Temperatura na Toshibi a300d 17F

poruka: 13
|
čitano: 1.844
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Neznam da li ovakva tema vec postoji, ako postoji oprostite mi...

dakle trebam pomoc. Kupio sam laptop Toshiba A300d 17F  prije cca 2 tjedna i primjetio sam da je temperatura procesora dosta visoka u mirovanju 50-55C, a pri punom opterecenju (Everest stres test) raste do 85C. Posto je laptop star tek 2 tjedna izbacio sam mogucnost prasine, sustav radi stabilno i nikakvi alati za dijagnostiku ne prijavljuju poteskoce. Molio bih da mi netko pomogne oko ovoga, da li je to normalno (pretpostavljam da nije) i sto bi mogao biti eventualni uzrok.

Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Temperatura na Toshibi a300d 17F
Tin kaže...

dakle trebam pomoc. Kupio sam laptop Toshiba A300d 17F  prije cca 2 tjedna i primjetio sam da je temperatura procesora dosta visoka u mirovanju 50-55C, a pri punom opterecenju (Everest stres test) raste do 85C. Posto je laptop star tek 2 tjedna izbacio sam mogucnost prasine, sustav radi stabilno i nikakvi alati za dijagnostiku ne prijavljuju poteskoce. Molio bih da mi netko pomogne oko ovoga, da li je to normalno (pretpostavljam da nije) i sto bi mogao biti eventualni uzrok.

Pozz

to je dosta visoka temperatura,opet ti provjeri ventilatore,protok zraka...ja evo sad radim na toshibi p300-1cd i ni traga problema sa temperaturom
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Tin kaže...

Pozz

to je dosta visoka temperatura,opet ti provjeri ventilatore,protok zraka...ja evo sad radim na toshibi p300-1cd i ni traga problema sa temperaturom
 ma sve cisto ko suza, ventilator radi...sve 5....samo ocito nije sve 5 kad se tolko grije...stvarno sam zbunjen :/
16 godina
neaktivan
Tin kaže...
pod009 kaže...
Tin kaže...

Pozz

ma sve cisto ko suza, ventilator radi...sve 5....samo ocito nije sve 5 kad se tolko grije...stvarno sam zbunjen :/
 možda si slučajno smanjio okretaje ventilatora ili tako nešto,daj ga u servis jer imaš garanaciju
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
neaktivan

pa kupi si cooler za laptop(bez ventilatora),nisu tako skupi..evo link pa malo pogledaj..ili mu jednostavno digli zadnji kraj od stola i podloži i stvar je riješena..

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 0:36 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

pa kupi si cooler za laptop(bez ventilatora),nisu tako skupi..evo link pa malo pogledaj..ili mu jednostavno digli zadnji kraj od stola i podloži i stvar je riješena..

ma znam da se to da regulirat coolerom i takvim stvarima, ali zanima me uzrok tolko visoke temperature
16 godina
neaktivan

šta kod tebe znači "potpuno opterečenje"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tin kaže...

Pozz

To ti je kod laptopa normalno!

Ovisi od modela do modela ali Toshibe se griju ali to i izdrze!
Ako imas core2duo on drzi 100, grafa 110, maticna 90...

To nisu zdrave temperature ali ako ti je u loadu CPU ispod 90, to je to u granici normale!
Nema ti smisla nositi na servis, samo ce ti reci da ga doneses ako ti se ugasi (sigurnosno gasenje zbog visoke temperature)!
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2009 14:04 (Luka).
16 godina
neaktivan

bravo Luka..potpis!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

šta kod tebe znači "potpuno opterečenje"?

mislio sam na stres test procesora
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
 To ti je kod laptopa normalno!

Ovisi od modela do modela ali Toshibe se griju ali to i izdrze!
Ako imas core2duo on drzi 100, grafa 110, maticna 90...

To nisu zdrave temperature ali ako ti je u loadu CPU ispod 90, to je to u granici normale!
Nema ti smisla nositi na servis, samo ce ti reci da ga doneses ako ti se ugasi (sigurnosno gasenje zbog visoke temperature)!
 e odlicno...ma upoznat sam sa cinjenicom da se toshibe dosta griju ali me opet bilo malo strah...kao sto sam reko, ne primjecujem nikakvu nestabilnost sustava ili nesto slicno....eto hvala puno na informaciji...hvala i tebi Seneka, kupit cu cooler nece bit na odmet
16 godina
neaktivan

a da ,zaboravio sam..ma mislim da ti je sve u redu..pa nisi valjda kupio laptop da mu stalno mjeriš temperaturu,uostalom proguglaj malo po netu imaš i tamo nešto o tome..pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

..pa nisi valjda kupio laptop da mu stalno mjeriš temperaturu,

hahahahaha, ma nisam nego sam slucajno primjetio da przi, pa mi nije dao vrag mira...Smijeh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice