Dell inspirion 3537 problem sa ATI grafikom

poruka: 10
|
čitano: 4.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Prje tjedan dana sam kupio Dell inspirion 3537 sa predinstaliranim Win8.

Problem je bio što mi je pokazivao da koristi samo integriranu Intelovu grafiku a ne i AMD mada je sve bilo instalirano.

Onda sam na forumu pročitao da još netko ima takav problem pa sam slijedio upute iz postova. Rezultat - nema pomaka {#}

U device Manageru nema niti jednog upitnika

Također pokazuje i da AMD Radeon radi bez problema

Sa programom GPU-Z se vidi da radi normalno (bar se nadam)

ali ga u CCC uopće ne vidi

i kad tamo kliknem na "configure switchable graphics" izbaci nešto deseto

Kako je već navedeno u jednom postu, potpuno sam deinstalirao AMD grafiku, CCC i izbrisao šta je preostalo od nje te ponovo instalirao originalne dellove drajvere za AMD Radeon - Win8 x64.

Ima li netko kakvu ideju što da uradim?

Jedino još nisam probao instalirati drajvere sa AMD stranica jer na dellovom forumu pišu da onda neće raditi.

Help please {#}

device manager device manager
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 21:15 (ivanv000).

0 0 hvala 0
12 godina

To ti je tak. Budi bez brige ako nemas upitnika koristi ti tu graficku kad ju zatreba.

to je i mene mucilo na pocetku pa sam malo ceprkao po forumima i to je tak kod della.

ja sam igrao battlefield 4 na svom bez problema a sumnjam da bi integrirana intel 4000 vrtila uopce b4.

tamo na configure switchable graphics stavi na high performance samo ove zahtjevne stvari poput igara i kod njih ce ti koristiti ovu drugu graficku.

to ti je napravljeno tak radi stednje baterije. I sa procesorima rade tako moj i5 koristi samo 17w. Zato ti je trajanje baterije jako dobro zar ne? Meni surfanja i gledanja youtube filmica traje cca 5 sati cak i vise na balnced modu.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

imam problem za istu temu, dakle Dell Inspiron 3537 sa Radeon 8850. Sve je bilo u redu dok nisam nadobudno pritisnuo update na win 8.1. Nakon toga vise nisam mogao korisititi "Sleep" mode, a "Shut Down" bi mi iskljucio samo ekran. Takodjer, dobio sam dojam da je cijeli kompjuter poprilicno usporen (bootanje, ali i ostvare stvari tipa otvaranje control panela i sl.).

Glavni problem se pojavio kada sam probao pokrenuti "Path of Exile" i dobio 3 poruke (The D3D Device has a zero reference count... , Failed resetting Direct 3D device objects, DXUT create device failed), medjutim nakon restarta sve je bilo OK, normalno pokrenuo PoE. Kada mi se slijedeci put isto dogodilo, pretpostavio sam da bi mogao biti problem sa driverima i napravio update. Uredno sam instalirao nove drivere (bas za Radeon 8850 za win 8.1 64 bit) i tu je sve poslo kvragu. ATI catalyst se ne moze pokrenuti (your computer does not contain a proper graphics adapter). Probao sam dalje po forumima, maknuo sve drivere pomocu DDU-a, pa reinstalirao vise verzija, ali nista ne pomaze. Najveci problem je da u Device Manageru pod display adapters vise uopce nema Radeonke ili unknown device, samo Intel grafika koja je tu bila i prije).

Ima li tko ikakvu ideju o cemu se ovdje radi, jeli moguce cak da je Radeonka riknula (laptop je novi, niti 10 dana), ili je ipak manji problem.

Unaprijed hvala na pomoci, ili barem pokusajima!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 0:18 (Angriff).

0 0 hvala 0
12 godina

Dal si skidao sa dellove stranice drivere?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Dell inspirion 3537 problem sa ATI grafikom

Skidao sam i sa Della i AMD, mislim da bi nekako uspio to iskemijat da profunkcionira, medjutim mi se cini najveci problem sto grafa uopce nije prikazana u Device Manageru.

13 godina
neaktivan

Rjesilo se samo od sebe, sinoc odmah nakon postanja provjerio update za windowse 8.1, instalirao 2 updatea i jutros u device manageru prikazana graficka sa statusom "working properly"...

Hvala svejedno.

12 godina

i ubuduce skidaj drivere samo sa dell sluzbene stranice. ja od kad tak radim nemam nikakvih problema sa driverima sve radi ko podmazano

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jesi i ti na win 8.1 ili na 8? Kako sam rekao ranije danas stvar je profuncionirala, ali nazalost izgleda da je daleko od toga da je sve u redu. Sleep i turn off jos ne rade, znaci gasi se samo ekran, kompjuter treba iskljucit na tipku. Nadalje, Radeonka zna prestat raditi, odnosno nestat iz device managera, pa se pojaviti nakon restarta. Takodjer, za integriranu Intel graficku mi nekad u device manageru pise da je sve u redu, a nekada stoji zuti upitnik kao da driveri i za nju nisu u redu iako prilikom pokusaja updatea kaze da su up to date.

imate kakav daljnji savjet?

16 godina
neaktivan

driveri za ati hd88x0 seriju jednostavno ne rade dobro sa win 8.1,ja sam se vratio na win 7 i sve po špagi,dok na win 8 puno blue screen rušenja i igrice vrtile manje fps nego hd4400.

Dok se to ne pokrpa nema meni win8 sa ovim laptopom.

16 godina
protjeran

Hvala na raspravi i savjetima!

Meni se taman pokazao uvodni ekran sa pitanjem da li želim nadogradnju na win8.1, nema šanse da sad prihvatim {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice