Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.672
|
čitano: 14.630.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Kvod kaže...

Snimio sam jednog drugog Asusa koji ima slabiji proc, ali navodno bolju grafu, tako da je sad ultimativno pitanje

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9485

ili

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9687

1. Asus ima slabiji proc od DELL-a

2. Asus ima puno slabiju grafu od DELL-a

3. Asus ima samo 12mj. jamstvo

Pa ti prosudi dal je isplativiji od DELL-a {#}

16 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Snimio sam jednog drugog Asusa koji ima slabiji proc, ali navodno bolju grafu, tako da je sad ultimativno pitanje

ili

ček to je taj asus sa boljom grafom?

pa ovo je novija serija ATI mobility grafe al je slabija od 5650 i to dosta

btw proseksori su isti :)

15 godina
VeX7 kaže...
Kvod kaže...

ili

1. Asus ima slabiji proc od DELL-a

2. Asus ima puno slabiju grafu od DELL-a

3. Asus ima samo 12mj. jamstvo

Pa ti prosudi dal je isplativiji od DELL-a {#}

Znači Dell u svakom pogledu. Samo još jedno finalno pitanje, Asus ima odlično hlađenje, kakva je situacija sa Dellom?

15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

naisao sam na jednu stvarno super ponudu, barem mi se tako cini.

http://www.instar-informatika.hr/lenovo-ideapad-g565-156-led-backlight-1366x768-tft-amd-phenom-ii-x3-mobile-n850-ddr3-4gb-dvd-super-multi-ati-mobility-radeon-hd5470-512mb-bluetooth-lan-wi-fi-500gb-hdd-web-cam-6/59-053184

Ima li netko iskustava, cega se trebam paziti i zasto je cijena tako niska?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to ti je normalna cijena, toliko je i u vixusa i u telebita (osim u linksa koji je poznat po "pristupačnim cijenama")

laptop nije loš, al nije ti za neki gaming

Za sto ti treba laptop i do koje love? ili si vec odlucio ovog uzeti?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Znači Dell u svakom pogledu. Samo još jedno finalno pitanje, Asus ima odlično hlađenje, kakva je situacija sa Dellom?

DELL je kvalitetna tvrtka i sumnjam da oni imaju problema s hlađenjem.

Ali tu informaciju ti može točno reć jedino onaj koji posjeduje navedeni model laptopa. 

Potraži po netu reviewe i komentare pa ćeš znat. Ovako da ti ja ili netko drugi tko nema taj model nešto govori, nema smisla. {#}

16 godina
neaktivan
8tom kaže...

Pozdrav,

http://www.instar-informatika.hr/lenovo-ideapad-g565-156-led-backlight-1366x768-tft-amd-phenom-ii-x3-mobile-n850-ddr3-4gb-dvd-super-multi-ati-mobility-radeon-hd5470-512mb-bluetooth-lan-wi-fi-500gb-hdd-web-cam-6/59-053184

Baci pogled i na ovo: http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-5552gn834g50mnkk-lxrc60c001/40687

Ima nešto bolju grafičku, a cijena je još niža pd Lenova {#}

15 godina
neaktivan

Evo da ja iznesem neke svoje zakljucke do kojih sam dosao kopajuci zadnjih nekoliko dana po forumima i webshopovima te obilazeci trgovine da vidim na brzinu kako to izgleda uzivo.

Ovako sad stoje stvari u mojoj glavi:

Acer najpovoljniji za kupnju al na forumima slovi za nepouzdanog

HP - dobar al mi Probook serija djeluje bez veze, a Pavilon mi je nekako preskup

Asus - moj drugi izbor i pronaso sam nekoliko vrlo zanimljivih modela, te ako se nevaram imaju USB 3.0.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9859

http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-n73jfty134/40272

Toshiba - vrlo pouzdana, gotovo nepokvariva (vlasnik jedne koju sam rasturo bez ijedne posljedice), al jako skupa

Dell - moj prvi izbor i mislim da mi je best buy, te 36 mjeseci garancija, te mi je izbor 99% pao na ovoga pa nek me neko slobod uvjeri da je neki model bolji

http://www.protis.hr/products/details/notebook-dell-inspiron-n7010p08e-di7010lmcww32hf5gbc6b/42036 

0 0 hvala 0
16 godina

Pazi sad, taj Dell ima 17.3" ekran i vecu rezoluciju, ali zato dosta slabasnu grafu (5470).... dok imas isti dell sa 15.6" ekranom i manjom rezom i dost boljom grafom (5650)

Sad, ako ga mislis koristiti za gaming onda ti je bolji ovaj drugi, ako ga zelis vise koristiti za gledanje filmova i sl onda prvi

Mozda je ipak bolji izbor onaj Asus sa vecim ekranom i gt425 grafom, samo nez je li dovoljan i3 proc

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma vidi ja ti se bas ne kuzim u to sve, al moje potrebe su ti net, office, filmovi, malo igre, a na prvom mjestu rad u Autocad pa bi moro biti 17", eh sad neznam koja graficka i koji procesor uzeti za to, pa ako moze misljenje

0 0 hvala 0
16 godina

Onda je ovo bolji izbor http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-n73jfty134/40272

gt 425 je jaca od hd 5470, dobijes i5 proc, dobro hladenje, velik ekran i rezu, usb3.0, 2mp cam.... ali zato visu cijenu

Znaci ovak:

1. Ovaj ASUS - dobiti ces dobru grafu, dobar proc i velik ekran za 6k kuna

2. Dell kojeg si ti mislio uzeti - slaba grafa, dobar proc i velik ekran za 5k kuna

3. Dell kojeg sam ti ja preporucio - dobra grafa, dobar proc i mal ekran za 5k kuna

Ako ces ga za autocad koristiti, onda je najbolji izbor ovaj ASUS, dobit ces dobar procesor i veci ekran, ali i grafa je dost dobra...... sad, 1000 kn je skuplji. Malo sam to slikovito xD (zeleno dobro, zuto lose)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Super detaljan odgovor, samo me kolje nekako tih 1000KN, pa jel to bas takva razlika u procesorima inace ovaj tvoj Asus mi djeluje savrseno

15 godina
VeX7 kaže...
Kvod kaže...

DELL je kvalitetna tvrtka i sumnjam da oni imaju problema s hlađenjem.

Ali tu informaciju ti može točno reć jedino onaj koji posjeduje navedeni model laptopa. 

Potraži po netu reviewe i komentare pa ćeš znat. Ovako da ti ja ili netko drugi tko nema taj model nešto govori, nema smisla. {#}

Onda Dell i to je to. Samo još da riješim svoju kištru, da dobijem lovu i idem po njega.{#}

15 godina
neaktivan

Dabl, sorry

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 16:57 (8tom).
15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

to ti je normalna cijena, toliko je i u vixusa i u telebita (osim u linksa koji je poznat po "pristupačnim cijenama")

Surfanje, hd filmovi itd. Uglavnom ono sto zovemo "uredski rad". Bit ce spojen na 23" monitor i necu prakticki nikakve igre igrat na njemu.

15 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
8tom kaže...

Pozdrav,

Baci pogled i na ovo: http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-5552gn834g50mnkk-lxrc60c001/40687

Ima nešto bolju grafičku, a cijena je još niža pd Lenova {#}

Acer ne dolazi u obzir :)

16 godina
neaktivan
8tom kaže...

Acer ne dolazi u obzir :)

Tvoj izbor i poštujem ga. {#}

Al uzmi u obzir dvije stvari:

1. Acer je jači i jeftiniji od Lenova

2. Lenovo nije baš tolko kvalitetnija marka od Acera da bi mogao "pljuvati" po njemu

16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Tvoj izbor i poštujem ga. {#}

Al uzmi u obzir dvije stvari:

1. Acer je jači i jeftiniji od Lenova

2. Lenovo nije baš tolko kvalitetnija marka od Acera da bi mogao "pljuvati" po njemu

vex7 ne bi se bas slozio s tobom

imao sam priliku raditi i popravljati vise modela acera i lenova. Istina acer daje za manje love vise toga no ostavlja dojam nekvalitetnosti, hladjenje nije dobro izvedeno i u 90% slucajeva pojavljuju se neki problemi s njima. Kad stitsnem tipku na aceru imam dojam kao da ce se raspasti,ispasti.

Kod lenova je prica totalno drukcija, cura mi ima jos njihov model od prije nekih 12godina i jos bez problema radi, nikakvih problema nije imala s njim, cak niti bateriju nije jos mijenjala. istina, daje manje za vise love al su zato dugotrajni za po***it

istina, nisu svi modeli acera isti, nemamo svi ista iskustva s njima, al iz mog iskustva mislim da nije u redu reci da su i lenovo i acer jednako kvalitetni

znam da cu sad dobit koji TD ali no hard feelings, samo sam podijelio svoje misljenje

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2011 11:36 (simeparanoja).
16 godina
neaktivan
8tom kaže...
simeparanoja kaže...

Surfanje, hd filmovi itd. Uglavnom ono sto zovemo "uredski rad". Bit ce spojen na 23" monitor i necu prakticki nikakve igre igrat na njemu.

http://www.telebit.hr/NB-HP-G62-b50EM--XF368EA--AMD-Pehnom-II-DC-N620-2-8GHz--2GB-DDR3--500GB-7200--15-6--1366x768--ATI-5470-1GB--HDMI--Bt--WL/p/278641015.aspx

HP mi je ovako naletio, ima grafu sa 1GB memorije

ili mozda da uzmes neku toshibu ili dell (3 godine jamstva) jeftinije sa i3 i GMA HD grafom? ipak ti ne treba za igre

ne znam do koliko love bi ti uzeo laptop?

16 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

vex7 ne bi se bas slozio s tobom

imao sam priliku raditi i popravljati vise modela acera i lenova. Istina acer daje za manje love vise toga no ostavlja dojam nekvalitetnosti, hladjenje nije dobro izvedeno i u 90% slucajeva pojavljuju se neki problemi s njima. Kad stitsnem tipku na aceru imam dojam kao da ce se raspasti,ispasti.

Kod lenova je prica totalno drukcija, cura mi ima jos njihov model od prije nekih 12godina i jos bez problema radi, nikakvih problema nije imala s njim, cak niti bateriju nije jos mijenjala. istina, daje manje za vise love al su zato dugotrajni za po***it

istina, nisu svi modeli acera isti, nemamo svi ista iskustva s njima, al iz mog iskustva mislim da nije u redu reci da su i lenovo i acer jednako kvalitetni

znam da cu sad dobit koji TD ali no hard feelings, samo sam podijelio svoje misljenje

Nema problema kolega, svatko ima svoje mišljenje!

Ja osobno imam (a nadam se da će se nastaviti) samo dobra iskustva s Acerima, tako da nemam ništa protiv njih.

Što se tiče Lenova, nisam rekao da je isto "kvalitetan" kao Acer, samo sam rekao da nije baš miljama ispred njega.

Ali dobro, to je kao što i sam kažeš od modela do modela i bilo bi besmisleno sada se prepucavati.

Na kraju krajeva, on kupuje i na njemu je da izabere što će uzeti, a mi smo mu svoja mišljenja dali! 

15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
8tom kaže...
simeparanoja kaže...

http://www.telebit.hr/NB-HP-G62-b50EM--XF368EA--AMD-Pehnom-II-DC-N620-2-8GHz--2GB-DDR3--500GB-7200--15-6--1366x768--ATI-5470-1GB--HDMI--Bt--WL/p/278641015.aspx

HP mi je ovako naletio, ima grafu sa 1GB memorije

ili mozda da uzmes neku toshibu ili dell (3 godine jamstva) jeftinije sa i3 i GMA HD grafom? ipak ti ne treba za igre

ne znam do koliko love bi ti uzeo laptop?

Razmisljao sam prvotno o toshibi i dellu, ali bez obzira na jamstvo i sasvim sigurno vecu kvalitetu - cijenom mi to ipak ne opravdavaju. U cijenovnom rangu ovog modela koji sam izabrao nema nijedne pozeljne Toshibe ili Della, barem ja nisam naletio. 

Lenovo je kvalitetno napravljen, posluzit ce svrsi i vise nego dobro, samo me zanimalo misljenje oko tocno navedenog modela. Kad vidim da me ovakav laptop i 23" IPS kostaju manje od 6k kn, to smatram dobrim poslom :)

14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, ovako imam problem, treba mi hitno laptop, tj u vidu mi je neki 13,3 sa intel procesorom, i s minimalno 2 gige rama, upotreba laptopa bi bila isključivo za sviranje/Dj-anje (aktivno) (Traktor Scratch Pro). Za oko su mi zapala 2 Dell Vostro V130 i Lenovo Thinkpad Edge 13.

Sad koji je po vama bolji i neku vašu preporuku molim, budget je do 4500 max.

Moram priznati da bi najviše volio ubosti Macbook proa 13 al je previše para koje nemam trenutno..

Hvala

http://soundcloud.com/aeonstep

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel postoji neki 10.1" (ili eventualno 11") sa dvojezgrenim procom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidim da većina ima nešto protiv Acera.
Razmišljam kroz tjedna-dva kupovati si laptop.
Maximalna cijena je 4400 kuna.
Za oko mi je zapeo jedan Acer.
http://www.konikom.hr/p10492/notebook-acer-5552g-n954g50mncc-1gb/product_info.html
(u Konikomu je popust 5% na gotovinu)
Sada, ako možete reći svoje mišljenje/prijedlog u tom rangu cijena možda neki drugi laptop.

Veličina ekrana da bude 15,6.

Laptop bi služio za gledanje filmova, surfanje i sl.
Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 3:27 (marin.osijek).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moji kratki dojmovi za Acer aspire 5552g-n834.

Pozitivn:.

Malo zagrijavanje (radna oko 50, fear2 oko 60, prime95 oko 72 stupnja), vrlo tih wd disk, zadovoljavajuć ekran,

kvaliteta izrade je dobra (možda da je plastika malo bolja, ali ima fora uzorak), odličan i precizan touchpad, ati 6470 daje 4250 3dmark 06,

tišina u radu, cijena (3500kn)

Negativno:

Mono zvučnik (nije strašno loš al da je još jedan... Ipak bolji je nego dva na toshibi l650),

Lijevo od touchpada gdje dolazi dlan je primjetno malo jače zagrijavanje, valjda od rama koji je ispod, ali samo kod igranja,

kod običnog rada je hladan, nema esata ako vam je to bitno.

Bateriju nisam stavljao pa ne znam koliko drži. Sad samo da se ne pokvari i ja zadovoljan. Ako vas nešto zanima pitajte...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Tražim savjet za prijenosnik do 4000 kuna.Gledao sam ovog Della www.comel.hr/katalog/prijenosnici/dell/250736/dell-inspiron-n5010-crni-p6100 najviše zbog garancije od 3 god.

Koristio bi ga za surfanje, lagana obrada slika, gledanje filmova, muzika.Ako tko ima kakav bolji savjet bio bi zahvalan.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bolje bjezi od tog della,jako losa tipkovnica a ni monitor nije bolji,,toshiba je za klasu bolja,,

14 godina
neaktivan
Dobar dan znalci!

Kupio bih laptop do 4500kn. nije neki buđet ali bi se mogao naći pristojan laptop.
Služio bi mi za uobičajene stvari i tu i tamo bi se igralo na njemu(cod ili tako nešto)
Napravio sam listu nekoliko laptopa pa ne zanima Vaše mišljenje.Procesor mi je bitan i grafička kartica memoriju(ram) mogu nadograditi.dijagonala nije bitna kao ni os.
Evo liste pa molim Vašu preporuku! Možda ima i boljih nego što sam ih ja naveo.

Aspire 5552G-N834G50Mnrr, AMD Phenom II Triple-Core N830 2.1 GHz , RAM 4 GB, HDD 500GB, VGA AMD Radeon HD 6470, ekran 15,6" , Linpus Linux-3900 kn

HP G62-b55SM, procesor: AMD Turion II Dual-Core Mobile P540, takt procesora: 2.4 GHz , interna memorija: RAM 3 GB , kapacitet čvrstog diska: HDD 320 GB, grafička kartica: VGA ATI Mobility Radeon HD 5470 , dijagonala ekrana: 15,6" , instalirani operacijski sustav: Linux-3900 kn

HPProBook 4720s, Intel® Pentium® Processor P6200 (2.13 GHz, 3 MB L3 cache) 2,10, RAM 3072, HDD SATA 320, VGA ATI Mobility Radeon HD 6370 with 1 GB dedicated video memory, ekran 17.3", SUSE Linux Enterprise 11-4500 kn

HP ProBook 4520s, procesor: Intel Pentium Dual-Core P6200, takt procesora: 2,10 GHz , interna memorija: RAM 3 GB DDR3 SDRAM, 1333 MHz, 1024/2048/4096 MB, kapacitet čvrstog diska: HDD SATA 320, grafička kartica: VGA ATI Mobility Radeon HD 6370 with 1 GB dedicated video memory-4100 kn

HP ProBook 4510s VC429EA, Intel Core 2 Duo T5870 na 2.00 GHz sa 2 MB L2 cache , 3 GB DDR2 na 800 MHz, ATI Mobility Radeon HD 4330, 320 GB brzine 7200 okretaja-4500 kn

Asus PRO66IC-JX008D , Intel Dual Core T4300 na 2.10 GHz, sa 1 MB L2 cache, i FSB 800 MHz, 4 GB DDR2 na 800 MHz, Nvidia GeForce GT 220M sa 1 GB ugrađene DDR3, 500 GB SATA brzine 5400 rpm-4400 kn

HP Pavilion dv5-1180eh, Intel Core 2 Duo T5800 2.0 GHz sa 2 MB L2 cache, 3 GB DDR2 memorije na 800 MHz, Nvidia GeForce 9600M GT (512 mb), 250 GB, koji se vrti na 5400 rpm-4200 kn

Hvala najljepša!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koliko u Hrvatskoj košta Dell Inspiron M501R i gdje??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
johnnybumm kaže...
Dobar dan znalci!

Kupio bih laptop do 4500kn. nije neki buđet ali bi se mogao naći pristojan laptop.
Služio bi mi za uobičajene stvari i tu i tamo bi se igralo na njemu(cod ili tako nešto)
Napravio sam listu nekoliko laptopa pa ne zanima Vaše mišljenje.Procesor mi je bitan i grafička kartica memoriju(ram) mogu nadograditi.dijagonala nije bitna kao ni os.
Evo liste pa molim Vašu preporuku! Možda ima i boljih nego što sam ih ja naveo.

Aspire 5552G-N834G50Mnrr, AMD Phenom II Triple-Core N830 2.1 GHz , RAM 4 GB, HDD 500GB, VGA AMD Radeon HD 6470, ekran 15,6" , Linpus Linux-3900 kn

HP G62-b55SM, procesor: AMD Turion II Dual-Core Mobile P540, takt procesora: 2.4 GHz , interna memorija: RAM 3 GB , kapacitet čvrstog diska: HDD 320 GB, grafička kartica: VGA ATI Mobility Radeon HD 5470 , dijagonala ekrana: 15,6" , instalirani operacijski sustav: Linux-3900 kn

HPProBook 4720s, Intel® Pentium® Processor P6200 (2.13 GHz, 3 MB L3 cache) 2,10, RAM 3072, HDD SATA 320, VGA ATI Mobility Radeon HD 6370 with 1 GB dedicated video memory, ekran 17.3", SUSE Linux Enterprise 11-4500 kn

HP ProBook 4520s, procesor: Intel Pentium Dual-Core P6200, takt procesora: 2,10 GHz , interna memorija: RAM 3 GB DDR3 SDRAM, 1333 MHz, 1024/2048/4096 MB, kapacitet čvrstog diska: HDD SATA 320, grafička kartica: VGA ATI Mobility Radeon HD 6370 with 1 GB dedicated video memory-4100 kn

HP ProBook 4510s VC429EA, Intel Core 2 Duo T5870 na 2.00 GHz sa 2 MB L2 cache , 3 GB DDR2 na 800 MHz, ATI Mobility Radeon HD 4330, 320 GB brzine 7200 okretaja-4500 kn

Asus PRO66IC-JX008D , Intel Dual Core T4300 na 2.10 GHz, sa 1 MB L2 cache, i FSB 800 MHz, 4 GB DDR2 na 800 MHz, Nvidia GeForce GT 220M sa 1 GB ugrađene DDR3, 500 GB SATA brzine 5400 rpm-4400 kn

HP Pavilion dv5-1180eh, Intel Core 2 Duo T5800 2.0 GHz sa 2 MB L2 cache, 3 GB DDR2 memorije na 800 MHz, Nvidia GeForce 9600M GT (512 mb), 250 GB, koji se vrti na 5400 rpm-4200 kn

Hvala najljepša!

Meni je ovaj best buy za te pare, inace mi je Dell uvjek best buy

http://www.protis.hr/products/details/notebook-dell-inspiron-n5010-dnin5010b02g/41123

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice