Paranormalno

poruka: 2.052
|
čitano: 434.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Paranormalno

Sumljam da je skola u mene,a mocan je nekako ono odjednom nesto ti u glavi pa hej ja sam to saljao haha,dozivljavas dvaput.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 23:55 (tpg).
16 godina
RE: Paranormalno
Proz0r kaže...

@Izzy

Mislim da si vec polako klizio do granice jave i sna (jer si ipak 1 h lezao) i zapravo uspio stajati jednom nogom na jednoj, a drugom nogom na drugoj strani "crte", tj. te granice. Ja sam radi tog sto sam bio ko fol budan (otvorio oci i gledao uokolo po sobi), ali sam vec dosta dugo isto tako lezao kao i ti, gledao ljude kako mi hodaju po sobi, trepnuo sam i nestali su i umjesto njih se pojavila neka cudna zena koja me gledala. Drugi put sam gledao na stolic koji mi stoji nasred sobe i sto posto bio siguran da vidim na njemu PlayStation 1 (koji inace stoji u ladici :D ) i krenuo ga opipati i vidim da mi prsti prodju kroz njega, trepnem i nestane. Prilicno sam uvjeren da mi se spajao san s javom u smislu da mi je mozak "spajao" ta dva "filma", onaj kojeg vidim ocima i onaj kojeg sanjam. Vjerujem da se to i kod tebe desilo, no uspio si se stabilnije i duze odrzati na samoj granici nego ja u ovim gornjim primjerima.

A, moguće da je tako. Imao sam ja prije desetak godina još tih "epizoda". Znam da mi se tada znao promijeniti sluh u vidu da oko sebe sporije ili brže čujem zvukove - glasovi i otkucaji sata npr. su mi zvučali sporije, a nekad i brže od normalnog. To mi se događalo obično kada sam bio sam i u tišini za vrijeme učenja i onda odjednom mi se "iskrivi" sluh, a događalo se u razmacima od kojih tjedan dana možda. I u tome periodu od par mjeseci (stvarno se ne sjećam više jer je to bilo prije skoro 10 godina) sam redovito imao ta razdoblja kada sam usporeno ili ubrzano čuo zvukove oko sebe.

To što mi se događalo je bilo vrlo neugodno i čudno. Znam da su mi govorili da je to možda povezano sa anemijom koju imam još i danas. Iskreno se nadam da mi se više to neće ponoviti kao i ono što sam već opisao gore.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 0:33 (Izzy).
15 godina
neaktivan
Paranormalno

Ja oduvijek imam kojekakve strahove. Necu ih pripisivati paranormalnom ni nicemu, ali jako su mi ruzni.

Cesto se budim po noci sa osjecajem da mi je netko u sobi. Probudim se, tocnije trgnem iz sna sav u znoju, i pogledam odmah tocno u odredjeno mjesto. To mi se uvijek dogodi izmedju 2 i 5 ujutro. Jednom mi je svecenik mamin prijatelj rekao, kad sam mu opisao sta je, da je bacen urok na mene i zli duh me proganja. Kao ateist u sebi sam se smijao, iako ne mogu poreci osjecaj koji me budi po noci.

Jednom je taj osjecaj trajao i nakon sto sam se probudio, osjecao sam prisutnost oko sebe. Toliko me bilo strah da je to bio necovjecan strah. Inace nisam plasljiv, ni najmanje, ali tada sam probljedio, poceo plakati i tresti se.

Nazvao sam mamu na mobitel, izmolila je neku molitvu i istog trena je proslo. 

Ne govorim gluposti, nisam neki plasljivi klinac, itekako znam sta su strah, adrenalin, autosugestija itd, da ne spominjem da sam hladnokrvan i tesko me uzrujati. Ali ovaj osjecaj je bio nesta drugo.

*

Iduce sto bih mogao nazvati cudnim je sanjanje dogadjaja koji se dogode onda sutra ili prekosutra. Obicno vezane uz bliske osobe ili koje su nekad bile bliske. 

I sinkroniciteti takodjer, to me fascinira. Neda mi se sad nabrajati primjere.

16 godina
neaktivan
RE: Paranormalno

@Izzy

I meni se to događa, moguće da je povezano s anemijom (također imam), ali sam pripisivao to također polakom odlasku u san kada nemamo pojam o vremenu, i da je to kao prijelazna faza. Moguće je da se to i događa radi anemije, mozak dobiva manje kisika nego što bi trebao i mora nesto ne funkcionirati, ili funkcionirati lošije nego inače. Tko zna... :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 0:41 (Proz0r).
17 godina
neaktivan
Paranormalno

Često po noći sanjam da sam s bajkom preskočio road gap od 100 metara al dok se probudim vidim da sam se zajebo {#}

http://micromanagements.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
Re: Paranormalno
Neophyte kaže...

Meni u noci škripe/krckaju stvari

WTF?

I meni,ali ja znam da su to stare drvene stepenice...

15 godina
neaktivan
Paranormalno

Sam se sebi nekad čudim, xD, inače kad ležim, ili sjedim (inače za kompjuterom) xD kada ustanem, odjednom mi se počne vrtoglavat, i zaslijepim za par sekundi, i polako nadolazi vid, i prestaje vrtoglavica, jednostavno, kao da se hoću unesvjestit! Inače samo i kad razmislim o vrtoglavici, muka mi je, imam kao neku vrstu hobije od vrtoglavice...manta, manta, manta meniiii seeee xD

Ili takodje, kada nekad sanjam nešto, neki čudan san, jednostavno upravljam snom, i kada sanjate ružan san, pokušajte upravljati sa njim, stvarno funkcioniše, tako ja uvjek kad sam svjestan da sanjam, upravljam snom, tako je moćno :D...npr, kažem da mi se pojavi ispred očiju...babaroga...lol, ona se pojavi...xD, da mi se pojavi najljepša žena na svijetu,,,ono mi se ispred očiju ''spawna'' naša Jaca...xD Odmah se probudim, sav oznojen, isprepadan, odmah promjenim boju u licu, od Kosor-ke...{#}

Nekad u snu, takodje, kada netko nešto priča, jednostavno se zna ili usporit govor ili ubrzat..takodje kao u kolege iznad...''kolege'' :P, ali u večini slučajeva se govor uspori! Ili u javi, kad gleam TV, znaju se ljudi smanjit, i tv udaljit, ili da se samo ljudi približe,a tv udalji, tako inače kada se puno zagledam u TV, pa imam osjećaj, kao da gledam 3D film...sa 3D Televizijom, ali odmah kad skinem pogled sa tačke u koju sam gledao, sve se vrati u normalu! hehehe 

harry
15 godina
neaktivan
Captain.Price kaže...

Sam se sebi nekad čudim, xD, inače kad ležim, ili sjedim (inače za kompjuterom) xD kada ustanem, odjednom mi se počne vrtoglavat, i zaslijepim za par sekundi, i polako nadolazi vid, i prestaje vrtoglavica, jednostavno, kao da se hoću unesvjestit! Inače samo i kad razmislim o vrtoglavici, muka mi je, imam kao neku vrstu hobije od vrtoglavice...manta, manta, manta meniiii seeee xD

Ili takodje, kada nekad sanjam nešto, neki čudan san, jednostavno upravljam snom, i kada sanjate ružan san, pokušajte upravljati sa njim, stvarno funkcioniše, tako ja uvjek kad sam svjestan da sanjam, upravljam snom, tako je moćno :D...npr, kažem da mi se pojavi ispred očiju...babaroga...lol, ona se pojavi...xD, da mi se pojavi najljepša žena na svijetu,,,ono mi se ispred očiju ''spawna'' naša Jaca...xD Odmah se probudim, sav oznojen, isprepadan, odmah promjenim boju u licu, od Kosor-ke...{#}

Nekad u snu, takodje, kada netko nešto priča, jednostavno se zna ili usporit govor ili ubrzat..takodje kao u kolege iznad...''kolege'' :P, ali u večini slučajeva se govor uspori! Ili u javi, kad gleam TV, znaju se ljudi smanjit, i tv udaljit, ili da se samo ljudi približe,a tv udalji, tako inače kada se puno zagledam u TV, pa imam osjećaj, kao da gledam 3D film...sa 3D  Televizijom, ali odmah kad skinem pogled sa tačke u koju sam gledao, sve se vrati u normalu! hehehe

Odi doktoru...

15 godina
Captain.Price kaže...

Nekad u snu, takodje, kada netko nešto priča, jednostavno se zna ili usporit govor ili ubrzat..takodje kao u kolege iznad...''kolege'' :P, ali u večini slučajeva se govor uspori! Ili u javi, kad gleam TV, znaju se ljudi smanjit, i tv udaljit, ili da se samo ljudi približe,a tv udalji, tako inače kada se puno zagledam u TV, pa imam osjećaj, kao da gledam 3D film...sa 3D Televizijom, ali odmah kad skinem pogled sa tačke u koju sam gledao, sve se vrati u normalu! hehehe 

Aj ne seri"""!!!

14 godina
protjeran
Captain.Price kaže...

NORMABEL prijatelju, rješava sve te probleme

17 godina
GameHero kaže...

Ne znam dali je ovo prava tema za ovo.. ali ovo me stvarno zabrinjava

Jednom sam sanjao (ili osjetio) nebih to nazvao snom... jer su mi oci bile otvorene.. osjecao sam kao da mi lice zeli izac iz mene... bilo je pre strasno .. neopisiv osjecaj... htio sam se derat ali nisam mogo (valjda od silnog straha kada je nakon par sekundi proslo to mogo sam se derat ( samo sam reko A (isporobo dali mogu vikat sada) ) ako me kuzite.... bio sam sav u znoju sam sam bio prestrasen itd...

danas navecer sanjao sam slican san... isto se nisam mogo derat (ali zelio sam) naime isto sam bio u krevetu i kvrcio sam se i neki drugi glas je govorio iz mene (kao neka sotona) bilo je pre strasno..... kada je san prestao cak su mi i suze isle... prekrizio sam se i pomolio sam se Bogu , molio sam ga da to ode od mene sta god da je to bilo... zaspao sam normalno... (nisam gledao na sat koliko je sati jer bilo me strah cak i ruku pomaknut....

Stvarno je bilo uzasno kao da je sotona u meni i pokusava izac i dere se arehsreisgeeeh ahiusudze............... na onom jezuku cudnom ko iz filmova... glas je bio jako ruzan takav glas nikad nebi mogao proizvesti....

Cak sam mislio da ja to govorim sve i da me brat u susjednoj sobi cuje....

Molim pomoc bilo sta mi recite sta bi to moglo znacit?? ovo su bili jako slicni snovi samo sta u prvom snu nije pricala (sotona)  (u oba sna sam ostao bez glasa i nisam si nikako mogao pomoci da to zaustavim)

u drugom snu kada mi se to dogadalo osjetio sam veliku energiju i znao sam da je to nesto jako ruzno i da zelim da to prestane...

Hvala!

Druže ne brini, to što ti se desilo nema nikakve veze sa paranormalnim. Dogodio ti se tipicni primjer paralize sna. Uglavnom, nemoj da te puno brine, desi se skoro svima minimalno 1 put u životu. Nekome bude ovako strašno kao tebi, nekome malo manje. Na engleskom ima puno više literature, pa ako razumiješ potraži na google. "Glas sotone" je bila samo reakcija tvoga mozga, ili tvoje mašte. Neko vidi duhove, miševe i sl., zavisi od mašte :).

EDIT: Imaš i ovdje nešto o tome, nisam čitao pa uzmi s rezervom jer se ipak radi o 24 sata.

Karma is a funny thing.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 21:53 (CikaSpaso).
15 godina
Captain.Price kaže...

Sam se sebi nekad čudim, xD, inače kad ležim, ili sjedim (inače za kompjuterom) xD kada ustanem, odjednom mi se počne vrtoglavat, i zaslijepim za par sekundi, i polako nadolazi vid, i prestaje vrtoglavica

ovo se isto i meni nekada zna dogoditi.

znate li možda u čemu je problem?

14 godina
neaktivan
Meni se ponekad zna desit,najčešće oko ponoći da mi monitor škljocne kao da neki feder u njemu odzvoni.WTF?
15 godina
protjeran
dv14 kaže...
Captain.Price kaže...

Sam se sebi nekad čudim, xD, inače kad ležim, ili sjedim (inače za kompjuterom) xD kada ustanem, odjednom mi se počne vrtoglavat, i zaslijepim za par sekundi, i polako nadolazi vid, i prestaje vrtoglavica

I meni, ma nije ti to ništa strašno, umor, stres, manjak šećera ili nečeg.

Probaj piti vitaminske dodatke prehrani (tipa Supradyn i sl.), ako ti to ne pomogne, možda imaš blagi oblik anemije, pa odi izvadit krv.

P.S. Kakve ovo veze ima s paranormalnim?

15 godina
lukavg kaže...
dv14 kaže...
Captain.Price kaže...

I meni, ma nije ti to ništa strašno, umor, stres, manjak šećera ili nečeg.

Probaj piti vitaminske dodatke prehrani (tipa Supradyn i sl.), ako ti to ne pomogne, možda imaš blagi oblik anemije, pa odi izvadit krv.

P.S. Kakve ovo veze ima s paranormalnim?

sta ste se uzhebali oko tog?? nije nista strasno neg kak se naglo ustanete , tlak vas na brzinu pukne i to vam se dogodi , to si ja iz gusta radim jer mi je fora :D

16 godina
tpg kaže...

mene jebe ovaj dejavu ,prvo sam mislio da sam poludio lol.A kad sam saznao sta je to onda sam se smirio.

Jel ti to neki francuz? {#}

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
15 godina
neaktivan
GameHero kaže...

Ne znam dali je ovo prava tema za ovo.. ali ovo me stvarno zabrinjava

Jednom sam sanjao (ili osjetio) nebih to nazvao snom... jer su mi oci bile otvorene.. osjecao sam kao da mi lice zeli izac iz mene... bilo je pre strasno .. neopisiv osjecaj... htio sam se derat ali nisam mogo (valjda od silnog straha kada je nakon par sekundi proslo to mogo sam se derat ( samo sam reko A (isporobo dali mogu vikat sada) ) ako me kuzite.... bio sam sav u znoju sam sam bio prestrasen itd...

danas navecer sanjao sam slican san... isto se nisam mogo derat (ali zelio sam) naime isto sam bio u krevetu i kvrcio sam se i neki drugi glas je govorio iz mene (kao neka sotona) bilo je pre strasno..... kada je san prestao cak su mi i suze isle... prekrizio sam se i pomolio sam se Bogu , molio sam ga da to ode od mene sta god da je to bilo... zaspao sam normalno... (nisam gledao na sat koliko je sati jer bilo me strah cak i ruku pomaknut....

Stvarno je bilo uzasno kao da je sotona u meni i pokusava izac i dere se arehsreisgeeeh ahiusudze............... na onom jezuku cudnom ko iz filmova... glas je bio jako ruzan takav glas nikad nebi mogao proizvesti....

Cak sam mislio da ja to govorim sve i da me brat u susjednoj sobi cuje....

Molim pomoc bilo sta mi recite sta bi to moglo znacit?? ovo su bili jako slicni snovi samo sta u prvom snu nije pricala (sotona)  (u oba sna sam ostao bez glasa i nisam si nikako mogao pomoci da to zaustavim)

u drugom snu kada mi se to dogadalo osjetio sam veliku energiju i znao sam da je to nesto jako ruzno i da zelim da to prestane...

Hvala!

Nisam stručnjak za snove, ali pokušat ću ti pomoći svojim primjerima.

Zvučiš mi dosta mlad, pa je prvo što ću ti reći da su takvi snovi normalni.

Zapravo dogode se s vremena na vrijeme (meni rjeđe), ali kako si ti vjerojatno ne navikao na njih, vjerojatno te je prvi uzrujao, a snovi obično prikazuju ono što želimo ili čega se bojimo pa si ga ponovno sanjao.

Moje noće more tog tipa obično uključuju neku vrstu mučenja tj. otmice (vanzemaljske), i ja se ne mogu pokrenuti. Ovo nisam istraživao, ali po svom iskustvu: nalazim se u plitkom snu, tj. djelomično sam svjestan sebe i svoga tjela, ali ne dovoljno da mogu preuzeti kontrolu. Ovaj osjećaj stvara, sam po sebi, osjećaj panike i sukladno snove ili dođu noće more prvo te se pokušavam probuditi, pa sam kratko vrijeme u tom stanju između sna i svjesnosti i ne mogu se pomaknuti (ovo je češće).

Postoji veuma jednostavan trik za ove snove:

Kad se probudiš zapamti: TO JE SAMO SAN. I potpuno je normalan. Nemoj se zabrinjavati zbog nekih zloduha ili što ja znam čega. Ljudi su te stvari izmišljali jer jednostavno nisu znali objasniti što im se događa. Ne opsjedaju te nikakvi zlodusi. Smiri se i uskoro ćeš ponovno zaspati. Ako se budeš opterećivao time san će ti se ponoviti.

@Izzy

Kao što je već netko rekao. Nalaziš se između sna i svjesnosti. Meni se to često događa obično ako sam nervozan zbog nečega. U biti se probudim, a čini mi se da uopće nisam spavao, ali zato mi je vrijeme jako brzo prošlo i djelomično sam odmoran. 

15 godina
moderator
Xanzzu kaže...
GameHero kaže...

kao što je već netko rekao, to se zove paraliza sna i to je potpuno normalno...

za više detalja google it

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
Diablo86 kaže...
tpg kaže...

mene jebe ovaj dejavu ,prvo sam mislio da sam poludio lol.A kad sam saznao sta je to onda sam se smirio.

Jel ti to neki francuz? {#}

Ne,ja sam inace Spanjolac:D

15 godina
neaktivan
Paranormalno

Ovo gore, stvarno vam kažem, istina! xD

harry
15 godina
protjeran
Paranormalno
Jel tko testirao one bloody mary fore ili tako nešto?
WP
15 godina
Paranormalno

Meni se ovako digne *urac uveces jeli to paranormalno ili da se nebrinem{#}

15 godina
protjeran
tpg kaže...

Meni ujutro prije mene, htio sam ić svećeniku, ali znamo svi kakvi su oni, pa reko, ipak neću...

WP
15 godina
netko,netkovic kaže...
tpg kaže...

Meni ujutro prije mene, htio sam ić svećeniku, ali znamo svi kakvi su oni, pa reko, ipak neću...

pa i meni isto ujutro prije se mene digne.

BTW: neznam kakvi su svecenici :D

15 godina
neaktivan
tpg kaže...
netko,netkovic kaže...
tpg kaže...

Negdje sam čuo da je to zbog tlaka (ljudskog tlaka). Sada malo googlam i piše da se događa 3-5 puta tjekom noći i povezano je s REM stanjem sna. 
Dobro je da nije pitao svećenika, još bi ga tražio da mu pokaže :(  

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 20:59 (Xanzzu).
15 godina
protjeran
Xanzzu kaže...
tpg kaže...
netko,netkovic kaže...
tpg kaže...

Negdje sam čuo da je to zbog tlaka (ljudskog tlaka). Sada malo googlam i piše da se događa 3-5 puta tjekom noći i povezano je s REM stanjem sna. 
Dobro je da nije pitao svećenika, još bi ga tražio da mu pokaže :(  

Da, a nekad se događa kad gledam zgodne tete na internetu...A baš zbog toga i nisam pitao svećenika...

WP
15 godina
Paranormalno
Ev i ja sa dobio ZUti zbog onoga sto sam pisao dali je to paranormalno lol
17 godina
neaktivan
tpg kaže...

to je normalno.

Paranormalno je prije da nije crveni pa zato bolje pripazi na rijeci koje koristis

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 21:19 (LUXX).
15 godina
LUXX kaže...
tpg kaže...

to je normalno.

Paranormalno je prije da nije crveni pa zato bolje pripazi na rijeci koje koristis

Ok,na greskama se uci .

BTW: necemo {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice