Intel HD Graphics Family

poruka: 27
|
čitano: 5.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Intel HD Graphics Family

Znači ovako, bratić ima laptop Dell Inspirion 3537 koji na sebi ima naljepnicu AMD Radeon Graphics (prva slika) no kad pogledam u specifikacijama sistema pise da je Intel HD Graphics Family (druga slika) , sad mi nije jasno da li AMD radi grafičke za Intel ili je netko samo zakeljio naljepnicu bezveze? {#}

1. 1.
2. 2.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 13:46 (scipion).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Intel HD Graphics Family

Radeonka ti se pali ako imaš instalirane prikladne drivere za nju i kada je laptop priključen na struju (osim ako drugačije ne namjestiš u control panelu) i ISKLJUČIVO kada se pokreće neki zahtjevniji program ili igra. Za sve ostalo, radi štednje energije, koristi se integrirana Intel.

14 godina
Intel HD Graphics Family

Gdje točno mogu time upravljati, upravo sam instalirao Dragon Age Origins, igru iz 2009. godine i bome šteka, što očito znači da se radeonka nije potpalila {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Intel HD Graphics Family

Vidi u Device Manager (Control Panel) je li uopće ATI vidljiva pod Display uređajima.

Ako nije, reboot pa u BIOS-u vidi je li namješteno na Swicthable Graphics ili je samo na jednoj grafici (obično bude opcija dedicated/switchable).

Ako nema ni te opcije vjerojatno nema ni drivera iako bi Windowsi trebali barem Stnadard VGA Adapter driver instalirati, tako da bi morao imati dvije opcije u Device Manageru.

(Napiši točan model računala i sve specifikacije, ako ne znaš koje dijelove imaš skini Speccy, makar trebao bi imati dosta solidnu ATI grafiku)

EDIT: Vidim ima model 3537/353756750iB koji nema navedenu ATI grafiku već samo Intelovu.

Provjeri ispod baterije ili na poleđini na naljepnici serijski broj laptopa.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 0:02 (wyks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel HD Graphics Family

Evo u Device Manageru je ima, kako mogu provjeriti da li se pokreće i kako da ju pokrenem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 0:24 (scipion).

0 0 hvala 0
17 godina
Intel HD Graphics Family

Jel imaš CCC instaliran?

Ja imam također Intel/ATi grafike u laptopu i imam opciju kada kliknem desni klik: Configure Switchable graphics:

Otvor mi se CCC sa slijedećim opcijama:

Ali ja imam i fizički prekidač sa prednje strane laptopa za promjenu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 0:26 (wyks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel HD Graphics Family

Rješio sam registre s njim i opet ništa, drugo nisam ni probavao. 

EDIT: Na taj CCC misliš ja budala mislio na CCCleaner {#} 

Meni je kada stisnem desni klik ovako:  Ja CCC uopće nemam

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 0:32 (scipion).

0 0 hvala 0
17 godina
Intel HD Graphics Family

Prvo vidi što je onaj žuti upitnik pod SM Bus.

To znači da driveri od čipseta ili Intel Managment Engine driveri (što je potrebno za power managment kod laptopa) nisu instalirani ili ne funkcioniraju dobro.

Desni klik na taj SM Bus i klikni Update Driver.

Ako instalira reboot. Ako ne nađe ništa skini sa ove Dellove stranice drivere za Intel Managment Engine pa kad ih instaliraš reboot i vidi jel se maknuo žuti upitnik.

Samo provjeri jesam li stavio dobar model laptopa (DELL 3537) i operativni sustav.

Driveri su pod Chipset pa vidi koji OS imaš   jer ovi su za Win8 64 i Win 8.1 64.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel HD Graphics Family

Sam nije našao ništa, sad skidam taj Intel Managment Engine Driver...btw. kako se ono reboota, pri paljenju treba nešto stisnuti!?, malo sam noob za ovo područje {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Intel HD Graphics Family

Ovo će ti otpakirati Driver u najvjerojatnije "DRIVER" folder na C disku, tj. disku na kojem imaš Windowse.

Možda je bolje da negdje (U Downloads Folderu najbolje) napraviš novi folder Intel pa da tamo otpakiraš da ne prekopira preko originalnih drivera.

Kad se otpakira samo će pokrenuti instalaciju i samo klikći next.

Na kraju će te gotovo sigurni pitati želiš li restart računala, pa klikni yes.

Ako te ne pita i ne restarta se sam nakon minutu dvije, onda ga sam restartaj.

Klikneš na Start u lijevom donjem kutu pa Shut Down opcija pa Restart na iskočnom prozorčiću.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel HD Graphics Family

Otpakirao sam u Intel folderu (Downloads) , instalirao (slika. što se instaliralo), resetirao, ali onaj žuti uskličnik je još tamo. Ako imaš još kakvu ideju, slobodno reci, idem sad malo odmoriti pa cu probati ujutro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 1:22 (scipion).

0 0 hvala 0
17 godina
Intel HD Graphics Family

Sa one stranice skini sad baš Intel Chipset Driver i otpakiraj ga u recimo "Dell Chipset" Folder i instaliraj ga kao i onog prije, samo klikći next.

Opet bi se trebao sam restartati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel HD Graphics Family

Pitanje jeli ti uopce imas amdove drivere ?

Ovo su za Win 7.

http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%207%20-%2064

Instaliraj to pa cemo vidit kako sta radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zajeb kaže...

Pitanje jeli ti uopce imas amdove drivere ?

Ovo su za Win 7.

http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%207%20-%2064

Instaliraj to pa cemo vidit kako sta radi.

Ma on nema instairane sve drivere od matične.

Vidiš da mu pod Other Devices stoje 3 stavke, a ne bi smjelo biti ni jedne. (doduše ova dva su oko spajanja na Bluetooth i ne bi smjeli činiti probleme), ali SM Bus Controller ne bi smio uopće vidjeti pod Device Manager.

Nek to instalira prvo, a kasnije neka instalira drivere sa Dellove stranice, jer se meni ovi sa AMD stranica nisu htjeli instalirati.

EDIT: SM Bus Controler driver se zna poremetit kada se nanovo instalira Windovs ili nadograđuje, a kako on ima Win 8.1 rekao bih da je problem nastao u nadogradnji.

Instalirati AMD drivere je nakon toga lako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 1:45 (wyks).
14 godina
Intel HD Graphics Family

Evo, instalirao sam Intel Chipset Driver i više nema SM Bus Contro, koji točno driver još trebam, ovaj za Radeonovu grafičku?

0 0 hvala 0
13 godina
Intel HD Graphics Family

http://support.amd.com/en-us/download

evo pa probaj skinut drivere ovdje da dobiješ CCC, pa probaj namjestit switchable graphics u CCC.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel HD Graphics Family

Kao prvo ova tema je morala ići u temu "Prijenosna računala" gdje bi možda ovaj problem ili njemu sličan našli sa search opcijom.

No dobro - vjerojatno nemate korektne drivere, odinstalirati sve video drivere i instalirati isključivo sljedeće (u slučaju da se radi o Dell Inspiron 15-3537 sa 8850m ili 8870m grafičkom karticom): DELL Windows 7 x64 ili DELL Windows 8 x64. U BIOS-u bi trebala biti opcija za izbor statične intelove ili switchable, isto tako kod svake aplikacije se mora namjestiti da li da se pali diskretna ili ne (u CCC panelu koji ćete instalirati sa driverima) osim ako driveri ne prepoznaju sami aplikaciju. Za sve ostalo tu su svi driveri za dotični model laptopa. Za rad switchable grafike se isključivo koriste driveri od proizvođača ili modificirani driveri koji mogu ali i ne moraju raditi.

Nadam se da sam pomogao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 10:10 (Blacklord).

0 0 hvala 0
14 godina
Intel HD Graphics Family

Istina, vjerojatno sam trebao otvoriti temu u Prijenosna računala, al eto, moje isprike. Hvala svima, probat cu kad dodjem doma reainstalirati video drivere i ostalo što ste naveli pa javim da li je uspjelo.

0 0 hvala 0
17 godina
scipion kaže...

Istina, vjerojatno sam trebao otvoriti temu u Prijenosna računala, al eto, moje isprike. Hvala svima, probat cu kad dodjem doma reainstalirati video drivere i ostalo što ste naveli pa javim da li je uspjelo.

Provjeri samo prije da li je već AMD CCC bio instaliran prije.

Ako imaš folder u Program Files i Program Files(x86) onda je vjerojatno bio instaliran pa je iz nekog razloga presato raditi.

Ako nema, provjeri u msconfig (win Tipka + R pa upišeš msconfig), pod Startup tabom, klikni da se sortira po Manafacturers pa vidi da li postoji Catalyst Control Center kod Advanced Micro Devices.

Ako ni tu nema, onda možeš slobodno instalirati drivere ali sa službene Dellove Stranice pod Video za 8850 grafiku.

(Ovu provjeru prije savjetujem jer se meni u jednom trenutku poremetio driver, no još je bio instaliran, a kako sam ih odmah išao nanovo instalirati imao sam po nekoliko AMD procesa aktivnih.

Ako postoje kakvi folderi ATI/AMD u Program Filesima ili neki AMD/ATI procesi bitno je da prije instalacije novih obrišeš sve fileove prijašnjih drivera)

14 godina
Intel HD Graphics Family

Nema nigdje CCC-a.

Kako i gdje da deinstaliram drivere pošto ih ja nisam ni instaliravao? , uostalom nisam se bavio s driverima ima vec 4 godine.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 12:32 (scipion).

0 0 hvala 0
17 godina
scipion kaže...

Nema nigdje CCC-a.

Kako i gdje da deinstaliram drivere pošto ih ja nisam ni instaliravao? , uostalom nisam se bavio s driverima ima vec 4 godine.

Onda ih ni nema.

Sad je lako.

Skineš Drivere, otpakiraš ih gdje oni kažu (znači bez da mjenjaš folder) i instaliraš ih. To će trajati neko vrijeme, ekran će malo se malo paliti i gasiti, pa će se na kraju samo restartati.

Ako nakon instalacije i restartanja nemaš CCC (trebati će par minuta da se system i CCC loadaju) i opciju za Switch onda restartaj pa čim se počne računalo podizati odmah lupaj F2 da uđe u BIOS (ovo je najbolje odmah tipkati nakon što se zacrni ekran i ugase se ventilatori). Pod display options (ili nešto slično ) vidi da li je podešeno na Switchable graphics.

Ovako nešto (ovo je za Nvidiu ali je slično)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 12:41 (wyks).
14 godina
Intel HD Graphics Family

Napravio sam kao što ste rekli i malo je blicalo i samo se odjednom zasivio ekran i 20 minuta se ništa nije događalo pa sam ga resetirao i upali se, windows se "učita" , ali slika bude siva i ništa se ne može. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Intel HD Graphics Family
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel HD Graphics Family

http://www.dell.com/support/drivers/ba/en/badhs1/driverdetails?driverid=6GGGM

Ovi su točno za Windows 8.1 64 OS

Ali prvo moramo obrisati prijašnji driver:

1. U Control Panelu, pod Programs and features delinstaliraj prijašnji driver -sve od AMD/ATI. (Sad će opet zablinkati ekran, vjerojatno i promjeniti rezoluciju u lošiju i vjerojatno će restartati računalo)
  2. Obriši Foldere od ATI/AMD pod Program Files, Program Files x86 i ProgramData, kao i u DELL folderu pod DRIVERI ("AMD driver" podfolder)
  3. Možeš i CC Cleanerom obrisati u registryu ako nađe nešto vezano za AMD.

Kad se računalo ponovno loada instaliraj sa ovog linka driver bez da mjenjaš išta.

To bi trebalo biti to.

Greška je bila jer je na prvim stranicama naveden da driver podržava Win 8, no nisam mislio da trebaju posebni driveri za Win 8.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel HD Graphics Family

Sad je sve OK, napokon {#}  Hvala ekipa {#}

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Intel HD Graphics Family

Imam sličan problem{#} pa ako netko zna rješenje, bio bih zahvalan do groba

0 0 hvala 0
1