Laptop blokira

poruka: 12
|
čitano: 7.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Laptop blokira

U zadnje vrijeme imam problem sa laptopom, počeo da blokira, tj. pojavi se crn ili siv ekran i blokira, nemoguće bilo sta uraditi osim prisilnog gašenja preko gumba za paljenje!

Riječ je o emachines e650, procesor p320 amd athlon II x2 dual core 2,1 ghz, 320 gb hdd,3 gb ram ddr3,grafika 893 mb ati hdd 4250

Blokira nakon dužeg rada, obavljanjem skype razgovora preko webcam, desi se da ga optereti rad recimo youtube, skype, facebook i počinje da trza ali neprimjetno. Poslije toga samo crna slika  i primorano gašenje!

Da li je neko imao sličan problem?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 9:04 (maestroo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Laptop blokira
maestroo kaže...

U zadnje vrijeme imam problem sa laptopom, počeo da blokira, tj. pojavi se crn ili siv ekran i blokira, nemoguće bilo sta uraditi osim prisilnog gašenja preko gumba za paljenje!

Malo vise detalja je potrebno, jer i sa svim detaljima raditi diagnostiku preko foruma je kao pogađanje lutrije. Moli te dopuni prvi post sa sljedecim: Model laptopa, specifikacije, starost, kako se temperature krecu kad nesto radis te malo detaljniji opis problema - javlja li se kod obicnog surfanja/gledanja filma ili kod pokretanja igara ili neceg ozbiljnije.

Dell Precision M6600
16 godina
neaktivan
Laptop blokira

Da se nadovežem na kolegu. 

I jel ti se to ponovo pojavi čim ga upališ, tj. jel mu treba malo odmora, ili kad ga ponovno upališ sve normalno. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Da se nadovežem na kolegu. 

I jel ti se to ponovo pojavi čim ga upališ, tj. jel mu treba malo odmora, ili kad ga ponovno upališ sve normalno. 

Nema problema pri ponovnom paljenju. Radi normalno ponovo određeno vrijeme, tj. dok se ponovo isto ne desi!

11 godina
neaktivan
darkydark kaže...
maestroo kaže...

Malo vise detalja je potrebno, jer i sa svim detaljima raditi diagnostiku preko foruma je kao pogađanje lutrije. Moli te dopuni prvi post sa sljedecim: Model laptopa, specifikacije, starost, kako se temperature krecu kad nesto radis te malo detaljniji opis problema - javlja li se kod obicnog surfanja/gledanja filma ili kod pokretanja igara ili neceg ozbiljnije.

Dodao sam detalje :)

16 godina
neaktivan
Laptop blokira

Koliko vremenski treba od paljenja laptopa do tog incidenta. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Koliko vremenski treba od paljenja laptopa do tog incidenta. 

nema određeno, moguce je da se ne desi vise dok ga ne ugasim, moguce da zakuje brzo, moguce za par sati

16 godina
neaktivan
Laptop blokira

Zadovolji još pitanje od kolege, kako se kreću temeperature ( speed fan  možeš instalirati)

A ovdje imaš i program heavy load, pa s njim možeš opteretiti, CPU GPU pa da vidiš kako se ponašaju temp pod opterećenjem. KLIK

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

nisam gledao temperaturu GPU, a CPU ne prilazi 60 pod najvecim opterecenjem

16 godina
neaktivan
Laptop blokira

zbog gpu se ovo najčešće i događa. Trebao bi provjeriti za gpu. 

Ili imaš probleme s matičnom što sam ja imao na jednom laptopu, da jedan čip tvornički nije bio dobar, pa samo kad radi na napajanju se javljaju takvi problemi s mjenjanjem boja ekrana, i slično. Ali sumnjam da imaš problema s tim.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Ili imaš probleme s matičnom što sam ja imao na jednom laptopu, da jedan čip tvornički nije bio dobar, pa samo kad radi na napajanju se javljaju takvi problemi s mjenjanjem boja ekrana, i slično. Ali sumnjam da imaš problema s tim.  

OK...sad sam na poslu, pregledam kakva je temperatura na gpu pa javim.

u svakom slucaju hvala!

14 godina
neaktivan
maestroo kaže...
Franjo15 kaže...

OK...sad sam na poslu, pregledam kakva je temperatura na gpu pa javim.

u svakom slucaju hvala!

S obzirom da je to stariji laptop ne bi škodilo da se heatsinkovi očiste od prašine, meni ovo na prvu djeluje da se polako pregrijava - prvo se temperatura cijelog sistema polako dize, da se ne bi stvari pregrijavale, cpu i gpu se downclocka i na taj nacin odrzava temperaturu razumnom, sve do razine di ni downcloak ne pomaze i dolazi do rusenja.

Ili pravac servis, ili se mozemo preko PM-a cut za ciscenje i promjenu paste.

Dell Precision M6600
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice