Kako sad 35mbit, ako meni (par postova iznad) je bilo 4 mbit uz max. propusnost od 11 downstream?
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.677.707
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Zna li itko kolika je propusnost potrebna za OptiTV?
Za bilo koju IPTV uslugu ti je potrebno 3mbps a ukoliko su na dotičnoj IPTV usluzi HD programi onda oko 8mbps ali isključivo u trenutku kada ih gledaš, naravno ovo se odnosi na činjenicu da gledaš televiziju preko jednog STB-a, za svaki dodatni mozeš udvostručiti potrebe bandwitha.
Marko
thx, sad bi bilo dobro kad nebi cekao pola godine na ukljucenje
Jesi siguran u to?
Mislim, trenutno mi je brzina kod tcom-a očajna.
AKo će se stvarno toliko promjeniti, to bi bilo odlično.
Sad mi je brzina oko 4mbit-a, a kad uključim maxtv pada ispod 3mbita. najćešće je oko 2.5mbita...
A koliku brzinu bi ja mogao imati
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:13,0 / 22,5
Ako mi možete reći za ovu liniju bi li bilo moguće uvesti IPTV?
Prije dok je optima blast bila živa vuklo je i do 12, 13 mbita.
http://www.zaslike.com/files/9x937p9s0wnww7u2i.png
EDIT: na ovome linku od kolege iznad max brzina mi je 22mbita, što bi značilo da moram opet obavljat ugodne razgovore sa službom za korisnike
Pa ti si samo 700metara od centrale,na adslu 2+ možeš imati oko 24mbita,a na vdslu2 oko 50mbita
Napomena:To je u idealnim uvjetima kvalitete mreže i njene nezagušenosti
Da ali ja sam u Slavonskom Brodu gdje nema Vdsl...Koliko ja znam.
Ok, meni ste rekli oko otprilike brzinu, dakle trebao bi na ovoj liniji imati nešto manje od 15ak mbit?
Dali vdsl ima još koji operater osim H1?
Dobri ljudi -- help!
Imate kakvih ideja, zasto je moja linija ovakva katastrofa? Jel sam daleko od centrale, bakar ne valja, zgrada ima problema, u cemo je frka?
Trebam za posao brzi internet, sta mi je radit'??
Ti parametri izgledaju pre čudno, nemogući su.
1. Noise Margin ti je visok, što je dobro jer onda je i veza dobra.
2. Line attenuation ti je ogroman, sto je pokazatelj da si od centrale jako daleko
I onda to nevalja ova 2 parametra su u obrnuto proporcionalnom odnusu, ako je jedan veći drugi je manji i obratno.
Najvjerojatnije ruter prikazuje krive parametre. Probaj spojit neki drugi ruter te onda dat parametre.
Ovo je pre čudno.
Da je stvarno tako, ti interneta nebi imo, jer bi udaljenost bila 14.5 km a tu je brzina interneta = 0 na 5.5 km je teoretska brzina 52 kbps, no naravno na toj udaljenosti nebi bilo sinkronizacije najvjerojatnije pa nebi ni radilo.
Za usporedbu pogledaj kod mene kako izgleda stanje parice.
Sorry na sporom odgovoru, nisam mogao logirati na Bug.hr iz nekog razloga. Cak niti uz promjenu lozinke.... cudno!
Anyway... Dakle -- na zalost nemam drugi modem/router da isprobam :-( Pokusao sam restartati router, rezultati su skoro isti. Pred jedno mjesec-dva Iskon tehnicar je bio kod mene, i na kraju mi nije nista niti rekao, niti napravio. Samo je rekao "vasa parica vam omogucava tu brzinu, 10MBps ne mozete dobiti, samo 8." Nije mi rekao ni da li je problem u zgradi, u mom stanu, centrali, nista. Samo "mi tu nemozemo nista, TCom vam daje paricu, i to je to".
Zgrada je inace nova, sagradena 2007, Vrbani (Zagreb). Kako da saznam koliko sam blizu centrali? Ima kakv drugi nacin, umjesto da pokusavam nabaviti drugi router? Jer Iskon mi jednostavno -- nije zelio promijeniti router, rekli su da u njemu nije problem.

Na zalost, bas ne znam nikoga tko ima Iskon. U susjedstvu su svi Bnetovci :-)
Nisam na Vrbanima 3, ja sam Vrbani blizu Vemila, McDonaldsa. Gdje i kako bi mogao naci koliko mi je blizu centrala? Jer ako je centrala blizu, onda bi jednostavno zaboravio na Iskon i uzeo H1 VDSL...

DSL Type: G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 835 / 2.951
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 343,73 / 5,40
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 38,5 / 55,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 6,5 / 6,0
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 42 / 0
FEC Errors (Up/Down): 126 / 0
CRC Errors (Up/Down): 126 / 4.872
HEC Errors (Up/Down): 25.442 / 2.983
@chloe oko 22 megabita dobra parica :)
oko 18-19 mbps ali jednostavno nazoves szk i pitas ih koja ti je najveca propusnost parice, samo oni ti mogu tocno reci.
- Teško da budeš viže izvukao, SN Margin ti je jako nizak, imaš sreće ako ti veza ne puca svako malo.
- Imaš očito negdje loš spoj.
Dakle kod mene je stanje: http://postimg.org/image/764py2mmj/
Prema kalkulatoru meni max brzina ispada 3.3 Mbps što je i otprilike uvijek bilo najbrže što sam dobivao, neovisno o paketu ili operateru.
No ujedno prema tome bi trebao biti udaljen 4.2 km od centrale, a živim u Zagrebu, na granici Donje Kustošije i Rudeša.
Da li je zbilja moguće da je stvar o udaljenosti? Jedanput nas je posjetio Amisov tehničar zbog privremenog prekidanja veze pa je ujedno i mjerio propusnost te rekao da su nam kućne instalacije ok, ali da su dalje "loše žice".
Možemo li uopće išta poduzeti? Sumnjam da će nam uskoro ovuda provlačiti optiku pa smo se nedavno odlučili pozabaviti problemom.
- A ne možeš baš ništa učinit, mogao bi provjerit svoje instalacije, ali kažeš da je tehničar rekao da su OK, pa onda to nema smisla.
Molim vas za pomoć, ako netko ima kavu ideju.
Hvala unaprijed