T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.098.011
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Službeno:
Brzine se neče povećavati korisnicima, em zbog zastarjele opreme, em nemogučnosti ponuditi sivma isto zbog infrastrukture, tako da ništa od povećanja, ovo su samo testiranja kako se mreža ponaša i ništa više, jednostavno centrale i parice nisu namjenjene za dizanje brzina (tehnička podrška jednostavno šizi kada nekome treba 10 a kamo li 20 megabita jer to je teško postič) tako da uzalud nam veselje :)
svaka cast ako im testiranja traju vec mjesec i pol (550+ kb/s DL, 70 kb/s UL)
Također sam primjetio povećanje uploada danas , Slavonski Brod , upload 125 kbps download isti 522 max
Službeno:
Brzine se neče povećavati korisnicima, em zbog zastarjele opreme, em nemogučnosti ponuditi sivma isto zbog infrastrukture, tako da ništa od povećanja, ovo su samo testiranja kako se mreža ponaša i ništa više, jednostavno centrale i parice nisu namjenjene za dizanje brzina (tehnička podrška jednostavno šizi kada nekome treba 10 a kamo li 20 megabita jer to je teško postič) tako da uzalud nam veselje :)
Nije
Službeno:
Nije
e pa je, prešo sam ovaj tjedan centrale uzduž i popreko, sve redom, pričali s službenim tijelima t-com-a, nema još skoro povećanja... al vjerojatno če se do goditi da če se za sitnu lovu moči dobiti maximalna brzinda downloada i uploada na 24 h ...
http://danas.net.hr/novac/page/2011/08/13/0217006.html?pos=n0
Istrazivao sam po netu da mi najskuplje placamo u euorpi internet t-com (180,00 kn) sto znaci za 7x
Imamo premalu brzinu a preskupo placamo ..jadno
Evo na hrt je bilo ima clanak..
U Hrvatskoj je ostvaren još jedan neslavni rekord - u cijeni brzoga interneta. Prema podacima prikupljenima na svjetskim telekomunikacijskim tržištima, u Hrvatskoj jedan megabit u brzoj internetskoj vezi stoji više od 21 dolar.
Tako je internet u Hrvatskoj šest i pol puta skuplji od europskog prosjeka, ili od prosjeka SAD-a. Još je nevjerojatnije da Japanci imaju čak 80 puta jeftiniji internet od nas.
U Hrvatskoj udruzi za elektroničke komunikacije tvrde da su u istraživanju korišteni različiti kriteriji i da su cijene usluga ADSL-a neusporedive s tehnologijama i infrastrukturom koje u razvijenijim zemljama omogućuju jeftiniji internet.
Ako se ukupna cijena paketa od 4 megabita svede na brzinu od 1 megabita, dobije se cijena koja je u principu dosta niža od cijena koje su navedene u tom izvještaju kao mjerodavne u Europi i u svijetu, tvrdi Domagoj Jurjević iz Hrvatske agencije
za poštu i elektroničke komunikacije.
Među hrvatskim operaterima ponuda je upakirana. Tako u T-HT-u neograničeno pretraživanje interneta uz brzinu od 4 megabita stoji 179 kuna na mjesec. Tvrde kako su konkurentni s cijenama širokopojasnog interneta.
Bivši državni monopolist ima oko 80 posto udjela na tržištu. Dijeli ga s još 20 operatera. Najjeftini među njima nudi samo 11 kuna jeftiniji paket.
Ne možemo drugo zaključiti nego da se namjerno ograničava ponuda kako bi dodavanjem ove ili one sitnice ili nekih besplatnih telefonskih usluga ili dodavanjem jednog megabita više u internetu povećavali cijene, istaknula je Jadranka Kolarević iz udruge Potrošač.
Jos sam cuo kada udjemo u Eu, onda ce se stabilizirati kao i Eu, sto zanci onda ce biti jeftiniji i do 5x..ali sam to cuo neznam jel istina ?
Jel istina kada udjemo u Eu da ce internet, max tv, telefon od t-coma biti jeftiniji do 50%?
Jel istina kada udjemo u Eu da ce internet, max tv, telefon od t-coma biti jeftiniji do 50%?
a gle to su samo priče
to se niakd nezna
al mislim d aod toga neće bit niš
pa se priča i da se od 10 mjeseca neće naplačivat preplata pa nitko o tome niš nepriča
Kod nove kuce uzimam net,telefon i tv pa me zanima kakvo je danas stanje, jer to vec nisam godina radio.
Znaci zanima me kolika je cijena prikljucka telefona te koliko moram cekati da ga dodu prikljuciti te isto to za net.
Vjerojatno bih isao na tcom, jer nisam siguran dali drugi uopce nude usluge u mom kraju.
Hvala svima na odgovorima
Kod nove kuce uzimam net,telefon i tv pa me zanima kakvo je danas stanje, jer to vec nisam godina radio.
Znaci zanima me kolika je cijena prikljucka telefona te koliko moram cekati da ga dodu prikljuciti te isto to za net.
Vjerojatno bih isao na tcom, jer nisam siguran dali drugi uopce nude usluge u mom kraju.
Hvala svima na odgovorima
Ako si na području Virovitičko-Podravske ili Osječke županije onda češ čekati oko 1 tjedan da ti ukljuce telefon, a ako potpišeš ugovor za 1 kunu ti je prikljucak, a ako si na tom području najvjerojatnije ču ti ja bit na ukljućenju :)
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1432914640.png[/IMG][/URL]
zadovoljan....ima naznaka i da se cijena spusti..barem sam tako dobio povjerljivu informaciju.....vidjet ćemo...
http://danas.net.hr/novac/page/2011/08/13/0217006.html?pos=n0
Je, sve to super zvuci. Ali...
Naravno, poveselio sam se kako cu moci isključiti telefon jer mi stvarno ne treba. Ako obavim 1 poziv mjesecno i to sam puno rekao.
Ali... Danas ih ja zovem da vidim dal je to omoguceno. I zovem ja i veli djelatnica, je to se moze napraviti i spaja me dalje.
Javi mi se druga djelatnica te kaze da to sve moze, ali dolazi do malih promjena cijene adsl-a. Ja pitam koliko, da bi saznao ovako:
-cijena osnovne brzine od 4 vise nije 79.00 kn nego 153.00 kn !!!!
-cijena flat paketa ostaje ista
-mijenja se i cijena MaxTV-a ali dalje nisam slusao jer mi prisjelo vec na cijeni za brzinu...
Tako da, dragi moji, mozete imati telefon napraviti koji razgovor u fiksnoj mrezi besplatno ili nemati telefon i placati duplo brzinu...
Bas i nisu neke opcije, zar ne...
Ovo je samo za one sirocice kao sto sam ja i koji su osudeni samo na T-Com...
Nitko, yebeš ti naše glupe zakone.
Nego, htio bih vas pitati nešto. Ja trenutno koristim Iskon HR.Duo.Surf (internet preko T-com-ove linije i VOIP). Omogućava li ovaj zakon meni da mogu prekinuti ovu pretplatu što plaćam T-com-u svaki mjesec?
Nego, htio bih vas pitati nešto. Ja trenutno koristim Iskon HR.Duo.Surf (internet preko T-com-ove linije i VOIP). Omogućava li ovaj zakon meni da mogu prekinuti ovu pretplatu što plaćam T-com-u svaki mjesec?
Pa probaj nazvati t-com pa vidi... jer ti preko njih nemaš adsl.. jedino koristiš liniju :)
Prvo moras vidjeti na iskonovoj stranici ili preko njihove sluzbe da li ti oni omogučavaju samostalno (bez T-coma) pruzanje Interneta i telefona.
Ako ne, onda moras ici preko T-com, a samim tim moras imati telefon i placati pretplatu. Iskon HR.Duo bi i ja mogao imati, ali samostalni Iskon ne...
Službeno:
Nije
e pa je, prešo sam ovaj tjedan centrale uzduž i popreko, sve redom, pričali s službenim tijelima t-com-a, nema još skoro povećanja... al vjerojatno če se do goditi da če se za sitnu lovu moči dobiti maximalna brzinda downloada i uploada na 24 h ...
Ne može biti služebeno, ako ti to veliš
pa ne može ..xD al razmišlja se naveliko....
Pa probaj nazvati t-com pa vidi... jer ti preko njih nemaš adsl.. jedino koristiš liniju :)
Pogledaj malo bolje - ima HR.Duo koji ide preko T-Com ADSL-a, samo koristi Iskonov promet te samim tim mora platit T-Comu na ovaj ili onaj način...
Koprivnica
Imas MAXTV?
:)) Imotski
Meni je jos ovako kao sa slike <3
Download mi se od danas malo digao, moram napomenuti da sam milijun puta testirao brzinu u protekle 2-3 godine pa sve do sada i da mi je down uvijek bio 4.00 - 4.06, up i ping su isti, ovo je s max tv-om
Bilo bi vrijeme da nam povecaju proklete brzine
Meni je 8352\1296kbps
Da ne otvaram novu temu. Prije nešto manje od dvije godine mi je istekao ugovor za Adsl i kao poklon dobio prijenosni disk. Pitanje je hoću li i ove godine dobiti, pošto se opet okrenule dvije godine, bez obzira što mi adsl promet nije pod 12mj. ugovorom, odnosno da je cijena prometa manja?