Laptop za oblikovanje i graficko crtanje

poruka: 7
|
čitano: 4.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Vec dulje vrijeme citam ovaj forum i pretrazujem net o informacijama za laptope. Za mene koji sam sad uletel u to podrucje laptopa je sve to prava suma bitnih i nebitnih stvari. Citajuci ovaj forum naletel sam na post u kojem pise da je bitnije gledati prvo kakvu graficku ima laptop a onda tek procesor. I sam sam se slozil s tom cinjenicom jer zbilja u vecini laptopa je ona x3100 graficka koja i nije nesto. Ali onda kad sam malo gledal notebookcheck.net stranicu, izgubil sam volju da budem sam trazil lapotop, tj graficku za sebe pa bi trazil pomoc iskusnijih od mene. Sad na jesen idem na strojarstvo i trebal bi i laptop koji ima solidne performanse za rad u 3D programima. Cital sam i da je neka hd 38xx serija grafickih bas radena za takve stvari ali ona je eksterna tak da to otpada.

Znaci neki okviri za pretragu bi bili:

- 7500kn max.

- dobar procesor (neki od 2ghz) i najbitnije odlicna graficka (neka visa srednja klasa)

- 15'' ekran, da cim vise baterija traje

- 2 ili 2+ gb rama (dal vise rama uzrokuje nuzno i vecu potrosnju baterije i jace                                                                                                          zagrijavanje?)

- prvenstveno bi ga rabil za faks i za te programe crtanja i sl., a tek nakon toga za igranje

Bilo je vec 50 tema s tim zeljema za laptope, ali nijedna ko ova tak da bi molil svakoga ko je voljan pomoci da pomogne.

Unaprijed svima hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Notebook ACER Aspire 5520G, (4LX.ALX0C.001), AMD Turion64 X2 TL-60 (2.0GHz), 15.4'''''', RAM 4GB DDR2, 250GB HDD, NVIDIA® GeForce™ 8600M GS, (512MB), BT2.0, camera, Linux

za 5.119,00kn u HGspotu

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2008 18:29 (Amrapheus).

0 0 hvala 0
17 godina

ako te interesira skokni do teme za p100-10p pa pogledaj Smijeh nije 15" nego 17" ali ima visoku rezoluciju sta je dosta dobro za crtanje i naravno dobru grafu i sve ostalo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Laptop za oblikovanje i graficko crtanje
autorov komentar
Amrapheus kaže...

Notebook ACER Aspire 5520G, (4LX.ALX0C.001), AMD Turion64 X2 TL-60 (2.0GHz), 15.4'''''', RAM 4GB DDR2, 250GB HDD, NVIDIA® GeForce™ 8600M GS, (512MB), BT2.0, camera, Linux

za 5.119,00kn u HGspotu

da videl sam vec i toga laptopa, ali sam ga preskocil zbog linuxa i procesora.

Da li bi izgubil garanciju ili nekaj ako bi stavil gore XP-a a maknul linuxa i nisu turion procesori malo losiji od centrino core 2 duo procesora?
17 godina

Mozda ovako nesto http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_114_208&products_id=3504

Mislim da je graficka dobra za crtanje, ali mozda ima malo video memorije(128mb)

Ne bi izgubio garanciju ako instaliras XP na njega(koliko ja znam).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I mene bi zanimao laptop takve namjene...samo da je do 5,000kn.

Čuo sam da je AMD bolji za igre,a intel više za multimediju tako da tražim samo Core 2 Duo ili Core Duo...

I tako sam naišao na ovaj:

http://www.superbit.hr/index.php/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Extensa-EX5620G-5A2G25Mi-P/N-LX.EA20X.182/flypage.tpl.html?keyword=extens

Procesor mi je ok,a grafička je bolja od X3100 i 8400M koje se najviše nude u laptopima za sličnu cijenu.HD je 250,memorija proširiva do 4GB i ne vidim neku manu kod ovog acera,pa me zanima i vaše mišljenje ili iskustva Namigiva ...da vidim bar jesam li na pravom putu u odabiru...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2008 21:39 (mada297).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Laptop za oblikovanje i graficko crtanje
autorov komentar
ShadoW kaže...

Mozda ovako nesto http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_114_208&products_id=3504

Mislim da je graficka dobra za crtanje, ali mozda ima malo video memorije(128mb)

malo je preslabi, ali na istoj stranici sam pronasel i ovaj laptop:
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_114_207&products_id=3153

ali za opticki uredaj ima blu-ray. e sad, dal to more citati cd-e i dvd-e i prziti ih?

ako ne, se more to izvaditi i staviti dvd-rw pisac?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice