Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.633.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
miroban kaže...

Prilično sam laik u ovoj temi pa ako može preporuka laptopa oko 3500-4000kn prvenstveno za multimediju, ekran 17,3. Ne bi bilo loše da se može igrati i pokoja igra poput Farming simulator primjerice, ali nije presudno.

ProBook 470 sa Win8 original

12 godina
sandrsbify kaže...

Bok! Treba mi mala pomoc u vezi laptopa.Ugl.mi ne treba za nista posebno,pogledati koji film,glazba,interbet,tu i tamo nesto u wordu i pp,pronasla sam Toshiba satellite C55-A-15W. Zanima ne sto mislite? Da li je to solidan laptpo za te pare ilu seda naci i bolji? Max mi je 3500 kn. Hvala. :)

Daleko bolji izbor i preporuka LenovoG510 s time da možete dosta uštedjeti za svoje namjene i ići na AMD Kabini Soc(15w) sa jako malom potrošnjom Lenovo G505

12 godina
Doca15 kaže...

Pozdrav ljudi,trebao bih jedan laptop koji bi mi sluzio za skolu,internet,muziku,igranje(tipa world of tanks,bf4(low)),bitno mi je da tipka nisu onako utisnute unutra i da ima dobar ekran i lijep kontrast boja,po mogucnosti iz linksa ali ako imate neki bolji i povoljniji ducan za laptope slobodno preporucite.

Buđet mi je oko  5000-5500kn.hvala unaprijed {#}

Nisam te dobro shvatio za tipkovnicu ali pogledaj iz Linksa Acer V3 ili Asus X75VB

13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

na aceru je clickpad koma

0 0 hvala 0
12 godina

Većina touchpada nije precizna ali kod 17" se ionako koristi miš kao zamjena. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 2:31 (roby27).
15 godina

Ja imam taj Acer i tipkovnica mi je dobra, ali clickpad, da dosta je neprecizan, posebno smeta sto su 2 ''klika'' skriveni, pa onako malo iritira...

Al ja sam prezadovoljan, mislim odlicna konfiguracija, a clickpad je najmanji problem, mislim evo ja cak i ne koristim mis, pa se opet sve da lijepo, treba malo i da se naviknes... 

0 0 hvala 0
12 godina

Meni osobno je inovativno to što su počeli redizajnirati touchpad pa samim time imaš veću površinu za pomicanje s prstima ali nikada neće touchpad zamjeniti miš, pogotovo u brzini rada. Dok recimo touchscreen je daleko brži {#}

11 godina
neaktivan
Ima li možda neka alternativa s instaliranim windovsima?
12 godina

Ima G505 u Linksu

16 godina
neaktivan

Meni miš neće nikada na lap.... Meni je to priglupo povlačiti cijelu šaku po stolu kada mogu sa jednim prstom po touchpadu; samo vi držite te miševe za desk meni ga ne treba.....

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ok,hvala. Samo me još zanima da li bi ona 2 gore navedena modela mogla raditi s .win 7?
13 godina
neaktivan

Gledao sam malo laptope do 4000 i savjete koje sam ovdje dobio, ali to je sve očekivano niža do eventualno srednja klasa ako se ne varam tako da bih podigao budžet na 5000-5500kn. Eto, ako može neki savjet za pristojan laptop. Služio bi prvenstveno za multimediju, a prioriteti su ekran 17.3, instalirani Windowsi te da se mogu odigrati neke igre tipa Farming simulator ili Football manager.

12 godina
sandrsbify kaže...
Ok,hvala. Samo me još zanima da li bi ona 2 gore navedena modela mogla raditi s .win 7?

Mogu raditi prije samo pogledaj podršku drivera za win7 na stranici od Lenova, ali svakako preporuka je da staviš Win8-8.1 jer ima nove feature i daleko je brži u radu.

12 godina
miroban kaže...

Gledao sam malo laptope do 4000 i savjete koje sam ovdje dobio, ali to je sve očekivano niža do eventualno srednja klasa ako se ne varam tako da bih podigao budžet na 5000-5500kn. Eto, ako može neki savjet za pristojan laptop. Služio bi prvenstveno za multimediju, a prioriteti su ekran 17.3, instalirani Windowsi te da se mogu odigrati neke igre tipa Farming simulator ili Football manager.

Ovako na brzinu što sam našao ProBook 470

15 godina
roby27 kaže...

Meni osobno je inovativno to što su počeli redizajnirati touchpad pa samim time imaš veću površinu za pomicanje s prstima ali nikada neće touchpad zamjeniti miš, pogotovo u brzini rada. Dok recimo touchscreen je daleko brži {#}

A ljepse zvuci nego je praksa, mislim mozda na novim modelima to poboljsaju, al na ovom je malo iritirajuce, cesto ''pogrijesis'' zbog njega, al kazem meni za ovu cijenu i konfu najveci minus na laptopu je taj touchpad i to je odlicno haha.. Fifa radi na 1600:900 i sve na maksimumu i grafika i onaj MSAA itd. i to je ono sto sam trazio :D

12 godina

Pozdrav, kupujem novi laptop pa bi mi trebalo malo pomoci i Vasi savjeti ako nije problem,

u biti sluzio bi mi ponekada za igranje, ostalo vrijeme za net, filmove i dr.

bitno mi je da ima 17'' zaslon, to mi je jedini preduvijet,

raspolazem novcem do 6000 kn,

do sada sam gledao ovo http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=DI3737I7-8-1TB-8870M2-09

pa ako mi netko moze reci nesto u vezi njega, ili savjetovati nesto bolje u tom cjenovnom rangu

bio bih jako zahvalan...

Unaprijed zahvaljujem {#}

1 0 hvala 0
12 godina

Dobar izbor za te novce,i7 ULV haswell procesor je dosta štedljiv a istovremeno daje super performanse, gpu je odličan i moći češ sve na ultra igrati, ubiti jedina mana je kućište koje je plastično ali barem je korištena mat plastika i tipkovnica nije neka kvalitetnija, može biti i uvijanja prilikom tipkanja ali sve u svemu dobra cijena za jaki hardware. 

11 godina
neaktivan
Pozdrav svima dobri i dragi ljudi, u procesu sam kupnje neke prijenosne životinje (važno je naglasit da cu je probat uzet na firmu dakle 25% manje)

uvijeti bi bili: da ima full hd rezoluciju, zamjenjuje stolno računalo, ne zanima me težina, da svijetle tipke, da se moze zaigrat i koja igrica (mozda jednog dana gta V), i da vrti programe, ima numeričku tipkovnicu da se moze i lijepo radit na njemu i tako... Veličina bi bila 15.6 ili veća. (sedamnajstica mozda najbolje..) Ali eto.. molim da ako imate nesto super na umu puknete to ispod, bio bih vam jako zahvalan.

Za oko mi je jako zapeo Asusov G750 JX -T4073. Dakle koji bi me u telebitu ispao 7728 Kn... To bi bio plafon sa tih famoznih 25% za koji bi se jako morao isprsiti, ako ima nesto bolje samo rokajte ^^

0 0 hvala 0
12 godina

Pa eto i sam si izabrao bijesan laptop koji je dostojna zamjena za desktop PC, ima sve navedeno što si napisao da laptop mora imati tako da s tim popustom od 25% je best buy.

17 godina

ako izbijaš PDV, onda ne izbijaš 25% nego manje, nekih 20%. 

Npr. osnovica 100kn + 25% PDV = 125 kn. Ako skidaš 25% sa tih 125kn, onda te ispada 125*0,25=31,25, tj. 125-31,25=93,75. Što nije jednako osnovici s početka. Čisto da se ne iznenadiš u trgovini kad budeš kupovao (iako su mahom navedene i cijene bez PDV-a)

sry na offtopicu, ali vjerujem da bi ovo nekome moglo koristiti :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dakle sveo sam izbor na 2 modela, koji je u prednosti po kvaliteti izrade, te trajanju baterije?

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014620065

http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=22607

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Galicius kaže...

Dakle sveo sam izbor na 2 modela, koji je u prednosti po kvaliteti izrade, te trajanju baterije?

Po svim specifikacijama bi trebali biti vise manje isti jarac. Ali jako veliku prednost bi dao lenovu, jer u toj seriji sa skidanjem stražnjeg poklopca se dolazi do ventilatora sto neopisivo danas/sutra olaksava ciscenje hladnjaka od prasine.

Dell Precision M6600
15 godina
neaktivan

Poz, trazim laptop do 6000kn za gaming i za editiranje, ako moze neka pomoc. Hvala

PSN: IamTw3ez ,Battlelog: IamTw3ez

0 0 hvala 0
13 godina

Imam pitanje, vezano je za kupnju laptopa ali ne i odabir {#}

Gdje bi mogao uzeti laptop a da dio platim gotovinom a dio na PBZ-ov American na 6 rata?

Gledao sam načine i uvjete plaćanja kod nekih al ovako nešto se ne spominje, pa bi svaka informacija dobro došla. Znači do nekih 4000kn tako da pola platim u gotovini a pola na rate.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bugovci,

trebao sam kupiti lenovo g505 u linksu, rezervirao sam i sve, ali netko nije snimio rezervaciju i prodao laptop mimo rezervacije.. Tako da se ponovno bacam u potragu, je li moguće naći prijenosnik do 3400-3500, plaćanje u gotovini.

Traži se:

• i3 haswell serija
  • 15 inča
  • bez OS-a
  • hard nebitan, iako bi fora bio tipa hibridni što lenovo nudi
  • bez dodatne grafike

LP i puno, puno hvala. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
lilwrba kaže...

Poz, trazim laptop do 6000kn za gaming i za editiranje, ako moze neka pomoc. Hvala

Malo više informacija nebi škodilo, o kakvom editiranju se radi ? Koja dijagonala ili je svejedno? Dali treba i Win OS? 

12 godina
Galicius kaže...

Ovdje bi prednost dao Lenovu radi boljeg cpu zajedno sa igpu i većeg kapaciteta hibridnog diska, daleko bolje tipkovnice te olakšane nadogradnje i održavanja ispod poklopca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 0:16 (roby27).
12 godina
Narfxy kaže...

Bugovci,

trebao sam kupiti lenovo g505 u linksu, rezervirao sam i sve, ali netko nije snimio rezervaciju i prodao laptop mimo rezervacije.. Tako da se ponovno bacam u potragu, je li moguće naći prijenosnik do 3400-3500, plaćanje u gotovini.

Traži se:

• i3 haswell serija
  • 15 inča
  • bez OS-a
  • bez dodatne grafike

Izvoliš Lenovo G510  {#}

13 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Narfxy kaže...

Bugovci,

Traži se:

• i3 haswell serija
  • 15 inča
  • bez OS-a
  • bez dodatne grafike

Izvoliš Lenovo G510  {#}

Hvala ti još jednom, rezerviran i danas ga uzimam :)

Kako laptop službeno podupire samo w8, gdje naći potrebne drivere za sedmicu?

13 godina

tražiš jedan po jedan po službenim stranicama kao ja. intel za chipset i grafu, broadcom za lan, atheros za wifi, synaptics za touchpad... kod acera je uglavnom tako

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 11:31 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice