Bok ljudi, ovakav je problem
Laptop Asus x59sl, kupljen prije cca 3 i pol godine, radio super do prije tjedan-dva. Tada su se poceli javljat neki problemi, npr. nije se znao bootat do kraja, resetirao se svako malo.. imao sam slozen dual - boot sa linuxom. U ubuntu sam mogao uc bez problema, dok u windowse nisam, pisalo je nest tipa system32 file corrupted or missing... Probao sam instalirat win 7 na novo, ali nista (sa usb sticka, jer mi dvd čitač ne radi :/). Prilikom instalacije win 7, kod onog "expanding files" doslo je do 33% i stalo. Nista, nakon sat i pol, prisilni restart. Pokusao uc u ubuntu, neda :D
Izvadio hard, probao na drugom kompu/lapu, ne prepoznaje.. Ubacio tuđi hard u svoj lap, prepoznaje, radi kako spada.. super, u hardu je problem
Kupio novi hard, WD Scorpio Black, 7200 rpm, 16 MB cache (bivsi je bio seagate, 5400 rpm, 8 mb cache). Stavio unutra, dignuo win 7, kad ono instaliraju se, te se restarta komp i javlja mi se BOOTMGR missing. Reko super! Googlao, vidim neki startup repair da napravim, slijedim korake sa tutoriala, al se meni kod startup repaira ne pojavljuje uopce instalirani windowsi na C: particji, nezz zast.. uglavnom, odem preko CMD-a, unesem bootrec /fixboot i bootrec /fixmbr, to prođe bez problema, dignu se winsi i sve radi oke...
Kad bi svaki put nakon restarta il gasenja lapa, javljao se problem vezan za taj bootmgr, il disk error neki i takvo nest..
E sad moje pitanje vama, u cemu je problem? Evo sad idem opet pokusat dic windowse na frisko. Dal je to zbog drugacijeg harda, pa nije nest kompatibilno? dal trebaju posebni driveri (makar mislim da u instalaciji win 7 sp1 originalni sa key-om bi to trebali imati za svaki hard)?
Eto nadam se da budete mogli pomoci. Ak treba jos info-a recite :)