Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.235
|
čitano: 1.322.815
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Optima telekom internet

Ne, gleda se po atenuaciji udaljenost. http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

Ja sam bliže od tebe, imao manju atenuaciji i veću max propusnost http://i.imgur.com/RrJN54w.png na adsl-u

Pa jedva imam 20/2.7mbps

http://i.imgur.com/J9mLmoB.jpg

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
Ag008 kaže...

Ja sam bliže od tebe, imao manju atenuaciji i veću max propusnost http://i.imgur.com/RrJN54w.png na adsl-u

Pa jedva imam 20/2.7mbps

a ja se baš ponadao... :D a ništa kad dođe vrijeme ćemo zvat tehničare pa nek testiraju. jer mi je razlika između sad 169 za 10 mbita i 175 kuna za 20 mbita... :D

6 kuna za 10 mbita više i nekih 16 kuna za 20 mbita više... al ako ih nemogu dobit đaba...

idem sutra potpisat da dajem 20 kvadrata zemlje neka stave centralu kod mene u vrt. :D

9 godina
ranko091 kaže...
znači nekom kalkulacijom po adsl-u mogu dobit 75% max teoretske, to bi po vdsl značilo 39 mbita. a uploada mogu koliko želim jer mi je na njemu sve kako treba. sad je samo pitanje kad dođe dal će mi dat.

a bome našao i neki kalkulator di piše max 18000... što mi nema smisla... to mogu i sad dobit na adsl2... ne vidim svrhu prelaska uopće. osim ako mogu dobit veliki upload onda da... ako ne ne interesira me uopće.

a ovaj dijagram me ubio... :D točno sam na križanju svih konekcija... :D

http://book.tsp.edu.rs/pluginfile.php/1067/mod_page/content/8/table_xdsl.gif

Ne ide to proporcionalno :) Krivulja je eksponencijalna. To kako ti kalkulator daje ti je obicno bolje nego sto ces dobit na nasim linijama (vise slucajeva losije nego bolje), tako da se po tome orijentiraj.

I da, na te razdaljine, sto se tice downloada, i nema nekog smisla, pogotovo jer je vdsl osjetljiviji na smetnje. Ali dobijes veci upload da. S tim, da, pitanje je hoce te opce htjet prebacit.

15 godina
sandokan111 kaže...

Ali dobijes veci upload da. S tim, da, pitanje je hoce te opce htjet prebacit.

a vidjet ćemo poslije 6 mjeseca, download mi nije toliko bitan. ali zato upload da. nas je 5 u kući plus mobiteli i kad svi sjednu ping ide u nebo. sredio sam sa QOS, ali još uvijek to puca svako malo. tako da bi me veći upload preporodio.

13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Brzina prvog paketa u VDSl će biti 20/1mbps, tako da oni koji sad imaju 10/684 neće osjetit neku razliku.

Hasta La Victoria Siempre
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Optima telekom internet

Jel tko ikad probao promijenit interleaver depth kod Optime?! I nude li oni takvo što? Nudi li ijedan telekom?

Jer sam sad razgovarao sa operaterom ali on nema pojma niti šta je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ranko091 kaže...

Jel tko ikad probao promijenit interleaver depth kod Optime?! I nude li oni takvo što? Nudi li ijedan telekom?

Jer sam sad razgovarao sa operaterom ali on nema pojma niti šta je to.

Vjerojatno ces trebat pricat s puno operatera dok dodjes do jednog sta to razumije. Vjerojatnost da ti to promjene je mala, posto je njima bitnije da ti imas ugovorene brzine bez smetnji, nego da ti neke stvari, i dalje unutar ugovora, rade bolje (ako mogu naravno). Iz jednostavnog razloga sto su prvo po zakonu duzni pruzit, a drugo ne :). Isto tako, 99% korisnika to ne treba i jednostavnije im je svima sablonski stavljat isto/slicno te imat xx profila u upotrebi. Al bilo je slucajeva da su ljude cak i na fast spajali itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 4:08 (sandokan111).
15 godina
Optima telekom internet

evo opet se javljam, prosli tjedan mi je tehnicar htio instalirati innbox v51 router ali router nije mogao povuci podatke sa centrale jer pvc 0/50 nije pusten, probao je i tband router i ista stvar, pokusavao je uvjeriti tcom da mi puste ali nisu uspjeli te se na kraju cudio zasto sam u centrali spojen na tcom opremu ako optima ima slobodne opreme isto, stavio mi je zte router koji je zalost, prije je blokavala slika na tvu a sad blokava i internet, wi-fi ne hvata dalje od 15 metara udaljenosti od routera, a kad uhvati onda neke osnovne stranice ucitava dosta dugo, zanima me ako me spoje na optiminu centralu hoce li mi moci staviti t-band/innbox router?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tband je najvece smece ikad viđeno i povuceno iz produkcije, ko ga ima u autu jos kemija.
Innbox je dobar ali koristi se samo ako telefon ide premo voipa.
Najcesce preko ht centrale.
Na optima ULL-u se ne koristi innbox osim ako nemas 2 tel linije. Inace ide tplink w8961.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
Optima telekom internet

prije sam imao tp link w8951 ne ovaj koji si naveo ali sam bio na tcom centrali 

trazit cu da ga vrate jer je zte velika zalost

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Tband je najvece smece ikad viđeno i povuceno iz produkcije, ko ga ima u autu jos kemija.

Možeš li malo obrazložiti ako ti se da molim te ?

Inače, Tband se u mom slučaju pokazao najbolji router kojeg je Optima ikada imala... od dometa, stabilnosti i brzine WiFi pa do mogučnosti namještanja postavki...

(ne govorim o TV usluzi jer je nemam, pa neznam kako šljaka u toj kombinaciji ... znači samo telefon i net)

Sad sam dobio onaj tplink w8961 (palačinku), i radi nekako, ali sporiji je u "kučnoj" mreži i čak mi se čini sporiji i u učitavanju sa neta i slabiji WiFi signal ima u odnosu na Tband.

Baš sam jučer pitao frenda dali bi zamjenio njegov Tband kojeg ne koristi, jer ima svoj, za ovaj tplink kojeg ja imam, pa molim te napiši ako taj Tband ima kakav bug kojeg sam previdio.

Thanks!

12 godina
neaktivan
Najveci problem je kad imas tv, jednostavno mijesa pvc-ove, znaci promet malo stavljana pvc 0.37 malo na 0.35. I to mu je najveci problem koji nemogu popravit bar za sad.
Postoji i tband za voip i annex B e taj nevalja nista, neda da se spoji par klijenata na wifi, user se odspoji i ne spaja se po pola h automatski, te je zbog toga radena preinaka na brasu da nema kraja konekcije. Ugl tband je smece koje na nasu srecu povuceno iz produkcije.
9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Najveci problem je kad imas tv, jednostavno mijesa pvc-ove, znaci promet malo stavljana pvc 0.37 malo na 0.35. I to mu je najveci problem koji nemogu popravit bar za sad.
Postoji i tband za voip i annex B e taj nevalja nista, neda da se spoji par klijenata na wifi, user se odspoji i ne spaja se po pola h automatski, te je zbog toga radena preinaka na brasu da nema kraja konekcije. Ugl tband je smece koje na nasu srecu povuceno iz produkcije.

Hvala ti na "recenziji"... koliko vidim, slab je baš u stvarima koje ja ne koristim, tako da se izgleda baš potrefilo da mi slučajno super radi...

Inače, testirao sam ga nekih tjedan dana u svom okruženju i sve mi je super radilo... (pod super mislim na bolje od svih ZTE i tplinka)... odlična veza sa dva laptopa i dva androida spojena na WiFi i dva PC-a na LAN... super pregledne postavke, nikakvi prekidi veze pod nikakvim opterečenjem, brza veza unutar kučne mreže...  uglavnom jedan or rijetkih rutera sa kojim nisam imao nikakvih problema u kontekstu mojih skromnih potreba.

Ovaj o kojem ja pričam je TB9600A1.

Hvala još jednom na odgovoru; mislim da ću zamjeniti tplinka za tbanda  pošto mane koje si spomenuo nisu bitne u mom setupu (osim ako se ne sjetiš još nečega :) )

Pozz!

12 godina
Optima telekom internet

Pozdrav svima.

Evo zanima me da li netko ima informaciju kada će optima krenuti s vdsl-om preko svojih centrala

0 0 hvala 0
9 godina

kolega tek negdje na jesen tak sam cuo inace to je od njih vojna tajna ti si vjerojatno na onom to2 10mbps  milanovac centrala jell

-
12 godina
Optima telekom internet

Zvao sam par puta sl.za korisnike u vezi toga ali sve sto govore bit će uskoro a kad će to uskoro nitko ne zna ili neće reći,mada sam zadovoljan i s ovim jer stvarno nemam nikakvih problema s njima sve mi uredno radi.

Strpljen spašen bude uskoro kako kažu. 

0 0 hvala 0
14 godina
Optima telekom internet

Kako mogu saznati kolika je maksimalna brzina koja može teći kroz moju liniju?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Kako mogu saznati kolika je maksimalna brzina koja može teći kroz moju liniju?

Zovi SZK pa pitaj njih, ali to ti onda opet nece biti 100% sigurno. Neka naprave test parice ili jednostavno u ovu temu KLIK zaljepit screenshot (koji ces slikati tako što ces se spojit na control panel od routera KLIK te kliknuti status). Dolje ti je slika kako treba izgleda, a pretpostavljam da imamo slican GUI.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 17:57 (Stux).
13 godina
Optima telekom internet

Ovako kod Iskona sam još do sutra na probnom roku, a pošto za moju lokaciju Iskon, a ni Optima ne nude još VDSL, planirao sam preći na Optimin TO 10mb/s jer su cjenovno jeftiniji.

Gore od toga što nemam niti kod jednih dostupan VDSL, je to da optima trenutno nudi VDSL samo za korisnike koji su na T-Comu i prelaze na Optimu, te ko zna kad će promjeniti tu politiku. Tak i da imam dostupan VDSL u centrali, nebi ga mogel dobit jer sam na Iskonu. Kad sve sumiram, ne znam jel mi je pametno prelazit na Optimu?

0 0 hvala 0
13 godina
HrcHC kaže...

Ovako kod Iskona sam još do sutra na probnom roku, a pošto za moju lokaciju Iskon, a ni Optima ne nude još VDSL, planirao sam preći na Optimin TO 10mb/s jer su cjenovno jeftiniji.

Gore od toga što nemam niti kod jednih dostupan VDSL, je to da optima trenutno nudi VDSL samo za korisnike koji su na T-Comu i prelaze na Optimu, te ko zna kad će promjeniti tu politiku. Tak i da imam dostupan VDSL u centrali, nebi ga mogel dobit jer sam na Iskonu. Kad sve sumiram, ne znam jel mi je pametno prelazit na Optimu?

Toliko se se promjenile cijene?

Ja sam početkom godine s Optime prešao na Iskon jer su bili povoljniji.

Optima tel+internet (4Mbps) me mjesečno koštao oko 180kn.

Iskon tel+internet (10Mbps) mjesečno 169kn.

I sad mi je stigao VDSL, i sad opet za tu cifru imam 20Mbps.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
HrcHC kaže...

Toliko se se promjenile cijene?

Ja sam početkom godine s Optime prešao na Iskon jer su bili povoljniji.

Optima tel+internet (4Mbps) me mjesečno koštao oko 180kn.

Iskon tel+internet (10Mbps) mjesečno 169kn.

I sad mi je stigao VDSL, i sad opet za tu cifru imam 20Mbps.

Da, al ti si na narančastoj zoni u Iskonu, ja sam na bijeloj., zato su meni ovi povoljniji.

Koja si centrala pošt vidim da si isto s Vža?

13 godina
HrcHC kaže...

Da, al ti si na narančastoj zoni u Iskonu, ja sam na bijeloj., zato su meni ovi povoljniji.

Koja si centrala pošt vidim da si isto s Vža?

Nemam ti pojma, jer vidim da postoje centrale u Eurohercovoj zgradi i u glavnoj Pošti.

Ja sam točno između, na 200m od svake.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
neaktivan
Kolkp je meni poznato jer od nedavno radim i prodaju, ako je na ht dostupan vdsl, nema veze s koga prenosis broj od optime mozes uzet one O pakete sto su na vdsl.
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Tamo di je dostupan VDSL kod T-Coma, isti je i jeftiniji nego kod Optime! Vi kad vršite prodaju lažete i mažete budućim korisnicima, a sve u interesu da nekog okujete u lance (vežete ugovorom). Kad se uzme usluga koja ide priko T-Coma ... Vi niste u stanju ni liniju osvježit, a da ne govorimo o promjeni profila ili neček kompliciranijeg. Kod vas se jedino isplati TO2 paket od 169kn.

Hasta La Victoria Siempre
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Definitivno se slazem s tvojim postom, inace sam tehnicar, ovo je usputni posao. Preko bitstreama smo ht moze mjenjat profile i resetirat port.
Optima jos uvijek testira 2 huawei dslama i jedan model iskratela za vdsl. Tako da bi i preko ot ull-a trebo bit dostupan vdsl uskoro.
A bitstream je kak bi ja reko nuzno zlo.
TO210 je definotivno najpovoljniji paket s 10 Mbita.
Ali problem sto mora bit ull dostupan.
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Definitivno se slazem s tvojim postom, inace sam tehnicar, ovo je usputni posao. Preko bitstreama smo ht moze mjenjat profile i resetirat port.
Optima jos uvijek testira 2 huawei dslama i jedan model iskratela za vdsl. Tako da bi i preko ot ull-a trebo bit dostupan vdsl uskoro.
A bitstream je kak bi ja reko nuzno zlo.
TO210 je definotivno najpovoljniji paket s 10 Mbita.
Ali problem sto mora bit ull dostupan.

Jel se barem zna otprilike kad će krenuti VDSL preko Optimine infrastrukture ?

Meni su obećali ovaj mjesec (prije 2 mjeseca), tobože 200% sigurno, samo da me navuku na TO2, a sad čitam po forumima "na jesen možda" "početkom slijedeće godine"  ... itd

12 godina
neaktivan
vercetti kaže...

Meni su obećali ovaj mjesec (prije 2 mjeseca), tobože 200% sigurno, samo da me navuku na TO2, a sad čitam po forumima "na jesen možda" "početkom slijedeće godine"  ... itd

Nezna se ni približno.

Ono sto su dali kao okvirno je da bi trebali pocet nudit prije nove promjene paketa, a to bi trebalo bit krajem godine, tocnije za Božić.

Ali niko nezna, mozda pocmu i prije. jer i konkurencija dere u tom slucaju. I optima nema nikakvu vlastitu infrtrukturu osim prostora di su im DSLAM-i, na kojima imaju nadzor.

Optika je rijetko di njihova do centrale, vecinom iznajmljno od HT ili Iskon. Opet parice nisu od niti jednog operatera vec od Ericsson Nikola Tesla. Ubiti bilo koji operater koji kaze na njihovoj infrastrukturi laže savršeno. Jer centrala nije infrastruktura, samo skupina uređaja za ajmo rec spajnje veceg broja korisnika s jedne tocke na drugu putem bakrenih vodova.

16 godina
PC - stručnjak kaže...
vercetti kaže...

Nezna se ni približno.

Ono sto su dali kao okvirno je da bi trebali pocet nudit prije nove promjene paketa, a to bi trebalo bit krajem godine, tocnije za Božić.

Ali niko nezna, mozda pocmu i prije. jer i konkurencija dere u tom slucaju. I optima nema nikakvu vlastitu infrtrukturu osim prostora di su im DSLAM-i, na kojima imaju nadzor.

Optika je rijetko di njihova do centrale, vecinom iznajmljno od HT ili Iskon. Opet parice nisu od niti jednog operatera vec od Ericsson Nikola Tesla. Ubiti bilo koji operater koji kaze na njihovoj infrastrukturi laže savršeno. Jer centrala nije infrastruktura, samo skupina uređaja za ajmo rec spajnje veceg broja korisnika s jedne tocke na drugu putem bakrenih vodova.

Super... 

A dobro, nisu previše promašili... samo 6 mjeseci.  

Morat ću se zanimati koliko me košta raskid ugovora...

15 godina
Optima telekom internet

da li je moguće povećat sa 10 na 20 mbita adsl, i kako? jel to neka jednostavna procedura? jer kojeg god operatera nazovem oni nemaju pojma ni šta je to. jer njima u letku ne piše da nude 20 za adsl.

Ima li tko kakvu informaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
20 na adsl-u se ne nudi, samo vdsl.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice