Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.687.068
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?

ako laze tehničar od telekoma onda lazem i ja tebe :) samo prenosim informaciju

ima jako puno korisnika u naselju tjs dosta je gusto naseljeno a to nam je jedina centrala u okolici.

razlika u cijeni je nikakva doslovno.. jedino ugovor na 2 god se isplati jer onda neplacas uređaj itd..

evo rez kolege koji zivi dalje od mene 250m nis ulicu

SNR  13 /5,5

Attenuation 12,5/15,5

Out power 136x0,1=12,5 /15,5

Razlika nam je 

SNR----------------------0,2

Attenuation--------------0,5

Out power---------------1,1

a i ovo bi moglo biti vjerodostojno(slika broj 2)

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.8.2017 23:34 (korisnik9863).
10 godina
korisnik9863 kaže...

ako laze tehničar od telekoma onda lazem i ja tebe :) samo prenosim informaciju

ima jako puno korisnika u naselju tjs dosta je gusto naseljeno a to nam je jedina centrala u okolici.

razlika u cijeni je nikakva doslovno.. jedino ugovor na 2 god se isplati jer onda neplacas uređaj itd..

evo rez kolege koji zivi dalje od mene 250m nis ulicu

Svasta oni kazu :). Jako cesto, svakojake gluposti. Iako iskreno, obicno znaju koliko kabela ima od tebe do centrale, al ovaj ocito ni to nezna.

Ako je vec 300m kabela onda nek ti objasni zasto su ti parametri tako uzasni i nek ih popravi, i ne, nema to veze s tim brojem korisnika u naselju (da ne bi tak nesto rekao), barem ne u tolikim razmjerima kako su tebi na parametrima prikazani. Pogotovo jer si ti jos na adslu a interferencija pogadja vise frekvencije puno jace nego nize. Broj korisnika je jedino bitan za kapacitet centrale. Razlika izmedju tebe i frenda prakticki nema.

Kako si kalulator nasao, provjeri te podatke s onim sto imas, pa vidi. Kalkulator ti izbacuje "prosjek" kako bi trebao imat po adsl2+ i po vdsl2 maksimale, na duljini kabela od nekih 800m+, a ti na navodno 300m kabela imas jos gore podatke od toga... Posto je graf attenuacija/maxbrzina eksponencijalan, sto se razdaljina smanjuje to brzina vise raste, osjetno najvise na vdslu. Na 300m kabela tebi adsl2+ treba davat 24 max a po vdslu minimum nekakvih 80/40 na 17a profilu, a obicno i preko 100. Kad to usporedis s svojih 19 max na adslu i po atenuaciji 44 na vdslu, razlika je osjetna ne? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 3:09 (sandokan111).
9 godina
neaktivan

Naravno da je osjetna razlika.

zato i gledam vdsl2 kao sljedeci korak...

preci sa trenutnih 10 na 40 za moje potrebe je vrhunski .. ma da bilo odlicno i da mi up skoci makar na 10/15

Evo kalkulator

https://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

9 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav. Svakih nekoliko dana (3-4) mi pukne internetska veza. Imam Iskon od 20 - 50 mb. U čemu je problem? 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Odi na moj.iskon i na popis spajanja. Ako ti konekcija traje 24 sata, sve je u redu što se konekcije tiče. Pogledaj i vremena spajanja, pa ako se pucanje poklapa s tvojim primjećivanjem pucanja, to je to. Ako ne, negdje je drugdje problem (wifi, računalo, kabel). Ako konekcije traju kraće od toga, zovi SZK. Može tu biti svašta, od toga da puca ppp konekcija zbog uploada, što je kod iskona problem, do toga da ti puca DSL.
9 godina

Da traje 24 sata uzastopno, evo zadnje 5 dana i pukne veza pa tak opet 4-5 dana par mjeseci unazad znla je trajet veza po 15 dana  ali nikad duže.

17 godina
Kvaliteta DSL parice?

ekipa koliko ovdje mogu imati?

trenutno je 10mbit stabilno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

ekipa koliko ovdje mogu imati?

trenutno je 10mbit stabilno.

jel ide to do 20mbita?

15 godina

noise margin ti je vec mali

ali trebalo bi ici 20 mbit

Samsung S8+
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

evo ti moj ADSL i nakon ukopcavanja VDSL

Samsung S8+
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Izgradili mi ovaj fttc ormar odmah uz zgradu znači unutar 50-100m sam od njega. E sad me zanima ako Tcom krene sa ovim famoznim vectoringom kroz koji mjesec koliko bi mogle iči gori brzine i kakva bi to bila kvaliteta net-a naspram ovih vdsl2 Turbo 50/10Mbps tcom brzina?Bili taj vectoring donio bolje i stabilnije brzine i sustav kao takav?Bili upload mogao bit veći i dali bi ping bio još bolji ? I ako dođe taj vectoring preko parice jel mi bolje to uzet nego Bnet koaks internet veza ?

Napad je najbolja obrana :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 22:45 (Seki001).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bnet 120mbps dok je ht max 50mbps
Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
Kvaliteta DSL parice?
dal su ovo ok postavke za ovu brzinu od 20 do 50 mb/s il bi to moglo bolje sta ? inace download mi je sad oko 27 i zna varirat a upload oko 4-5 mb/s
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, 

potrebno mi je jos jednom Vase misljene. Danas mi je tehnicar promjenio kabel od stuba do kuce.

Sta kazete? Internet mi i dalje steka, malo radi, malo ne radi. Imam ADSL kod T-Com, 10 Mbit bez IPTV:

DSL Info Parameters DSL

DSL Operating Mode ADSL2+

Path Mode ATM

Stat eonline

Training Result Showtime

Mode LO/I2L0

VPI/VCI0/33 

Parameters Upstream Downstream

Actual Data Rate 1039 kbps 10675 kbps

Attainable Data Rate 0 kbps 0 kbps

SNR Margin 11.3 dB 6.8 dB

Signal Level 12.4 dBm 0.0 dBm

Line Attenuation 20.9 dB 35.5 dB

FEC Size 6 12

Codeword Size  

Interleave Delay 2 4

CRC Error Count 0 4

HEC Error Count 0 39

FEC Error Count 0 1259

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
geek_boy kaže...
dal su ovo ok postavke za ovu brzinu od 20 do 50 mb/s il bi to moglo bolje sta ? inace download mi je sad oko 27 i zna varirat a upload oko 4-5 mb/s

to je to izgleda. Mozda bi se jos malo dalo postelavati, ali daljnje poboljsanje s poboljsanjem infrastrukture

maki040 kaže...
Internet mi i dalje steka, malo radi, malo ne radi

Ne prikazuje maksimalu, ali ako steka onda ovu marginu treba povecat. Povecanjem nje bit ce ti manje dostupne brzine. Ako si sad na maksimali (a moguce je ako ti je tako margina mala) neces moc imat tu brzinu. Znaci popravak infrastrukture ili manja brzina ali stabilnija. Pa ti vidi. Samo pazi da ti s 10 ne prebace na 4 jer nemaju profila izmedju.

16 godina
veza je stabilna ne puca znaci to je to maksimalno sta ide hvala ... :))))
Samobor je lepa varoš
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Do prije 2 godine imao max brzinu interneta 40  mb sa dva maxtva i komotnih 30-32mbs down,sve šljakalo i onda mi uključe magentu i brzina mi padne na 30 max a sada na speed testu imam 16mb duplo manje nego prije.Udaljen sam 700 m od centrale (njihovo mjerenje) internet mi sve više šteka dolazili tehničari i govorili da mogu imat brzinu interneta 30 ali kad odu opet sve po starom.Sada mi istječe ugovor pa su postali fini pa me zanima šta mogu napraviti s ovom linijom i da li se šta može napravit s njihovim majstorima.Razmišljao sam i o tele 2 pokućnom internetu jer mi je lte signal dobar ali bih radije ostao na žici.Svaki savjet dobrodošao.

0 0 hvala 0
10 godina
hajduk1962 kaže...

Do prije 2 godine imao max brzinu interneta 40  mb sa dva maxtva i komotnih 30-32mbs down,sve šljakalo i onda mi uključe magentu i brzina mi padne na 30 max

Nejasno mi je zasto te za*ebaju ovako. Znaci imao si 40, to je sad ocito nesto palo, maksimala ti je 36. S tom maksimalom da ti puste sve sto ide imao bi 2 maxtva i nekakvih 25-26 vjerojatno. Jedino ako ti ova 2 maxtv-a ukljucuju i hd paket, onda ide dolje, ali nastranu to, tebi su oni stavili profil od 26, a maksimala je 36. I ti javljas probleme a oni to i dalje nisu postimali. Jedino objasnjenje je da si javljao probleme s pucanjem linije, pa su ti radi toga smanjili profil. Ako nisi nikakve probleme prijavljivao oko toga, onda pokusaj pismeno opisat problem. Uslikaj to, prikazi koja ti je maksimala. Navedi da nisi nikakvih problema s pucanjem imao te trazi da ti puste maksimalno koliko parica dopusta.

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
hajduk1962 kaže...

Do prije 2 godine imao max brzinu interneta 40  mb sa dva maxtva i komotnih 30-32mbs down,sve šljakalo i onda mi uključe magentu i brzina mi padne na 30 max

Nejasno mi je zasto te za*ebaju ovako. Znaci imao si 40, to je sad ocito nesto palo, maksimala ti je 36. S tom maksimalom da ti puste sve sto ide imao bi 2 maxtva i nekakvih 25-26 vjerojatno. Jedino ako ti ova 2 maxtv-a ukljucuju i hd paket, onda ide dolje, ali nastranu to, tebi su oni stavili profil od 26, a maksimala je 36. I ti javljas probleme a oni to i dalje nisu postimali. Jedino objasnjenje je da si javljao probleme s pucanjem linije, pa su ti radi toga smanjili profil. Ako nisi nikakve probleme prijavljivao oko toga, onda pokusaj pismeno opisat problem. Uslikaj to, prikazi koja ti je maksimala. Navedi da nisi nikakvih problema s pucanjem imao te trazi da ti puste maksimalno koliko parica dopusta.

ma bila mi je maksimala 45 prije godinu dana a sada puste  40 na jedan dan pa smanje na 30 a zadnjih mjesec dana je na 26.Zadnjih mjesec dana skoro svaki dan moram restirati zvao sam ih par puta uvijek kažu da po parametrima ne može više a ja sam se umorio od pokušavanja.Nemam hd kanale ne može sa dva max tv novi su prijemnici pa bi i tu trebalodobiti par mbs.Prijavio sam kvar pa bi tehničarri trebali doći.

10 godina
hajduk1962 kaže...

ma bila mi je maksimala 45 prije godinu dana a sada puste  40 na jedan dan pa smanje na 30 a zadnjih mjesec dana je na 26.

Na ovoj slici ti je margina 2. To je u realnim uvjetima jako tesko odrzivo. Samim time kako ti je margina bila 2 si imao tako veliki maks. Ako ti je moglo drzat s tako malom marginom i da ti sve radi bez pucanja, onda ti je ludilo veza. Samim time, kasnije su ti uzimanjem magente povecali marginu na ono sto oni smatraju najboljim i smanjio ti se maks. A zasto ti pustaju manje od toga neznam kao sto sam rekao, osim ovog da prijavljujes greske/probleme pa je njihov odgovor na to da ti smanjuju pustenu brzinu da margina moze rast. Al onda bi morao jasno napisati sto hoces a ne samo prijavljivati greske jer je to njihov odgovor na prijavljivanje greske. Ako nisi imao problema s manjom marginom jasno napisi da zelis da ti se pusti veca brzina i prilozi sliku maksimale.

16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ako mi netko može prokomentirati kvalitetu parnice i max brzine koje bih mogao povući.naime modem se sruši nakon 3 dana ,pa opet 3-4. Na iskonu sam uzadnja 3  mjeseca samo zamjene modem Zyxel vmg5313-b30 VDSL. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Trenutno imaš max brzinu, dosta si udaljen od centrale

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina

Hvala danas bio t-com i vele da je izmjerio jedna parica 50 a druga  100  sad je zamjenio tu lošiju i da pratim stabilnost.

16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, imam slican problem kao i kolega malo gore, naime promijeno sam internet paket u T-Comu sa MAX2 Internet L + opcija Turbo 40 u novi MAX2 paket (internet + telefon) + opcija Turbo 40, te mi se brzina interneta smanjila za otprilike 9%, tj. za 3,5 mbps, dakle sa 37,5 mbps na 34 mbps. U isto vrijeme kada sam promijenio paket, postavili smo i novi krov na kuci pa je kabel od telefona na kratko bio iskopcan pa opet ukopcan. Uglavnom, internet se sada malko cudno ponasa, ide max do 33 mbps, ali ne drzi tu brzinu 100% cijelo vrijeme kada skida. Malo previse varira. Ja ne znam je li razlog lezi u promjeni paketa, mijenjaju krova na kuci ili u ni jednom, no brzina mi se smanjila. Noise margin na downlinku voli mijenjat vrijednost - nekada je 6.1, a nekada 6.2. Takodjer attainable i actual speed za downlink se znaju promijeniti bez ikakava razlog. U cemu je problem?

Podaci u 23:50 Podaci u 23:50
Podaci u 9:15 (drugi dan) Podaci u 9:15 (drugi dan)
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.10.2017 9:15 (franjoslav).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
franjoslav kaže...

te mi se brzina interneta smanjila za otprilike 9%,

Brzina ti je ostala ista. Pusten ti je isti profil ko i prije. Ovo attainable ti varira ovisno o stanju parice i normalno je. Ovo sto si stavio na slike su jako male varijacije tako da je to ok. Pogledaj si brzinu zicno ne putem wifia, jer se tako provjerava brzina. Kazes ide max do 33mbps pa stavis na linku 34?

Uglavnom, linija ti je nategnuta i sto si opisao s linijom odgovara prikazanim parametrima. Kod ovako nategnutih linija, ako nije sve tip top ocekuj oscilacije ovisno o x faktora (najvise o vremenu vani). Sto je vlaznije to stvari postaju gore npr.

16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Isprika na tipfeleru. Naravno, trebao sam staviti podatke preko LAN kabela, a ne preko Wifi-ja. Moj previd. Imam dobar Wifi pa nisam obracao paznju jer mi je brzina skoro ista kao i preko kabela. Znam da su to finese i da to nije velik pad brzine, no file download mi je prije znao ići do 4.2 mb/s, sada max potegne 3.8 mb/s. Uglavnom, hvala na informacijama, nisam znao da mi je linija "nategnuta" i da se stvari mogu pogoršati kada je vani vlazno.

15 godina
neaktivan
Trebam vasu pomoc,
trenutno sam na iskonovom duo paketu (tv+tel) sa stabilnih 10mbit interneta.
Planiram preci na full paket (znaci i telka uz to) pa me zanima koliko bi mi brzine to pojelo te koju brzinu interneta mogao ocekivati. Da li oni povecaju nesto brzinu kako bi mi ostalo tih 10mbit interneta i da li je povecanje uopce moguce prema podacima na slici?
Ukoliko se prijemnik od telke ugasi da li poraste brzina interneta ili je to neovisno jedno o drugome? Onda bi kada nesto skidam, morao ugasit telku?? 🤔

0 0 hvala 0
10 godina
franjoslav kaže...

no file download mi je prije znao ići do 4.2 mb/s, sada max potegne 3.8 mb/s.

Pogledaj zicno pa vidi. Trebalo bi biti isto kao i prije (osim ako nisi prije imao telku i sad je uzeo recimo pa ti je dio brzine otisao na to)

stunjanino kaže...
Trebam vasu pomoc,
trenutno sam na iskonovom duo paketu (tv+tel) sa stabilnih 10mbit interneta.
Planiram preci na full paket (znaci i telka uz to) pa me zanima koliko bi mi brzine to pojelo te koju brzinu interneta mogao ocekivati. Da li oni povecaju nesto brzinu kako bi mi ostalo tih 10mbit interneta i da li je povecanje uopce moguce prema podacima na slici?
Ukoliko se prijemnik od telke ugasi da li poraste brzina interneta ili je to neovisno jedno o drugome? Onda bi kada nesto skidam, morao ugasit telku?? 🤔

Atenuacija te stavljda daleko, tako da, radje ne. Pricekaj dok ti ne skrate petlju jer telka ce ti uzet nekakvih 5mbita pa ce te stavit na 4mbita ads+telka. Iako se moze namjestit da kad ugasis tv imas punu brzinu (sto je bilo rezervirano za tv) jer u pravilu kad uzimas tv ti "nadodaju" brzinu na profil, pa ako si imao 10mbita i pusteno 10, sad ti puste 15 (drugaciji su tu profili jos ima overheada al nebitno sad za pricu) tako da i dalje mozes imat 10 + tv, samo si ti dovoljno daleko da neces imat zalihu brzine za taj tv pa ce ti rusit brzinu interneta.

8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Mode: ADSL_2plus
Traffic Type: ATM
Status: Up
Link Power State: L0

Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (0.1 dB): 161 120
Attenuation (0.1 dB): 485 224
Output Power (0.1 dBm): 66 91
Attainable Rate (Kbps): 13784 1299

Path 0 Path 1
Downstream Upstream Downstream Upstream
Rate (Kbps): 5159 895 0 0

MSGc (# of bytes in overhead channel message): 59 11 0 0
B (# of bytes in Mux Data Frame): 161 27 0 0
M (# of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 1 0 0
T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 4 0 0
R (# of check bytes in FEC Data Frame): 0 0 0 0
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.9984 0.9911 0.0000 0.0000
L (# of bits in PMD Data Frame): 1298 226 0 0
D (interleaver depth): 1 1 0 0
Delay (msec): 0 0 0 0
INP (DMT symbol): 0.00 0.00 0.00 0.00

Super Frames: 0 0 0 0
Super Frame Errors: 492 0 0 0
RS Words: 0 1893075 0 0
RS Correctable Errors: 0 0 0 0
RS Uncorrectable Errors: 0 0 0 0

HEC Errors: 838 0 0 0
OCD Errors: 16 0 0 0
LCD Errors: 16 0 0 0
Total Cells: 381308834 66197893 0 0
Data Cells: 33791985 2228097 0 0
Bit Errors: 30441 0 0 0

Total ES: 55 0
Total SES: 8 0
Total UAS: 54 54

evo ovo su moje dsl statistike innbox optime, maximalno imam 4,1 mb/s download, a trebao bi do 16mb/s ili maximalno koliko dopušta parica, mada ima u pravilima tarife od 4 mb download, i 0,5 upload, a ja baš imam toliko mjereno sa speedtestom, udaljen sam od centrale oko 2 km, može li po ovim statistikama ići brže od 4 mb/s, Nisam zna kako kopirat sa stranice modema, nego sam kopira u notepad pa ode zalipija, znači attenuation downstream mi je 48 db, upstream 22 db

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice