Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.171
|
čitano: 13.565.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Napokon sam nagovorio roditelje da si kupe laptop, tako da mogu miran bit na svojem računalu kad želim. Znači tražim povoljan laptop do 2500 kuna, za korištenje internetom,možda malo gledanje filmova, znači običan "office" laptop. Veličina ekrana 15.6'', windows nije potreban. Pa ako mi možete preporučiti trgovine u zagrebu gdje kupiti ono što preporučujete, super.

Unaprijed hvala!!! 

može savjet za http://www.technomarket.hr/products/09133698/lenovo-ideapad-g500-59-390519

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 18:52 (markec017).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi :)

treba mi laptop, ovo su neki moji prohtjevi, pa ako možete pomoć.

Cijena :                           do 7000 kuna, ako znate za neki koji dođe nešto više, a nudi vrijednost za novac samo recite :D
Namjena :                       za faks (office, ponekad neki malo više specijaliziran program tipa autocad..) + normalno korištenje (net, filmovi, ponekad neka manje zahtijevna igra)
Dimenzije i masa:            ekran 15ak inča, neću ga nosit van svaki dan, al ponekad da tako da je poželjno < 2.5kg, može i do 3
Konektori :                      standardno, al realno, neće mi trebat više od par usb portova :D
Kvaliteta izrade :             trebao bi izdržati 5-6 godina (cijeli faks) tako da tražim nešto kvalitetniji laptop, ali mislim da većina odgovara tome
Windowsi :                     ne nužni

Ugl, procesor intelov i5/i7 (može i nkj od amda ako je dobro :o, i ne bih baš onaj naslabiji U ako ne moram), u grafe se baš i ne razumijem (al nkj prosječno ili malo iznad toga), ekran 15ak inča, RAM >= 4GB, ssd bi bilo jaako lijepo kad bi mogao OS na njega staviti.

0 1 hvala 0
15 godina

Mislim da ne bi mogao SSD a da nije U proc.

Ne znam kako ti ide sa FHD na 15.6 ali ovo je nešto što sam ja iskopao.

Intel® Core™ i7 4700HQ 2,4GHz - 3,4 GHz

GF GTX760M 2 GB GDDR5

Bang & Olufsen + Sonic Master subwoofer

Tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem

4 x USB 3.0...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.CD26BF19-7C3E-4772-886F-14EEA2A40EC3.aspx

A sada da li će ti trajati 5-6 godina? Daj Bože to je tako relativan pojam danas, može ali i ne mora bilo koji.

Ako se malo pazi, redovno čisti i može.

Čekaj i daljnje prijedloge ako netko hoće predložiti. :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 2:31 (Oldy).

0 0 hvala 1
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
akf kaže...

Pozdrav ljudi :)

treba mi laptop, ovo su neki moji prohtjevi, pa ako možete pomoć.

Cijena :                           do 7000 kuna, ako znate za neki koji dođe nešto više, a nudi vrijednost za novac samo recite :D
Namjena :                       za faks (office, ponekad neki malo više specijaliziran program tipa autocad..) + normalno korištenje (net, filmovi, ponekad neka manje zahtijevna igra)
Dimenzije i masa:            ekran 15ak inča, neću ga nosit van svaki dan, al ponekad da tako da je poželjno < 2.5kg, može i do 3
Konektori :                      standardno, al realno, neće mi trebat više od par usb portova :D
Kvaliteta izrade :             trebao bi izdržati 5-6 godina (cijeli faks) tako da tražim nešto kvalitetniji laptop, ali mislim da većina odgovara tome
Windowsi :                     ne nužni

Ugl, procesor intelov i5/i7 (može i nkj od amda ako je dobro :o, i ne bih baš onaj naslabiji U ako ne moram), u grafe se baš i ne razumijem (al nkj prosječno ili malo iznad toga), ekran 15ak inča, RAM >= 4GB, ssd bi bilo jaako lijepo kad bi mogao OS na njega staviti.

Asus N56JR kvalitetna aluminij izrada, punokrvni i7 i močan gpu, full hd reza nekome je to overkill nekome nije, osvijetljena tipkovnica, 4usb3.0, dobar ekran, lagana nadogradnja samo mora se cijeli donji poklopac skidati.

Lenovo G510 ovo je ako želiš uštedjeti pa kasnije samo produljiti jamstvo ili odmah uzeti neki dobar ssd pošto imaš lufta, u pravilu dobivaš puno za razuman novac, laptop se lako čisti i nadograđuje, gpu je taman za njegovu rezu, močan punokrvni i7 kao i u Asus-u, sshd disk odmah u startu tako da ti ssd nije niti potreban odmah ali brzine nisu kao pravi ssd, ekran je jedina mana jer brzo gubi na kvaliteti slike na vertikali i sjajan je ekran podložan refleksijama.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 4:18 (roby27).
11 godina
markec017 kaže...

Napokon sam nagovorio roditelje da si kupe laptop, tako da mogu miran bit na svojem računalu kad želim. Znači tražim povoljan laptop do 2500 kuna, za korištenje internetom,možda malo gledanje filmova, znači običan "office" laptop. Veličina ekrana 15.6'', windows nije potreban. Pa ako mi možete preporučiti trgovine u zagrebu gdje kupiti ono što preporučujete, super.

Unaprijed hvala!!! 

može savjet za http://www.technomarket.hr/products/09133698/lenovo-ideapad-g500-59-390519

Ovo bi vam taman sjelo dovoljne performanse i niska potrošnja a opet super je što ga možete kupiti u Linksu G505

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 5:07 (roby27).
12 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Mislim da ne bi mogao SSD a da nije U proc. 

Ne znam kako ti ide sa FHD na 15.6 ali ovo je nešto što sam ja iskopao.

Intel® Core™ i7 4700HQ 2,4GHz - 3,4 GHz

GF GTX760M 2 GB GDDR5

Bang & Olufsen + Sonic Master subwoofer

Tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem

4 x USB 3.0...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.CD26BF19-7C3E-4772-886F-14EEA2A40EC3.aspx

A sada da li će ti trajati 5-6 godina? Daj Bože to je tako relativan pojam danas, može ali i ne mora bilo koji.

Ako se malo pazi, redovno čisti i može.

Čekaj i daljnje prijedloge ako netko hoće predložiti. :)

roby27 kaže...

Asus N56JR kvalitetna aluminij izrada, punokrvni i7 i močan gpu, full hd reza nekome je to overkill nekome nije, osvijetljena tipkovnica, 4usb3.0, dobar ekran, lagana nadogradnja samo mora se cijeli donji poklopac skidati.

Lenovo G510 ovo je ako želiš uštedjeti pa kasnije samo produljiti jamstvo ili odmah uzeti neki dobar ssd pošto imaš lufta, u pravilu dobivaš puno za razuman novac, laptop se lako čisti i nadograđuje, gpu je taman za njegovu rezu, močan punokrvni i7 kao i u Asus-u, sshd disk odmah u startu tako da ti ssd nije niti potreban odmah ali brzine nisu kao pravi ssd, ekran je jedina mana jer brzo gubi na kvaliteti slike na vertikali i sjajan je ekran podložan refleksijama.  

Hvala na savjetima. Ma našao sam već ove uređaje, al sam se stvarno namučio tražeći nešto tipa N56JR sa malo SSD-a, ili nešto tipa G510 s boljim ekranom. Reko mi je frend da ću puno više osjetit razliku mehaničkog diska i SSDa nego razliku praktički bilo koja 2 procesora pa sam se malo zamislio. Kako sam stvari stoje bit će N56, a ako možda neko zna neki laptop kao ovi gore neka javii :)

11 godina
neaktivan
duzda kaže...
agliw kaže...

Dosa na vrata lenovo y510p i zadovoljan san. Muci me jedan problem, vidin da ima intelovu graficku a neznan kako otkrit ovu drugu gt755?

Molin pomoc.

Kako ne znas :) , imas driver instaliran odes dole kod sata i otvoris proportis i pise ti Nvidia otvorsi da vidis poportis i odeš i odabereš Run SLI Max 3D ili tako nešto, samo si pazi kad koristiš bateriju da ih isključiš ili ti baterija ode za  1h ako ne i manje i prije nego li upalis sli moras ugasiti sve programe. Uostalom imaš u uputama koje nisi pročitao :)

Nije bia instaliran driver, kad san ga instalira onda se pokazala. :)

Hvala na odgovoru.

12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

HP Elitebook, C2D 2.5 GHz, 3GB RAM, 160 GB HDD, graf. integrirana, 2 god. star, garancija 3 mj.

košta 200€, služio bi za surfanje (yt, fb, neki portali...), max 2-3 kartice, znači ne neki težak rad.

Zanima me je li kvalitetan, kvari li se i koliko može izdržati, ako netko ima kakva su siskustva, i što je najvažnije, isplati li se za 200€ (sa njim bi dobio i torbu i miš)?

netko?

What's the difference between a whore and a ps3/360? Nothing, they both suck and leave your wallet empty!
13 godina
neaktivan
Predator003 kaže...
Predator003 kaže...

HP Elitebook, C2D 2.5 GHz, 3GB RAM, 160 GB HDD, graf. integrirana, 2 god. star, garancija 3 mj.

košta 200€, služio bi za surfanje (yt, fb, neki portali...), max 2-3 kartice, znači ne neki težak rad.

Zanima me je li kvalitetan, kvari li se i koliko može izdržati, ako netko ima kakva su siskustva, i što je najvažnije, isplati li se za 200€ (sa njim bi dobio i torbu i miš)?

netko?

Belupa/Podravka su uzeli cca 450 tih laptopa, tokom 3 godine crkavali su jedino diskovi i nakon tolko vremena baterije izgubile kapacitet, jer su barem jednom dnevno presle cijeli ciklus. Za 200e smatram da je to odlicna kupnja. Cura jos uvjek radi na jednom takvom, doduse sa ubacenim ssd-om od 60gb. Laptop radi ko zmaj sto se tice fejsbukarenja, offica i svega vraga otvorenog. 

Elitebook je vrh HP ponude, a ta serija su stvarno lepi radni strojevi ak ih se redovito cisti i odrzava.

Dell Precision M6600
13 godina
Neznam da li sam pogodio pravu temu ali je najbliže sto sam nasao..

mozete li mi dati savjet sta da uzemem za osobu koja se dosad nije sluzila racunalom i koja bi koristila samo internet-skajp od programa da li da uzmem tablet,neki polovni laptop ili stariji komp ?
12 godina
neaktivan
Baš se i ne kužim u laptope i znam da je još 5 mjeseci do firme ali da vidim što ima...znači kupit ću laptop koji mi treba za gaming (BF3, Blacklight) neznam sad baš cijene ali jel ima neki koji može pokrenuti neke novije igrice a da nije skup (max. 5000 kn ali može i manje)
I dont have enough bullets for all stupid people
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
kaw_liga kaže...

mozete li mi dati savjet sta da uzemem za osobu koja se dosad nije sluzila racunalom i koja bi koristila samo internet-skajp od programa da li da uzmem tablet,neki polovni laptop ili stariji komp ?

E sada teško je.

Moj izbor bi bio tablet ( Pravi tablet, a ne oni kineski, ima dobih kineskih, ali..), a sada ako se ta osoba nikada nije koristila računalom možda bi joj bio problem touchscreen.

Ako uzmeš tabet svakako si uzmi i ove futrole sa tikovnicom, dobro dođe.

Polovan laptop, osobno ja nikada nebih uzeo jer znam što sve ljudi rade sa njima i onda dođu do mene i kažu:  De mi uredi da ga prodam . 

Stariji komp nebi bilo loše za osobu koja se nikada nije služila računalom.

Moj izbor bi bio tablet, ali ako se toj osobi nije lako koristiti touchscreen onda bi uzeo stariji komp.

LP!
:) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2013 23:54 (TheMenstalist).
13 godina

U ponudi je za 80kn uz produljenje ugovora od 24m + home tv ovaj tablet sta mislis/te kakav je Alcatel OT tab 7dual core..nisam imao prilike susretati se nesto sa tabletima da li je lako na njemu koristiti skajp,laptop je i meni najgora ideja a starji komp mozda pentium 4 bi se neki nasao sa xp-om ali glupo mi je da zauzima prostor u kuci a da bi se koristio eventualno jednom na dan po pola sata..

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
moderator
kaw_liga kaže...
da li da uzmem tablet,neki polovni laptop ili stariji komp ?

tablet ili komp, od polovnih laptopa bježi što dalje

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
11 godina
kaw_liga kaže...

Za takve stvari bolji izbor tablet 

11 godina
rusovan kaže...
Baš se i ne kužim u laptope i znam da je još 5 mjeseci do firme ali da vidim što ima...znači kupit ću laptop koji mi treba za gaming (BF3, Blacklight) neznam sad baš cijene ali jel ima neki koji može pokrenuti neke novije igrice a da nije skup (max. 5000 kn ali može i manje)
ACER ASPIRE V5-552G
15 godina
rusovan kaže...

iskreno može se i sada naći i za 4k kn što bi ti bilo dovoljno za to ali 5 mjeseci zna biti dosta velik period tko zna što će tada biti aktualno vjerujem nešto i bolje od ovog.

Tako da navrati ti tada pa će netko već nešto iskopati. :)

13 godina
neaktivan
Ima li netko kakav link od nekog provjerenog slovenskog ducana da vidim cijene?
12 godina
neaktivan
Odlično ja sam mislio da nema "gaming" laptopa ispod 5000 kn
I dont have enough bullets for all stupid people
14 godina
neaktivan

Laptop do 3500 tisuće, best buy?

kad mačaka nema miševi kolo vode
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
14 godina
protjeran
roby27 kaže...
rusovan kaže...
ACER ASPIRE V5-552G

mene isto interesira ovaj model, pa se nešto mislim.

već je neko vrijeme na tržištu pa me zanima od ovih što malo bolje prate cijene od mene, ima li šanse da padne cijena uskoro?

ipak ova cijena stoji od 9. mjeseca ako se ne varam.

isto tako acer nudi 24 mj. garanciju a mnogi dućani još uvijek drže 12. mjeseci pa pripazite malo na to..

11 godina
neaktivan
.Pozdrav moze preporuka najboljrg laptopa do 4800 kuna i vase misljenje o laptopu HP PROBOOK 4540s? Hvala unaprijed

0 1 hvala 0
15 godina
makimakimaki kaže...
roby27 kaže...
rusovan kaže...
ACER ASPIRE V5-552G

mene isto interesira ovaj model, pa se nešto mislim.

već je neko vrijeme na tržištu pa me zanima od ovih što malo bolje prate cijene od mene, ima li šanse da padne cijena uskoro?

ipak ova cijena stoji od 9. mjeseca ako se ne varam.

isto tako acer nudi 24 mj. garanciju a mnogi dućani još uvijek drže 12. mjeseci pa pripazite malo na to..

Nije bio sa A10 bio je sa A8 A8 5557M 2.10Ghz-3.10GHz i sa 8550G na APU 4 tisuće ovaj sa A10 5757M 2.5GHz-3.5GHz sa 8650G je došao kasnije. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 19:09 (Oldy).
15 godina
Wedran Dev kaže...

Može preopruka nekakvog laptopa od 2k do 3k kuna. Isključivo za surfanje, programiranje, video, filmovi, photoshop. Važno mi je da laptop bude što brži, da ima dobro hlađenje i da nije HP. Imam HP ProBook 4525s i u godinu dana dva puta mi je otišla matična.

Kao i na mojemu hp 4740s x2 matična.

Frka85
15 godina

I meni je nakon 4 godine na HP 615 zbog moje ne brige nisam ga nikada čistio pa me ne čudi.

Evo jedan do 3K   a da nije najsporiji, Lenovo je popularan a i ima navodno dobro hlađenje.

http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-lenovo-essential-g500-59-390485/52586

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 20:03 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

bog

evo planiram kupiti novi laptop pa bih molio za pomoc.

zanima me laptop od 17" a sluzio bih za surfanje,gledanje filmova i za poneku igricu kao sto su pes,lol...

ako je moguce izbjegavanje velikih  zagrijavanja i da je cijena do 3500 kn.

hvala.

0 1 hvala 0
11 godina
Vice125 kaže...
.Pozdrav moze preporuka najboljrg laptopa do 4800 kuna i vase misljenje o laptopu HP PROBOOK 4540s? Hvala unaprijed

To je stari model, sad je aktualna ProBook 450/470 serija.

Namjena bi bila?

Koji ekran te zanima?

Trebaš i Windowse predinstalirane?

torca1992 kaže...

bog

evo planiram kupiti novi laptop pa bih molio za pomoc.

zanima me laptop od 17" a sluzio bih za surfanje,gledanje filmova i za poneku igricu kao sto su pes,lol...

ako je moguce izbjegavanje velikih  zagrijavanja i da je cijena do 3500 kn.

hvala.

AsusX75VB

11 godina

Pozz imam dell inspirion i5 njega bi dao burazu i ja bi si uzel dell xps15. Vidim da ga ima u kodeksu ali neznam koja je to serija.

gledam po youtubeu i imaju touch screen dok ovaj nema sto je u ponudi u kodeksu i rezolucija im je puno veca od 1920x1080p sad me zanima kolko vrsta tih xps15 ima ja bi ovoga sa touchom. Molim par savjeta u vezi tog modela.

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice