Tražio se laptop sa atraktivnijim dizajnom (boje) i nije trebao imati odvojenu grafiku. HP pavilion 15 obiluje sjajnim detaljima uključujući i glossy zaslon. Prevladava sjajna plastika ali ipak djeluje manje plastično od recimo Toshibe C850. Touchpad ima hrapavu površinu za što ne smatram da je plus, ali je relativno precizan i može proći. Tipkovnica je chicklet stil i nisam primjetio uvijanje. Može se snažnije tipkati i ne bi trebalo biti problema. Zaslon je prilično osvjetljen i boje su žive zahvaljujući glossy tipu. Vjerojatno će glossy predstavljati problem prilikom rada u svjetlijim uvjetima. Od dodatnih portova bih izdvojio dva usb 3.0 porta. Ostalo je manje više standardno: vga, hdmi, usb, čitač kartica. Sviđa mi se što je kabel za napajanje na priključku prelomljen na 90 stupnjeva pa će biti manje šansi da se priključak smrda kao što sam imao priliku vidjeti kod nekih starijih modela od hp-a. Windows 8 su predinstalirani i vrlo brzo se nakon popunjavanja podataka sve postavi i laptop je spreman za rad. Hard disk je čini mi se nešto malo brži od Lenovo Z500 modela kojeg sam nedavno imao u rukama. A moguće je da se radi o subjektivnom dojmu jer windowsi 8 su ipak nešto živahniji od sedmice. Pogotovo na čistoj instalaciji. O dimenzijama se nema što puno reći... Lenovo Z500 je tu ipak nešto bolji izbor zbog manje visine i općenitog dojma. Ovaj model se lako uklapa u stotinu drugih modela u ovoj kategoriji što znači da se nije puno pazilo da bude tanak ili lagan. Eventualni minus je još nešto oštriji rub na prednjoj strani koji se osjeti dok se laptop koristi dok ste recimo zavaljeni na kaucu. :) Zvuk je pristojan i dovoljno snazan. Ali opet daleko losiji od nekih brandiranih rješenja što sam imao priliku čuti poput JBL, Harman i sl. Mislim također da ako je laptop već bijel, da su trebali i okvir oko zaslona napraviti također s bijelom bojom. Ovako mi izgleda previše kontrastno sa crnim okvirom i bijelom površinom oko tipkovnice. Što se samog rada na laptopu tiče, sve fino radi. Mislim da je HP dosta dobro optimizirao instalaciju osmice. Nema previše bloatwarea. Office, internet, multimedija... To je to.
Konfiguracija laptopa je slijedeća: HP Pavilion 15-e004sm E4Q09EA / Core i3-3110M, DVDRW, 4GB, 750GB, GMA HD 4000, 15.6'' LED, LAN, BT, HDMI, kamera, USB 3.0, Windows 8, bijelo. Plaćen 3.799 kn.