Pozdrav,
zanima me koje ste drivere koristili u testiranju Dell Inspiron 7520 opisanog u rujanskom broju?
Naime, nabavio sam za tvrtku taj laptop (malo jači model, N0324 umjesto N0303 opisanog u BUGu - za korak jači CPU) i OEM Win7 Pro uz njega, pa sam krenuo instalirati ga od nule.
Skinuo sam sve dostupne drivere s Dell sitea, filtrirane po Dell Service Tagu, među ostalima i video drivere, po AMDu verzija 8.951.9.1, po Dellu A01.
Stroj je zvjerka, osobito gledano u odnosu na cijenu...
CPU/RAM kombinacija je fenomenalno brza, disk bi mogao biti brži, iako je WD10JPVT Scorpio Blue 1 TB jedan od najbržih klasičnih diskova, ali naravno neki hibridni, možda na 7200 o/min, SSD da i ne spominjem bi bio bolji/brži...
E grafika je problematična...
Navedeni driveri preko Switchable Graphics izbornika daju samo mogučnost da se za pojedinu aplikaciju - bilo da ju sustav prepozna kao nerazvrstanu, bilo da ju korisnik sam unaprijed razvrsta - odredi da li je za nju zadužena štedljiva ili brza grafička...
S obzirom da je to laptop za firmu, napravio sam image stanja, instalirao te video drivere, prekopirao s svog kućnog PC-a mapu s WoTom na Della (instalirao DirectX 9.0c jedino), pokrenuo WoT preko launchera, sustav je prepoznao aplikaciju kao nerazvrstanu, ja sam ju dodao pod brzu grafičku...
U samom WoTu sam stavio (Male Tajne Velikih Majstora TM) prvu nižu proporcionalnu rezu - dakle 1600x900, odokativno stavio na srednje detalje i... uživao u slideshowu od 14-17 FPSa...
Ni na niskim postavkama se nije diglo iznad 25-30 FPSa...
Ne budi lijen, vratio sam image, odguglao problematiku, našao UniFL drivere s http://leshcatlabs.net/ skinuo zadnju verziju 12.10 dakle sukladnu službenim Catalystima...
Napomena, pri instalaciji MORATE odobriti instaliranje nepotvrđenih drivera, dakle biti će problema s Windows 8 osim ako ne iskopčate verifikaciju drivera pri instalaciji ili iz dijagnostičkog startupa (F8)...
Sad u Switchable Graphics postavkama imam i dva generalna moda: na bateriji - drž se Intel HDa, na utičnici - Radeone opleti...
WoT na srednjim postavkama, 1600x900, bez nekog velikog podešavanja, drži iznad 50 FPSa... sve 5, ali me ipak muči da službeni driveri ne rade kako spada, pa me zanima s kojima je testiran Dell u BUG labosu? A0 ili A1?