Links reklamacija laptopa?

poruka: 25
|
čitano: 6.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pozdrav!

Neki dan sam kupio laptop Lenovo Z51-70 u Linksu u Osijeku i nakon malo korištenja primjetio sam da je na bijelim i vrlo svjetlim površinama vidljiva velika bijela horizontalna linija (više kao "oblak") posred ekrana. Dosta me nervira pri radu pa me zanima ima li tko iskustva s takvim stvarima, mogu li zamjeniti laptop za drugi isti? Prilazem slike defekta

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Links reklamacija laptopa?
ya-sam-ya kaže...
mogu li zamjeniti laptop za drugi isti? Prilazem slike defekta

Što je to "malo korištenja"? Koliko je vremena prošlo od kupnje?

Laptop ćeš im nositi u svakom slučaju nositi pa ne škodi pitati. Imaju na svojoj stranici rečenicu "Ako se prema proizvodu ne odnosite kao vlasnik a njime niste zadovoljni moguće ga je vratiti ili zamijeniti u roku 8 dana prolazeći proceduru namijenjenu za takve postupke." - ne mogu reći da je razumijem, ali ako si ga kupio prije manje od 8 dana, možda ti to bude išlo u prilog.

17 godina
neaktivan
Kupio sam ga u petak poslijepodne..koristio sam ga toliko da sam digao windowse, instalirao neke programe , odigrao sat vremena starcrafta i to je to..nadam se da cu ga moci zamjeniti samo
15 godina

Nosi nazad dok možeš. Inače nemam dobra iskustva u novije vrijeme kad je u pitanju Links i vezano za garanciju. Prije su bili puno bolji.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
moderator
ya-sam-ya kaže...
Kupio sam ga u petak poslijepodne..koristio sam ga toliko da sam digao windowse, instalirao neke programe , odigrao sat vremena starcrafta i to je to..nadam se da cu ga moci zamjeniti samo

Pretpostavljam da ti je laptop i isporučen s takvim ekranom, samo što možda nisi odmah primijetio. Odnesi ga odmah sutra i inzistiraj na drugom primjerku (nećeš ga možda odmah dobiti nego dok se uvjere da na ovom nema nikakvih oštećenja). Nema smisla da ti servisiraju praktički skroz novi laptop - da ga šalju na servis, pa da čekaš još koji tjedan dok ga ne otvore, zamijene ekran i vrate prodavaču.

Inače imaš pravo i na jedostrani raskid ugovora u roku od 14 dana za slučaj da ti ne bi htjeli dati novi, a ispravan laptop, pa si i to malo prouči.

17 godina
neaktivan
Kupio sam ga u poslovnici, dobio zapakiranog u kutiji, naljepnica i sve gore uredno. Posto ne zivim u Osijeku zasad sam poslao mail. :/

0 0 hvala 0
16 godina
mbaksa kaže...
.. "Ako se prema proizvodu ne odnosite kao vlasnik a njime niste zadovoljni moguće ga je vratiti ili zamijeniti u roku 8 dana prolazeći proceduru namijenjenu za takve postupke." - ne mogu reći da je razumijem, ali ako si ga kupio prije manje od 8 dana, možda ti to bude išlo u prilog.

- odnosi se na vraćanje, ne reklamaciju..

- ako je kupljen u poslovnici to je dobra volja trgovca, dok ga za online na to tjera zakon (ako se ne varam, 14 dana..)

- reklamacija nema veze s trgovcem (kad ih razdvojeno gledamo, servis-distributer-proizvođač..) osim kao posrednik (da se ne mora tražiti-nositi u servis npr ZG..).

- ovakav kvar se može osporiti (ne priznati kao garancijom pokriveno..) tj ako je to jedan takav.. (loša homogenost bijele), ako je serija ništa od toga (osim ako to naloži lenovo..)

.. ni sud ne pomaže, treba dokazati tvorničku grešku, dok je ovlašteni servis zapravo jedini kvalificiran za dati procjenu ... ne neki pravnik i sl. Tad sve ovisi o dobroj volji ili lošoj reklami, time i npr zamijena.

ya-sam-ya kaže...

- ako si u tom roku, ako oni to dozvole, vrati bez prigovora, bez reklamacije.. i idući put gledaj što kupuješ, traži paljenje ili vrati čim isprobaš (jer ugl svi daju, moraju dati, takav rok za povrat ako ne omoguće kupcu demonstraciju ispravnosti prilikom kupnje..)

- problem što homogenost bjeline nije konkretan kvar, lakše bi bilo crknut ekran pa i razbijen čekićem reklamirati.. (osim tad dokazati da nisi kriv..). To je stvar specifikacija, tumačenja i servis može reći OK.. tad ništa ne možeš osim žaliti se.. i opet ništa.. (a tad zaboravi na običan povrat..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Poslao sam upit i ovlastenom servisu i Linksu, odgovori su na slikama. Neznam hoce oni to sad popravljat il sta

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tj jel da saljem servisu il nosim u trgovinu

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Servis ti nema na osnovu čega dati novi laptop. Može jednostavno trgovini potvrditi tvoje navode ili popraviti laptop (zamijeniti ekran).

Na koji način bi trgovina rješavala tvoju reklamaciju ne znaš dok im ne predaš laptop. Ja osobno bih to pokušao riješiti preko trgovine, jer mi se čini da bi servis jednostavno automatizmom popravio laptop.
16 godina

po ovome servis je prihvatio reklamaciiju.. otklonit će kvar.... ili očekuj probleme kad dobiju uređaj.

trebao si iskoristiti pravo povrata (bez obrazloženja.. ne sviđa mi se..). To je s trgovinom (koja radi onako kako kaže distributer i to stoji u navedenoj reklami..).

kvar-garancija.. oni moraju pokušati otkloniti kvar, popraviti. Ako je nepopravljivo tad zamijeniti. Kod novih stvari imaš dodatno pravo tražiti novo, ne popravak.. ali rokovi-natezanje.

+ ostaje mogućnost da kad dobiju notebook i vide sliku zaključe da je to OK (ako je takva serija, tad nemaju što popraviti..) ako je tvoj baš izuzetak, tad može i drugi novi ili novi ekran. (ali homogenost slike je problem za natezanje..)

za sad izgleda da imaš sreće.. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 12:31 (ihush).
17 godina
neaktivan
Da, mislim da bi to trebalo rjesavati odmah dok je laptop nov..ali problem sto ne zivim blizu osijeka a to je najbliza poslovnica

0 0 hvala 0
16 godina

Trebao si im ga vratit i uzet povrat love, zaj...i ovo sad natezanje koje će (vjerovatno) nastupit,a da ne govorim da može potrajat.

Ovako kupis drugi i bok.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
17 godina
neaktivan
Evo receno mi je da ako donesem kompletnu ambalazu i nema ostecenja zamjenit ce uredaj za novi :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Eto, super, pokazali su se vrlo korektnima.
17 godina
neaktivan
Da, nadam se da nece to zavuci dugo jedino :D al svakak bolje, ne zelim defekte na novom laptopu.
Hvala svima na odgovorima :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bio u trgovini, lik pogledao, dao mi odmah novi uređaj..pogledao ja sve, u redu..dodem doma, malo radim na laptopu, digao windowse, primjećujem identičan defekt. Čak je i ta "mrlja" identičnog oblika kao na prošlom. Ruku na srce, mnogo slabije vidljiv i podnošljiviji. O čem se tu radi, neka serijska greška? Ako opet mjenjam, mogo bi dobit još gori..

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
To sad već prelazi granicu slučajnosti i očito se radi o serijskoj greški (neravnomjerna debljina difuzijskog sloja ili neravnomjerno naneseno ljepilo?). Nisi ga u dućanu uključio?
17 godina
Nažalost moram ti reći da si se uvalio. Ta serija ima problema i sa ditheringom ekrana. Pogledaj malo paživljije na tamnijem videu ili čak stavi samo tamniju podlogu u win dali ti izgleda kao 16bitna grafika ako ne onda imaš sreće barem s tim za razliku od mene. Lenovo je dao uputu da zakrenemo ekran tj. prave idiote od kupaca i to je pazi službeno njihovo rješenje a ekrani su neispravni. Ja nažalost sam svoj kompenzirao pa ne mogu napraviti reklamaciju al' i firma koja ih je imala je izbacila iste iz ponude davno tak da ni zamjenski ne mogu dobiti. Sam laptop je ok ali ekrani su 0 bodova. Vraćaj to i pare nazad i gledaj šta drugo. Sad sam na mobu pa nemam link na lenovo forum ali malo tamo pronjuškaj pa ćeš vidjeti kako lenovo pravi idiote od svojih kupaca.
U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-i takve stvari ne pokriva garancija .. tj možeš ponekad dobiti zamijenu, no otklanjanja problema nema.

-čim kreneš s reklamacijom ovisiš i o takvim stvarima, sam povrat bez objašnjenja razloga je tad bolji izbor..

17 godina
neaktivan

Evo bio danas opet u poslovnici, najavio sam se dan unaprijed. Dečki su dok sam ja došao pročešljali skladište i pregledali sve uređaje i zaključili da je dotični defekt prisutan na ama baš svakom. Fino sam im ga vratio, doplatio 300kn i uzeo Acera F5-571G s i3-5005u, 940M, metalnim palmrestom, 1TB HDD, Full HD ekranom (ispravnim ) i još dobio dodatne dvije godine garancije. Linksu prst gore i pohvale za susretljivost i ljubaznost, a Lenovo odsad zaobilazim u širokom luku. 

8 0 hvala 0
17 godina
moderator
ya-sam-ya kaže...

Linksu prst gore i pohvale za susretljivost i ljubaznost, a Lenovo odsad zaobilazim u širokom luku. 

Neki su Lenovu rekli "ne" još od Superfish skandala. 

16 godina

- zato se svaki mora pogledati-uključiti (bar na polici..).

- nije to stvar samo Lenova.. tek par proizvođača ekrana (zapravo svih komponenti) ostalo su samo brendovi-imena koja se najlepe. Tako da svi mogu biti u lošoj seriji, razlika je samo koliko je nekome od njih niža cijena bitna.. jer ovakav problem (homogenost) se lako odbije kao kvar-garancija. Pogotovo što se na 'šarenijoj' slici ne primjećuje.

.. stvarno, u ovom slučaju je Links OK. (upozorenje ostalima! .. to je čista dobra volja trgovca, gradnja imagea.. može se zaglaviti u natezanju sa servisom koji ne može napraviti zamjenu, servis može samo otkloniti kvar ali ne sistemski kao ovaj)

zamijena za drugi je zapravo ista stvar kao da je kupac vratio robu bez reklamacije, bez razloga.. što reklamiraju (online je zakonsko pravo, u trgovoni kad je kupac osobno vidio robu nije), čak prednost jer je ipak kupljen drugi kod istog trgovca. Može se reći, pametna poslovna politika, prema kupcu. (samo za to mora biti dovoljno jak trgovac, mali ne mogu, ostanu u minusu..). Moramo se pomalo navikavati na neka svoja prava.. :)

14 godina

Pozdrav, 

Prije par dana kupio sam Lenovo Y700 15ISK laptop u Linksu i odmah s njim RAM i SSD koji sam sam ugradio prema naputku prodavača. Danas mi nešto nije dalo mira i vidio sam na Lenovo stranici da je nadogradnja tog modela moguće isključivo kod ovlaštenog servisa, korisnik nije u mogućnosti nadograđivati niti jednu komponentu.

Ima li itko kakav savjet, što da radim? 

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

trebas vidit u manualu, obicno je navedeno od proizvodaca dal se gubi il ne gubi garancija prilikom samostalne nadogranje RAMa il HDDa/SSDa.

Alienware m17x R4,7970m,32gb ram,1x256gb ssd,2x500gb ssd
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice