Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.000
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ja bi pak prije rekao da se ta parica nalazi u Rijeci i spojena je na centralu Kozala.

Bolje od ovog predviđanja neide 

Đabe vam nagađat kad je na vdslu.

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2016 20:20 (viper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
wAlpha kaže...

koleriusrx kaže...

Moze li netko pomoci, budući da mi izlazi ugovor da znam sto mogu traziti...

Pozdrav

Ovo što piše ti je max sync. rate, dakle 14mbit. Zbog TV-a ne možeš više, za internet ti pretpostavljam ostaje 10ka.

Na VDSL-u bi vjerujem dobio 20. Konacna brzina ovisi malo i operatoru, ako ti operator stavi target marginu 8, brzina ce ti biti manja nego da ti stavi target marginu 6. 

10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Nakon samo tjedan dana kad sam zadnji put bio u svom kvartu nešto je niknulo što me ugodno iznenadilo... :D

Ako do isteka ugovora sa Iskonom u 4. mj. iduće godine ga osposobe vračam se  HT-u. 

0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Od mene se centrala nalazi 1,3 km I zovem prvi puta kaze moze , i bit ce kroz 10-15 min.... 

Nista... Zovem kasnije k. kaze ne moze... 

Zovem danas opet kao ne moze radi max tva jer nebi bilo 20 sto je moguce nego 17 pa bi pucalo ovo ono pfffffffff T com ..... 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Zakljucak: Zoves dok ne naidjes na onu trecu polovicu.

0 0 hvala 0
13 godina

Sandokan11 -> Zahvaljujem još jednom, možda nisam bio (očito nisam) dovoljno jasan, no nema više zafrkancije sa t-comom, podnio sam zahtjev za raskid ugovora u T-Comu (agent na prodajnom mjestu mi nije htio uzeti zahtjev za raskid ugovora), zvao sam SZK i tamo sam ih nakon pola sata pregovaranja uspio nagovorit da mi pošalju zahtjev na mail. B-NET je dovršio svoju mrežu, internet-telefon-tv, skroz friško i za 199 kn, brzina 35-50 Mbit/s, nekoliko tv-a, fiksni telefon kao ono što moraš.

A nije li ponuda agenta SZK da će mi dati postojeći paket tv-internet za 160 kn nešto što ne smiju raditi? Mislim, plaćam cijelo vrijeme 240-270 kn, a sad mi to daje za 160?!

Kad me spoje pošaljem nove podatke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 20:36 (Badjo_5).
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipa.

Trenutno sam na Amisu i imam 8Mbps brzinu downloada. Upload nije vrijedan spomena. Sve radi ok. Nikad nikakvih problema.

Dobijem poziv od prodajnog predstavnika jedne konkurentske kuće koji mi nudi VDSL u 20Mbps downloada i 2Mbps uploada.

Tvrdi da je provjerio sa tehničarima i da je to moguća brzina. Također mi kaže da ukoliko ne mogu isporučiti minimalno 15Mbps, iako je provjereno moguće 20,  da nisam dužan uzeti uslugu.

Dali je moguće postići gore navedenu brzinu od 20Mbps na mojoj parici?

I dali ja mogu tražiti da prvo provjerimo propusnost parice prije nego se obvežem ugovorom?

Namjeravam uzeti telefon+internet kao i što sad imam. TV me ne zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
izzy007 kaže...

I dali ja mogu tražiti da prvo provjerimo propusnost parice prije nego se obvežem ugovorom?

Ako taj provider nema blize izvod, nista od 20 na toj parici, i 15 mi je upitno s ovakvim maksimumom na 30db, iako linija je na fastu i ima dosta veliku marginu pa mozda to zavarava. Uglavnom, provjerit propusnost prije nego se obvezes ti nemoze nitko nego trenutni provider, svi ostali se vode prema atenuaciji i nekim svojim podatcima koliko si udaljen od centrale. Ako ti je do provjere i mjenjanja, radje si provjeri s nekim od providera koji imaju opciju bez ugovorne obveze, neznam koji su to stvarno, al mislim da iskon/h1/optima to imaju, pogledaj pa vidi koji ti moze ponudit vdsl od njih pa izaberi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 23:27 (sandokan111).
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozz... Kako mogu provijeriti svoju paricu ? Da postavim na forum, odnosno na ovaj post :) Pa sta i kako dalje poduzimati. Jer ocigledno T com nece nista -.-" 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
izzy007 kaže...

Pozdrav ekipa.

Trenutno sam na Amisu i imam 8Mbps brzinu downloada. Upload nije vrijedan spomena. Sve radi ok. Nikad nikakvih problema.

Dobijem poziv od prodajnog predstavnika jedne konkurentske kuće koji mi nudi VDSL u 20Mbps downloada i 2Mbps uploada.

Tvrdi da je provjerio sa tehničarima i da je to moguća brzina. Također mi kaže da ukoliko ne mogu isporučiti minimalno 15Mbps, iako je provjereno moguće 20,  da nisam dužan uzeti uslugu.

Jedno sam naucio. Bolje se zadovoljiti sa manjom brzinom i da radi, nego sa vecom i da prekida, a ping se ponasa kao tlak kod umirovljenika. Gore-dolje...

Ne mogu oni nista provjeriti dok ne dodju i postave. Nakon toga ce zvati one cije su instalacije da pokusaju malo poboljsati. To je vjerojatno t-com i zabava pocinje, kao u mojem bivsem stanu. Sva sreca pa sam se preselio i na optici na amisu sam, stoja preko zice... Mada, objektivno i tih 8Mbps bi mi bilo dosta, jer ne saugam puno, ali, kada sam vec mogao, samo net jeftino, sto ne.

15 godina
Provajder koji mi to nudi je HT :)
Budem vidio kakve će bonbone iz usta prosipati. Bitan mi je upload. Istina nije 2Mbps nešto ali je bolje od ovoga. Još ako nekim čudom me prebace na bolju paricu ja sretan.
13 godina
neaktivan
Ma HT prodaja nema veze sa zemljom, zive u paralelnom svemiru.
Kod HT kad se ide na ukljucenje uvijek se prvo ukljucuje osnovna usluga od 4 Mbita.
Onda sustav vrsi mjerenje 24-48 h i povecava brzinu dokle smatra da ide.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina
neaktivan

Ne vjeruj HTu, sto god njihova prodaja rekla ne vjeruj i ne uzimaj bez provjere... Tako sam ja nasjeo na njihove price. "Da da gospodine, mozemo vam ponuditi brzinu 30 down i 5 up bez problema bi to radilo na vasoj parici".... par dana kasnije prespojen na HT, sustav napravio mjerenja... max moguca brzina 10... isto sto sam imao i prije...

12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozz ekipo imam jedno pitanje.

Imam jedno pitanje u kvartu (400 metara od mene) HT je postavio centralu tj smanjivanje petlje.

To je postavljeno jos u osmom mjesecu sad mene zanima kolko im treba da to puste u pogon?

Ja sam osobno na iskonu a brat je u kuci do mene ima HT ali vdsl jos nije dostupan.

Sad mene zanima dali ce HT i drugim operaterima iznajmljivat tu infrastrukturu?

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Mislim da ti to još nitko ne zna. Tek su krenuli sa uključivanjem u nekim mjestima.
9 godina
neaktivan
keki kaže...

Imam jedno pitanje u kvartu (400 metara od mene) HT je postavio centralu tj smanjivanje petlje.

To je postavljeno jos u osmom mjesecu sad mene zanima kolko im treba da to puste u pogon?

Ja sam osobno na iskonu a brat je u kuci do mene ima HT ali vdsl jos nije dostupan.

Svi korisnici idu na taj ormarić. U njemu će se HT-ovi korisnici spajat na dslam/optiku, a svi ostali dalje bakrom do stare centrale. Neke puste u opticaj odmah, neki čekaju na napajanje, mojeg su pustili kroz mjesec dana od postavljanja. Problem je što je potrebno pričekati određeni period da u sustavu izažuriraju podatke o tehničkim mogućnostima da bi mogao aktivirati veću brzinu.

16 godina
odjavljen
keki kaže...

Koliko sam cuo od amisovih tehnicara, odgovor je da. Iznajmljivati ce je.

Sada, ako su mi lagali jesu, ali nisu imali potrebe, jer sam spojen preko njih optikom i nemam veze sa HTom i to su mi rekli nakon sto su me spojili .

Eto toliko znam. Ako su me slagali, lazem i ja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2016 0:11 (Mrgud Veliki).
9 godina
Kod mene Iskonovi prodajni predstavnici obilaze susjedstvo. Kažu da će oni biti spojeni na tu kutiju. Nude VDSL trio iako do sad kod mene nije bilo dostupno više od 13/14mbps downloada, jer sam cca 2km od centrale. Sad mi je kutija doslovno preko puta, pa ćemo vidjet.
16 godina
odjavljen
Antoniio22 kaže...
Kod mene Iskonovi prodajni predstavnici obilaze susjedstvo. Kažu da će oni biti spojeni na tu kutiju. Nude VDSL trio iako do sad kod mene nije bilo dostupno više od 13/14mbps downloada, jer sam cca 2km od centrale. Sad mi je kutija doslovno preko puta, pa ćemo vidjet.

Iskon je kupio t-com. Obecavaju oni svasta, a vecinom ispadne jedno veliko nista. Ne iskon, nego sam imao i iskustvo sa t-comom lose. Ako nisi u zgradi, vec u kuci, zna doci do velikih problema.

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, može li mi netko reći koliku brzinu mogu očekivati kada mi puste vdsl na iskonu? Trenutno 10 Mbps ali nestabilna linija, često brzina pada i do 1 Mbps, ista stvar i na ht prije i sad na iskonu. Tehničari dolazili bezbroj puta, promjena ploće (valjda) u centrali uglavnom bez uspjeha...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ne vidi ti se atenuacija. Po maksimali te baca na 1.5km+ tako da od vdlsa neces bas profitirat (maksimala treba ostat tu negdje), al ovo je teze procjenit samo po maksimali bez atenuacije.

Mozda su skratili petlju pa te stave na vdsl u toj skracenoj petlji pa bude bolje. Ako ti je s ovim veza pucala, ocito nemoze radit s 6db margine te marginu treba dignut, samim time, dostupna brzina se jos smanjuje.

1 0 hvala 1
16 godina
Ok. Hvala. Kako bih mogao saznati kolika je atenuacija?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ako ti ne pise u statistikama routera, nikako.

0 0 hvala 0
11 godina
steeleye kaže...
Ok. Hvala. Kako bih mogao saznati kolika je atenuacija?

Ovaj screen sto si poslo (odrezan), ispod je tablica s atenuacijama i ostalim podacima. Tu ti mora pisat

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
10 godina
srcipesak kaže...

Ovaj screen sto si poslo (odrezan), ispod je tablica s atenuacijama i ostalim podacima. Tu ti mora pisat

Rekli su mi prije da to samo na vdslu pise pa pretpostavljam da nema. Nisam imao router pa neznam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 12:46 (sandokan111).
16 godina

Evo danas pustili vdsl, za sada 27/5-6 Mbps, rekli da će još testirati da li može više u narednih 5 dana. Ako i ovako ostane ja zadovoljan.

Update: ipak nije sve u redu, nakon početne brzine downloada oko 25-27 Mbps sada dobivam tek 3-4. Upload je uvijek konstsntan oko 5-6. Evo statistike sa routera, ima li tko pojma u čemu je problem?

VDSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 9 min 35 sec
FEC: 35475 75
CRC: 54 0
ES: 25 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0

VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 3 hours: 7 minutes
============================================================================
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 7.290 Mbps 29.006 Mbps
Actual Net Data Rate: 7.266 Mbps 28.958 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 6.3 dB 6.8 dB
Actual Delay: 2 ms 4 ms
Transmit Power: 6.4 dBm 18.6 dBm
Receive Power: 0.1 dBm 3.0 dBm
Actual INP: 0.5 symbols 1.0 symbols
Total Attenuation: 7.0 dB 15.6 dB
Attainable Net Data Rate: 7.753 Mbps 33.239 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 10.9 42.0 N/A N/A 21.3 54.6 N/A
Signal Attenuation(dB): 10.9 41.7 N/A N/A 18.4 54.2 N/A
SNR Margin(dB): 6.3 6.3 N/A N/A 6.7 6.9 N/A
Transmit Power(dBm):- 3.1 5.8 N/A N/A 18.4 4.9 N/A

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 22:42 (steeleye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
pozdrav
Ako neko moze pojasnit moju situaciju bio bih jako zahvalan. Naime ovo je trenutno stanje moje parice:

Max. DSLAM throughput kbit/s 9000 800
Min. DSLAM throughput kbit/s 32 32
Attainable data rate kbit/s 11312 603
Current throughput kbit/s 8999 603
Seamless rate adaptation off off
Energy-saving mode L2 off

Latency 16 ms 12 ms
Impulse noise protection (INP) 5.5 1.5
G.INP off off

Signal-to-noise ratio dB 8 8
Bitswap off off
Line attenuation dB 38 35
Power reduction dB 0 0

Carrier record A43 A43

Mogu li ja sa ovim imati ikakva poboljsanja sa vdsl-om.
Takodjer me zanima ako neko ima ideju u vezi jos necega. Propusnost moje parixe je jednom bila 13mbit i onda san nesto prcka po razvodnoj kutiji i uticnici te je nakon toga pala na ovih 11mbit. Nije mi jasno radi cega jer san deset puta prespaja i nema pomaka. Kako je kuca radjena 90 tih u razvodnoj kutiji je svasta ali uglavnom trenutno je spojeno tako da dvije 4 bakrene zice (vjerojatno od telefonskog ormarica) spajaju na dvije bakrene zice koje idu do uticnice. Sada vise nisam siguran jeli jos koja zica ide od telefonskog ormarica ali ovak9 spojeno najbolje radi. Sada ima li tko ideju jeli mogu to popravit malo sta s tim da napomenem da veza nikada ne puca. zahvaljujem.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Večer, 

imam jedno pitanje. 

Promjenio sam operatera (bio na Tcom-u i imao 10 Mbit - down je iašo bez problema na čistih 10 Mb) i prešao na Iskon koji mi je obećao 20Mbit-a. 

Nakon instalacije vDsl modema počinju problemi koji traju sad već 10 dana. Izašli su u međuvremenu na teren Iskonov serviser koji je bio apsolutni amater, nakon njega HTov koji je u 5 minuta izmjerio ulaz u kuću i brzinu na stupiću u ulici i rekao mi je da na kući imam 12 Mbita i da ne bi trebalo biti problema da mi ide bez problema 10 Mbit. Također je konstatirao da sam na 1.200 metara od centrale i je problem u tome. 

Nažalost još uvijek se ne mogu dogovoriti s Iskonovcima što će mi na kraju pustiti. Malo mi šalju mailove da mi mogu garantirati minimalno 14 Mbit u Downu i 1 u Upu, onda mi na telefon vele da mi mogu isporučiti sadašnjih 7Mbita.

Još uvijek mi je uključen vDsl profil a rekao mi je Tcom-ov serviser da mi moraju pustiti adsl2 profil i da bi trebao imati barem 12 Mbita. 

PItanje je da li je to istina? Nije?

U prilogu je trenutno stanje na modemu:

VDSL Training Status: Showtime
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 38 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 1.022 Mbps 7.167 Mbps
Actual Net Data Rate: 1.023 Mbps 7.168 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 13.2 dB 8.1 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 12.6 dBm 18.6 dBm
Receive Power: 1.0 dBm 0.1 dBm
Actual INP: 12.0 symbols 25.0 symbols
Total Attenuation: 11.8 dB 18.5 dB
Attainable Net Data Rate: 1.693 Mbps 8.767 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 18.4 N/A N/A N/A 35.4 102.3 N/A
Signal Attenuation(dB): 18.4 N/A N/A N/A 32.9 N/A N/A
SNR Margin(dB): 13.2 N/A N/A N/A 8.1 N/A N/A
Transmit Power(dBm): 12.6 N/A N/A N/A 18.6 N/A N/A

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 20:43 (Sasko07).

0 0 hvala 0
10 godina
steeleye kaže...

Update: ipak nije sve u redu, nakon početne brzine downloada oko 25-27 Mbps sada dobivam tek 3-4. Upload je uvijek konstsntan oko 5-6. Evo statistike sa routera, ima li tko pojma u čemu je problem?

Po prikazu iz routera ne bi smio dobijat 3-4, tako da je to nesto do njih, zovi i prijavi jer ti je po routeru pusteno to sto si dobijao

m0mm0 kaže...
pozdrav
Ako neko moze pojasnit moju situaciju bio bih jako zahvalan. Naime ovo je trenutno stanje moje parice:

Line attenuation dB 38 35

Mogu li ja sa ovim imati ikakva poboljsanja sa vdsl-om.
Takodjer me zanima ako neko ima ideju u vezi jos necega. Propusnost moje parixe je jednom bila 13mbit i onda san nesto prcka po razvodnoj kutiji i uticnici te je nakon toga pala na ovih 11mbit. Nije mi jasno radi cega jer san deset puta prespaja i nema pomaka. Kako je kuca radjena 90 tih u razvodnoj kutiji je svasta ali uglavnom trenutno je spojeno tako da dvije 4 bakrene zice (vjerojatno od telefonskog ormarica) spajaju na dvije bakrene zice koje idu do uticnice. Sada vise nisam siguran jeli jos koja zica ide od telefonskog ormarica ali ovak9 spojeno najbolje radi. Sada ima li tko ideju jeli mogu to popravit malo sta s tim da napomenem da veza nikada ne puca. zahvaljujem.

Nece tebi vdsl pomoc jer po atenuaciji te stavlja jako daleko. Sad je samo pitanje dali je ta atenuacija radi razdaljine ili jer je nesto lose spojeno, ali ako si dobijao prije 13, vjerojatno je radi razdaljine. Na tu daljinu, razlike od 13mbita od 11mbita stvarno mogu bit do bilocega tako da je vjerojatnije da ti je sistem digao marginu i time smanjio propusnost nego da si ti prckajuci nesto pokvario. Mozda bi da sredis tu kutiju dobio nesto, a mozda ne bi dobio nista, to je vec gatanje, ali ako si daleko, vjerojatno ne bi dobio puno ako bi i dobio, pa je sve u svemu, nepotrebna zafrkancija.

Sasko07 kaže...

Večer, 

imam jedno pitanje. 

Promjenio sam operatera (bio na Tcom-u i imao 10 Mbit - down je iašo bez problema na čistih 10 Mb) i prešao na Iskon koji mi je obećao 20Mbit-a. 

Nakon instalacije vDsl modema počinju problemi koji traju sad već 10 dana. Izašli su u međuvremenu na teren Iskonov serviser koji je bio apsolutni amater, nakon njega HTov koji je u 5 minuta izmjerio ulaz u kuću i brzinu na stupiću u ulici i rekao mi je da na kući imam 12 Mbita i da ne bi trebalo biti problema da mi ide bez problema 10 Mbit. Također je konstatirao da sam na 1.200 metara od centrale i je problem u tome. 

Nažalost još uvijek se ne mogu dogovoriti s Iskonovcima što će mi na kraju pustiti. Malo mi šalju mailove da mi mogu garantirati minimalno 14 Mbit u Downu i 1 u Upu, onda mi na telefon vele da mi mogu isporučiti sadašnjih 7Mbita.

Još uvijek mi je uključen vDsl profil a rekao mi je Tcom-ov serviser da mi moraju pustiti adsl2 profil i da bi trebao imati barem 12 Mbita. 

PItanje je da li je to istina? Nije?

Attainable Net Data Rate: 1.693 Mbps 8.767 Mbps

Tu se neke stvari ne poklapaju.

Ako si na 1200m, onda bi ti ovi statsi trebali bit puno bolji, sto upucuje na problem na infrastrukturi i to ce ti morat netko popravit, a posto si na iskonu, a samo ht tako nesto moze popravit, to ce bit malo teze za izvest. Tako da nekuzim kako ti je on rekao da si na 1200m i onda kad ti vidi stanje u routeru ne vidi da mora pronaci gdje je kvar. Na 1200m bi trebao imat cistih 10 da, i 20mbita na vdslu, ali je ocito da imas puno manje. I po prikazu iz routera ta vdsl atenuacija upucuje da bi to trebalo ic vise od onog sto mozes.

A ako nista od tog nije istina, te je prikaz iz routera tocan sto se tice maksimale, onda nista od 10mbita. Ali prije mislim da je ovo prvo pa ti slijedi borba da ti otklone kvar gdje ce ti prva linija obrane (podrska na 0800) pricat da ne moze vise od 8mbita koliko sad imas i to je to da bi se tek ovi na drugj liniji obrane usudili upitati tcoma da ti popravi stanje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 3:56 (sandokan111).
8 godina
neaktivan
hvala na puno na odgovoru

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice