Gubim konekciju na internet

poruka: 36
|
čitano: 31.327
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav drugovi.

Zadnjih me vrijeme muči neobičan problem. Ne znam točno kada se počeo pojavljivati ali dosta je iritantan, kladio bih se da je problem stigao sa nekom od posljednjih nadogradnji sustava, ali ne driverom. Naime, svako toliko, recimo svaki drugi dan, mi se desi da mi osnovno računalo izgubi konekciju na internet, no problem nije do rutera ni stabilnosti ADSL veze, budući da svi ostali uređaji koje koristim najnormalnije idu na internet. Problem je usko vezan za stolno računalo.

Jedino što u slučaju da komp izgubi konekciju pomaže je resetiranje mrežnog adaptera, nakon čega sve radi normalno. Pokušao sam "popraviti" problem sa generičkim windows driverima za mrežnu karticu i sa službenim zadnjim driverima sa stranicama proizvođača.

Mrežna je integrirana na Asrock P55 Extreme ploči.

Ima li netko nekakvu ideju? Zašto bi se to moglo dešavati?

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo upravo isti problem kad resetiram muci se i jedva se spoji nekako

0 0 hvala 0
14 godina

danny i kolega traktorista...problem se pojavio automatskim skidanjem updatea koji je sam windows uradia ili?

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
17 godina

potezes li i opcionalni update osim kriticnih?  meni uvijek u opcionalnom bude realtek koji je jednom to radio.  vidis nakon 10min koristenja zuti trokutic i cekas cekas, te se opet konekta.  os apdesjtam manualno i samo kad vidim kriticne zakrpe.

Eat Da Poo Poo
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 22:44 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Gubim konekciju na internet
torrente kaže...

potezes li i opcionalni update osim kriticnih?  meni uvijek u opcionalnom bude realtek koji je jednom to radio.  vidis nakon 10min koritenja zuti trokutic i cekas cekas, te se opet konekta.  os apdesjtam manualno i samo kad vidim kriticne zakrpe.

Povlačim i neke opcionalne, ovisno o čemu se radi. I točno se to dešava što si opisao, međutim u međuvremenu sam u potpunosti obrisao driver, probao i sa generičkim od windowsa i sa zadnjim realtekom s asusove stranice. Ista stvar... :-/

zoharbizo kaže...

danny i kolega traktorista...problem se pojavio automatskim skidanjem updatea koji je sam windows uradia ili?

Ne mogu se 100% sjetiti al rekao bih da je.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 22:46 (Danny_HR).
17 godina

koliko mene sjecanje sluzi od tog problema (mozda prije 3-4 zadnja formatiranja) izvadio sam cd od ploce i bas sa tim starim driverom opet sve pregazio. nisam od realteka trazio najnoviji.

Eat Da Poo Poo
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

da li si proba system restore vratit prije nego sta se updatealo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

koliko mene sjecanje sluzi od tog problema (mozda prije 3-4 zadnja formatiranja) izvadio sam cd od ploce i bas sa tim starim driverom opet sve pregazio. nisam od realteka trazio najnoviji.

Vidiš toga se nisam sjetio, doduše nikad nisam ni stavio te drivere sa ploče. :)

Probat ću.

P.S. Kak to misliš 3-4 formatiranja? Evo meni ista instalacija broji skoro 2 godine, nešto manje. (od izlaska W7) {#}

zoharbizo kaže...

da li si proba system restore vratit prije nego sta se updatealo...

Ne, jer nemam pojma ni jel to stvarno bio update ni koji je bio ako je. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 23:05 (Danny_HR).
14 godina

ako znas kad je krenilo neradit to sve onda lipo udri system restore sta stariji ili moli se da ce problemi bit rijeseni...to te jedino kosta podataka koje si skinia u meduvremenu i programa instaliranih u meduvremenu...ili probaj torrentovu opciju...kako god zelis :)

0 0 hvala 0
17 godina

to je stvar pojedinca. ima dosta ljudi sto gone os godinama.  ja sam sklon svako 4 mjeseca sve ispeglat na novo. nalaptopu znatno duze drzim os. a bome i svasta se izdrlja po sistemu,pardon po registriju ;)   pokusaj to sa cd-om.

dobro se sjecam da me nerviralo,a tocno sam ga uhvatio kada je to pocelo. nakon opcionalnog updatea u kojem je nudjen dodatak mrezi i tv kartici.

Eat Da Poo Poo
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

jedina mana ovog problema je  sto ne vidis odmah rezultat. sad treba cekati hoce li ili nece opet napravit rekonekt.

Eat Da Poo Poo
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, probat ću pa vidim. Thx na ideji.

EDIT:

Evo piknuo sam "stare" drivere gore. Jedva sam našao DVD, još je bio zapečaćen. :-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 23:14 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

Probaj u device manageru isključit opciju :

"Allow the computer to turn off this device to save power" za taj mrežni adapter.

Na nekim toshiba laptopima ovo je jedino (uz najnovije drivere od realteka) riješenje za takav problem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Isključeno je to po difoltu.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
...

P.S. Kak to misliš 3-4 formatiranja? Evo meni ista instalacija broji skoro 2 godine, nešto manje. (od izlaska W7) {#}

...

Hehhehe

Sjecam se jedne rasprave tu kad je lik isto to tvrdio ali se poslije izlanuo da svakih par mjeseci vrati image ;)

Al ne radi reinstalaciju ;)

:)
17 godina
neaktivan

Ne, ja zbilja ništa tog tipa ne radim. Ista instalacija nekoliko godina. S Vistom je bilo isto tako, od kad je izašla pa do Win 7.
Dakle, od sustava do sustava ili od konfiguracije do konfiguracije. :)

Image ni nemam. :) Prvi ću put ponovno instalirati OS kad u 10. mjesecu piknem novu konfiguraciju, ako se to desi.

Edit: Jesam nešto prčkao al to se ne računa jer je ista instalacija samo na drugom disku. hehe

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/kloniranje-sistemskog-diska/80456.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 8:47 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

Nisam ja rekao da ti to radis vec sam se sjetio lika a sad se sjetih i onog lika iz mucki sto cijeli radni vijek koristi istu metlu samo je 13 puta promijenuo cetku a 17 puta drsku ;)

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ne, ja zbilja ništa tog tipa ne radim. Ista instalacija nekoliko godina. S Vistom je bilo isto tako, od kad je izašla pa do Win 7.
Dakle, od sustava do sustava ili od konfiguracije do konfiguracije. :)

Image ni nemam. :) Prvi ću put ponovno instalirati OS kad u 10. mjesecu piknem novu konfiguraciju, ako se to desi.

Edit: Jesam nešto prčkao al to se ne računa jer je ista instalacija samo na drugom disku. hehe

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/kloniranje-sistemskog-diska/80456.aspx

Danny, kakvo je stanje šuko od telefonske utičnice? Ako ima hrđe i oksidirane tj crne tad nemaš dobar spoj i zato čest i nemoguć spajanje na netu. Morao sam žicu prereza od koji hrđe i oksidirane i oguli di je žica čišta bijeli i li žute i kad sam spojio i na šuko od telefonske i probam ja na net i više nema problema.

Često se događa kad se u šuko skuplja vlagu i tako pomalo oksidira žični od telefonska.

Nenad
17 godina
neaktivan
Nije Nello do žice, već baš do drivera ili nečeg sličnog.

Stavio sam sinoć stare drivere pa ćemo vidit idućih dana kako će se razvijat situacija. ;-)
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Nije Nello do žice, već baš do drivera ili nečeg sličnog.

Stavio sam sinoć stare drivere pa ćemo vidit idućih dana kako će se razvijat situacija. ;-)

A jesi li probo posudit ruter od nekoga pa da riješiš problem? Da nije do njega?

Nenad
17 godina
neaktivan
Nije, imam i druge uređaje na ruteru, normalno rade.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ok, samo polako lako dođe do eliminacije kvara. Znam reko si da probaš par dana ako je konekcija dobra.  ;-)

Nenad
16 godina
logic kaže...

.. onog lika iz mucki sto cijeli radni vijek koristi istu metlu samo je 13 puta promijenuo cetku a 17 puta drsku ;)

-Trigger. {#}

Danny_HR kaže...

-imaš i jedan koji ne radi normalno. Možeš pokušati s novom mrežnom (30-100kn) ili wlanom i promjenom kabela (da i kabeli se 'kvare'), kao i promjenom porta na routeru (switchu).

Idi eliminacijom, driver je samo jedna od mogućih stvari (ali za mrežu stvarno rijetko), da je laptop pogotovo HP, rekao bi logično (zbog XPa u vijeme Viste) upgredaj BIOS.

I sitnica u vezi drivera, pogotovo na x86-64, certificirani? Windowsi znaju 'instalirati' pa opet odabrati 'svoje' omijeljene - certificirane.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 16:56 (ihush).
17 godina
neaktivan
Stolno računalo, gore sam napisao da se radi o Asrock P55 Extreme ploči.
Ruter nije 100%.

Velim da se dešava povremeno i vrlo vjerojatno od neke nadogradnje Windowsa. Vidjet ćemo kak će ispast ovo sa driverima s CD-a.

Gore je i Logic rekao da je imao sličnu situaciju koja je riješena driverima.
17 godina
neaktivan

Driver nije riješio problem.

Međutim danas sam otkrio da nakon reseta ADSL konekcije moj network adapter ne ubere nove dns postavke i zato nema konekcije...

No, čim ga resetiram (network adapter) normalno radi... :-/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini netset i sa njim na silu ubacis parametre. Puno jednostavnije nego resetovati mreznu.

17 godina
neaktivan
Ma nije mi rješenje nešto na silu ubacivati, rađe bi da jednostavno radi kako treba.

Obzirom da koristim i VPN mrežu možda je povezano s time, no i dalje ne kužim zašto se tek nedavno počelo pojavljivati.
Provjerio sam postavke prioriteta i LAN je na prvom mjestu, a tek iza toga VPN. :-/

Totalno me ovo ubija u pojam.
17 godina
neaktivan

Nazoveš t-com,služba za korisnike,pa nek provjere.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nema veze s T-Comom.
17 godina

Mislim da je ovakav problem vec negdje bio spomenut. Imao sam takav problem sa svojim stolnim racunalom dok je laptop normalno radio. Probao sam sve kao sto si Danny naveo gore, od uninstalla do novih drivera, ali nista. Problem je nestao nakon nove instalacije win7, koju sam odugovlacio bar godinu dana. Taj problem je bio prisutan bar nekoliko mjeseci.

TrustNo1

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice