Internet u studentskom domu - problem

poruka: 13
|
čitano: 3.290
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Stanujem u studentskom domu i imamo jedan problem. Naime imamo odličnu brzinu interneta, ponekad skida čak 11 MB/s, ali učitavanje stranica u browseru je katastrofa. Moram refreshat stranicu doslovno 20 puta da bi je učitalo i stalno piše "Adresa nije pronađena". Isprobano na više browsera. Sve koje sam pitao imaju isti problem. Do čega bi to moglo biti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 18:17 (SHELBY_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Promijeni DNS servere na 8.8.8.8 i 8.8.4.4

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.

2 0 hvala 1
16 godina

Izgleda da je uspilo. Neizmjerno hvala! {#}

Ako može malo objašnjenje, zašto i zbog čega,  baš me zanima?{#}
Našao sam link s detaljnim objašnjenjem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 18:49 (SHELBY_09).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Internet u studentskom domu - problem

Kod mene je isti problem, brzina odlicna a kad dode do povezivanja na neke stranice jednostavno ne zeli. Ne koristim vise www.facebook nego m.facebook, a s druge strane youtube bez ikakvog problema loada i sve ide glatko. Cak ni bug.hr se nije loadao iz prve tako i s vecinom drugih stranica. Kad dode do downloadanja, veliki fileovi od 300 MB se skidaju 1 MBps dok stvari od par MB skida par sati ako ih uopce uspije skinut. Patchavanje npr. League of Legendsa uopce ne ide. Postoji li jos ista da probam napravit?

14 godina
neaktivan
Joxy371 kaže...

Kod mene je isti problem, brzina odlicna a kad dode do povezivanja na neke stranice jednostavno ne zeli. Ne koristim vise www.facebook nego m.facebook, a s druge strane youtube bez ikakvog problema loada i sve ide glatko. Cak ni bug.hr se nije loadao iz prve tako i s vecinom drugih stranica. Kad dode do downloadanja, veliki fileovi od 300 MB se skidaju 1 MBps dok stvari od par MB skida par sati ako ih uopce uspije skinut. Patchavanje npr. League of Legendsa uopce ne ide. Postoji li jos ista da probam napravit?

Jesi li probao promjeniti DNS-ove na 8.8.8.8 i 8.8.4.4?

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 19:56 (Marko :D).
10 godina
neaktivan

Da, nema promjene.

14 godina
neaktivan

Provjeri imaš li virusa na računalu, počisti sa CCleaner-om, onemogući sve dodatke u browseru...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 20:30 (Marko :D).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Novi laptop doslovno nista na njemu a ista stvar je i cimeru.

17 godina
neaktivan

hoće to tako dok ima puno torenta na liniji. Pogledaj na http://www.pingtest.net/ jitter.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sumnjan da je do puno torrenta jer youtube na primjer bez ikakvog problema loada.

15 godina
neaktivan

I ja imam isti problem u domu na savi.

BBC2 nick: reader562 BF3 nick:reader562

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo sada i kod mene istog problema. Svi preglednici, sve stranice se otvaraju sporo, a jedna se čak ni ne može otvoriti. U Safe Mode with Networking sve radi odlično i stranica koja se ne može otvoriti otvara se bez problema. Probao sam promjeniti DNS ali ni to nije pomoglo. Pokušao sam i resetirati modem, resetirati mrežne adaptere ali ništa od toga. Idem još istraživati malo pa ću vidjeti do čega je ali čudno mi je da mi sve sporo otvara u običnim Windowsima dok mi je u Safe Modu sve u redu.

EDIT: Proradilo samo od sebe {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 18:46 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina

na Ubuntu 14.04 internet radi savrseno! I inace preko proxya ucitava sve stranice brze

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice