Problem s grafikon na Acer Aspire 7750g

poruka: 7
|
čitano: 2.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem s grafikon na Acer Aspire 7750G

Znači kao što u naslovu piše, imam problem s grafikom. Naime, kad upalim BS player ili neki drugi program za gledanje filmova, taj se film vidi vrlo loše kvalitete. Što se igara tiče neznam jer njih trenutno ne igram. Radi se o grafičkoj kartici Radeon HD 6650M 1GB, Win7 x64, sa upravo instaliranim najnovijim driverima.

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s grafikon na Acer Aspire 7750G
yohn06 kaže...

Znači kao što u naslovu piše, imam problem s grafikom. Naime, kad upalim BS player ili neki drugi program za gledanje filmova, taj se film vidi vrlo loše kvalitete. Što se igara tiče neznam jer njih trenutno ne igram. Radi se o grafičkoj kartici Radeon HD 6650M 1GB, Win7 x64, sa upravo instaliranim najnovijim driverima.

Unaprijed hvala

Jesi li isprobao s programom KM player?

15 godina
neaktivan
Re: Problem s grafikon na Acer Aspire 7750G
Nello kaže...
yohn06 kaže...

Unaprijed hvala

Jesi li isprobao s programom KM player?

Evo jesam upravo, no problem je i dalje prisutan. Znači, film kao da ima 300 a ne 1500 mb.

17 godina

Pa koja je rezolucija videa kojeg puštaš? Koje codece koristiš?

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s grafikon na Acer Aspire 7750g

rezolucija.. di da to saznam? codec...dvix i xvid

mislim da nije u tome problem.. neznam što da više pokušam :/

15 godina
neaktivan
Re: Problem s grafikon na Acer Aspire 7750g

kad upalim bilo koj video na kompjuteru vidi se.. vide male kockice. ako gledam bilo koj video primjerice na you tubeu vidi se izvanredno. neznam dal može bit problem u driverima?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 20:52 (yohn06).
17 godina

Kvadratići i nazubljenost odlika su rastezanja slike niske rezolucije na zaslonu višlje rezolucije.

Uzrok im je loša kvaliteta i niska rezolucija videomaterijala.

Pretpostavljam da ti je problem najuočljiviji kad željeni videomaterijal staviš na prikaz punim zaslonom.

Recimo da ti određeni codeci mogu poboljšati upscaling i prikaz, no ne drastično.

Za početak instaliraj recimo K-Lite Mega Codec Pack i neki player tipa GOM Player, VLC Player, SPlayer ili neki sličan.

Nakon toga probaj pustiti željeni video.

Ako koristiš Microsoftove drivere za grafičku, mogao bi pomoći i install drivera proizvođača grafičkog čipa.

Što se tiče provjere rezolucije videa, mnogi playeri ti imaju tu mogućnost negdje u izborniku (media info, video resolution, ...).

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice