptop - zapelo im je na carini i bude valjda u ponedjeljak. Dajem im jedan minus zbog toga kaj nisu javili o problemu kad se dogodio nego saznao tek u poslovnici (u Heinzelovu dogovrio da dođe), a ni djelatnici tamo nisu bili informirani o problemu pa ni da uopće dolazim :/
Imam ja iskustva s tim laptopom, tocnije sa verzijom koja ima n2830 proc i 4GB rama. Meni se cini solidan i ekran mi se cini solidan. Ja ti predlazem da se protegnes 300kn radi istog proca samo sa +2jezgre sto ce za nju bit vise futureproof i ugodnije za multitaskanje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3540 Pazi samo, prvi na listi je Asus ni vise ni manje nego ljubicaste boje sto dosad jos nisam vidio, a pratim evo vec jedno pol god ili nesto vise te laptope, neznam ni sam zasto. Taj Asus nema windowse, a iduci na linkanoj listi imaju, ako je to bitno. Mozes primjetit da za tu malu novcanu razliku dobis i 1TB HDD.
EDIT: Sorry, nisam skuzio da n2930 zapravo ima 4jezgre u odnosu na 2830, tako da je manja razlika izmedju n2930 i n3540, a razlika je u clocku, tj. frekvenciji, tj. turbo frekvenciji - klik Takodjer ovaj drugi podrzava malo brze rame. Uglavnom, nije strasna razlika, a uz HDD veceg kapaciteta svakako vrijedi 300-400-500kn razlike. Najbolje ti je drzat se tih procesora ili jos n3530/n2930 koji su prakticki jednaki spomenutima sa minornim razlikama koje nece utjecat na nista. S obzirom na te procesore onda gledaj modele i idi na faktor toga da joj se laptop svidi, a za windowse ti najbolje znas jesu li neophodni :)
E to fichooooo majstore :D Time sam se i vodio da bude 4 jezgre procesor. Ne razumijem se bas u te procesore danas vise... al mislim si neka bude 4 jezgre bolje je sigurno nego 2 jezgre. Gledali smo u Emezeti sve te laptope i ono rekao sam joj ne gledaj nista nego samo koji ti se svida izgledom i tipkovnica. I prvo je zapela bas za taj Acer, tako sam njega prvo i isao istrazivat. I ono na kraju od svih tih jeftinih laptopa taj po svim recenzijama izgleda najbolje.
Nevjerovatno 2099kn, laptop 4 jezgre, 4gb RAM, 500GB disk... cudesno. Mislio sam da cu se morati posteno "izbeljit" al eto super cu proci ehehehe :D
Kad sam sebi kupovao laptop prije, platio sam ga 14 000 (cetrnaest tisuca) kuna:
Lenovo ThinkPad Z61t - http://www.notebookreview.com/notebookreview/lenovo-thinkpad-z61t-review-pics-specs/
E to je bio laptop, onda su ih reklamirali kao laptope koji mogu prezivjeti atomski rat, i da znas da je bio cudo od laptopa, preformanse za ono vrijeme odlicne, ali kuciste, kvaliteta izrade... bio je neunistiv! A danas gledam taj Lenovo, pa to je sve plasika sve se klima, skripi... smijurija na sta je Lenovo spao. Uvijek su imali skuplje laptope i za istu cijenu bi dobio losije preformanse, ali kucista su im bila cudesna!
Eto nasao sam laptop tu uz vasu pomoc, sad jos samo vidjet u Emezeti jel taj njihov model od 2099kn ima DVD ili ne, i ak nema onda u Mikronis po taj od 2299kn.
Hvala i cujemo se jos kad ga kupim pa malo napisem dojmove!
Nema problema, samo pokusaj vidjet laptop i sa upaljenim ekranom, uzivo ili preko youtubea, ako to vec nisi napravio, jer ekrani mogu varirat od modela do modela unutar iste serije. Ruzicasti Acer je skuplji i nemrem ga bas nit nac, tako da ak joj je boja bitna imas tog Asusa, iako bez windoza.
Sto se tice izrade, hebiga, ista prica je navodno i sa mobitelima i svakojakim drugim stvarima. Najlosiju tocku izrade svakog laptopa mozes osjetit pritiskom na sredinu gornjeg dijela di je tipkovnica. Po tome se da nesto, ali ne i sve zakljucit.
Samo da javim da će moji komentari na Asus G551JM-CN013D ipak malo pričekati :(
Došao maloprije u Instar i ispalo je da su malo požurili s tim kaj su me zvali da dođem po laptop - zapelo im je na carini i bude valjda u ponedjeljak. Dajem im jedan minus zbog toga kaj nisu javili o problemu kad se dogodio nego saznao tek u poslovnici (u Heinzelovu dogovrio da dođe), a ni djelatnici tamo nisu bili informirani o problemu pa ni da uopće dolazim :/
Ja ti za Instar mogu reci sam da im dajem -1 iz svega.
Narucio G551kod njih pocetkom 12mjeseca, nakon 5 dana su promijenili specifikacije na web-u (posjedujem mail moje narudžbe sa specifikacijama koje su razlicite od kasnije navedenih), nakon što sam nazvao da pitam sto se događa djelatnik mi je ocitao bukvicu da kako ja to mislim za te pare kupiti ono sto su zapravo oni naveli pa kasnije izbrisali....
I onda jos natezanje sa vracanjem para...
Ako mozes radije odi negdje drugdje...