Laptop Asus i folija oko procesora

poruka: 6
|
čitano: 2.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav ekipa, laptop mi je Asus k53sd i imam problema s grijanjem u zadnje vrijeme dosta. IDLE je temp oko 60 stalno. Mijenjao sam pastu i cistio sve samo sad imam pitanje. Oko procesora se nalazi narancasta plastika (citao sam da je to neka zastita od strujnog udara). Bi li to bilo pametno skidati da se smanji temp?

Na slici se vidi kako to izgleda (nasao sam na internetu), ovo su mi temp laptopa

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Laptop Asus i folija oko procesora
Swifty kaže...

.. Bi li to bilo pametno skidati da se smanji temp?

..

- to nema veze s jezgrom tj time ne bi pomogao hlađenje. Zagrijava se jezgra, ne ostatak pločice koja služi kao kontakt-pin.. izolacija postoji vjerojatno s razlogom (bar pretpostavljamo da inženjeri koji ga dizajniraju znaju zašto je tamo).

- btw .. cpu-gpu.. jesi li siguran da znaš što gledaš (temp i chip).. dok idlanje ovisi što sve ispod haube radi, update, miner-malware, defrag.. + laptop uvjek ima probleme s hlađenjem fizička ograničenja, kao i razlika u powerplanu npr na bateriji ili priključen na struju, razne opcije koje možeš podesiti... perfromanse-buka-potrošnja.. bezbroj sitnica, od kojih ti padne na pamet skidati foliju? Možda pogrešan pristup? :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Swifty kaže...

Pozdrav ekipa, laptop mi je Asus k53sd i imam problema s grijanjem u zadnje vrijeme dosta. IDLE je temp oko 60 stalno. Mijenjao sam pastu i cistio sve samo sad imam pitanje. Oko procesora se nalazi narancasta plastika (citao sam da je to neka zastita od strujnog udara). Bi li to bilo pametno skidati da se smanji temp?

Na slici se vidi kako to izgleda (nasao sam na internetu), ovo su mi temp laptopa

Pise nvidia tak da je to chip od graficke, grije se graficka ili cpu?

13 godina

Procesor je stalno na 50+. Podesavao sam ja vent da ide na max i opet je isto. U pozadini nije radilo nista, update odraden i sve sto se moglo ugasiti ugasio sam. Win je promijenjem neki dan tako da virusa ne bi trebalo biti. Uglavnom sta sam mogao napraviti, napravio sam tako da  vise ne znam sta bih

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...

Pise nvidia tak da je to chip od graficke, grije se graficka ili cpu?

Slika je stavljena kao primjer...

8 godina

Pa to ti je normalna temp. Zamaraš se oko nebitnih stvari.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice