Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.677.766
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
PC - stručnjak kaže...
Oni imaju glupu aplikaciju, koja daje dali ima teh mogucnosti ili ne, al pazi sad, tu nikad nepise stvarni, npr meni doma pise 12 Mbita, a maksimala po adsl 2 plus je 22300, te naravno nemogu uzet nista sto prelazi 12 Mbita.
To je jedna divna krasna glupost

E pa to je to upravo, uopće mi nisu se ni trudili ništa provjeriti, valjda samo gledaju tu glupu aplikaciju u kojoj im sve krivo piše...

16 godina
Zakaj se tak dugo ceka na vdsl router iz iskona ? Kazu mi do 30 dana ... Malo sam nestrpljiv mada je proslo tek tjedan dana otkad sam zatrazil vdsl tj odma kad je postal dostupan na mojoj centrali ...
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

imam jako velikih problema sa t-comom u zadnjih par dana

rekli su mi da mi je glavni kabal unisten vjerojatno od centrale do kuce moje.

ne znam  sta da radim, ak mi ga nece htjet promjeniti ima netko kakvo pametno misljenje?

evo slike kak izgleda od tu brzina mi je 0.7 kb/s dl

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 13:55 (kova07).

0 0 hvala 0
10 godina
Zumatore kaže...

Ali može to još i više kažu, navodno da će probat stavit na 40+tv, i ovo je već pristojno :D

Eto :) Sve se dobro svrsi na kraju.

kova07 kaže...

imam jako velikih problema sa t-comom u zadnjih par dana

rekli su mi da mi je glavni kabal unisten vjerojatno od centrale do kuce moje.

ne znam  sta da radim, ak mi ga nece htjet promjeniti ima netko kakvo pametno misljenje?

evo slike kak izgleda od tu brzina mi je 0.7 kb/s dl

Nista ti tu nemozes napravit. Ovdje je prikazano da si skoro 4km od centrale. Ako nisi, onda moras cekat dok to ne poprave, a pretpostavljam da hoce jer vjerojatno nisi jedini ostecen a ovolika ostecenja ipak ne zanemaruju.

13 godina
neaktivan
jel to kabal koji ide ispod zemlje od centrale do moje kuce
ili kabal koji ide od stupa pokraj moje kuce po zraku do mene?
kazu mi da sam 6 km od centrale mada ne vjerujem
ovaj koji je 500 m od mene ima ima normalnu vezu i 400kb/s dl dok ja otpocetka imam 200
i sto puta sam ih zvao na kraju sam odustao, ali sad kad mi je pala na 70 poludio sam
i kaze tehnicar prekjuce ja sam vas resetirao u centrali ne mogu ja tu nista napraviti po tom pitanju
reko aj dobro 170 mi je bila i bio sam i sa time zadovoljan
kad odjednom padne na 70 opet ja telefon u ruke i zovi
da bi mi reko taj koji se je javio da je vrlo vjerojatno kabal bio ostecen prije i da se sad skroz sjebo
ak mi ga nece htjet promjeniti da raskinem ugovor sa njima
e sad sve moguce operatere koje sam zvao svi se koriste t-comovim paricama
znaci i da predem na vip npr opet bi mi bilo isto
sve dok mi nebi to zamjenili
a rekli su mi iz vipa da su to najmanje 2,3 mjeseca zalbi hakom-u..
uzas za poluditi vise
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Trentuno sam na 10mbita , jel bi moglo ovo do 20 mbita?

Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Tnx

Ne može, udaljenost velika, margine loše, dobro je da radi i 10, ja imam iste parametre pa imam 6 mbita i kažu ništa se ne može :)

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

?

jel ova margina sad ok? jel ova margina sad ok?
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Bok, trenutno imam turbo 30, ima li smisla traziti turbo 50?

Link Status          Connected
Modulation Type       VDSL2
Actual Rate (Up/Down)       6511/34335 kbps
Attainable Rate (Up/Down)    7275/36284 kbps
Noise Margin (Up/Down)       5.8/5.6 dB
Line Attenuation (Up/Down)    40.8/20.6 dB
Output Power (Up/Down)       6.4/18.6 dBm
Data Path (Up/Down)       Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down)    19/217
Interleave Delay (Up/Down)    1/4 ms
INP (Up/Down)          0.5/1 symbols
Profile          8b
LinkEncap          G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors (Up/Down)       12/1157
FEC Errors (Up/Down)       563542/447861846
HEC Errors (Up/Down)       0/16300

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Tomo051 kaže...

Profile          8b

Hvala.

Nema. Vrlo si blizu granice svoje linije. Eventualno da te prebace na 17a možda bi mogao 40 ali s puno više grešaka tj više napora za router. Ne vrijedi.

Twitter: @191x7
16 godina

Ok, hvala.

10 godina
toxic kaže...

