Evo danas sam kupio ovaj laptop i na njemu je prvotno bio instaliran Linux, al čim sam došao doma stavio sam Window 7 (Ultimate). Nakon instalacije htio sam se spojit na internet, no windowsi nisu našli nikakvu vezu, a laptop je bio spojen ethernet kablom (naravno, modem je bio upaljen). Još jedan problem je u tome što ne mogu upaliti ni wlan (fn+F3). Zapravo ne rade mi još neke funkcije koje pokrećem u kombinaciji s fn tipkom (npr kontrast ekrana, mute volumen). Da li je to neki kvar ili uza to trebaju neki drajveri il neš treće?!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi instalirao drivere za chipset, mrežnu, wlan...?
Evo danas sam kupio ovaj laptop i na njemu je prvotno bio instaliran Linux, al čim sam došao doma stavio sam Window 7 (Ultimate). Nakon instalacije htio sam se spojit na internet, no windowsi nisu našli nikakvu vezu, a laptop je bio spojen ethernet kablom (naravno, modem je bio upaljen). Još jedan problem je u tome što ne mogu upaliti ni wlan (fn+F3). Zapravo ne rade mi još neke funkcije koje pokrećem u kombinaciji s fn tipkom (npr kontrast ekrana, mute volumen). Da li je to neki kvar ili uza to trebaju neki drajveri il neš treće?!
Nisi instalirao aplikaciju -> LaunchManager a ni nisi instalirao driver za network. I čak ako wireless nerade a neznaš koji vendor tad klikni na Need to know the hardware on your system to choose the right drivers?
Taj instaliraj pa će ti reć koji driver i vendor pa pravodobno skineš pravi drivera. Ili ako je kupljen laptop i pitam te dali si dobio uz njega CD/dvd driver pa ako nije imaš tu na stranici eMachines supporta pa tam skineš drivera ali moraš pazit na koji OS skineš jer postoji 32 i 64 bitna.
Ma uspio sam riješit problem. Nisam znao da treba instalirat drivere, jer kad sam slagao komp nisam instaliravao nikakve drivere a sve je radilo pa sam mislio da će tako biti i s laptopom ....