skinuo sam CPU thermometer. Intel celeron P4500 i ispod toga piše CPU Core #1 dođe max do 70 °C, a CPU Core #2 do 65°C
Meni Pentium p6100 radi na idle core1=50, core2=48 c
skinuo sam CPU thermometer. Intel celeron P4500 i ispod toga piše CPU Core #1 dođe max do 70 °C, a CPU Core #2 do 65°C
Meni Pentium p6100 radi na idle core1=50, core2=48 c
Evo upravo mi je temp. sa opterečenjem znači (FM 2010, Google chrome, Piriform Speecy upaljeni) vrti se oko 70 stupnjeva.
Hard disk je na 45 stupnjeva.
kad se sve smiri procesor a i dalje iste te programe imam upaljene onda procesorska temp padne na 55
Evo upravo mi je temp. sa opterečenjem znači (FM 2010, Google chrome, Piriform Speecy upaljeni) vrti se oko 70 stupnjeva.
Hard disk je na 45 stupnjeva.
kad se sve smiri procesor a i dalje iste te programe imam upaljene onda procesorska temp padne na 55
Ako si sve dobro očistio i zamjenio termalnu pastu (nisi stavio neko smeće o paste), sve ispravo složio natrag, onda ok, pod opterećenjem 70*C nije tako loše.
Možeš si uzet neki cooling pad da to malo skineš, čim niže temp. to bolje.
Svakako laptop čistiti barem jednom godišnje, kod čišćenja obratit pozornost da se stara pasta ukloni do kraja, kompresorom dobro ispuhat cijelo kućište i hladnjak.
EDIT: Na taj laptop si stavi Win 7 x64 SP1 (možeš ga dodatno ohladit smanjivanjem takta, windows 7 sam smanjuje takt procesora kad ništa ne radiš-video), ali prije stavi najnoviji BIOS, ako koristiš laptop na struji duže vrijeme svakako izvadi bateriju, dodatno zagrijavanje, nemoj ga stavljati na deke ili krilo, nego na ravnu glatku površinu.
U video obrati pozornost na kako lik podešava Procesor Power Management - Min. podesiš na 5%, a max. na 80% i ništa nećeš izgubit na brzini, ali će se hladit bolje. (uvjek imaj odabran Power plan-Balanced).
Neće bit Windows 7 preveliki zalogaj za laptop sa 3 gb DDR2 memorije i intregirane chipset 128 mb grafičke?
Neće bit Windows 7 preveliki zalogaj za laptop sa 3 gb DDR2 memorije i intregirane chipset 128 mb grafičke?
Daj napiši točan naziv te integrirane grafičke kartice?
Jel to ovaj laptop iz Moj PC, Lenovo? Napiši točan (puni naziv), vidim da kod downloada drivera ima brdo modela (Primjer: Lenovo 3000 N200 0687 22A) (SLIKA).
To što je u karticama, je dorađeno.
Original verzija prije dorade je ovak izgledalo:
Lenovo 3000 N200 model IEL10 (U2E1)
Windows Xp Home edition SP3 32bit
Intel Pentium Dual Core 1.6 GHZ (T2330)
Matična ploča : Intel GM965
Grafička: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family - 128MB (ver. 6.14.10.4785)
Radna memorija: 1GB (333 MHZ)
Hard disk WD 120 GB (WD1200BEVS-08RST2 - SATA)
Ja sam nadodao jači procesor i više radne memorije. (jer ono je bilo ubitačno, youtube kad sam gledao on se masovno opterečivao.
to su sve vrijednostu dok nije nista radio ili dok je nesto radio u pozadini? koja je konfiguracija? mozda treba ciscenje a mozda kad bi se neka komponenta ojacala onda bi lakse disao. razmisljao sam posto imam sad laptop tak jak kakk sam zapisao. mozda je bolje da stavi. Windowd vista umjesto xp-a?
4 stranice otvorene i film,s tim da radi cijeli dan,treba čisćenje definitivno..
Ocisti laptop iznutra po potrebi promijeni termalnu pastu na procesoru i ako zelis kupi si pravi coolong pad da ti hladnijeg zraka cirkulira ispod laptopa. i pregledaj sami sistem da li ima nekih stavaka radi kojih se toliko opterecuje. ja koristim AVG tuneup program da mi ocisti registre i makne smece koje se talozi u sistemu a vise nicemu nekoristi.
kupih danas onaj spray,komprimirani zrak,samo ispuhao malo izvana,ona rebra kraj venta,izaslo prasine,sad je vec temp skoro na pola pala.. :D
htio sam ga otvorit ali nemam one neke torx il koje vec šfrafincigere..
te šarafcigere je najbolje nabavit preko ebay-a, za male novce, a imaš sve i svakakve nastavke.
Koristi logiku!
Prašinu očisti,promjeni termalnu pastu pa onda dalje vidi.
Jesi siguran da si sve napravio kako treba?
Si dobro zategnuo cooler?
Si nanjeo DOBRU količinu paste? Ne previše ne premalo?
pregrijavanje laptopa je 99% slučaj zaštopanosti hladnjaka prašinom
najbrži način ti je propuhati zrakom kroz rebra na hladnjaku, no ako nemaš garu i imaš volje, rastavi ga i detaljno počisti no samo oprezno da nešto ne potrgaš
Cisto informativno.
Imam Dell 5559 sa i7 procesorom i M355 grafickom.
Kod igara kada je laptop standardan, temperatura procesora je 99°C, graficke 87. Sa cooling padom su nize za ~6 °C, a bez tipkovnice(ventilator zrak uvlaci preko nje), nize su DODATNIH 15°C.
Sto znaci da neke laptope jednostavno ne mozete ohladiti. Mozete se nadati da crknu u garanciji i to je to.
Cisto informativno.
Imam Dell 5559 sa i7 procesorom i M355 grafickom.
Kod igara kada je laptop standardan, temperatura procesora je 99°C, graficke 87. Sa cooling padom su nize za ~6 °C, a bez tipkovnice(ventilator zrak uvlaci preko nje), nize su DODATNIH 15°C.
Sto znaci da neke laptope jednostavno ne mozete ohladiti. Mozete se nadati da crknu u garanciji i to je to.
to je poslovni laptop, nije namjenjen za igranje, rasladni sustav mu nije dizajniran za duga maksimalna opterećenja procesora i grafičke
Znam, ali nije baš ni "poslovni". Za posao radim u CAD programima i zna se i tamo oznojiti.
A to se definitivno ne očekuje od laptopa za 8000 kuna(ili koliko već, ali puno).
Ako su stavili i7 i naplatili ga, neka ga i ohlade.
Znam, ali nije baš ni "poslovni". Za posao radim u CAD programima i zna se i tamo oznojiti.
A to se definitivno ne očekuje od laptopa za 8000 kuna(ili koliko već, ali puno).
Ako su stavili i7 i naplatili ga, neka ga i ohlade.
sam pišeš da kad mu oslobodiš protok zraka preko tipkovnice da temperatura padne 15°C, znači da je problem u protoku zraka kroz rashladni sustav
vjerovatno je i namjerno tako dizajniran s nižim protokom, sporijim ventilatorom koji je tiši... kako ne bi bio konkurencija onima namjenjenima za igranje
Tih je uvijek, to mu priznam.
Ali je poslovni i koristim ga za posao. Sad što to nije Excel nego CAD programi i Lightroom(ok, 90% vremena sam na stolnom kompjuteru, ali ovaj mi nekada potreba kada nisam doma), nisam ja kriv.
Zato ću si sada uzeti gaming laptop :)
Ako se netko igra na laptopu kakve su vam temperature? Meni kod zahtjevnijih igara tipa BF 1, novi Cod itd. grafa bude ispod 70, dok proc ode do 80, znalo se desiti i koji stupanj iznad...Imam neki cooling pad jeftini ali planiram neki bolji uzeti...