Pomoć oko izbora novog laptopa

poruka: 10
|
čitano: 3.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako vec neko vrijeme trazim novi laptop i malo sam se izgubila u svemu tome jer ima stvarno previse toga... Laptop bi koristila za faks, gledanje filmova i surfanje internetom...

Bila danas u HGspotu i imaju neku akciju SuperŠkola i za oko su mi zapela 2 laptopa

HP Compaq 6735s

AMD Athlon X2 Dual-Core QL-60 1,9 GHz

ATi Radeon HD 3200

2 GB DDR2

250 GB

za 3799kn

ACER Travelmate 5530ZG

AMD Turion RM-70

ATi Radeon HD3470

2 GB DDR2

320 GB

za 4799kn

Zanima me vaše mišljenje o ova dva laptopa, koji se više isplati uzeti, ako netko ima iskustva...

Mene više vuce HP jer je ipak 1000kn puno....

Ili ako netko ima neki drugi prijedlog...

Unaprijed zahvaljujem... :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko izbora novog laptopa

HP, ako ti je već toliko sužen izbor..za ovo šta ti treba i to je previše..Cool

IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina

Fujitsu Siemens
Prijenosno računalo AMILO Li2727

procesor: Intel, Celeron M550 2,00 GHz
Grafika: Intel X3100 integrirana do 358 MB
Ram: 2gb
HDD:160 hb
optički uređaji: DVD Super multi
priključci: 4x USB, Audio in/out, VGA S-video out, RJ45 za LAN; Free DOS
ostalo 1x10/100 Ethernet WLAN 802.11b/g
zaslon: 15,4" WXGA 1280x800
3 godine jamstva

3339 KN

http://i38.tinypic.com/2wom3rn.jpg

a sada ili to ili
Prijenosno računalo Končar nela
procesor: Intel Core Duo 2x1.83 Ghz
grafika: VIA 128mb
Ram: 1gb
HDD: 120gb
optički uređaji: DVD Super multi
priključci: 4x USB, Audio in/out, VGA S-video out, RJ45 za LAN; Free DOS
ostalo 1x10/100 Ethernet WLAN 802.11b/g
zaslon: 14,1" WXGA 1280x800
1 godina jamstva

3050kn

za tvoje potrebe i više nego dovoljno

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
16 godina
neaktivan

aha... hvala...

u biti sam gledala da ima sto veci disk a i radnu memoriju barem 2 giga...

16 godina
neaktivan

Ako misliš za igranje uzmi MSI

H4|{1r4nj3 j3 µmj37n0$7 4 n3 2£0(1n. Ako ovo možeš pročitat e onda si haker.
17 godina
neaktivan

Hellou,

Za tu cijenu, HP def. ;)

Po pitanju omjera cijene i kvalitete, tesko da ces naci bolju cijenu, ta takvu konfiguraciju laptopa (svjeze nova AMD platforma je u pitanju, karakteristicna po efektivno boljoj integriranoj grafici - pomaze ukoliko se bavis grafikom, ili modeliranjem u bilo kojem vidu; i klasicnim performansama na ostalom polju: performanse, baterija, ekran, i klasicni dizajn, koji ipak opet malo odskace, ali na dobar nacin, i boljika svakog HPa, ne tako glasni zvucnici - sto se da lijepo rijesiti nekim vanjskima ako slusas vec u svojoj sobi, or, dok opet za pogledat i slusat dok radis, cisto enough :) ).

Sumnjam da bi trebala dalje trazit (HGSpot je u reklami dobro pogodio ovaj put, barem nesto ;) )

P.S. Ukoliko ne bude nista u HGu, baci oko na www.arhiteh.hr, mozda je malo cijena manja, ili u slucaju da nema na jednoj od lokacija...

ch33rs

17 godina
neaktivan

Ja ti preporučam HP. Ako si u mogućnosti izdvojiti još nekoliko stotina kuna da kupiš za lap ATI Radeon 3470 grafičku karticu i da instaliraš Windows Vistu dobila bi prijenosno računalo koje je po komponentama iznad računala koja koštaju do 6000 kn. ATI Radeon 3200 integrirana grafika + ATI Radeon 3470 diskretna grafika + AMD 780G chipset ti daju kvalitetu grafike koja je iznad računala koja koštaju i gotovo dvostruko više od ovog HP-a.

Legio patria nostra i neka Bog čuva sve legionare!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Od ona dva gore preporučam HP.

Obzirom da je napisano da će lap služiti za gledanje filmova onda je možda bolje uzeti 17'' laptop. Ovaj je među jeftinijima i dobar je:

http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=670300975

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Erm, svi se slazemo da je HP medju boljim odabirom, ali... Iz osobnog iskustva, koliko ih je proslo kroz moje ruke (upravo zbog izuzetno dobro cijene), za te novce, podloga je u redu, ali opet nije na razini kao ova dva prethodno nabrojana modela, AMD featured. Razlika je prvenstveno u pogledu samog izgleda (6720s i 6820s, razlika je jedino u ekranu, veci pa manji; meni osobno izgleda ko mali plasticnjak - obicno se posluzim izrazom "Acer", ali necu, napreduju malo Aceri u zadnje vrijeme; onda, nakon izgleda, podloga je dobro provjereni intel core, ali chipset sa ostatkom komponenti ima svojih manjih musica, vishe pod XPom, nego pod Vistom, gdje nativno radi dobro, a najgori udarac je grafika, koja ipak je na malo vishoj razini danasnje generacije, ali jos daleko, ispod nove, prvorecene u threadu, 6735s serije HPa, koja osobno puno ljepse izgleda ;) ; No, palo mi jos nesto na pamet: 6720s i 6820s pate, od loseg zvuka, definitivno tihog, u prvom redu, a onda pozicije na laptopu, djeluje kao pravi "mono" :) ).

No, na stranu svega toga, trebas se zapitati, kao sto je receno, za koje potrebe ces koristit lap; ako nosis na fax, pocesto, onda ne bi isao dalje od 17", mozad bi 15,4" bila najidealnija situacija, money/features; filmovi, igre, glazba, definitivno AMD platforma od nabrojanog ovdje, a izgled... ekhm, tvoj iskreno vlastiti odabir ;)

Najbolji prijedlog: Otic do ducana, i pogledat... :)

ch33rs

16 godina
neaktivan

brisi post pls

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2008 21:32 (Djozq).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice