Imam jedan problem sa laptopom i nadam se da će netko znati riješiti
Naime, frend je nedavno pokušao nadograditi bios na svome Aceru Aspire 5315 i instalacija nije uspjela te je laptop sada mrtav. Nemože ga se upaliti nikako, kada uključim punjać ne gori lampica koja ukazuje da se laptop puni itd
Čitao sam na stranim forumima o istom problemu i tamo kažu da postoji način kako flashirati bios. Treba ugasiti laptop, izvaditi bateriju, izvaditi punjač, držati stisnuto fn+esc, uključiti punjač dok se te dvije tipke drže stisnute, zatim stisnuti power button i laptop bi se trebao upaliti i instalirati bios sa cd-a koji mora biti umetnut u rom prije početka ovog postupka...........to sam probao i svejedno neće.....ništa se ne događa....zatim sam probao izvaditi bateriju sa matične i vratiti da resetira postavke biosa ako uopće i postoje, i ponovio postupak i svejedno neće.......moje znanje je tu iscrpljeno, ne mogu nikako dokučiti u ćemu je problem i kako ga riješiti
ako itko zna bio bih zahvalan da pomogne nekim savjetom............spominje se na nekim forumima da kombinacija tipki za paljenje nije kod svih modela ista....probao sam sa svim kombinacijama između tipki esc, shift, ctrl, alt, fn, win.....i ništa...niti jedna ne funkcionira