Vec dulje vrijeme citam ovaj forum i pretrazujem net o informacijama za laptope. Za mene koji sam sad uletel u to podrucje laptopa je sve to prava suma bitnih i nebitnih stvari. Citajuci ovaj forum naletel sam na post u kojem pise da je bitnije gledati prvo kakvu graficku ima laptop a onda tek procesor. I sam sam se slozil s tom cinjenicom jer zbilja u vecini laptopa je ona x3100 graficka koja i nije nesto. Ali onda kad sam malo gledal notebookcheck.net stranicu, izgubil sam volju da budem sam trazil lapotop, tj graficku za sebe pa bi trazil pomoc iskusnijih od mene. Sad na jesen idem na strojarstvo i trebal bi i laptop koji ima solidne performanse za rad u 3D programima. Cital sam i da je neka hd 38xx serija grafickih bas radena za takve stvari ali ona je eksterna tak da to otpada.
Znaci neki okviri za pretragu bi bili:
- 7500kn max.
- dobar procesor (neki od 2ghz) i najbitnije odlicna graficka (neka visa srednja klasa)
- 15'' ekran, da cim vise baterija traje
- 2 ili 2+ gb rama (dal vise rama uzrokuje nuzno i vecu potrosnju baterije i jace zagrijavanje?)
- prvenstveno bi ga rabil za faks i za te programe crtanja i sl., a tek nakon toga za igranje
Bilo je vec 50 tema s tim zeljema za laptope, ali nijedna ko ova tak da bi molil svakoga ko je voljan pomoci da pomogne.
Unaprijed svima hvala!