Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.677
|
čitano: 14.649.844
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

Trebao bih prijedlog za laptop sljedećih specifikacija:

Full HD ekran

8GB rama

SSD od 256GB ili veći HDD pa uz njega neki manji SSD (ne hibrid)

Grafička tek toliko da sljedećih par godina vrti novije igre, ne patim na detalje.

Za procesor što bolji Haswell za ukupnu svotu od oko 7000kn (ako postoji nešto znatno bolje za nešto višu cijenu mogu se protegnut)

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 1
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
tomy01 kaže...

molim pomoć kod izbora laptopa, cifra oko 4400kn,da je kvalitetan, ekran 15,6,

ram 4-6-8gb, hard 750-1000 gb,solidna grafička,hdmi izlaz, usb 3.0

(asus,hp probook,lenovo,toshiba)

što bi preporučili

lp

Lenovo G510

12 godina
akf kaže...

Pozz ekipi, tražio sam tu već laptop, al se dogodila serija nemilih događaja (nema više tog modela, ispiti itd) pa bih molio neku dobru dušu da mi da preporuku za laptop do 7000 kn (može i nešto više, al samo ako vrijedi tu razliku). Dosta mi je bitna kvaliteta izrade jer bi trebao trajat 5 godina, volio bih 15,6 inčni laptop (može full hd rezolucija, ali nije nužno, i 1600×900 je ok), bilo koji novi i5/i7 procesor, neka novija grafa (ne mora neka naj naj al da ponekad i neku igricu mogu odigrat :D).

Znači:

Cijena :                         do 7000 kuna, ako znate za neki koji dođe nešto više, a nudi vrijednost za novac samo recite :D
Namjena :                     za faks (office, ponekad neki malo više specijaliziran program tipa autocad..) + normalno korištenje (net, filmovi, ponekad neka manje zahtijevna igra)
Dimenzije i masa:         ekran 15ak inča, neću ga nosit van baš svaki dan, al relativno često da tako da je poželjno < 2.5kg
Konektori :                     standardno, al realno, neće mi trebat više od par usb portova :D
Kvaliteta izrade :            trebao bi izdržati 5-6 godina (cijeli faks) tako da tražim nešto kvalitetniji laptop, ali mislim da većina odgovara tome
Windowsi :                    ne nužni

Hvala svima :))

P.S. zadnji put mi je bio predložen asus n-56jr, koji je super laptop (nešto tog tipa i tražim) al su mi rekla da tog više nema, a i neće ga bit pa ono.

Slobodno predložite bilo šta što odgovara mojim prohtjevima gore, i još jednom hvala svima :D

Asus N56JR

12 godina
Dyma kaže...

Pozdrav,

Trebao bih prijedlog za laptop sljedećih specifikacija:

Full HD ekran

8GB rama

SSD od 256GB ili veći HDD pa uz njega neki manji SSD (ne hibrid)

Grafička tek toliko da sljedećih par godina vrti novije igre, ne patim na detalje.

Za procesor što bolji Haswell za ukupnu svotu od oko 7000kn (ako postoji nešto znatno bolje za nešto višu cijenu mogu se protegnut)

Unaprijed hvala.

Takođet i za tebe vrijedi topla preporuka Asus N56JR (hibridni hdd)

Druga solucija Lenovo Z710 + Vertex450 256GB ili po želji + usb3.0 kućište za hdd

Treća solucija Acer Aspire V3-772G(dual hdd support) + gore navedeni ssd ili po želji, u tom slučaju ne treba vanjsko kućište

Četvrta solucija Acer Aspire V3 solo ali sa jačom grafičkom i i7qm cpu

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 4:50 (roby27).
11 godina
neaktivan

Hvala!

Ja sam se bas dvoubio oko tog acera... vec bih ga kupio no kolega

mi je rekao da se AMD-ovi procesori puno vise griju i da nisu dobri za

laptope. Pogledao sam i nekoliko benchmark testova izmdedju i5 3230m i

A8 i A10 i i5 ih pobjedjuje. Nije mi bas jasno kako to da je uvijek bolji. Ipak

oba ova AMD-ova procesora imaju po 4 jezgre... Moze li pomoc oko toga?

Da li je bolje kupiti ovaj acer:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_275&products_id=10386

ili ovaj hp (koji je ipak skuplji):

http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-hp-pavilion-15-e010sm-e4q17ea/51100

11 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Takođet i za tebe vrijedi topla preporuka Asus N56JR (hibridni hdd)

Druga solucija Lenovo Z710 + Vertex450 256GB ili po želji + usb3.0 kućište za hdd

Treća solucija Acer Aspire V3-772G(dual hdd support) + gore navedeni ssd ili po želji, u tom slučaju ne treba vanjsko kućište

Četvrta solucija Acer Aspire V3 solo ali sa jačom grafičkom i i7qm cpu

Puno hvala.

Sviđa mi se Asus, ali puno bi mi falio SSD.

Vidim da je kod ostalih opcija žrtvovan procesor i grafička da se nadoknadi cijena SSD-a.

Bi li se dalo nać nešto tipa tog Asusa, ali sa SSD-om? Bi li mi se isplatilo uzet Asus pa onda u njega SSD stavljat? Tu sad naravno podosta dižem cifru.

12 godina

U svakom slučaju je preferiram kupovinu laptopa bez ssd-a jer tada mogu birati najnoviji a i garancija nije u sklopu laptopa a vecina ovih sto su ugrađeni je upitno koji su modeli.

U Asusu je hibrid i svakako nemoj prije kupovati ssd dok ne vidis dali ti brzina odgovara jer sshd imaju dobre brzine u radu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 11:22 (roby27).
12 godina
neaktivan

Laptop za office, skype, surfanje. Odvojiva baterija koja dugo traje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 12:45 (robigrg).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
qconnect kaže...

Hvala!

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_275&products_id=10386

http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-hp-pavilion-15-e010sm-e4q17ea/51100

Može taj i5 je duplo skuplji od AMD proca pa slobodno može biti i bolji. Nisu isti cjenovni rang uopće. drugo oko temperatura neka ti netko da temperature sa AMD APU a netko sa Intelovog i5 3230. Ja ti slobodno mogu reči da je moj APU A8-4500M dosta daleko od temperatura toga i5 koje sam tu na temi pročitao dakle oko 50 u surfu i do 85 u igranju. Tako da je danas dosta diskutabilno tko to danas više kuri. Kažem ima na temi članova i sa tim APU a ima i sa tim i5 pa ako hoće naka se jave čisto da ja ne mlatim praznu slamu. :)

15 godina

Jel može jedan za 3000kn? Koristit ce se za foto-obradu. Osim toga, manje zahtjevne stvari. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
qconnect kaže...

Hvala!

ma bolji je i gotovo, testovi su dokaz, pusti ove fanboyeve atija, uzmi si radije i5. to što amd ima 4 jezgre može objesit mačku o rep

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Evo ako tko ima preporuku za laptop do 3500kn s Windowsima, namjena je za gledanje filmova,surfanje i poneku staru igricu.

Cap.Z

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Planiram kupiti laptop, namjena je za sve i svašta, a najveće opterečenje će mu biti 3D modeliranje i renderiranje (ne igram nikakve igrice, ali dođe na isto). Cjena ukupno do 8000kn max.

Spec:

Core i7 4700

RAM 8GB  je dovoljno

Grafiku mogu prihvatiti i neku standardnu (nvidia GT) ali bi puno rađe GTX

full HD rezolucija obavezno

15''-17'' svejdedno mi je, oboje ima svojih prednosti i mana

SSD 120GB  bolje zasebno (hard mogu izvaditi) vjerojatno 700kn

windows netreba

jamstvo barem 2god

Ovo sam ja našao:

Lenovo IdeaPad Y510p -  malo slabija grafika, jamstvo samo 1god, skupo dodatno jamstvo

Asus N56JR  -  nešto sam načuo da ima problema s driverima ako se ubacuje SSD

Acer V3-722G  -  1god jamstva, jeftinija nadoplata za produženje, ima mjesta za SSD i hard

Zapravo me zanima koji bi od ova 3 vi preporučili, a može i dodatni prjedlozi i za specifikacije i modele. Također bi da ima što bolje hlađenje i da je trajan jer će puno raditi pod punim opterečenjem procesora

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 17:56 (Neville2MUFC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...
qconnect kaže...

Hvala!

ma bolji je i gotovo, testovi su dokaz, pusti ove fanboyeve atija, uzmi si radije i5. to što amd ima 4 jezgre može objesit mačku o rep

Pa nisam ja niti rekao da nije bolji ali je i duplo skuplji proc pa bi bilo mutavo da nije i bolji jel tako?

Intel to papreno naplaćuje što je bolji u procu konkretno kod mene cijelih tisuću kuna  za i5 u odnosu na A8 a sve ostalo isto.   (4GB RAM, 8750M 2 GB, 500GB hard...) 3500kn vs. 4500kn tada   ProBook....  Kužiš? Da koštaju isto hajmo uspoređivati direktno ovako ne možemo. Inače u svakodnevnom radu mi ništa ne šteka i sa mojim A8 čisto je ok. :)

To je kao da uzmeš auto od ne znam od 150 tisuća kn  i veliš bolji je od onog od 75 tisuća kn. Kao cjenovni odnos ta dva proca. Nemoj hebat ozbiljno je bolji? Svašta ću naučiti na ovom forumu. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 20:40 (Oldy).
15 godina
protjeran
Oldy kaže...
makimakimaki kaže...
qconnect kaže...

Hvala!

Pa nisam ja niti rekao da nije bolji ali je i duplo skuplji proc pa bi bilo mutavo da nije i bolji jel tako?

Intel to papreno naplaćuje što je bolji u procu konkretno kod mene cijelih tisuću kuna  za i5 u odnosu na A8 a sve ostalo isto.   Kužiš? Da koštaju isto hajmo uspoređivati direktno ovako ne možemo. Inače u svakodnevnom radu mi ništa ne šteka i sa mojim A8 čisto je ok. :)

Lenovo G500 s Intelom 2020M bez problema šiša taj tvoj A8 uz dvostruko niže temperature. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-2020M-vs-AMD-A8-4500M

Isto tako navedeni model s grafičkom AMD Radeon HD 8570M (2 GB), DVD pržilicom i 1TB HDD košta 2.899,00kn. http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=20743

Sve u svemu puno povoljnija i isplativija kupnja u odnosu na te ultratanke Acere koji se pregrijavaju nakon pola sata igranja.

16 godina
neaktivan

8570M nije isto što i 8750M to je kao nvidija 710 i 740 odnos.

Drugo ne vjerujem da pentium ima duplo niže temperature jer bi u surfu trebao imati 15-17 celzija a u igranju 33-34 da bi bio duplo hladniji od A8.

Ali ovdje se radi o i5 konkretnom koliko on kuri a ne koliko pentium kuri nisu ista klasa po ničemu. :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Gdje je taj tvoj A8 s tom grafičkom 3500 kn?

Inače imaš testove na notebookcheck i za acera v5-552g i lenovo g500 i fino se vidi da su kod acera duplo više temperature

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja svoj ProBook 455 G1 platio 3500kn kasnije dodao još 4GB rama a ti traži gdje sam mogao kupiti za 3500kn.

Ne treba meni notebookcheck vlasnici acera sa APU A8 i A10 su već pisali temperature po forumu ne boj se. :)

To je ta predrasuda kod intelovaca da ako su turioni i athloni kurili kao mutavi kure i APU-i e pa gospodo netočno jer imam oba. APU kuri bitno manje od turiona.

A sa druge strane intel kuri sve više i više.... :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 20:54 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ne trebaju meni fanboyevi pisat (lagat) temperature kada postoji notebookcheck.

tako je i themenstalist pisao u svom reviewu acera temperature koje su padale svakim editom posta za 10 stupnjeva.

u svakom slučaju ti amd četverojezgreni procesori su smeća koja jedan najobičniji pentium 2020m šiša.

pozdrav.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neka su glavno da imaš jake argumente. Toliko jake na granici vrijeđanja.

Sada mi je zbog tvog bezobrazluka i bahatosti i drago da nisam na intelu.

A sa druge strane da ti odgovorim da intel ima smeće od integruša i uvijek je imao tako da izravnamo račune.

Prvi si počeo. Pozdrav. :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

moji argumenti su crno bijelo na papiru, testovi koji su dokaz sami po sebi a ne izjave fanboyeva.

uopće me ne interesira jel intel ima loše integruše, niti sam fanboy niti me zanimaju integruše.

sad kad je fino dokazano da je amd a8 škovaca, odoh.

pozdrav.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko je AMD jeftiniji odličan je.

Da. Sada te integruše ne zanimaju a da su bolje i sa njima bi se bahatio. Preproziran si. :)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

moj i5 je u idle-u na 30-35, a u loadu ide do 60, 65 max

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...

ne trebaju meni fanboyevi pisat (lagat) temperature kada postoji notebookcheck.

tako je i themenstalist pisao u svom reviewu acera temperature koje su padale svakim editom posta za 10 stupnjeva.

u svakom slučaju ti amd četverojezgreni procesori su smeća koja jedan najobičniji pentium 2020m šiša.

pozdrav.

Malo smiri doživljaje !

Jesam ja stavio slike sa temperaturama ?

Jesam, temperature su te kakve su na slikama.

Napravio sam edit, jedanput,  smanjio sam temperature jer nisam bio kod kuće da ih ponovno izmjerim.

Ma zašto se ja tebi uopće opravdavam ?!

Mi nismo nikakvi " fanboyevi " nego samo govorimo realno.

LP!

:)

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 12:09 (TheMenstalist).
15 godina
athlon64 kaže...

Jel može jedan za 3000kn? Koristit ce se za foto-obradu. Osim toga, manje zahtjevne stvari. 

Please :D

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
athlon64 kaže...

Ako je amaterska foto obrada mozes i na integruši, G500 i gledaj da si nadogradiš ram na 8GB.

12 godina
Neville2MUFC kaže...

Planiram kupiti laptop, namjena je za sve i svašta, a najveće opterečenje će mu biti 3D modeliranje i renderiranje (ne igram nikakve igrice, ali dođe na isto). Cjena ukupno do 8000kn max.

Spec:

Core i7 4700

RAM 8GB  je dovoljno

Grafiku mogu prihvatiti i neku standardnu (nvidia GT) ali bi puno rađe GTX

full HD rezolucija obavezno

15''-17'' svejdedno mi je, oboje ima svojih prednosti i mana

SSD 120GB  bolje zasebno (hard mogu izvaditi) vjerojatno 700kn

windows netreba

jamstvo barem 2god

Ovo sam ja našao:

Lenovo IdeaPad Y510p -  malo slabija grafika, jamstvo samo 1god, skupo dodatno jamstvo

Asus N56JR  -  nešto sam načuo da ima problema s driverima ako se ubacuje SSD

Acer V3-722G  -  1god jamstva, jeftinija nadoplata za produženje, ima mjesta za SSD i hard

Zapravo me zanima koji bi od ova 3 vi preporučili, a može i dodatni prjedlozi i za specifikacije i modele. Također bi da ima što bolje hlađenje i da je trajan jer će puno raditi pod punim opterečenjem procesora

Imaš i Asus N750(T4055) sa dual hdd support, mSata 16GB s kojim praktički dobivaš na brzini loadanja i boot-a tako da ti ni ne treba ssd u startu a opet imaš veliki 1TB disk. Također odličan pristup ispod poklopca za nadogradnju i odrzavanje. Jedino je GT grafika. 

11 godina
neaktivan
wild honey kaže...

tražim laptop do 4.500kn performansama sličan ovom http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l50a138/74302, ali da ne bude toshiba?

i dal bi osvijetljena tipkovnica spadala u ovaj rang?

Ljudi, jel može pomoć oko ovog? Hvala unaprijed.

11 godina
neaktivan

Laptop primarno za gaming i multimediju mi treba, cijene do 6400 kn, nemogu ni kune iznad toga. Zahtijevi, pa volio bi da je 17,3" makar ne treba biti Full HD, da se ne grije previse. Sta se gaminga tice, igrao bi Dark Souls 1 i 2, Skyrim, Wasteland 2, Shadowrun, New Vegas itd. Rpg-e uglavnom. I to je to, pomagajte

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nisam znao da ce moje pitanje oko Intelovih i AMD-ovih procesora izazvati toliku raspravu :D

Sto kazete na ova tri laptopa:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=3&products_id=10780

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=16&products_id=10709

Lenovo ima SSHD i vec sam vidio kako ga ljudi preporucavaju, no i nesto je skuplji. Takodjer sam vidio da

na nekim forumima ljudi savjetuju da se ne kupuje najjeftiniji lenovo model.

Dell s druge strane ima garanciju od 3 godine. Vjerovatno ne i na bateriju. HPima najvise RAM-a.

Hvala!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice