Hlađenje je u svakom slučaju bolje, Asus posebno pazi na način izvedbe hlađenja u G serijama.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Samo bi htio dodati sljedece: i3 4130 (znaci desktop procesor) koji ima intel HD 4400 - u paru sa ddr3 1600 - sve to skupa zakaceno na 1900x1200 (neki dell 24") vrti dotu2 na medium bez pada fps-a ispod 30, sama dota 2 je zahtjevnija od LoL-a.
U prevodu svaki laptop sa i3 4000m ili i5 4200m - je u stanju te dvije igrice vrtit sasvim solidno i bez cukanja cak u full hd na medium detaljima s obzirom da ta dva mobilca imaju jacu integrirku hd 4600. Ako se radi o 1366x760 rezoluciji ide i high bez problema. Te igrice nisu battlefield 4 ili crysis i nisu bog zna kaj zahtjevne.
Osobno sam sa HD3000 koje je cirka 2 put slabija od hd4600 testirao lol i wot na full hd. LoL je na medium detaljima u FHD rezoluciji sa HD3000 krenuo kasljucat nakon cca 35 minuta, nekad bi fps doso do 20 u žaru najveceg teamfighta. a tenkovi radili na fhd bez problema na low, fps plesao stalno oko 30.
Ako su samo te 2 igrice bitne, integrirka u i3 4xxxM i i5 4xxxM procesorima je sasvim dovoljna za rezu 1366x768, ako se nejde u sferu krize2,3 i bf 3,4.
Obavezno imat 2 keksa rama, odnosno 2x4 gb neke 1600 memorije.
Nazalost nisam dovoljno dugo kod sebe imao nitijedan haswell laptop da pokrenem nekaj i zaigram da vidim kak njihova integrirka radi, ali eto druzio sam se s desktop varijantom HD4400 koja je prema papiru i testovima na netu nesto sitno slabija od HD4600.
Nije isto jer tvoj desktop procesor ima skoro 1Ghz veci clock na svakoj jezgri, znaci 2Ghz prednosti vece frekvencije ak uzmes u obzir da Dota koristi 2 jezgre sto je ogromna razlika koja ce se sigurno odraziti u fpsu pa vjerujem, tj. siguran sam da ces ti imat veci fps sa tim procesorom i hd4400 nego on sa i3-4000m ili i5-4200m i hd4600 grafickom!!!
pozdrav..evo molio bih za pomoć.. toliko sam gledao laptope pa više ni sam ne znam koji bi, pa ako bi mi mogli preporučit
Cijena do 4500 (možda do 5000 ali teško), lap će mi bit za programiranje i tipkanje, koji film i eventualno igru koju
e sad trebao bi imat i5, 6-8 GB Rama
unaprijed hvala
Lenovo G510 - Intel Core i3 4000M 2,40GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB + 8GB SSHD, 15.6" HD LED (1366x768), AMD MR HD 8750M 2 GB -3600Kn
Ja bi ga uzeo za programiranje i tipkanje jer ima stvarno dobru i udobnu tipkovnicu također laka nadogradnja, a možeš se i poigrati na njemu !
HP probook 470 G1 - Intel Core i3 4000M 2,40GHz, 4 GB DDR3, 500GB HDD, 17,3" , Kamera, DVD-RW, AMD MR HD 8750M
Ima hardver kao lenovo, ali veći i bolji (anti-glare) ekran
ACER Aspire V3-772G - i5 4200M, DVDRW DL, 6GB, 1000GB, GeForce GT 750M, 17.3' - 5000Kn
Ima jako dobar hardver, ovaj ti je za igranje i u te svrhe.
Nekako mi Lenovo općenito ne ulijeva neko povjerenje..
ova 2 su jako zanimljiva...moram razmislit o tima sa 17,3'', zaboravio sam napisat da prednost imaju oni od 15''
i pronašao sam ova 2, pa ako mi možeš reći mišljenje o njima.. Dell 3537 i Asus X550LB
Puno hvala na preporuci, najvjerojatnije ću uzeti tog, asusa i kad skupim para ubaciti jos malo rama.
https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-asus-x550ln-xx013h-tamno-sivi/55093
Samo jedno pitanje, pošto vidim da ima optički uređaj, je li moguće kasnije na njegovo mjesto ubaciti ssd?
Da moguce je. Link Taj caddy kosta 10 dolara na ebayu, roby ga je linkao puno puta na ovoj temi, mozes ga pitat ili jednostavno searchat temu.
@The_Fichek
Kojem bi dao prednost? Osobno mi Lenovo estetski ne figura, i čini mi se tipkovnica lošije raspoređena (razmak između znakova, veličina enter-a), osim toga uključuje i3 za razliku od toshibinog i5 procesora. Koji će mi u konačnici najviše dati mogućnosti s obzirom da ga najviše koristim u nekakve studentske svrhe (internet, office, filmovi i video sadržaj na internetu...)? Hvala ;)
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000104446 - toshiba c55-a-1m7
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000102458 - lenovo g510
Naravno da ce ti u konacnici toshiba dati vise kad ima jaci procesor.
Neznam za izradu, ali mislim da toshiba ima nesto bolji ekran i prikaz boje iako je dosta bljestav. Pogledaj si na youtube tocno sigurno ima kakav review oba modela. Uglavnom mislim da je toshiba way to go ako oces i5 proc za sto manje pare. Provjeri si i grijanje tek tolko za svaki slucaj. Vidio sam nekolicinu ljudi na faksu sa takvim i bijelim modelom toshibe pa vjerujem da je dobar za studentske svrhe :)
Btw. nisam siguran za portio jer nisu tocno napisali u opisu dolazi li No Matter What garancija, ali evo u ADM-u za 40kn bi trebao dobiti i tu valjda najbolju garanciju u svijetu laptopa.
Posto za malo vise od 200kn dobijes i5 procesor i NMWT garanciju rekao bih da je sve u svemu definitivno bolja toshiba, ali da si jos malo proucis model na internetu i u ducanu prije kupnje za svaki slucaj.
pozdrav..evo molio bih za pomoć.. toliko sam gledao laptope pa više ni sam ne znam koji bi, pa ako bi mi mogli preporučit
Cijena do 4500 (možda do 5000 ali teško), lap će mi bit za programiranje i tipkanje, koji film i eventualno igru koju
e sad trebao bi imat i5, 6-8 GB Rama
unaprijed hvala
Lenovo G510 - Intel Core i3 4000M 2,40GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB + 8GB SSHD, 15.6" HD LED (1366x768), AMD MR HD 8750M 2 GB -3600Kn
Ja bi ga uzeo za programiranje i tipkanje jer ima stvarno dobru i udobnu tipkovnicu također laka nadogradnja, a možeš se i poigrati na njemu !
HP probook 470 G1 - Intel Core i3 4000M 2,40GHz, 4 GB DDR3, 500GB HDD, 17,3" , Kamera, DVD-RW, AMD MR HD 8750M
Ima hardver kao lenovo, ali veći i bolji (anti-glare) ekran
ACER Aspire V3-772G - i5 4200M, DVDRW DL, 6GB, 1000GB, GeForce GT 750M, 17.3' - 5000Kn
Ima jako dobar hardver, ovaj ti je za igranje i u te svrhe.
Nekako mi Lenovo općenito ne ulijeva neko povjerenje..
ova 2 su jako zanimljiva...moram razmislit o tima sa 17,3'', zaboravio sam napisat da prednost imaju oni od 15''
i pronašao sam ova 2, pa ako mi možeš reći mišljenje o njima.. Dell 3537 i Asus X550LB
Zadnja 2 koje ti je kolega preporucio su dobar izbor ako oces 17.3" Ako zelis 15.6" vidi ovaj probook 450 za 4000kn, imas i verziju sa samo malo jacim i5-4200m za 320kn vise sto po meni nije isplativo iako je i dalje dobra ponuda. Rezultati 8750m graficke: klik1 Stisci na brojeve fps-a pa ces vidjet s kojim sustavima je testirana graficka. Napomena: u probooku ces dobiti bolju i jace clockanu verziju 8750m nego te koja je tesetirana na notebookchecku. Imas i jako dobar novi Asus sa 840m grafickom kojem se cijena spusta iz dana u dan: asus1 za 4370kn te isti u arhitehu sa 8.1 ugradjenim windowsima za 100kn vise asus2 Procesor i5-4200U je stedljiv (U u imenu) i nece bit dobar kao i5-3230m ili i5-4200m, vise ce biti blizi performansama i3-4000m ali ce i dalje izvrsavat dobro ono za sto zelis da ti sluzi laptop. Mozes na linku kojeg sam ti dao vidjeti da je 840m dosta bolja graficka od 8750m, ali radi tog stedljivog procesora nece u svim igrama biti 100% iskoristena iako mozes primjetiti da je hrpa igri testirana upravo sa tim i5-4200u procesorom jer se kombinacija tog proca i grafe dobro pase radi velike efikasnosti u stedjenju energije te ces imat dosta dugotrajan rad baterije dok laptop nece biti ustekan u struju. Npr. kod testiranja malo starije 750m ali i dalje mainstream graficke mozes vidjeti da su za testiranje uzeti svi neki i7 mrcinski procesori. Sve u svemu nova 840m graficka bi po performansama trebala biti blizu 750m.
Stoga ti preporucujem upravo tog asusa, i to sa win8.1 jer mislim da je ok dati 100kn vise za njih ak su origigi. Posto je asus u pitanju izrada i hladjenje bi trebalo biti dobro izvedeno, a tu se nit nema kaj puno hladit jer su stedljive komponente u pitanju. U tog laptopa lako stavis paket rama (4gb=250-300kn, pazi da su laptop rami, imas temu i za to) ili SSD kasnije na mjestu optickog citaca.
Ako bi se htio jos vise igrati i jos vise dobit na performasama bez ikakvog stedjenja i u potpunosti iskoristit max. budzet od 5000kn definitivno preporucujem acera kojeg je i kolega preporucio.
@The_Fichek
Hvala na opširnom i korisnom odgovoru.. definitivno mi se svidja onaj asus1, moram još malo razmislit pa kupit (vjerojatno njega)
Pa kaj nema neka sema da od kad smo u EU mozes preko firme i vani kupovat?
Zanima me neki novi laptop, ekran 16 inch po mogučnosri full hd, barem i5-ica, obavezno ssd barem 120gb, hard nepotreban, grafa neka midrange, da se može za silu hearthstone odigrat, pogledat film..
cijena u granicama normale za tak nkj..
Zanima me neki novi laptop, ekran 16 inch po mogučnosri full hd, barem i5-ica, obavezno ssd barem 120gb, hard nepotreban, grafa neka midrange, da se može za silu hearthstone odigrat, pogledat film..
cijena u granicama normale za tak nkj..
Svaki laptop moze vrtit Heartstone, a ovo da s laptopom mora ssd doc odma, to ces puno platiti.
Jeftinije ti je nac neki laptop i naknadno stavit ssd unutra.
Pa kaj nema neka sema da od kad smo u EU mozes preko firme i vani kupovat?
Može se, naravno, samo nema povrata PDV-a u tom slučaju. Bar koliko sam upućen...
Best buy laptop do 3000kn? Služio bi za čačkanje po internetu, gledanje filmova i tako. Samo da ima windows, ekran min.15 inča i to je to :)
Check jos i ovog lenova g710, da nije bilo kupca prije nebi se sjetio da postoji. Bolji je od della po snazi, ali nije stedljiviji, procitaj i usporedbu dolje: link Jedina stvar sto je tezi. Lenovo je tezak 2.9kg, a dell 2.25kg Cijena je ista, 2900kn, najbolje da se odluci na temelju izgleda i ekrana i da vidi kakav je touchpad kod obadva modela.
edit: Ona malo slabija toshiba, 15.6" bijele boje se spominje i ovdje kao neki best buy za zene.. instar i njegova propaganda xD
Uz tog Lenova G710 našao sam i Lenova G700, cijena je ista 2900 kn, a razlika je što G700 ima stariji i slabiji procesor, ali zato ima 8 GB SSD. Koji od ta dva uzeti? Može li dodatak SSD-a kompenzirati slabiji procesor?
Check jos i ovog lenova g710, da nije bilo kupca prije nebi se sjetio da postoji. Bolji je od della po snazi, ali nije stedljiviji, procitaj i usporedbu dolje: link Jedina stvar sto je tezi. Lenovo je tezak 2.9kg, a dell 2.25kg Cijena je ista, 2900kn, najbolje da se odluci na temelju izgleda i ekrana i da vidi kakav je touchpad kod obadva modela.
edit: Ona malo slabija toshiba, 15.6" bijele boje se spominje i ovdje kao neki best buy za zene.. instar i njegova propaganda xD
Uz tog Lenova G710 našao sam i Lenova G700, cijena je ista 2900 kn, a razlika je što G700 ima stariji i slabiji procesor, ali zato ima 8 GB SSD. Koji od ta dva uzeti? Može li dodatak SSD-a kompenzirati slabiji procesor?
Nije velika razlika, tj. gotovo da je nema izmedju procesora. Uzmi kaj ti se vise svidja. Taj 8gb ce malo ubrzati npr. bootanje windowsa, pogotovo ak ces stavit win7 te nekih drugih programa npr. otvaranje browsera ili neceg. Bootanje windowsa 8.1 je samo po sebi brzo ak ces ic na tu opciju. Zbilja neznam sta je tu bolje, razlike su minimalne.
Best buy laptop do 3000kn? Služio bi za čačkanje po internetu, gledanje filmova i tako. Samo da ima windows, ekran min.15 inča i to je to :)
Lenovo b590 - ak oces 15.6"
Ak oces 17.3" lenovo g700 ili g710 kao sto je predlozeno covjeku post iznad
Izmedju sva 3 laptopa su razlike minimalne.
Edit: nisam vidio da oces i windowse sad cu ti nest izbacit za taj uvjet.
Ova toshiba bi bila jako zgodna: link procesor je tu negdje po snazi sa gore navedem lenovima. Mislim da bi toshiba trebala imati bolji ekran sto je po meni dost bitno ak se ide na laptop za multimediju, ali to je najbolje provjeriti u ducanu. Glavna prednost je sto dobijes 2 godine no matter what garancije. Takodjer ustedis 100kn
Ak oces nest drugo imas lenovo g500: link2 iste specifikacije kao kod toshibe samo 1000gb umjesto 500gb hard diska (500gb je dovoljno..), 1 god garancije, windows 8, a ne windows8.1 kao kod toshibe, al to bi se trebalo dati lako upgrejdati.
Naravno to su 15.6 modeli, 17.3" laptop sa windowsima je nesto skuplja stvar iz nekog razloga. Naravno ima ih jeftinijih (oko 3200kn nadalje) al ti dolaze sa dost losijim procesorima od onih koji dolaze u svim ovim nabrojanim modelima.
Pozdrav , ja isto trazim savjet - preporoku za laptop. Od njega trazim da moze vrtit Bf3 -Bf4 na med ili low postavkama u mp znaci ne sp , razlika je velika . Znaci tezina nije problem , baterija isto posto bude na stolu blizu struje : ). I na kraju buget sto povoljniji cca 4 000 kn ako je moguce . U obzir dolazi i njuska ako je jos pod garom i u okolici Zg da mogu osobno pogledat inace nista.
Hvala.
Pozdrav! Može preporuka za laptop do 2000kn, mislim da se može naći dobrih Acer-a za tu malu cijenu. Na nabava.net našao sam ovo, znam da nije neki budžet, ali prijenosnik je namijenjem djeci. Ovo su specifikacije integralke klik - za te male novce se niti nemože naći poštena zasebna grafika, ili sam u krivu? Hvala unaprijed.
Pozdrav! Može preporuka za laptop do 2000kn, mislim da se može naći dobrih Acer-a za tu malu cijenu. Na nabava.net našao sam ovo, znam da nije neki budžet, ali prijenosnik je namijenjem djeci. Ovo su specifikacije integralke klik - za te male novce se niti nemože naći poštena zasebna grafika, ili sam u krivu? Hvala unaprijed.
Acer Aspire E1 - Intel Celeron Dual Core N2820 2,4GHz, 4 GB DDR3L, 500 GB HDD, Windows 8.1 64-bit - 2350kn
Ima dobar hardver za te novce + dolazi sa instaliranim Windows 8.1 64-bit, nema optički čitač.
Neki bez OS-a to se lako stavi, samo je 500kn+ cijena veća. Ovako mi se čini super, a optički čitač se može i eksterni uzeti. Hvala
Neki bez OS-a to se lako stavi, samo je 500kn+ cijena veća. Ovako mi se čini super, a optički čitač se može i eksterni uzeti. Hvala
Isti kojeg je predlozio kolega samo bez OS: klik 2100kn, ispod toga je jednostavno glupo ici. Nesto sa integriranom grafickom nema smisla uzimati ako je za djecu, a inace laptop sa integriranom grafickom kosta blize 3000kn.
Pozdrav, može mala pomoć
1. Laptop do 4300kn (ne preko toga), uglavnom za faks, tipkanje, filmovi, eventualno koja igrica. bilo bi dobro da ima:
procesor: i5
RAM: 4-8GB što više to bolje
Ekran: 15,6''
neku solidnu grafičku
2. Frend traži laptop do 5000kn. Trebat će mu za faks, malo programiranja i filmove. što je rekao da želi je sljedeće:
procesor min i5
RAM: 8GB
Ekran 15,6''
Unaprijed hvala!
Trebao bi laptop za surfanje, gledanje filmova, muziku i sl. da ima nekih 500-1000gb hard, ako je moguce 4 jezgre i 4gb rama , dvd rom , kameru, do max 2500kn, kupovao bi na rate beskamatno(amex).Ne znam više šta da odaberem od tolike ponude.hvala.
Trebao bi laptop za surfanje, gledanje filmova, muziku i sl. da ima nekih 500-1000gb hard, ako je moguce 4 jezgre i 4gb rama , dvd rom , kameru, do max 2500kn, kupovao bi na rate beskamatno(amex).Ne znam više šta da odaberem od tolike ponude.hvala.
Acer - Intel Celeron Dual Core N2820 2,4GHz, 4 GB DDR3L, 500 GB HDD,
Ima dobar hardver za te novce
Lenovo G505 - AMD A4-5000 , 15.6" , RAM 4GB 1600MHz, HDD 1TB 5400 rpm, AMD Radeon HD 8330 - 2563 Kn
Ako nekoga zanima bolji model Acera V5 552g(s a10 procesorom) ima u technomarketu za 4000kn danas sam ga vidio uzivo u portanovi u Osijeku.
Pozdrav ekipa,
već se neko vrijeme dvoumim između dva Asusova laptopa:
1. Asus_1
2. Asus_2
I baš danas primjetim da je X550CC-XX1010 na akciji (3.634 kn), ima nešto stariji proc od suparnika, slabiju GPU, oba imaju RAM 2 GB ugrađeno + 4GB, odnos veličine HDD je 750GB : 1TB (iskreno, i 500 GB mi je dosta).
Je li isplativo uložiti u Haswell s obzirom da nisam HC korisnik. Multitasker jesam, pokrećem virtualke tu i tamo, programiranje je prisutno, a planiram se baviti i grafičkim dizajnom, igre - minimalno. Bio bih izuzetno zahvalan na konstruktivnom savjetu.
Evo omogućeno je i glasanje za one kojima se možda ne da komentirati, tako da iskoristimo i jokera pitaj publiku :)
1 | Asus1 (X550LB-XX016D) |
---|---|
0 | Asus2 (X550CC-XX1010) |
Pozdrav ekipa,
već se neko vrijeme dvoumim između dva Asusova laptopa:
1. Asus_1
2. Asus_2
I baš danas primjetim da je X550CC-XX1010 na akciji (3.634 kn), ima nešto stariji proc od suparnika, slabiju GPU, oba imaju RAM 2 GB ugrađeno + 4GB, odnos veličine HDD je 750GB : 1TB (iskreno, i 500 GB mi je dosta).
Je li isplativo uložiti u Haswell s obzirom da nisam HC korisnik. Multitasker jesam, pokrećem virtualke tu i tamo, programiranje je prisutno, a planiram se baviti i grafičkim dizajnom, igre - minimalno. Bio bih izuzetno zahvalan na konstruktivnom savjetu.
Evo omogućeno je i glasanje za one kojima se možda ne da komentirati, tako da iskoristimo i jokera pitaj publiku :)
Evo da te rjesim muka: Asus_3 Ako ti je stalo do dedicated graficke idi na to. Inace to je jedan od novijih Asusa na trzistu laptopa. Nova generacija nvidije sa sobom nosi puno bolje performanse. Rami nisu skupi i lako ih stavis naknadno. Ako ti je stalo do igranja ovo je jedna od najboljih opcija trenutno do 5000kn
Pozdrav, može mala pomoć
1. Laptop do 4300kn (ne preko toga), uglavnom za faks, tipkanje, filmovi, eventualno koja igrica. bilo bi dobro da ima:
procesor: i5
RAM: 4-8GB što više to bolje
Ekran: 15,6''
neku solidnu grafičku
2. Frend traži laptop do 5000kn. Trebat će mu za faks, malo programiranja i filmove. što je rekao da želi je sljedeće:
procesor min i5
RAM: 8GB
Ekran 15,6''
Unaprijed hvala!
Za tebe asus ako zelis i5 i solidnu grafu ili gledaj probook pa sa viskom para kupi 4gb rama. Imas isti probook sa novijim i5-4200m ali pomak u odnosu na i5-3230m nije vrijedan 300kn (lista probookova: klik)
U asusu je bolja grafa, u probooku malo bolji procesor.
Osobna preporuka da ides na asusa.
Sto se tice frenda glavno pitanje je jeli bitan gejming kao tebi?
Kako got bilo mislim da je ovo strasna stvar za 200kn vise: Dell 5537 Najjeftiniji model sa FHD rezom, iako stedljiv, dobar i7 procesor (ponasa se kao normalan i5, npr. i5-4200m proc, samo s malo vise cache-a). Solidna 8850m grafa je isto tu kao i 8gb rama. 3 god jamstva je takodjer super stvar. Navodno nelos ekran, kvalitetne TN matrice. Ovo ce se mozda ciniti kao nesto sto bi trebalo dolaziti za te pare, ali to nije slucaj. Ovaj i Dell 7737 su jedini modeli modeli sa solidnim grafama i i7 procesorom, makar stedljivim do 7000kn!
Linkovi za gledanje rezultata i usporedjivanje komponenti za:
procesore - cpuboss, cpuworld, ark intel
graficke - game debate gpu, notebookcheck.net
review-eve laptopa i bilocega vezanog za laptope se isto moze vidit na notebookcheck.net, npr. tamo je testiran taj dell zadnji
Napomena1: kad se gledaju rezultati na notebookchecku kliktati na fps-eve da se vidi s kojim je sistemima testirana gledana graficka
Napomena2: u probooku dolazi bolja 8750m nego koja je testirana na notebookchecku
Napomena3: U u imenu procesora znaci da je procesor stedljiv, ali treba imati na umu da i i5 i i7 U procesori imaju turbo boost koji se automatski koristi u zahtjevnim radnjama, npr. igranju dok got su temperature za laptop normalne
Napomena4: Moze se pretpostavit da ce i5-4200U bottleneckat 840m grafu ali mislim da to nece biti cest slucaj, pogotovo ne u starijim igrama koje koriste do 2 jezgre. Takodjer moze se vidjeti da je 840m grafa hrpu puta testirana upravo sa tim stedljivim i5-4200u na notebookchecku stoga se moze pretpostavit da je kombinacija tih dviju stedljivih, ali efikasnih komponenti dobra stvar za igranje na medium settings.
Pozdrav , ja isto trazim savjet - preporoku za laptop. Od njega trazim da moze vrtit Bf3 -Bf4 na med ili low postavkama u mp znaci ne sp , razlika je velika . Znaci tezina nije problem , baterija isto posto bude na stolu blizu struje : ). I na kraju buget sto povoljniji cca 4 000 kn ako je moguce . U obzir dolazi i njuska ako je jos pod garom i u okolici Zg da mogu osobno pogledat inace nista.
Hvala.
Jako zeznut zahtjev si stavio jer se meni neda guglat ni jutubat koja ce laptop grafa s kojim laptop procesorom vrtit BF4 multiplayer. Malo sam trazio i primjetio sam samo par testova.
Mos primjetit da sam u zadnja 2 posta za taj cijenovni rang predlozio asusa sa i5-4200u procom i 840m grafom, ali bas za multiplayer di ce bf4 trazit cim vise upaljenih jezgri na cim vecem clocku mislim da taj laptop nece dobro odradit posao. Stoga ako ce ista biti dobro sve do 5000kn bas za taj specifican zahtjev prvi na mojoj listi bi bio acer v5-552g sa a10 procom: klik, jako jako dobar ulozeno/dobiveno omjer. Ima jedan od najboljih amd laptop procesora sa 4 jezgre koje se daju clockat do 3.5Ghz i taj procesor ima integriranu graficku koja moze raditi u duelu sa 8750m grafickom. To bi trebalo dati dodatni boost u igri kao sto je battlefield. 200kn koje ti ostanu ulozi u laptop cooler jer ce ti definitivno trebati ako mislis igrati bf4 mp na bilokojem laptopu, tj. vecini njih.
Napomena: cak i sa tom kombinacijom neznam koliko ce to biti igrivo posto sam cuo da je bf4 mp uzasno neoptimiziran za bilokoji sistem. Bilo bi najbolje da na temi reviewa tog acera kojeg je napravio TheMentalist pitas, tj. zamolis nekog da ti testira to sto tebe zanima. Osobno mislim da bi trebalo biti kolko tolko igrivo na medium rezoluciji, iako kazem nisam siguran.
Nesto sa njuskala bi bilo dobro ovo, ali taj oglas je pogledan skoro 6000 puta stoga imam osjecaj da je vec prodan, iako vrijedi pokusati. Inace to je prva stvar koja bi bila bolja od acera za tvoj zahjev, u ducanu kosta 5000kn taj acer.
Mozes i gledati ovaj probook sa jacim i5 procesorom od amd-a ali tu integrirana graficka nebi pomogla 8750m.
Za testiranje i gledanje rezultata grafickih i cega vec procitaj post iznad radi par napomena. Btw. i 8750m u aceru je takodjer bolja od onog sto je testirano na notebookchecku te je clockana jednako kao i ona u probooku.
EDIT: Malo sam sad trazio i nasao ovo:
Znaci sigurno bi trebalo biti igrivo i sa acerom jer je 820m slabija od 8750m za koplje i pol.Mislim da će meni biti ok onaj asus i predobar čak. Hvala.
A što se tiče frenda, kaže da bi i riskirao za onaj dell 5537 međutim našao je ovaj Asus sa gotovo istim karakteristikama, samo druga grafička. Sada ga zanima šta mu se bolje isplati uzeti? Dell ili Asus??
Naizgled su gotovo iste karakteristike.
Prva ocita razlika je u rezoluciji ekrana. Dell ima FHD, a asus HD ekran. FHD ekran je inace jako skupocjen uvjet u svijetu laptopa koji sa sobom cesto nosi neke kompromise.
Rekao sam ti koje da stranice gledas za usporedjivanje graficke, al cu ti morat linkat izgleda..
Evo rezultata 8850m: klik Kad skrolas dole vidjet ces fps-eve za razne nove igrice. Kad kliknes na te brojeve fps-eva vidjet ces s kojim je sustavima, tj. procesorima testirana grafa. Onda ces skuzit da je 8850m u 100% slucajeva testirana upravo sa tim novim i5 i i7 stedljivim procesorima sto je ju ovom slucaju dobra stvar jer ako su igre testirane sa i5-4200u, a frend kupi i7-4500u znaci da ce imat jos veci fps. Manji fps nece imat od niceg sto je tamo prikazano jer nist nije testirano sa necim jacim od i7-4500u.
Onda to usporedi sa rezultatima 740m: klik2 Ne samo da su fps-evi manji u vecini igara (naravno uvijek ima iznimki, prvenstveno u igrama koje su bolje optimizirane za nvidiju, npr. COD:Ghosts, Assassins Creed) nego kad kliknes na fps-eve ces vidjet da sve testirano sa nekim nestedljivim, tzv. punokrvnim i7 procesorima prakticki dosta jacim od i7-4500u. Znaci fps ce sigurno biti manji nego sto tamo pise ako ces ici na asusa.
Osim razlike u rezoluciji i grafi sa dellom dobije 1 god vise garancije.
Ako se frend oce igrat kao i ti, a ne zeli davati vise od 5000kn i ne zeli ici 17.3" (sto se tice 17.3" inace postoji ovaj acer, najbolja opcija za pravo "budzet" gejmanje!!, grafa bolja od 740m, 8850m i od 840m, proc je mrvu bolji od i7-4500u, pogotovo za igranje, ekran je HD glossy, 6gb rama) onda mu preporucujem istog asusa kao i tebi jer je 840m bolja od 740m graficke te je u rangu sa 8850m.
Stisnes Hvala ispod posta ak je pomoglo :P
Pozdrav,
krepao mi je stari laptop (tj. trebalo bi platit 800kn za reballing graficke, sto mi je na laptopu starom skoro 4 godine kojem je otisla maticna nakon malo vise od godine dana dosta riskantan posao) tako da bi se odlucio za novi laptop.
Procitao sam vecinu postova ove teme i nekako najsrodniji mojim zahtjevima bi bilo http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?page=429&jumpto=4233709&sort=asc&view=flat
Trebao bi bit bez OS-a, 15incni, ugodne tipkovnice (mada bi se vjeorojatno mogao prilagodit bilo kojoj). Znaci, prvenstveno bi sluzio za programiranje i veci multitasking (dosta tabova u browseru, neki IDE otvoren, evantualno virtualka i sl). Ne znam jesu li ovi stedljiviji procesori sposobni se nositi dobro s tim npr:
http://www.trilit.hr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7070:&Itemid=149
Ili ovaj
http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-1rk-pscjge-00300fy4-156__5594501
Ono sto bi takoder htio (a sto vidim da se dosta cesto zanemaruje na forumu) je garancija od barem 2 godine, pozeljno cak i 3, posto nemam najbolja iskustva s proslim laptopom. Tu DELL dobro stoji, dok se za Lenovo treba dodat ~250kn za produljenje na 2, a cak 600 za produljenje na 3.
Mislio sam uzet laptop s integriranom grafickom, no frend mi kaze da ako mi rikne graficka da se mogu slikat (posto se onda valjda mora mijenjat cijeli procesor). Htio bih da mi netko malo poblize objasni kako stoje stvari s tim jer procesori bas i ne rikavaju, uglavnom su to graficke, pa da li integrirana graficka moze povecat vjerojatnost da ce riknut i procesor (tj njegova graficka a samim time i on ako cu ga morat mijenjata)? On ima http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v5-552g-85558g1taii-nxmctex010-156__5996671 i vidim da je u Futuri dosta jeftin, jos 300kn za produljenje na 3 godine , cini se dosta dobar posao, no mozda i predobar laptop za moje zahtjeve.
PS: nije da ne volim igrat igrice, al mozda bolje da nemam laptop koji je to u mogucnost jer cu onda doc u napast :) No kad nesto i zaigram to nije prezahtjevno. Da li bi se dalo zaigrat Civilization 5 na nekom od ovih proc-ova s integriranom grafickom?
Hvala svim na odgovorima!!