Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.633.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

naravno da se dvd drive može izvadit ali inače 17,3" laptopi imaju 2 mjesta za diskove ali to treba provjerit

0 0 hvala 1
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ta tri navedena modela nemaju dva slota za hdd tako da ti je opcija umjesto optike ugraditi caddy. 

14 godina
neaktivan
hvala, mislim da je najbolja.opcija ssd umjesto hdd koji ide na mjesto dvd
hoce li bit problema s kompatibilnoscu
i jel se isplati dat vise za i5+torba
12 godina

Neće biti problema bez brige, da ssd umjesto hdd-a koji ide na mjesto optike dobro si skužio igru.

Pa ovisi za tu razliku kupiš si ssd s kojim bi u stvarnosti i vidio razliku u brzini rada {#} To moraš ti sam odlučiti.  

14 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Neće biti problema bez brige, da ssd umjesto hdd-a koji ide na mjesto optike dobro si skužio igru.

Pa ovisi za tu razliku kupiš si ssd s kojim bi u stvarnosti i vidio razliku u brzini rada {#} To moraš ti sam odlučiti.  

mislim da cu uzest i3 + ssd odmah ili vrlo brzo

i5 bi bio i mali overkill za tu grafu i disk

namjena je igranje, koji film, malo photoshop i glazbena produkcija

uglavnom nista ozbiljno...

15 godina
neaktivan

http://www.expertadria.hr/katalog/kategorija-16-prijenosna-racunala/brand-129-acer/sortiraj-product_price_brutto-desc/proizvod-51786-acer-notebook-v5-552g-nxmctex019

evo ako netko treba dobar laptop za 4k kn,
ukratko:
AMD quad 2,5 GHz
500GB hard
8gb RAM
Radeon HD 8750M
2 god garancije
NEMA OPTIČKI POGON (instalacija win obavezno s USB-a)

ako date 300kn više, imat ćete 3 godine garancije

School for money!

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, evo krajem mjeseca imam u planu kupit novi laptop do 4500kn (5000 ako je neka veca prilika). Laptop bi se koristio za igranje novijih igara (recimo da mogu vrtit DayZ SA ili nesto slicno). Velicina ekrana nije bitna. Moze bez windowsa. Sto se tice branda i jamstva..svejedno mi je. Inace, iz Rijeke sam ali mi je svejedno od kuda ga kupujem. Okvirno me zanima tako da moze i vise primjera laptopa pa da malo usporedim sam. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da li se adapter ili kako bi ga vec nazva

za ubacit ssd/hdd na mjesto dvd nac u hrvatskoj

ili ga bolje narucit izvanka

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 20:28 (apoteka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rijeka051 kaže...

Pozdrav, evo krajem mjeseca imam u planu kupit novi laptop do 4500kn (5000 ako je neka veca prilika). Laptop bi se koristio za igranje novijih igara (recimo da mogu vrtit DayZ SA ili nesto slicno). Velicina ekrana nije bitna. Moze bez windowsa. Sto se tice branda i jamstva..svejedno mi je. Inace, iz Rijeke sam ali mi je svejedno od kuda ga kupujem. Okvirno me zanima tako da moze i vise primjera laptopa pa da malo usporedim sam. Hvala unaprijed.

za tu cifru mislim da je 740m najjaca graficka

pogledaj ove asuse u mom postu gore, verzije od 15" su par stotina jeftinije

13 godina
apoteka kaže...

bolje je naručit sa ebaya za 50tak kuna.

17 godina
SudacI kaže...

Koji bi bio nedostatak ovog modela:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10351

Proc mi se čini odveč prejak za tu cijenu, a ostalo mi izgleda ok

Hvala

Nema nedostatka. Kupio sam ga prošli tjedan, koristim ga intenzivno (ne igram igre) i ne mogu naći zamjerku laptopu, osim 4GB rama (to moram nadogradit na 8) i ugrađene baterije. I nakon toga ide SSD (rastavljao sam svoj, ima dodatno mjesto za hard, tako da možeš biti miran). Kupuj dok ih još ima :P

Ja taj procesor dosad nisam uspio zagušit (osim programima baš za tu namjeru) i recimo enkodiranjem x264 videa. Pri 100% opterećenju sve četiri jezgre rade na 3.2GHz i temperatura ne prelazi 82-83°C, pri čemu se hlađenje skoro pa ni ne čuje. Nisam mogao vjerovat. 

Baterija je 4-ćelijska i pomislio bi čovjek da je nedovoljna, no ja sam nekidan u vlaku pisao seminar, laptop je radio 2h 20min i još mi je ostalo 37% baterije (i pisalo je ~1:30 do kraja). Uzmi u obzir da se radi o četverojezgrenom i7 sa 47W TDPom i 17.3" ekranom - za mene fantastična autonomija za tu bateriju.

Laptop je dosta nezgodan za rastavit (prvi put je gadno, još sam rastavljao laptop koji sam kupio par sati ranije + nigdje na youtubeu nema videa), no kad skužiš mačji kašalj :) i imaš sve na dlanu kad skineš tipkovnicu. Da dođeš do drugog utora za HDD moraš vadit matičnu van, a s te strane se i nalaze utori za ram. No, odvrne se 10-15 vijaka s matične i samo ju podigneš, nije kao kod drugih laptopa da ima skrivenih zakački i da sve zapinje - sve fino elegantno, zato i volim asusa <3

eto, ako još nešto trebate, pitajte :)

kroz par dana ću napisati kratki review u onu temu o laptopima, jer je ovo po meni definitivno laptop koji treba kupiti 

16 godina

Može neka preporuka za neki 15" od 3000 do 4000kn? Zamolio me poznanik da mu nešto nađem, pa sam mu predložio Lenovo G510, ali neće kineza {#} (znam da su svi kinezi, ali nemam živaca nagovarati ga)

Ipak se odlučio za Lenova, ali U510 jer je tanji i lakši, a nije zahtjevan korisnik(sada ima 7g starog Acera s kojim je zadovoljan, ali ekran nije baš u najboljem stanju) pa mu snaga ne igra neku ulogu

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 18:48 (power_user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
apoteka kaže...

Ponuda je baš slaba kod nas, imaš ga u Linksu

11 godina
neaktivan

@Val

Hoćeš reći da Asus X750JB-TY020D ima dodatno mjesto u koje se može staviti SSD???

Ako stavim tamo SSD da li treba u BIOSu podesiti nešto da mi to bude primarvi disk za bootanje Windowsa?

Koji HDD je ugrađen u laptop (proizvođač, model)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 15:51 (Garak1138).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
roby27 kaže...
apoteka kaže...

Ponuda je baš slaba kod nas, imaš ga u Linksu

narucit cu izvana, to bi trebalo bit univerzalno i kompatibilno?

http://www.ebay.com/itm/12-7mm-SATA-2nd-HDD-HD-Hard-Driver-Caddy-for-Universal-CD-DVD-Optical-Bay-HE-/141081120031?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item20d9170d1f

+

Kingston SSD 120GB V300 (ili neki drugi ako mislite da ima bolje)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 18:32 (apoteka).
16 godina
apoteka kaže...
Rijeka051 kaže...

za tu cifru mislim da je 740m najjaca graficka

pogledaj ove asuse u mom postu gore, verzije od 15" su par stotina jeftinije

Ja sam kupio Acer aspire v3 772g u LInksa za 5.300 kn i za sada je odličan iako me zezalo povremeno bljeskanje ekrana. Promijenio sam driver (ako je uopće bilo do njih) od intergrirane hd 4600 i sada je u redu...valjda će i ostati tako. Uglavnom moja preporuka.

Frka85
16 godina
moderator

Imate preporuku za neki 15,6'' laptop do 7000kn?

Pretežito za autocad (za geodeta) pa bi trebalo više memorije i jači procesor. Naravno i dobar ekran :)

Može bez OS-a :)

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Garak1138 kaže...

@Val

Hoćeš reći da Asus X750JB-TY020D ima dodatno mjesto u koje se može staviti SSD???

Ako stavim tamo SSD da li treba u BIOSu podesiti nešto da mi to bude primarvi disk za bootanje Windowsa?

Koji HDD je ugrađen u laptop (proizvođač, model)?

Da. Ne znam postoji li asusov 17" laptop, a da nema dva mjesta za hdd. Možda neki totalni low-end, ali od 17.3" asusa za 5500kn očekujem dva mjesta za hard :D

Zašto bi morao nešto podešavati u biosu, samo staviš s kojeg da boota i to je to. Ako baš pravi probleme sa primary/secondary, samo im zamijeniš mjesta i staviš ssd na primary slot. I to je to.

edit: zaboravih - ugrađen je Seagate ST1000LM024 1TB

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 23:51 (Val).
13 godina

Pozdrav svima!
Koji od ova 2 modela biste  mi preporučili, u dilemi sam, pomagajte :)

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.B47879AB-E320-422A-BAAD-2265724A16DE.aspx
http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-dell-inspiron-3537-5-i56g1t-vga2gl-blk3/53843

ako netko zna za bolji,osim ova 2 neka slobodno predloži

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 12:05 (4515s).

0 0 hvala 0
12 godina

Ovak hitno trebam neki dell da ima full hd,i7 proc i mjesta za dva hdd-a znaci obicni i ssd. Bilo bi oke da je do 7000kn al ako nema do te cifre moze i malo iznad. Molim vas hitno mi je burazu je u subotu rodendan pa bi mu kupio laptop. Napominjem samo takav kakav sam naveo dolazi u obzir mora biti dell.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Molim vas prijenosnik za 6000 kuna za igranje ,  sto bolji ekran i grafika !!!!

Gledao sam puno testova grafickih i puno toga mi nije jasno , odnosno razliciti rezultati za iste graficke (ista konfiguracija) kod razlicitih ljudi pa kontam ima tu puno marketinga, pa jel moze neko napisat konkretno ( tko posjeduje neku graficku za laptop) koliko mu FPS vrti i na kojim postavkama u recimo WOT-u i dayZ ili u nekim novim igrama!!

HVALA!!!!

i naravno link za neki laptop do 6k !!!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozz..moze pomoc trazim neki lap.. oko 4 milje ne previse preko..prvo sam htjeo od 17.3 inca ali sam se odlucio za 15 jer puno putujem pa mi nebi bilo zgodno..ugl nasao sam laptop za dobro cijenu vidim u ostalim trg cijena se krece preko 5..jedini problem je kazu da ova grafa nije nesto..pa neznam da li se moze za te pare dobiti neka bolja konfiguracija..npr.slabiji cpu bolji gpu ili takva neka kombinacija..nisam neki strasni gejmer ali volim svako toliko odigrati neke dobre naslove a i volio bi uzet lap na dugorocno ne da moram svaku godinu mijenjat..evo sto sam ja nasao...sta kazete

http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-hp-pavilion-15-e010sm-e4q17ea/51100 

i ovaj od 17
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10249 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 15:19 (dadodd).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tražim laptop do 10 000kn za gaming, trajanje baterije nije bitno te koju veličinu ekrana preporučate?

0 0 hvala 0
14 godina
Looka kaže...

Tražim laptop do 10 000kn za gaming, trajanje baterije nije bitno te koju veličinu ekrana preporučate?

IZVOLI

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
11 godina
neaktivan

Pozdrav.

Trazim laptop do 5000 kn, 15.6 ekran. Vecinom cu ga koristit za surfanje, muziku,filmove..

Vec sam dosta toga pogledala ali sam neodlucna za poludit :(

Uzela bi asus, dell ili lenovo.

Hvala :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Looka kaže...

Tražim laptop do 10 000kn za gaming, trajanje baterije nije bitno, veličina ekrana 15"?

Hvala p4wneru na odgovoru, ali sada sam dobio upute da veličina ekrana bude 15".

12 godina
neaktivan

Pozdrav, može mi neko predlozit laptop do 500€što jači jer je namjena gaming ali ne najnovijih igrica.. na ovoj web stranici molim vas, nigdje drugdje. www.computeruniverse.net hvala unaprijed!

...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

-

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 17:58 (TheMenstalist).
12 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
adicar05 kaže...

Pozdrav, može mi neko predlozit laptop do 500€što jači jer je namjena gaming ali ne najnovijih igrica.. na ovoj web stranici molim vas, nigdje drugdje. www.computeruniverse.net hvala unaprijed!

Ovo boldano ne kužim, na toj stranici ili negdje drugdje?

LP!
:)

Piše "nigdje" ako možda nisi vidio, ali mislim mora bit sa te stranice a ne iz nekih vaših/tvojih.. :)

...
12 godina
XXX-Man kaže...

Imate preporuku za neki 15,6'' laptop do 7000kn?

Pretežito za autocad (za geodeta) pa bi trebalo više memorije i jači procesor. Naravno i dobar ekran :)

Može bez OS-a :)

Pogledaj si Asus N550 seriju IPS matrica ali malo rama za taj rang cijene, skuplji modeli imaju i više rama itd.

4515s kaže...

Pozdrav svima!
Koji od ova 2 modela biste  mi preporučili, u dilemi sam, pomagajte :)

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.B47879AB-E320-422A-BAAD-2265724A16DE.aspx
http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-dell-inspiron-3537-5-i56g1t-vga2gl-blk3/53843

ako netko zna za bolji,osim ova 2 neka slobodno predloži

Koji ti je max buđet i pretežno namjena?

Od ta dva Dell jer ima štedljiviji cpu, veci hdd i duže jamstvo. 

swon kaže...

Molim vas prijenosnik za 6000 kuna za igranje ,  sto bolji ekran i grafika !!!!

Gledao sam puno testova grafickih i puno toga mi nije jasno , odnosno razliciti rezultati za iste graficke (ista konfiguracija) kod razlicitih ljudi pa kontam ima tu puno marketinga, pa jel moze neko napisat konkretno ( tko posjeduje neku graficku za laptop) koliko mu FPS vrti i na kojim postavkama u recimo WOT-u i dayZ ili u nekim novim igrama!!

HVALA!!!!

i naravno link za neki laptop do 6k !!!{#}

KLIK, KLIK, KLIK

dadodd kaže...

pozz..moze pomoc trazim neki lap.. oko 4 milje ne previse preko..prvo sam htjeo od 17.3 inca ali sam se odlucio za 15 jer puno putujem pa mi nebi bilo zgodno..ugl nasao sam laptop za dobro cijenu vidim u ostalim trg cijena se krece preko 5..jedini problem je kazu da ova grafa nije nesto..pa neznam da li se moze za te pare dobiti neka bolja konfiguracija..npr.slabiji cpu bolji gpu ili takva neka kombinacija..nisam neki strasni gejmer ali volim svako toliko odigrati neke dobre naslove a i volio bi uzet lap na dugorocno ne da moram svaku godinu mijenjat..evo sto sam ja nasao...sta kazete

http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-hp-pavilion-15-e010sm-e4q17ea/51100 

i ovaj od 17
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10249 

Onda ti je najbolje 15" radi mobilnosti KLIK, KLIK potonji bez optike

Edit: sorry nešto mi se shebalo u editiranju ali uspio sam spasiti stvar donekle 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 2:55 (roby27).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice