problem je do parice i router se sinhronizirao smanjenom tom brzinom kako veza nebi pucala. možda je neki spoj oksidirao ili nešto slično
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.681.086
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Moze netko reci mogu li imati 20mbps dl u t coma na ovoj parici? Kada sam imao SX763 pisalo je 24mbit dl maksimalno propusnosti parice.
Da su margine bar mrvicu veće bilo bi super ali da, trebao bi dobiti 20mbit. Linija je sasvim pristojna.
Pokušati ću sa savjetima koje je pc-stručnjak već naveo. Oksidirani konektori, odsjec zicu iz uticnice i ogulit pa spojit...itd.
Da li kabel kojim spajam router i tel. uticnicu bitan? Koristim standardni rj11 sa dvije zice, vidio sam u prethodnim postovima da je pc-stručnjak rekao da se može povezati sa UTP kabelom na kojeg se zakrimpa rj11 konektor? Da li bi to poboljsalo situaciju?
Nije bitno koji je kabel, može i obični telefonski, samo da su spojevi dobri.

Dužina kabela do routera je 1.8m, znaci to je ok.
Već 2 dana mi je pala brzina sa 10 mbps na 7.5. Resetirao ruter, zvao t com službu za korisnike, oni resetirali vezu i dalje ništa, brzina ista. Srećom imam 2 prnt scr sa različitim datumima, pa jel mi netko može objasniti šta se to desilo ???
Ha, evo, poslije ponoći, ja sa posla a ono brzina na 5 mbps, do jutra vjerojatno neću imat neta ako tako nastavi. A dobit službu za korisnike je lutrija :)

Hey decki evo javljam se s promjenom s sx763 na ST780 i TG782
Probat cu skratiti pricu:
Posto nisam bio zadovoljan sa gigasetom koji se spajao ponekad na 7.5Mbit od kupljenih 10Mbit, s vrlo niskim marginama od 5.5 zamjenio sam router u ST780.
Nakon sto su tehnicari ubacili zadnji (sugavi t-comom firmware) stvar je bila obecavajuca, dsl link je bio na 12Mbit s marginama 7.5 koje su predvecer padale do 4.5 ali je drzalo vodu, no
nije mi htio prolaziti PING prema ni jednom serveru sto me ubijalo pa sam prijavio gresku. Nakon 10 ovih mulaca na 9000 jednom pametnom je sinulo sto je i uspio je popraviti PING.
Ali onda je sve poslo nizbrdo, stranice su se pocele loudati do pola, dsl brzina pocela divljati, link puco svakih par sati... Nakon prodenih opet 10 mulaca. Jedan je uspio ponovno staviti zadnji FW i posloziti te je tako radilo 1h i onda sve po starome.
To meni dop*** te sam stavio orginalni FW u TG782 poslozio ppoe preko telneta sve supac, ali stranice se loudaju samo do pola i slicni problemi. Nakon cega sam opet prijavio problem, tehnicari su na putu (vec 3 dana)
Onda mi i do dop*** te sam napravio bridge konekciju i server u pppoe preko firewala (uglavnom imam kompleksan sustav)
Ta stvar hoda, stranice se loudaju strahovito brzo, ping do googla 12ms, sve radi odlicno... Osim,
Nakon 1 dan super stanja, dsl poceo pucati smanjila se brzina s 12.5Mbit (margine 5.5-7.5) na 11.3Mbit(6.5-9.0), danas gledam brzina je na 9.3 (13.0-14.5)
Pun kufer crc errora, makar nisam promjetio problem u radu (bridge mode).
EDIT: nakon 1-2h s margina 14 pale na 6.5 brzina ostala na 9.3 WTF??
Cini mi se da sam kraickom oka primjetio da se vendor ID na remoutu promjenio na BDCM, sto to znaci?
EDIT: nakon 30 min margine porasle natrag na 14, brzina ostala ista, sada mi se cini da se vendor ID promjenio na localu u TMMB.
Ima li tko kakvu ideju sto se tu dogada, 100% sam siguran da tehnicari ce reci ahh to je tako i ko to j**.
Tu nesto smrdi jako...
Sad sam totalno razocaran koji vrag se tu dogada.
1. visoke margine (slicno sam vidio i jos prije na st780 stranice su se loudale do pola i onda)
2. smanjena brzina
3. imam osjecaj da me neko j** debelo...
Pitanje: koji je bolji st780 ili tg782 za t-comovu drek infrastrukturu?
Stime da napomenem kod sx763 linija nije pucala, margine su bile nisko ali drzale, brzina bila ocajno spustena, ping bio uploa veci...
I da odgovorim ajeto007
To ti je ono kad neko od susjeda ima problema, tehnicari njega prespoje preko tvoje parice, a tebi daju sr*** i onda evo ti, pa problem preko noci...
Onda ti zoves pa oni premjeste sj*** nekom drugom i tako u krug...

Plaćam 20 Mbit brzinu, ali dobivam oko 17, dok je ping 10 ms. Rekao mi je HT-ov tehničar neki dan da ću dobiti maksimalnu brzinu kad me prebace na VDSL što bi se trebalo dogoditi tokom ovog mjeseca. Mene sad zanima hoće li mi se ping smanjiti, povećati ili ostati isti na VDSL-u?
znaci t-com potiho uvodi vdsl a optika stagnira

znaci t-com potiho uvodi vdsl a optika stagnira
Jel taj vdsl ide svugdje gdje i adsl i po čemu je bolji ?

Je li petlja linija do centrale ili?
2. Nemozes imat od 5-10, centrala ti je pre daleko.

ali bi mozda mogao imat barem punih 4 mbps. 10 mbps nikako nije ostvarivo

Pokušao sam i s drugim modemima ali rezultati su vrlo slični.
Instalacija je u kući OK pa sve ovisi i t-com ekipi što znači nikad pa ni tad.
Hvala na pomoći.
Thomson Speedtouch ST780i WL
Output Power (Up/Down) [dBm]: 1,0 / 3,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:14,0 / 23,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 11,5
D-Link DSL-2641b
Output Power (Up/Down) [dBm]: 3,6 /3,8
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:14,1 / 24,5
SN Margin (Up/Down) [dB]:11,9 / 11,1
Samo zamjenom modema bi to postigao? Imam FritzBoxov modem, nije trenutno kod mene pa neznam točni model i nezz dal ima BCM chipset.
Ako bi zamjenio t-comov siemens s fritzboxom dal trebam kakve postavke slagati ili samo jednostavno zamjenim modem?

SNR Gore 27.5dB
SNR Dole 26.85dB
Attenuation Gore 9.5dB
Attenuation Dole 14.0dB
Tu bi islo 20+Mb/s pretpostavljam?

Ima i VDSL, vjerojatno ce na kraju uzet H1 20/2 mbit.
Jel moguce vidjet kolika je meni kvaliteta parice bez da imam DSL?
Pošto se mislim prebacit na VDSL a sad imam kabelski.
EDIT: Dok sam imao TCom 4/0.25 puštali su mi 8/0.7, pa se može pretpostavit da je dobra parica?
Otprilike se sjećam da dok smo imali HD IPTV Bandwidth up/down na routeru (tg782i) bio 1800/17500 kbps, znaci ne maximum nego samo bandwidth.