Tnx

Budi sretan i s tim. Odlicna veza na tu daljinu drzi s tom marginom. Nadaj se da ne degradira.

geek_boy kaže...

?

Ne vidim pitanje, ali na tu atenuaciju ne cini mi se da ti je veza bas nesto. Ne pise max pa je teze razlucit. Blizu si centrale.

Tomo051 kaže...

Profile          8b

Hvala.

Ti si na granici za 30. Nadaj se da ovo uspijes odrzavat.

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Nedaju mi VDSL.... Kažu da mi je propusnost parice "12mbps".

Što mi je činit osim što sam poslao prigovor? Šta ako odbiju i prigovor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vkm996 kaže...

Netko ti je slagao ja sam imao 10mb pa sam dobio VDSL

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
16 godina
neaktivan
jozo65 kaže...
Vkm996 kaže...

Netko ti je slagao ja sam imao 10mb pa sam dobio VDSL

baš to. vdsl je samo tehnologija. vdsl isto može isporučit 1 ,2 5 , 7 mbita, nebitno. problem je što oni nemaju paket od 5, ili 10 mbita vdsl-a u ponudi. ali ti ga možeš dobit. al valjda daju samo ljudima koji mogu imati sigurne pakete.

ja ču ubrzo s optimom vdsl igranku. pa ćemo vidjet kako će to ić. plaćat ću 20 mbita, a dobit 15mbita možda. 6 kuna razlike od trenutnog pa me ne pogađa toliko.

10 godina
Vkm996 kaže...

Propusnost ti je 17, ali si daleko i nece da te spoje jer imaju tu neku svoju internu politiku da iznad odredjene razdaljine ne spajaju. Po atenuaciji i nije ti neka dobit za vdsl. Eventualno uploada vise. Stvar je da je vdsl osjetljiviji na probleme i onda im se ne da s tim zezat kasnije ako vdsl radi probleme pa da izlaze na teren, nerviraju i tebe i sebe i na kraju promjenis isp.

ranko091 kaže...

baš to. vdsl je samo tehnologija. vdsl isto može isporučit 1 ,2 5 , 7 mbita, nebitno. problem je što oni nemaju paket od 5, ili 10 mbita vdsl-a u ponudi. ali ti ga možeš dobit. al valjda daju samo ljudima koji mogu imati sigurne pakete.

ja ču ubrzo s optimom vdsl igranku. pa ćemo vidjet kako će to ić. plaćat ću 20 mbita, a dobit 15mbita možda. 6 kuna razlike od trenutnog pa me ne pogađa toliko.

Spajali su oni i adsl korisnike preko vdsla s adsl paketima. To je bilo prije nego su vdsl uveli u ponudu (tj. ove turbo opcije). Ljudi bi bili na vdslu a imali adsl pakete.

15 godina
sandokan111 kaže...
Vkm996 kaže...

Propusnost ti je 17, ali si daleko i nece da te spoje jer imaju tu neku svoju internu politiku da iznad odredjene razdaljine ne spajaju. Po atenuaciji i nije ti neka dobit za vdsl. Eventualno uploada vise. Stvar je da je vdsl osjetljiviji na probleme i onda im se ne da s tim zezat kasnije ako vdsl radi probleme pa da izlaze na teren, nerviraju i tebe i sebe i na kraju promjenis isp.

Što se mene tiče, plaćat ću 30/5 mbps a neka imam 10/3, jer zbog upload brzine mi je jedino i potrebno.

Problem je što mi je na prošlom ruteru Attenuation bio 19 a na ZTE-u je 24.5

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 14:07 (Vkm996).
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav

trenutno sam na vip duo preko t-com linije sa brzinom do 4 mbps. Tražili smo opciju od 5 do 50 ali nam je rečeno da nisu u mogućnosti pustiti više od 5. 

Zanima me koja brzina bi mogla ići preko ove linije i što se događa sa Downstream Output Power pa je ovakva vrijednost

tnx

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Vkm996 kaže...

Gle, po ovome, ti si na samoj granici za VDSL i nećeš ga dobiti dok se centrala ne napravi bliže tebi ili netko ne provuče nov kabel od centrale do tebe (na to možeš slobodno zaboraviti). A čim su te tako otpilili znači da nema ni slobodnih parica.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Znači nama kojima treba upload veći od šugavih 0.6 ko jebe... Doslovno jedino mogu preć na šugavi 4G u kojem nema flat paket.

Jel se može šta napravit oko toga, neki zahtjev slat ili nešta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa ionako ti je attainable upload oko 1.5 mbit tako da...

Vidi, možeš probati. Problem je u tome što ti trenutna usluga radi ok (unutar onih zakonskih okvira) i oni ti ne moraju ništa više osigurati. Jedino probaj na kartu "selim sve - mobitele, tv, telefon, net kod drugog operatera" da vidiš oće reć šta. Ako ni na to ne trzaju onda nemaš sreće.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
Vkm996 kaže...

Znači nama kojima treba upload veći od šugavih 0.6 ko jebe... Doslovno jedino mogu preć na šugavi 4G u kojem nema flat paket.

Imaš 4G flat za 10€ tjedno od T-Mobilea.

Twitter: @191x7
15 godina
191x7 kaže...
Vkm996 kaže...

Imaš 4G flat za 10€ tjedno od T-Mobilea.

Nema više... Trajalo do 30.9.

Ima internet dan, ali to stvarno nije praktično jer se ne može sama redovno re-aktivirati.

Jel ima ovdje uopće netko 4G da nabaci jedan speedtest, da vidim samo upload brzinu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 17:13 (Vkm996).
16 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...

Nema više... Trajalo do 30.9.

Ima internet dan, ali to stvarno nije praktično jer se ne može sama redovno re-aktivirati.

Jel ima ovdje uopće netko 4G da nabaci jedan speedtest, da vidim samo upload brzinu?

LTE   http://i.imgur.com/LCihuKQ.png

3G    http://i.imgur.com/htHYA5N.png

to su oba oni zablokirani paketi. imao sam i čisti 4g ali nisam spremio speedtest. :) a i 3g 4g mreža ti ovisi i o zagušenosti. ako si u gradu loše ako si u nekom selu izoliranom sa super signalom imat ćeš super brzine.

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pa u gradu sam, al na samoj granici... Po njihovoj karti pokrivenosti sam super pokriven, budemo vidjeli, sutra ću naručit stick pa čim stigne javim rezultate.

ps. hvala na screenovima, upload brzine su odlične :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 19:08 (Vkm996).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...

Pa u gradu sam, al na samoj granici... Po njihovoj karti pokrivenosti sam super pokriven, budemo vidjeli, sutra ću naručit stick pa čim stigne javim rezultate.

http://www.speedtest.net/my-result/4717803159  evo 4g inace je uppload ide do 23mbit.. ja koristim internet dan opciju izadje me 350kn cca mjesecno

16 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...

nemoj gledat nikakve karte. ako imaš kakav android uređaj instaliraj si ovaj program https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet  i onda se malo prošetaj po kući, izađi van i vidi koliko dbm možeš dobit. manje je bolje.

http://i.imgur.com/VKBcn5q.png

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 20:05 (ranko091).
10 godina
Vkm996 kaže...

Što se mene tiče, plaćat ću 30/5 mbps a neka imam 10/3, jer zbog upload brzine mi je jedino i potrebno.

Problem je što mi je na prošlom ruteru Attenuation bio 19 a na ZTE-u je 24.5

Pa slazem se ja s tobom. I ja bi recimo iz istih razloga radje bio na vdslu nego na adslu, ali eto, takva im je politika tako da :(. A ako je prosli pokazivao 19, ja bi vise vjerovao tome nego ZTE-u, taj pokazuje sve i svasta, ovisno ima li pms ili ne onaj u tvornici kad ga je slagao.

fx93 kaže...

Pozdrav

trenutno sam na vip duo preko t-com linije sa brzinom do 4 mbps. Tražili smo opciju od 5 do 50 ali nam je rečeno da nisu u mogućnosti pustiti više od 5. 

Zanima me koja brzina bi mogla ići preko ove linije i što se događa sa Downstream Output Power pa je ovakva vrijednost

tnx

Ako su ti to rekli znaci centrala ili nema slobodnih vdsl slotova ili nema vdsl uopce, jer ti po atenuaciji ispadas jako blizu i mozes dosta toga, pa i na adslu. Nevidi ti se max na ovome, ali samo po atenuaciji mozes 50icu na vdslu. Taj output power je greska, zanemari.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 21:06 (sandokan111).
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo njihovog odgovora zašto sad imam lošije uvijete nego prije recimo 2 godine.

"Poštovani,

budući da se na području cijele Hrvatske nadograđuje nova infrastruktura kako bi se što većem broju korisnika omogućilo korištenje VDSL usluge, trebali smo napraviti određene preinake. Jedna od tih je da određeni broj korisnika može koristiti brzinu do 4 Mbit/s.

Ljubazno te molimo za strpljenje dok na tvojoj linij ne bude omogućeno korištenje VDSL usluge."

Yea right..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ranko091 kaže...
Vkm996 kaže...

nemoj gledat nikakve karte. ako imaš kakav android uređaj instaliraj si ovaj program https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet  i onda se malo prošetaj po kući, izađi van i vidi koliko dbm možeš dobit. manje je bolje.

http://i.imgur.com/VKBcn5q.png

Nažalost samo jedan Tele 2 uređaj i na njemu je -83. Neda mi da se prebacim na T-Mobile mrežu a mobitel je zaključan na Tele 2.... Ehhhh...

A ništa, imam i onako 14 dana da vratim uređaj tak' da nema problema i da bude smeće.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice