Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.500
|
čitano: 14.395.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Acimer kaže...

Fichek, hvala na zaista informativnom i iscrpnom odgovoru. 

Zanimljive su obe te opcije. Treba odvagat, iako se proc u asusu se cini dosta bolji, ne trebam opticki citac, taj vanjski subwoofer, mislim da mi 3xusb3.0 ne treba, dovoljno je jedan? sve sto se dobije u aceru

po tome bih uzeo acera, primamljiv mi je mSata port jer bih eventualno uzeo neki manji ssd i na njega stavio OS, a to kod ovog asusa ne mogu jer nema taj mSata port dodatni, glupo. 

Budem još odvagao pa ću vidit. 

Druga stvar, ako te smijem zamolit, očito se kužiš u tržište laptopa pa bih trebao savjet: naime, stvar je u tome da bih prodao svoj stari laptop ( s kojeg sada pišem ) i na taj novac pridodao još para kolko fali i kupio bolji laptop (neki od ovih o kojima pričamo) koji će mi trajati sljedećih 4-5 godina. 

Iako ovaj thread nije predviđen za to, u sekciji prijenosnici-procjene nisu baš aktivni i nitko nije odgovorio... pa me zanima što misliš koliko bi bilo ok za tražit cijenu tog laptopa?

Bitno mi je zato što za prodaju tog vežem kupnju nekog od ovih. Ako se baš nitko zainteresiran ne javi da bi kupio taj onda ću ga koristit još godinu dana, jer radi bez problema. Iako, radije bh dao nešto para pa uzeo nešto jače...

Još jednom, sorry na offtopicu ^ ____ ^ 

Nažalost laptop je star, pregazilo ga je vrijeme tako da po mojem mišljenju max 1000kn ako dobiješ za njega, ako i toliko. 

Baterija je vec istrošena, jamstvo isteklo no ionako je iz japana donesen, starija ddr2 memorija koja je skuplja od ddr3 mislim, nema hdmi kao niti usb 3.0, glossy ekran tako da nije baš za po vani korisno, tipkovnica nije chicklet. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 2:44 (roby27).
12 godina
The_Fichek kaže...

Nisam ziher ima li kaj drugo posto neznam koliko je eclipse cpu intensive, ali po guglu vidim da ima hrpa bugova di koristi 100% cpu i 100% memorije tak da mi je tesko preporucit. Sacekaj neciju preporuku jos. Kaj se tice ta 2 laptopa imas na notebookcheck rezultate za zasebne igre pa gledaj sto ti se vise svidja jer su neke igre bolje optimizirane za nvidiu neke za radeon. Bilo bi dobro i da kazes kolko si spreman dat za laptop i sto je bitnije bolji procesor za rad i puno memorije ili graficka.

dao bih max negdje 4.7k

bitno mi je da ima OK procesor, bar 6gb rama i hibridni HDD (na desktopu imam 2 SSDa i ne mogu vise zivjeti bez toga) i da ekran nije iznad 15"

naravno kvalitetna tipkovnica je uvjet

Z510 i G510 odgovaraju navedenom, samo se nikad nisam susreo s njima pa ne znam kakva je kvaliteta izrade

od ostalih laptopa, nisam nasao nesto bolje u hr a da odgovora tim uvjetima u tom cijenovnom rangu

13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Dečki evo malo da potaknem diskusiju - naime čitajuć brojne reviewe i benčeve u klasi gaming/multimedia lapa oko 7000 sveo mi se izbor na drito ova dva :

Moj privi izbor je ovo (hvala Fichi što mi ga je ukazao) :

http://www.magazinrs.hr/laptop-acer-aspire-v3-772g-54208g62makk-nxm8sex051/ACR-1080

+ veći ekran, 120gb ssd, soma kn jeftiniji

- grijanje (navodno), nije ROG (hehe), dvojezgreni i5 proc

2.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11074

Dakle

+ i7 proc, rog đinđilinđe, kvalitetniji ekran (navodno)

- soma kn skuplji, 15 incha ekran, nema ssd (ok ima hibrida što isto nije loše)

U igri su jošhttp://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11238 i lenovo Y50 koji tek treba doć za koji tj (reko mi čiko iz lenova)

Moj prvi izbor je Acer - prvenstveno zbog uloženo/dobivenog, jedina zamjerka što me bode u oči je taj dvojezgrac i5, međutim on uopće ne zaostaje puno za i7 (2-3fpsa u gamingu što me ugodno iznenadilo) ostalo je sve pet...

Dakle što mislite ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 11:50 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Dečki evo malo da potaknem diskusiju - naime čitajuć brojne reviewe i benčeve u klasi gaming/multimedia lapa oko 7000 sveo mi se izbor na drito ova dva :

http://www.magazinrs.hr/laptop-acer-aspire-v3-772g-54208g62makk-nxm8sex051/ACR-1080

2.

Dakle

U igri su jošhttp://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11238 i lenovo Y50 koji tek treba doć za koji tj (reko mi čiko iz lenova)

Moj prvi izbor je Acer - prvenstveno zbog uloženo/dobivenog, jedina zamjerka što me bode u oči je taj dvojezgrac i5, međutim on uopće ne zaostaje puno za i7 (2-3fpsa u gamingu što me ugodno iznenadilo) ostalo je sve pet...

Dakle što mislite ?

1. Acer ima SSD i solidan HDD, ovaj i5 je dosta dobar procesor, GTX 760M, 8GB RAM

Ako je razlika u 2-3 fps onda bi ovo sigurno bio moj izbor

2. Ima bolji procesor i7-4700HQ, nema SSD + 1k kn skuplji

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 14:04 (TheMenstalist).
12 godina
DarthMarkus kaže...

2.

Dakle

Dakle što mislite ?

Ja bi išao na Asus G seriju a evo ti link kako izgleda laptop, ima sshd koji je dosta brz tako da ti nedostatak ssd-a i nije deal breaker i i7qm koji je bolji za buducnost.

Da je razlika 2-3 fps-a to bas i ne mogu povjerovati jer bi onda u temi sklapanje pc konfi svi stavljali i3 umjesto i5 proceva.  

13 godina

Bez uvrede, nadam se da znaš razliku i3 i i5 proca + shvati da taj proc ne pogoni baš 780ti unutra

Evo malo pa škicni , ja sam isto ostao paf,,,ono mislio sam da ga jede

http://forum.notebookreview.com/sager-clevo-reviews-owners-lounges/735721-dual-core-haswell-i5-4200m-review-using-sager-np7330-clevo-w230st.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 14:33 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ne znam razliku, koja je razlika? 

11 godina

evo upravo mi budzet skocio na 3500. pa sam mislio ovaj...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=14380

osim ako nema nest bolje u tom rangu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

lucky_look kaže...

Trebao bih preporuku laptopa u rangu 4000-5000kn, ovo mi se zasad cini kao najbolji omjer ulozeno-dobiveno (vidio sam ga par postova iznad) ali nisam jos puno istrazivao, a i nebi bio problem nadodat nesto novaca ako postoji bolji izbor.

namjena?

ako je all-around ovaj bi bio jos bolji izbor g510 (ili ovaj g510 ako nije bitna diskretna graficka za igranje, a zelis win8 u paketu) radi malo boljeg procesora (tu je negdje sto se tice multithreadanja sa amd-om, sto se tice single-core performansi je malo bolji), ssd-a ukomponiranog u sshd disk, optickog citaca, +500gb harda, 1 vise usb 3.0 port.

Ako zelis laptop bolje opremljen za igre onda po meni ovaj Asus (sa stedljivim i3 procesorom - baterija traje jedno 1.5-2x dulje te nesto slabije performanse nego kod g510 i a10 proc, ali dosta bolja graficka) ili verzija sa stedljivim i5 (iste performanse kao i3-4000m, ali baterija traje puno dulje kao i stedljivi i3). Verzija sa i5 je dost skuplja u odnosu na ovog sa stedljivim i3 ne toliko zbog procesora nego zbog windowsa 8.1 koje dobis s njim, a verzije bez windowsa sa i5 nazalost nema.

Rezultate grafickih gledaj na notebookcheck.net (rezultati za 8750m radeon su uzeti najslabiji moguci jer je uzeta najslabija verzija pa mos nadodat par fps-eva na medium, ali ces vidjeti da je 840m dosta bolja). Usporedbe procesora gledaj na cpuboss ugrubo i cpuworld detaljno.

Ako zelis se jos bolje igrati gledaj nesto sa 750m, ali mislim da tu vise nece biti ono ulozeno/dobiveno (a i nova 840m grafa nije tako losija od 750m, nekih 10% sve skup, ne vise od toga), Takve laptope mos nac od 5000kn nadalje pocevci od v3-772g acera.

Namjena je upravo all round, eventualno bi igrao mozda wow na njemu koji nije prezahtjevan, od igara nista drugo. Jedino što ga nebi onda mjenjao narednih barem 3 godine. Zasad mi se cini ovo cini najbolje, iako bi bilo bolje kada nebi bilo os-a. Inace puno hvala na savjetima.

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley
11 godina
DarthMarkus kaže...

2.

Dakle

Dakle što mislite ?

Mozes uzeti u obzir i ovog asusa radi gtx850m grafe koja je novija i nesto bolje zvace igre na high postavkama od 760m. Imas raznih usporedbi ali to su sve neki testovi ovo ono, ja bih usporedjivao ovako po igricama ili jos malo guglo.

Nemogu reci sto bih uzeo na tvom mjestu jer neznam koje igre najvise volis, da li ti je laptop bitan za lan party ili samo po doma, jeli bitniji cim veci fps makar to bilo na medium postavkama ili je bitnije da igra bude igriva na najvecim postavkama itd. Meni se osobno svidja acer radi tih 120gb ssd-a unutra i dost nize cijene, i5-4200m mislim da nece osjetno smanjiti performanse u igricama koje ne koriste vise od 4 jezgre (znaci radi se o par fps-eva kak si i sam rekao), a takvih za sad prakticki gotovo da nema. 850m grafa je stvarno nest bolja ako te vise zanima fluidnije igranje na high postavkama. Btw. mislim da bi za acer sigurno trebalo kupovati laptop cooler (ima ih dobrih 200-250kn) dok za asus vjerojatno ne.

13 godina

Da, sa 850m sam isto razbijo tikvu, premda ima manje shadera, dosta je efikasniji - jesi možda chekiro novi acer 772g u paketu s njom ?

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=11198

Stalno zovem lenovo brand store i pitam kad će ****** y50....

Asusa je griota kupovat sa keplerom pošto košta ko svetog Petra kajgana, a razlika između roga sa 760m i 860m je skoro 2 soma kn (bravo trgovci)-----

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 20:32 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mislis na ovog acera?

Zar nije y50 prvi laptop koji ce imati UHD rezoluciju i zar nece to onda kostat puno vise od 7 tisuca..

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mislis na ovog acera?

Zar nije y50 prvi laptop koji ce imati UHD rezoluciju i zar nece to onda kostat puno vise od 7 tisuca..

Koliko ja znam ima FHD rezoluciju

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
13 godina
The_Fichek kaže...

Mislis na ovog acera?

Osnovni model ne...Ako si čitao bug prije 2 broja su ga mini recenzirali (prototip)...imao je i5 proc + 860m, cjena je bila oko 8k kuna (iz brand storea)..

UHD je opcionalan

Taj lap mi baš bode oči, svi pričaju kako je za budžet fantazija (na stranim forumima)...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 20:50 (DarthMarkus).
11 godina

ak je budzet 8k onda oke XD

edit: Salu na stranu, nisam mislio na tvoj budzet nego na tu "budzet fantaziju" o kojoj pricas. Uglavnom za te pare mislim da je definitivno bolje sloziti gaming PC, a ako bas mora biti gaming laptop onda sacekaj cijenu lenova jer bi mogla biti dobra ponuda sa i5 i i 860m iako vjerujem da ce se cijena nabit. Znaci ispod 7k acer, iznad 7k asus, oko 8k lenovo. Sve zavisi o tome koliko si spreman novca dat.. Mislim da je nadalje odluka na tebi. Sretno s kupovinom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 21:07 (The_Fichek).
13 godina

Problem kod onog asusa kojeg si naveo je 850m grafa sa ddr3 memom, naspram ddr5, prema tome dosta je lošija

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 4:21 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

kod kupovine informaticke opreme u americi je 50% sve jeftinije... ja sam na srecu imo frenda koji je prosle godine iso gore i odma sam mu reko da mi nabavi asus g74 sx za 6800kn dok je u hrvatskoj i europi bio od 12000kn do 15000kn

nevjerovatna razlika...

0 0 hvala 0
15 godina

Jednostavnija su dva sticka od 64GB za ready boost koja i da hoće ne mogu postići ono što može još jedan keks od 4GB RAM.a.

Ja ću se ubit.

I da oglasi su ti dolje niže.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze preporuka laptopa do 4k-4,5 k kn max.

uvjeti: 17.3'' , dobra baterija, kvaliteta izrade i tipkovnica te da mogu igrat koju igricu(BF3,fifa,cod..)

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 17:02 (cod2playahhh).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, znima me koji je po vama bolji izbor izmedu ova dva laptopa: asus, toshiba. Isprobao sam slicnoga Asusa i svida mi se jako, ne grije se uopce, lagan je, i za moje potrebe super, samo me sada zanima da li se isplati dati cca 300kn vise za ovaj Toshibin laptop ili ne?

Svi smo mi Chiteri u očima Noobova....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Zhaba kaže...

Pozdrav, znima me koji je po vama bolji izbor izmedu ova dva laptopa: asus, toshiba. Isprobao sam slicnoga Asusa i svida mi se jako, ne grije se uopce, lagan je, i za moje potrebe super, samo me sada zanima da li se isplati dati cca 300kn vise za ovaj Toshibin laptop ili ne?

Evo ti usporedbe procesora pa odluci:

http://ark.intel.com/compare/79053,79049

http://www.cpu-world.com/Compare/718/Intel_Mobile_Celeron_N2920_vs_Intel_Mobile_Pentium_N3520.html

http://cpuboss.com/cpus/Intel-N3520-vs-Intel-N2920

Postoji i ASPIRE E1-510 sa n3520 procesorom sa nizom cijenom od toshibe isto sa 500gb hard diska kao i toshiba dok asus ima 750gb.

Ovo je najjeftiniji model za gotovinu: link - 2400kn Jedino sto mogu primjetiti razlicito od toshibe i asusa je sto ima gigabitni ethernet (10/100/1000, a ne 10/100) od cega ces imati koristi samo ako imas internet brzi od 100mpbs sto cist sumnjam da imas..

Znaci n3520 ima clock jezgre za skoro 25% veci od n2920 sto ce pomoci u programima koji koriste 1 i 2 jezgre, a takva je vecina. To se moze vidjeti i iz testova gdje vidis da za Passmark i Passmark(single core) je n3520 upravo za 20-25% bolji od n2920.

Stoga moj glas ide aceru sto se tice ulozeno/dobiveno, a ti mozes uzeti i toshibu ili pak asusa ako ti se vise svidjaju. Sto se tice grijanja mislim da neces fulati niti sa jednim modelom jer su to termalno stedljivi procesori (4.5W - max. 7.5W potrosnja).

cod2playahhh kaže...

moze preporuka laptopa do 4k-4,5 k kn max.

uvjeti: 17.3'' , dobra baterija, kvaliteta izrade i tipkovnica te da mogu igrat koju igricu(BF3,fifa,cod..)

Asus X750LB-TY024D : i5-4200u, gt 740m - 4300kn; 740m review; baterija ce dulje trajati radi stedljivog (u u imenu) procesor

HP probook 470 g1 : i3 4000m, hd 8750m, anti-glare ekran - 4000kn + poklon torba; 8750m review (nadodaj par fps na medium postavkama jer je testiran najslabiji model koji te nebi smio zadesiti..); usporedba procesora: link1, link2 (jako su slicni, no i5 pobjedjuje bitku radi manje potrosnje, samim time baterija na laptopu ce trajati dosta dulje)

znaci sto se tice ova 2 laptopa trebao bi najvise pozornosti pridati notebookchecku i rezultatima grafickih na igricama koje najvise volis igrati, a ako pak zelis najbolje performanse u igricama za te pare trebas se odreci 17.3" i ici na 15.6" laptop:

Asus X550LN-XX013H : trenutno jedini i najbolji model sa 840m grafom na nasem trzistu, graficka je 10% slabija od 750m te joj u nekim igricama parira, pogotovo u high postavkama; jedini takav model bez windowsa za manje pare je onaj sa i3-4010u, a taj ti nebi preporucio jer nema turbo boost na procesoru

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 18:53 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Acimer kaže...
darkydark kaže...
Asus n550
Pogledaj na www.nabava.net koji konkretno bi ti odgovarao. Trebao bi bit nesto tanji od y510p i imat kuciste od alyminija. Za nesto jos mobilbije ili moras traziti van rh i/ili dati vise para.

Hvala na odgovoru! Izgleda kao dobar izbor! Ako netko ima taj laptop, kakva su iskustva? Da li je možda  Acer Aspire V3-772G bolji ili ne?

Zapravo, za 3 mjeseca idem van Hrvatske na duže ali idem na Bliski istok a tamo su čini mi se skuplje takve stvari nego ovdje. No u svakom slučaju provjerit ću.

Ne nije bolji, takav model kao prvo kosta hrpu novaca kod nas, a mislim da i nema takvog modela sa tolko rama i s tolkim ssd-om. Totalan overkill od laptopa, a slabiji je ekran nego u Asusa n550 jer Asus ima IPS matricu, a ovaj ne. Hladjenje na Asusu je takodjer puno bolje.

Ja ti preporucujem isto kaj i kolega darky kao opciju broj 1:http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14546 6.235kn

Iduci model je skuplji za 542kn, a jedino sto dobis je 4gb rama vise:http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10201, 4gb rama za laptop se u ducanu moze kupiti za 250-300kn tako da je prvi link bolja opcija ako ides na Asus n550.

Dodatan prijedlog koji mozes razmotriti:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v5-573g ultrabook, tezak 2 kile, jako prenosiv, aluminijska izrada, jedina "boljka" je procesor i5-4200u al to je tako moralo biti jer taj procesor je za jako tanke laptope. Laptop je tanak 2.2cm. Kazem iz prve ruke jer pisem s njega. Hladjenje je oke ali se malo zagrijava gore desno (neces osjetit u radu jer je na podrucju iznad backspace-a), review ti je ovdje (totalno isti model samo sa 8gb rama). Ventilatori su necujni, tu i tam se zavrte zesce na kratko. Jedino kaj se cuje je hard disk (30-32db tocno kak pise u reviewu, znaci cujes ak je u prostoriji necujno). Ono sto nije tocno iz reviewa su toliko visoke temperature. Ne uopce nisu tolko visoke pogotove ne u normalnom radu, za igranje jos nisam koristio laptop. Visina laptopa koju su oni napisali je isto netocna. Visok je 2.2cm dok je na stolu te je podignut od stola 1mm radi gumenih nozica (nemozes ga nikako pomaknut, jedino ako ga dignes). Procesor bez baterije traje 5-6h (balanced mode) normalnog surfanja, gledanje serija i jutuba, malo afkanja. Kazem otprilike, uglavnom jako dugo traje baterija (mislim da bi mogla trajat i do 7h, zavisno o tome sta radis) pa ako ti je to bitno uzmi u obzir.

Ono sto kod v5-573g prevenstveno gubis u odnosu na Asusa n550 iz ADM-a je jacina procesora. Dobijes dosta slabiji procesor (usporedba), ali i dalje dovoljno dobar za vecinu stvari.

Ostale stvari koje asus ima, a acer ne: opticki citac,vanjski subwoofer, 3x3.0 usb port u odnosu na 1x3.0usb + 2x2.0usb acera, nesto bolje hladjenje.

Ono sto dobivas sa acerom je malo bolja prenosivost, 8gb vise rama, dulje trajanje baterije, mSata port.

Hladjenje kod ovog acera je bolje u odnosu na onog prvog acer mrcinu kojeg si spomeno u postu ili je cak jednako, ali fora je da se 750m grafa puno manje zagrijava nego gtx 760m. Za 573g model ti mogu iz prve ruke reci da su skroz ok temperature i stovise manje su kad je 750m grafa u laganom pogonu (npr. ukljucis si je da radi za Mozillu ili koji vec browser kojim se sluzis).

Ekrani su jednake kvalitete ako te to brine. Ekran na mom aceru je isto IPS antiglare FHD (mos buljit hrpu sati, nece te pec oci nit ista ak si zdrav). Takodjer dobijes svjetlecu tipkovnicu isto kao kod Asusa.

Neznam kakav je taj ducan bagira.hr ako se odlucis na kupovinu 573g acera, ali ADM je ok ducan. Jedina jos napomena ako se odlucis na njega a zelis se puno igrati na njemu onda bi ja mislim trebalo uzeti notebook cooler. Ima ih dosta kaj su isto super prenosivi. Ja cu uskoro kupit neki pa mogu javit dojmove. Uglavnom za 200-250kn se moze nac super cooler, a moguce da bi isti trebao i za asus ako bi laptop bas sluzio za heavy gejmanje.

Edit: ponijelo me pa sam gledao visinu laptopa dok je otvoren monitor hah. Znaci visok je 2.2cm kad je zatvoren, ispravit cu u textu.

Još nisam definitivno odlučio ali sve sam bliže.

Gledao sam još malo druge modele tih Acer Aspirea V5 pa sam naletio na ovaj koji ima i7 procesor. Sad me zanima da li se isplati dati nešto više para za taj i7 pa onda zapravo imam i ono što ima u Asusu N550JV (i7 proc) i sve ostalo što dođe s Acerom što mi odgovara. To mi je još uvijek unutar budžeta. No ako se ne isplati onda ću uzet i5.

Kakav je konkretno taj proc. u odnosu na Acera s i5 i i7 proc u Asusu? odnosno koje su razlike u modelu osim procesora?

Ako bi uzeo taj Acer s i7 njega imaju samo u tom Centro.hr, u Protisu piše na nema više odnosno da je zamijenjen s nekim drugim u ponudi >> link. U protisu bi mi puno više pasalo jer mi je usput kod posla, no i ovaj Centro nije daleko. Ima li netko iskustva s Centro.hr?

E i koji SSD da uzmem za njega? možda bih odmah uzeo i ssd pa da sam miran. Koliko mi je potrebno za Windowse? 128gb?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 21:41 (Acimer).
11 godina

Nemoj gledat acera sa tim i7-4500u jer je u rangu i5-4200m i samo nesto bolji od i5-4200u. To nije klasicni i7 jer nema 8 threadova nego 4, ponasa se zapravo kao i5 koji trosi manje.

i7 4700hq je puno bolji i radje onda kupi onog asusa i ugradi u njega rame i ssd. Ako ti je unutar budzeta to je puno bolja opcija. Na kraju krajeva ides na bliski istok, trebat ce ti dobro hladjenje na laptopu.. Za preporuku ssd-a pitaj robya.

Usporedbe procesora:

http://www.cpu-world.com/Compare/927/Intel_Core_i7_Mobile_i7-4500U_vs_Intel_Core_i7_Mobile_i7-4700HQ.html

http://ark.intel.com/compare/76348,75459,75460,75116

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4700HQ-vs-Intel-Core-i7-4500U

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4500U-vs-Intel-Core-i5-4200U

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4500U-vs-Intel-Core-i5-4200M

Edit: kolko se dugo vrti tvoj post sjetio sam se da postoji jos nest bolje ako se zelis malo vise naigrat + 4gb rama + 250gb hard, a ostaje asus u igri:

Asus N550JK-CN019D

Neka je ddr3, a ne gddr5 verzija i dalje je puno bolja od 750m: link

Sto se ssd-a tice znam da je to onako dosta novo cudo tehnologije, ali nema potrebe jurit za njim ako ti zbilja ne treba. Ta tehnologija se jako brzo razvija. Negdi sam nedavno citao da su u koreji, japanu ili di vec skuzili kako ih ubrzati za 300% sa nekim "jednostavnim trikom" s kojim prakticki ssd nebi smio puno poskupjeti, iako ce trziste vjerojatno nabit cijenu, ali ko zna kolko.

Uglavnom ssd-u bi u buducnosti i to bliskoj trebali biti samo bolji i bolji bez prevelikog porasta cijene.

Sa druge strane stvarno neznam je li bolje uzeti v5-573g sa ssd-om ili asusa sa i7-4700hq. Tu jako veliku ulogu igra s cime konkretno ces se baviti i kojim programima!!

Ako bi se ipak htio nesto vise naigrati i nije ti problem malo povecati budzet asus kojeg sam zadnjeg dodao je stvarno dobar, a ssd lako dodas kasnije.

Ako ti je potrebna hrpa rama, i nije potreban super jak procesor te je dovoljna 750m grafa onda bi sa 573g dosta ustedio. Sve je na tebi..

Ako ces imati jos kakvih pitanja slobodno pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 22:24 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Bok drustvo! Trebam preporuku laptopa od 3500-4000kn ...namjena- faks, gejming, youtube, filmovi ...

Ekran 15,6...on mi je dosta bitan ! I uz to da nije klasicno crn! Bijel ili sivkast :)

Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nemoj gledat acera sa tim i7-4500u jer je u rangu i5-4200m i samo nesto bolji od i5-4200u. To nije klasicni i7 jer nema 8 threadova nego 4, ponasa se zapravo kao i5 koji trosi manje.

i7 4700hq je puno bolji i radje onda kupi onog asusa i ugradi u njega rame i ssd. Ako ti je unutar budzeta to je puno bolja opcija. Na kraju krajeva ides na bliski istok, trebat ce ti dobro hladjenje na laptopu.. Za preporuku ssd-a pitaj robya.

Usporedbe procesora:

http://www.cpu-world.com/Compare/927/Intel_Core_i7_Mobile_i7-4500U_vs_Intel_Core_i7_Mobile_i7-4700HQ.html

http://ark.intel.com/compare/76348,75459,75460,75116

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4700HQ-vs-Intel-Core-i7-4500U

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4500U-vs-Intel-Core-i5-4200U

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4500U-vs-Intel-Core-i5-4200M

Hm ali mislio sam da u Asusa ne mogu ugradit i ssd (uz postojeci HDD) jer nema taj mSSD slot sto aceri imaju? Mozda grijesim...

Da, ako to mogu onda je bolja opcija to. Što se tiče rama - nije mi dovoljno 4GB?

A SSD, kad bih uzeo samo od 64GB (na koji onda stavim OS) da ispadne nešto jeftinije ... to bi bilo odlično ali da, čak i nije neophodno nužan taj SSD zasad. Mogu preživjet i bez njega. 

Edit: budem pogledao taj N550JK isto

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 22:24 (Acimer).
11 godina

Mislim da je roby vec pricao kako moze ici ssd u tog asusa i to na mjesto optike ili cak ima free slot, nemoras micati hard disk. Pitaj njega za svaki slucaj, vjerujem da ce ti odma izbacit neki link sa ebaya ako zelis cim povoljnije proc.

Msata port je za mini ssd-ove koji su sad po novome jednako snazni kao i originalni velikim ssd-ovima, tj. ne gubi se kontakt itd. link

Procitaj prosli post do kraja, dosta sam ga uredio {#}

edit: nisam vidio ovo pitanje za 4gb rama. Mislim da za te pare definitivno nije dovoljno, a ovako opcenito mislim da bi za win8.1 trebalo ici na vise rama jer jedu resurse, za win7 bi bilo cak oke. Ali ako vec ides na gaming laptop te laptop sa i7 8gb rama bi trebao biti standard.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 22:51 (The_Fichek).
11 godina
petar269 kaže...

Bok drustvo! Trebam preporuku laptopa od 3500-4000kn ...namjena- faks, gejming, youtube, filmovi ...

Ekran 15,6...on mi je dosta bitan ! I uz to da nije klasicno crn! Bijel ili sivkast :)

lenovo g510, crn ekran ali dobijes i 8gb ssd-a koji ubrzavaju ucitavanje programa koje najvise koristis do kapaciteta 8gb, 500gb vise harda od konkurencije, premium tipkovnica.

acer v5-552g, atraktivan izgled, laksi (ultrabook, tezak svega 2kg, lenovo tezak 2.6kg za usporedbu), valjda najbolji amd procesor za laptope, iako i dalje malo, ali samo malo slabiji od i3-4000m (ovdje se najvise misli na single core performanse), 2 zvucnika vise nego lenovo (dolby v4 surround system), touchpad ne tako dobar ali se dosta poboljsa ako uspjesno instaliras synaptics drivere. Review imas ovdje na forumu od kolege TheMentalist. Nema ssd, 500gb harda, ali ima 4gb rama sto je bolje za win8.1 i igrice. Inace ima support samo od win8 nadalje, dok lenovo ima sluzbeni support i za win7.

* nema dvd-rw citac

Asus X550LN-XO012D - najbolja graficka za igranje u rangu do 5000kn, ali zato dobijes slabiji procesor od ostala 2 suparnika. To je zapravo stedljiv ultra low voltage procesor s kojim ce ti baterija dulje trajati. Clock jezgri je 1.7Ghz sto ce u puno igara doprinijeti losijim performasama, ali se zato to uvelike kompenzira sa jacom grafickom tako da bi ovo mogao biti najbolji izbor za igranje. Ostale karakteristike: 4gb ram, 750gb hard disk, isto super zvucnici, isto atraktivan izgled, mrvu tezi od acera (2.24kg navodno). Da se razumijemo, opcenito se ne radi se o puno losijem procesoru nego malo slabijem od amda, a malo vise od i3-4000m. Jos nest, za ovaj laptop ti definitivno nece trebati notebook cooler, za acera u hard gejmanju ce ti vjerojatno trebati. Za lenovo nisam siguran.

Usporedbe procesora gledaj na cpuworld / cpuboss / intelovoj stranici

Usporedbe grafickih i bilocega dodatnog vezanog za laptop gledaj na notebookcheck.net (tamo ti je najslabija verzija hd 8750m, neznam za lenovo, ali u aceru ces sigurno dobiti bolju verziju, tako da slobodno mozes nadodati par fps na medium settingsima, dalje od medium settings nemozes ocekivati u tom cijenovnom rangu sa laptopom) te na game-debate.com

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 23:25 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mislim da je roby vec pricao kako moze ici ssd u tog asusa i to na mjesto optike ili cak ima free slot, nemoras micati hard disk. Pitaj njega za svaki slucaj, vjerujem da ce ti odma izbacit neki link sa ebaya ako zelis cim povoljnije proc.

Msata port je za mini ssd-ove koji su sad po novome jednako snazni kao i originalni velikim ssd-ovima, tj. ne gubi se kontakt itd. link

Procitaj prosli post do kraja, dosta sam ga uredio {#}

da, sad sam, zahvaljujući 

review-u i ja skužio: dvd-drive se makne i tu se može stavit ssd. Onda ne trebam sad još dodatno ić u trošak za ssd. No super da ću moć eventualno u budućnosti ugradit ssd

svidja mi se taj N550JK, mislim da će na kraju on bit izbor. 

Kao i uvjek, na kraju se uvijek odlučim za skuplje od originalno predviđenog (facepalm)

11 godina

Da, jos jedna dodatna stvar koju dobijes sa tom gtx 850m je shadowplay opcija nvidije. Ja npr. to nemogu koristit sa svojom 750m jer nemam dovoljno jak clock procesora i nemam gtx u imenu. Ta opcija sluzi da snimas tijekom igranja pa lakse kasnije stavis na jutub ili kaj vec. Nist posebno, al fora..

Vise sam zaboravio koja je iskonska namjena tvoja za laptop, ali pretpostavljam da si okorjeli gamer koji se zeli igrati i van RH :P Nezelim dodavat ulje na vatru, ali reko je kolega na prosloj stranici da ce uskoro izaci lenovo y50 sa i5 procesorom i 860m grafom oko 8 tisuca kn (ne ona verzija sa UHD rezolucijom nego sa obicnom FHD rezom). Kako got bilo mislim da ce te taj asus jako dobro posluziti ako ga kupis.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 23:16 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice