T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.123.142
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Lacko kaže...

ekipa moze samo jedna info.

znaci mislim prec uskoro na vip jer sa t-comom cu da puknem haha pogotovo radi racuna.

e sad gledma da uzmem brzinu 10mbps ali mi u selendari iako spadamo pod pulu a ne enku znj opcinu. jos uvijek nismo dobili nove centrale i parice tako da nemam ni iskon ni nista.

i najverovatnije cu vip uzet po t-comovoj infrastrukturi e sad znam kad je nekad davno bio tehnicar kod nas da je reko da nasa parica propusta maksimalno 6.

dok sad evo otvorio router i pise mi max 4896kbps.  evo i slikice pa mi mozete to malo objasnit ;).

I da zna mozda neko koliko je upload kod vipa jer nigdlje nemogu nac informaciju.

a sad sam se preporodio kad je t-com digo na 0.50 jer prije 4 kompa upaljena i neko ide uploudad sliku na net ostala tri kompa jedva google otvore xDD

Izgleda prema ovome da ti max propusnost 4896kbps  tako da neces moci uzet taj paket od 10mbps. Koliko su stare žice, možda je problem u tvojoj žici koja ide iz zida u ruter, u mene je max propusnost 22mbps i 1.5mbps a žice su stare ko rusija, ali blizu sam centrali...Možda je onda do udaljenosti od centrale...

Never let a computer know you're in a hurry.
15 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

blizu sam ja centrale. ali centralu je radio tito :)

bio vec problem sa rusenjem veze itd itd. i onda su mi zamjenili kabel iz centrale do moje kuce tocnije imam direkt kabel u centralu ne racva se nigdlje.  i spojevi su mi nanovo u kuci napravljeni ali mogu ic provjerit. jos jednom u kutiju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dosta je udaljen od centrale.Ruter ne mjeri baš previše točno.Onoliko koliko ti tehničar izmjeri toliko možeš imati.Tako i meni ruter mjeri oko 9mb download i 1 upload a stari je izmjerio sa uređajem oko 11 download i 1.5 upload
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

A ostali oko tebe, ima li tko internet pa da odes do susjeda pa u njega vidiš kolika mu je propusnost? Onda vjerovatno nije do kabela, ali vidi da nije do kabela iz zida do rutera.

15 godina

ma meni je vise priblizno. ne treba mi full tocno.

jer sad imam brzinu 4.2 tako nesto prkeo t-coma i mislim u vipu uzet prvo brzinu 4.

i kasnije nakon mj dana il kad dignut si je na 10 pa da imam bar 6 ako je tocno ono sta je mjerio.

jer mene samo muci vise cak upload jer neznam koliko je upload na 4mbps i na 10

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ma nevjerujem da mu je do kabela.
Nisi blizu centrale čim ti je tako visi line attentuation
robimarko@gmail.com
15 godina

sry ali centralu vidim sa terase :)

a morat cu do nekog susjeda ocigledno. i reci im ej bona daj da ti kopam po routeru :D hahahah

sad cu ic pogledat konekcije u kutiji. jer nisam bas bio prisutan kad su ovi spajali. a sumljam da su lemili kablove mi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Ma nevjerujem da mu je do kabela.
Nisi blizu centrale čim ti je tako visi line attentuation

Meni je 10down i 5 up na line attentuation...

14 godina
Onda si ti vrlo blizu centrale.
A @lacko onda ti je centrala prastara
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Onda si ti vrlo blizu centrale.
A @lacko onda ti je centrala prastara

Živim u Dubrovniku, nezz gdje je centrala, ali nije sigurno neka nova...

14 godina
Nemora biti nova,ali izgleda da je i još je vrlo blizu.
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
Sad da odgovorim za ono brzinu vezanu uz account i ostalo. Brzina je vezana uz usluge koje koristis, e sad ruter kad se spaja salje podatke o tome u srediste i prema tome dobiva profil s kojim bi tog trenutka stabilno radilo sve skupa. No nekad znaju i ti automatski profili bit losi za odredeni dio pa se rucno ugadaju. Sa svojim accountom neces se spojit nigdje na net vec samo kod sebe jer je vezan uz tvoju liniju. Ako oces mogu ti sve objasnit na pp okud sta i kak. Al nebitno. Centrale su vam vec duze vrijeme iste unutra je ericsson oprema (dslaem, usmjerivaci itd.) e da i nokia i siemens pretvornici s optike na bakar, jer vecina centrala s sredistem komunicira putem optike. Kad dodem do kompa nabacim vam slike centrale kod mene, i centrale ak se nevaram u valpovu, iste su sam tamo ima vise korisnika time i vise uredaja.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
Sory zbog duplog posta al na mobu sam. Ovo s accountima, ruter automatski vuce konfiguraciju tako da i svoj ruter doneses kod nekog nece se spojit vec ce zafrkavat i onda se nakon nekog vremena resetirat i spojit al ne na tvoje vec povuci ce profil od tog korisnika. E ali prije se je moglo s svojim dsl podacima spojit kod nekog, znam to jer sam servisiro komp kod jedne zene koja ima gigu prometa pa unio svoje podatke od neta da skinem sta trebam da zeni ne potrosim promet, i radilo, sad nece neki dan probo od kolege i nema sanse. No postoji jedna fora kolega koji ima iskon donio ruter da nesto pogledam i spojim ga ja na svoju liniju i spoji se na iskon i radi cak i njegov voip, samo st su brzine njegove kolike s u iskonu iako je kod mene parica odlicna...
15 godina

Speedtest, Jastrebarsko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja sam se jučer pokušao spojit sa sestričninim podacima da vidim ako će radit (potpuno drugi priključak) i radilo je bez ikakvog problema, ali ona je ugasila svoj router jer joj smetaju one blještave lampice po noći. Ali brzina nije bila ni kilobajta veća a ni manja. možda bi bila viša da se spojim sa nečijim accountom koji ima 10 mbit net (naravno, samo da vidim ako radi), ali takvog ne poznam. neka netko to testira ako može
13 godina
neaktivan
Vjerojatno sto je ugasen, ja se kod sebe neuspjevam spojit.
14 godina

Konacno su i meni digli brzinu (otok Krk) :D

http://www.speedtest.net/result/2283277291.png

Sta reći?
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 13:09 (i7 extreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
i7 extreme kaže...

Pa da čovjek ne povjeruje. Ovi na otocima dobivaju veće brzine, a ja u Zagrebu ne...-.-

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
DamageHigh kaže...
i7 extreme kaže...

Pa da čovjek ne povjeruje. Ovi na otocima dobivaju veće brzine, a ja u Zagrebu ne...-.-

A strpi se, podignut ce i tebi :)

Sta reći?
15 godina
i7 extreme kaže...
DamageHigh kaže...
i7 extreme kaže...

A strpi se, podignut ce i tebi :)

Ah...da me briga, zvao bi ih davno...samo mi je čudna ta metoda po kojoj dižu brzine...:P

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina

PC stručnjaku, podrazumjeva se da roter mora bit ugašen ili disconnectan kako bi se netko na drugoj lokaciji uspio spojit sa svojim podacima. Nije t-com glup. Bilo bi glupo da npr svi korisnici u Zagrebu koriste iste podatke za spajanje na net. Ti možeš omogućit remote control na svom routeru pa lako npr od bilo kuda ga kontrolirat i tako ga i disconnectat kat ti treba pa se sa neke druge lokacije spojit. to na sx763 radi i više nego dobro, čak radi i na thomsonu tg782 bez problema, samo je malo usporeno, ali radi (sve sam radio sa t-comovim firmwareom). Ali mene zanima da li ako netko koji ima 4 mbit internet se prijavi sa podacima od korisnika koji ima 10 ili još bolje sa podacima od 20 mbit-nog interneta, da li ovaj prvi korisnik će imat brži net?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jao, ok to, nema veze dsl account s brzinom, pogledaj si u ruteru kolko je ograniceno, jer nije account vezan za brzinu vec linija, tvoj account je samo za promet. Jer ruter kad se sinkronizira s centralo dobije maximale brzine za sta koristis to nema veze s podacima o dsl-u
16 godina
peace_of_cake kaže...

PC stručnjaku, podrazumjeva se da roter mora bit ugašen ili disconnectan kako bi se netko na drugoj lokaciji uspio spojit sa svojim podacima. Nije t-com glup. Bilo bi glupo da npr svi korisnici u Zagrebu koriste iste podatke za spajanje na net. Ti možeš omogućit remote control na svom routeru pa lako npr od bilo kuda ga kontrolirat i tako ga i disconnectat kat ti treba pa se sa neke druge lokacije spojit. to na sx763 radi i više nego dobro, čak radi i na thomsonu tg782 bez problema, samo je malo usporeno, ali radi (sve sam radio sa t-comovim firmwareom). Ali mene zanima da li ako netko koji ima 4 mbit internet se prijavi sa podacima od korisnika koji ima 10 ili još bolje sa podacima od 20 mbit-nog interneta, da li ovaj prvi korisnik će imat brži net?

Ne mora biti ugasen ili istekan iz struje, potrebno je samo da bude disconnectan (192.168.1.1 primjer za t-com), to si vjerojatno i mislio ali da nebi netko pomislio da bas mora biti ugasen jer ne mora..... moglo se u Alice mrezi spojiti istovremeno sa jednim korisnickim imenom na dva razlicita mjesta ali normalno da se vise ne moze jer nisu glupi....

Ovo boldano, ne vidim razloga zasto ne jer router nije isto sto i max tv prijemnik npr (za prijemnik ih moras zvati da ti ponovno posalju postavke itd)...  probavao sam pun k routera i sve je radilo (od frenda, djeda itd).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2012 14:38 (lovac82).
13 godina

da, mislio sam na disconnect u web configu routera. Znači da ja imam 10 mbit internet i da svoje dsl podatke unesem u npr susjedov router, on bi imao 4 mbit iako ja doma imam 10 mbit (ako susjed i inače koristi 4 mbit net) ako sam dobro shvatio.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne imo bi brzinu kolika se placa za tu liniju, nema ti veze dsl account, on je samo za promet.
16 godina
neaktivan

Došao red i na mene... -> from Rijeka {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net/result/2285138249.png 

podigli i meni 

Zan klo van dam
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 11:41 (mad9dog).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
i7 extreme kaže...

Na otocima ljudi zdravije žive pa se njima brže diže {#}

15 godina
dasoo988 kaže...

Došao red i na mene... -> from Rijeka {#}

slabo to nekako...

evo sta ti je rijeka :)

jednom sam cak imao i 5,09 DL, a UL mi redovno izmedu 80 i 100kb/s prema zippyshareu

16 godina

Zippyshare ne pokazuje tocno, previse varira.... dovoljno je samo rucno izracunati i onda usporediti, ne podudara se (KB/s - minute bla bla).

Rapidgator je najtocniji (od ovih koje sam testirao) jer pokaze stvarnu brzinu samo sto ne svake sekunde vec svake 3-4 sekunde se "osvjezi", ogl dobijem 62 - 66 KB/s

Speedtest zna pokazati i do 0.75 ali to je isto netocno...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 13:55 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice