Slike vašeg Hardvera
- poruka: 12.099
- |
- čitano: 4.092.114
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prodao svoju XFX 7850 DD 2Gb pa uzeo MSI R9 280 Gaming 3Gb od forumasa doky01akablava.
-eto nadam se da sam sad spreman za novi hitman i igranje na pristojnim detaljima.
molio bih nekog ako ima volje napisati nesto o temperaturama pri overclocku!
-temperatura s clockom od 1100/1400 i ventom na stock idu na 80 stupnjeva. da li je to normalno?
uspio sam slozit Arctic liquid freezer 240 na zalman z3+, evo par slika.....(ispricavam se na kvaliteti, puklo mi je staklo na kameri pa su slike lose)
gornju plastiku sam odrezao na kucistu da radijator stane, i odrezao komad metala da crijeva mogu proc, znam da nije bas vizualno najbolje, al to me ne brine previse, bitno da je protok dobar i da hladi, a na prednju stranu sam dodao onaj treci vent s obzirom da nemam dvd-rw, tj ladice su prazne, eto, lp
Konačno se počastih odgovarajućim stalkom/hlađenjem za lap, upiknuo CM Notepal U3 Plus na prošlotjednoj akciji u Linksu. Nešto ne namjestih dobro ili krivo spojih jer nije došlo do baš nikakvog pada temperatura, a ventilatori se okreću najnormalnije. Time ću se pozabaviti malko kasnije, zasigurno je nešto banalno u pitanju. Početnik sam na polju hlađenja za lap pa me zanima zna li itko kako namjestiti brzinu vrtnje ventova na standu te kako adekvatno podesiti njegovu visinu jer niti na kutiji niti na uputstvima što dođoše s njime nema ama baš nikakvih informacija o tome dok na netu ne nađoh ništa baš previše korisno o tome, a ruku na srce i nisam previše ni tražio, doduše. Zadnja fotka predstavlja improvizirane podupore od stiropora jer imam problem da ne znam kako podesiti visinu standa pa mi svojim prednjim dijelom, tj. ovim gumenim kakti nogarom uopće ne dodiruje površinu stola, već ista ostaje u zraku mrvicu iznad same površine dok se stand oslanja na donje dijelove dva venta koja su skoro pri dnu standa (dolje su pozicionirani) jer mi tamo lap ima najveći "hot spot", tj. žarište svake vrućine. To mi nikako nije u cilju, već da donji gumeni nogar obavlja svoju ulogu/funkciju; u suprotnom isti gubi svaku svrhu, zar ne? Stavio sam ta dva podupora koja mi sad samo privremeno drže stand, tj. njegov donji dio u zraku da mi sve ne sjeda i ne leži na donjim dijelovima donja dva venta. Svaki prijedlog i savjet od iskusnijih od mene što i kako učiniti i poboljšati te srediti stvar više je nego dobrodošao, pucajte.
Bratiću slagao komp u zadnjih mjesec dana, ali sam slikao samo zadnji dan slaganja kad je išlo gore vodeno.
Specifikacije:
CPU: AMD FX8300
MBO: Gigabyte 990FXA-UD3
RAM: Kingston HyperX Fury 8Gb
GPU: Sapphire 380X Nitro
HDD: WD Blue 500Gb x2
SSD: Samsung EVO 850 120Gb
PSU: XFX TS550
Vodeno: Fractal Kelvin S36
CASE: Fractal R5 Black
Slike veće rezolucije ovdje
Stigla sa Amazona nova mehanička tipkovnica (CM Quickfire TK, MX blue switchevi, UK ISO layout), a uzeo i jeftino novi Bitfenix Nova case da postojeći server iz pretpotopnog casea prebacim u njega.
Low profile - super tanki i static pressure ventilatori.
Dolaze na mjesto Noctua A9, ali DC - koje starija ploča ne može kontrolisati, za razliku od pwm verzije.
Na fotografiji se nalazi i par kablova i gumeni šarafi Noctua. Postao sam pomalo opsjednut sa njihovim proizvodima. Volim njihov dizajn i eleganciju (pored kvaliteta i niske buke)
P. S. Nije grafička, niti neki drugi super skupi proizvod, ali me jednako obradovalo! :)
Od prije koji dan moj tv ljubimac postao je pametan.
Radi se o "Beelink X2" smart tv box-u. S uređajem sam više nego zadovoljan, rama ima više nego dovoljno, sam operacijski sustav nema bloatware-a ali sami rad kroz aplikaciju kao što je "Youtube" nije u potpunosti gladak i prisutna su zastajkivanja a zvuk u video formatima 360p ili 720p kasni za slikom u prosjeku od jedne sekunda nekada i više, smatram da nije hardverski problem nego softverski (nadam se da ce sa slijedećim update-om i to biti popeglano ), jer ostale aplikacije uredno rade i nema nikakvih problema, "Kodi" aplikacija radi savršeno video reprodukcija unutar aplikacije je odlična nema zastajkivanja niti trzanja slike.
bolje da ne pišem kakve sam sve bedastoće,nerviranja,nesreće i ostale dogodovštine imal sa kupovanjem grafičke od 290x matrix platinum, pa 970g1 do asus strix 970.
zato budem jednostavno samo stavil slike kupljene naposljetku četvrte grafičke koja mi je danas stigla od našeg kolege Luka123, njemu hvala na odličnoj komunikaciji i brzom dogovoru.
živjeli
edit:evo još dvije slike cijelog sistema, već sam razmišljal da kupim jedan plexi pa da stavim bez ventilatora, ali meni estetski i ovak dobro s tim da mi i taj ventilator hladi grafu pa sam tak ostavil.