Eh, znam, ali nemam snage ni vremena trošit na sulude rasprave, s tim da evo srećom(?) jedan kolega radi kao tk-tehničar u bnetu i on je nešto gledao i preporučio da spojim to žicom i gotovo. Mislim laptop kada odnesem u boravak opet zna štekat konekcija, sjedim 1m od routera i ne mogu vjerovat da šteka, zar je nemoguće to riješiti jednom zauvijek. Zgrada je izgrađena 1994 i u zgradi postoji instalacija za kabelsku tv od još ondašnje tv-špansko, odnosno DCM odnosno xnet-a, tako da je sa instalacijom sve ok, barem tako kažu oni. E sad vidio sam dolje u ulazu nekakvu novu kutiju na kojoj piše fibre-optic la la la, pa sad ne znam jeli to ima veze sa bnetom ili nekim drugim, nikako da ulovim ovog kolegu pa da pitam. Inače, po stubištu zgrade instalacije je izvedena kanalicama i kutijama sa valjda preklopnicima unutra, slike u prilogu. Na ovoj jednoj slici sve je ispalo vani i samo čeka nekoga da dođe s cvik-cangama i malo precvika žice.. samo nam još to fali. Ah niš, izgleda mi ne preostaje ništa drugo nego muku mučit i probat neki troubleshooting, i postat wi-fi stručnjak da bi riješio problem.
Bnet - iskustva općenito ?
- poruka: 4.148
- |
- čitano: 1.756.037
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne znam jesu li ovi u bnet-u normalni ali nova fora je da support radi samo od 09-21h
nevjerojatno.
Razmišljam ozbiljno o prelasku sa T-Coma na B-Net, na kraju će tako i biti...
Danas mi buraz posalo sliku sa speed-testa, iz Palo Alto-a, radi u Kaliforniji (internet u uredu)... kad sam vidio to, navrle mi suze!
Razmišljam ozbiljno o prelasku sa T-Coma na B-Net, na kraju će tako i biti...
Danas mi buraz posalo sliku sa speed-testa, iz Palo Alto-a, radi u Kaliforniji (internet u uredu)... kad sam vidio to, navrle mi suze!
Da al to je ured, nek snimi na kucnom internetu, nemaju sigurno toliki.
Da imaju 100mbps, znaš ti šta je to za nas? nemoguća misija
Da imaju 100mbps, znaš ti šta je to za nas? nemoguća misija
Americans... Napredniji su od nas sta hoces. :)
isuse skoro 1 gbps xD to je skoro pa 100 MB/s, jel im hard diskovi uopće mogu zapisivati tako brzo xD
isuse skoro 1 gbps xD to je skoro pa 100 MB/s, jel im hard diskovi uopće mogu zapisivati tako brzo xD
Uhm SSD? ^^
Jel zna tko, kako napreduje ovaj B-Net, kad će bit dostupan u Vinkovcima? Po svemu izgleda da se ovo najviše isplati...
baš bi obična uredska računala imala SSD
ali ta se brzina raspodjeljuje po svim uredima ne samo njemu
meni je u domu bilo do 40Mb/s, al kad dođu svi na mrežu padne i do 1Mb/s..
Trebam info o raskidu B.Net ugovora.
Recimo da uzmem B.Net na 24 mjeseca (1kn), da uzmem onaj najobičniji modem za (390kn), internet Mega 6 (96kn)....i odlučim nakon 6 mjeseci raskinuti ugovor, koliko bi me to izašlo.
Hvala unaprijed.
Pa izračunaj... znači 6mj bi ga koristio.... a 12+6 je 18 mjeseci kojih bi raskinuo... znači 96kn je mjesec, vjerovatno oko 1700kn, a sad jel imaju kakvi dodatni troškovi raskidanja ugovora neznam, ali mislim da je cijena tu negdje
Ugovorna obveza se odnosi na priključak usluge, dakle bez obveze je 1523.37, na 12 mjeseci 1015.24 a na 24 mjeseca 1kn...
Po meni je cifra nakon 6 mjeseci polovica između 1015 i 1523kn, odnosno 1269kn
A najam osnovnog modema se plaća mjesečno 14.34kn bez obzira na ugovornu obvezu i korišteni paket i prestaje nakon 36 mjeseci kontinuiranog korištenja usluge, znači nakon 6 mjeseci se modem vrati bez naknadnih troškova
Prebacujem internet sa Tcoma na Bnet ugl radi cijene jer sam imao ovako 15 gb za cijenu onog sto mi Bnet nudi internet i televiziju koju vec imam(osnovni paket). Nisam covjek koji puno skida al al sam na internetu od 0-24 zbog posla pa me zanima od ovih komentara svih dali mi preporucate da uzmem Bnet jer ne trazim veliku uslugu osim sto bi ovako prolazio 60kn jeftinije mjesecno i imao flat jer se zna dogodit da predem 15 gb onda cijena tcoma dode bolesna po 20 kn vise po 1 gb. Najvise me zanima ova cijela rasprava oko brzine da li i mene treba to brinuti? Usput ne razumijem se puno u tu internetsku opremu pa budite malo detaljniji...
Zahvaljujem unaprijed
Prebacujem internet sa Tcoma na Bnet ugl radi cijene jer sam imao ovako 15 gb za cijenu onog sto mi Bnet nudi internet i televiziju koju vec imam(osnovni paket). Nisam covjek koji puno skida al al sam na internetu od 0-24 zbog posla pa me zanima od ovih komentara svih dali mi preporucate da uzmem Bnet jer ne trazim veliku uslugu osim sto bi ovako prolazio 60kn jeftinije mjesecno i imao flat jer se zna dogodit da predem 15 gb onda cijena tcoma dode bolesna po 20 kn vise po 1 gb. Najvise me zanima ova cijela rasprava oko brzine da li i mene treba to brinuti? Usput ne razumijem se puno u tu internetsku opremu pa budite malo detaljniji...
Zahvaljujem unaprijed
osobno ti nebi preporučio jer sam ja razočaran bnet-om kao providerom, loša i drska tehnička podrška, veza nestabilna i nekvalitetna. Pusti brzine nečeš toliko profitirat oko toga.
E hvala na komentaru,al vidis jucer sam bas pitao nekoliko susjeda sto u ulici koristi bnet i svi prezadovoljni iako kazu za brzinu da na kraju bude kao i kod tcoma mozda nesto visa 4Mbps<
Zahvaljujem unaprijed
osobno ti nebi preporučio jer sam ja razočaran bnet-om kao providerom, loša i drska tehnička podrška, veza nestabilna i nekvalitetna. Pusti brzine nečeš toliko profitirat oko toga.
Vidim da moram postati ponovno jer se i tema 'refresha' pa svako toliko dođe netko tko kaže nešto loše...
Dakle, koristim BNet već 2.5 godine i brzina se u tom periodu povećala sa 6 na 12 Mbita. Realna brzina downloada mi je u večernjim satima bila i do 1.3 MB/sec. Ping pristojan, DL odličan, veza stabilna. U tih 2.5 godine je bio samo jedan period kada je veza potpuno pukla i tada su čitav Novi Zagreb i Velika Gorica ostali bez Neta, ovo drugo je stalno bila živa linija.
Doista, korisnička služba im zna biti sranje, ali to smo već sve vidjeli kod T-Šljama, tako da ono...na zapadu ništa novo... Ali, isto tako mi se znalo dogoditi da naletim na tipa koji očito zna barem osnove mreža i nekakve manje poteškoće smo riješili za 2 minute.
Do sada sam koristio T-Com, H1 i BNet i mogu reći, na skali od 1 do 10: T-Com 6/10 (još uvijek niske brzine po relativno visokim cijenama, loša korisnička služba), H1 5/10 (brzina kao TCom, jako loša korisnička služba u ono doba kada sam ih koristio), BNet 9/10 (opet, radi problema s korisničkom službom, ali samo radi toga).
e hvala puno!
Jos jedno pitanje! Imam doma modem/router od dlinka ovi iz bneta ce mi postavit svoj modem koliko vidim na svim forumima ima samo jedan prikljucak cu moc ja spojit njihov modem sa svojim od dlinka da mogu sa laptopom na net preko wirelessa? Npr neka moja ideja prespojim kapeblom prvo komp sa modemom...zatim kabel od modema koji bi isao u telefon il sta vec prvo spojim sa routerom i onda z routera u telefon... jel to moguce uopce?
Planiram uvesi bnet internet u stan, ali ne vidim nigdje na koliko se dugo potpisuje ugovor? Tj, je li moguće uzeti njihov net bez ugovorne obveze jer vidim da se plaća modem mjesečno?
Planiram uvesi bnet internet u stan, ali ne vidim nigdje na koliko se dugo potpisuje ugovor? Tj, je li moguće uzeti njihov net bez ugovorne obveze jer vidim da se plaća modem mjesečno?
Ako misliš da neplaćaš modem mjesečno možeš ga i kupiti za negdje 500kn, a za ugovor ja mislim da je obavezan 24mj.
A nudi li neki provider net bez plaćanja ugovorne obveze? Ili to ne postoji kod nas...
t-com...
Ja sam bas prosli tjedan uzeo bez ugovorne obveze 15 GB paket i 4mbit veza za preko ljeta jer cu biti na moru do 9 - 10 mjeseca.... samo vec tjedan dana cekam da uključe....
Možeš ako nađeš modem koji ima koaksijalni priključak za BNet i ako ga uspiješ natjerat da radi na njihovoj konekciji. Nisam pokušavao pa ne znam jel se može ili ne, ali ovo sa koaksijalnim priključkom je tako...
Evo još malo pomiješanih iskustava s B netom. Njihov sam korisnik već više od 3 godine i do prije tjedan-dva sam bio relativno zadovoljan. Znalo se događati da na neko vrijeme ispadne internet/telefon, ali se to dosta brzo rješavalo. Recimo u roku nekoliko sati. Najgore je bilo kada nisam mogao na internet 2-3 dana pa je tehničar morao dolaziti i čačkati nešto po instalaciji. Ali dobro, riješio je i to - nije problem, događa se. Mislim da godišnje kontaktiram 3-4 puta korisničku službu na koju nemam primjedbi. Inače, veza mi je 24M/768k.
E sad, problem zbog kojega ću najvjerojatnije preći na t-com. :-(
Čini mi se da su 12.6. imali neki major fukk up i od tada mi je koliko se sjećam ping otišao k vragu. Napravio sam masu mjerenja od kojih su neka:
(beč)
http://www.pingtest.net/result/64929573.png
(rim)
http://www.pingtest.net/result/64930030.png
(mančester)
http://www.pingtest.net/result/64930308.png
(budimpešta)
http://www.pingtest.net/result/64930408.png
Kao što možete vidjeti, ping je prilično očajan, a jitter nevjerojatan. Živim u Zg u istočnom dijelu grada.
Zato savjet za one koji planiraju sklopiti ugovor s njima: Možda su jeftiniji, ali im kvaliteta usluge zna biti vrlo upitna. Rijetko se dobije ono što je navedeno, odnosno radi se o nominalnim performansama koje najčešće jako odstupaju.
E pa ekipa..
Da sve obradujem sve korisnike 2D i 3D usluga, koji koriste telefon preko Bnet-a.
Naime fušeri iz Bneta su odlučili ponovno promijeniti neke uvjete, no u ovom slučaju i najvažnije - cjenik.
Cijene će biti nepovoljnije za neke korisnike?!, a neki besplatni pozivi bi se trebali ukinuti! Dobra stvar je da će se moći raskinuti ugovori bez dodatnih penala.
Yupi....
Sa stražnje strane računa od Bnet usluga, svibanj 2012 piše slijedeći tekst (malim slovima - skoro je i meni promaklo):
"1. srpnja 2012. na snagu će stupiti izmijenjeni Cjenik usluga B.net Hrvatska d.o.o. Ovim putem obavještavamo Pretplatnike kako se mogu koristiti pravima predviđenima Općim uvjetima poslovanja B.neta te članka 42.a Zakona o elektroničkim komunikacijama (Narodne novine br. 73/2008 i 90/2011)."
Stoga ako pogledate na
http://www.zakon.hr/z/182/Zakon-o-elektroni%C4%8Dkim-komunikacijama
http://www.zakon.hr/zakoni/182.1.doc
cjenik usluga
Članak 42a.
paragraf 6-9:
(6) Operatori javnih komunikacijskih usluga moraju objaviti cjenik usluga iz stavka 1. ovoga članka, kao i sve njegove izmjene, na svojim internetskim stranicama, te ga učiniti dostupnim i na svojim prodajnim mjestima, na način koji krajnjim korisnicima usluga omogućuje jednostavan pristup u za njih pristupačnom obliku.
(7) Operator javnih komunikacijskih usluga ne smije primijeniti izmjene cjenika usluga iz stavka 1. ovoga članka na postojeće krajnje korisnike usluga prije isteka roka od 30 dana od dana njihove objave u skladu sa stavkom 6. ovoga članka.
(8) U slučaju iz stavka 7. ovoga članka operator javnih komunikacijskih usluga mora obavijestiti krajnje korisnike usluga pisanim ili elektroničkim putem o namjeravanim izmjenama i pravu krajnjih korisnika usluga na raskid ugovora, u skladu s općim uvjetima poslovanja iz članka 42. ovoga Zakona, i to najkasnije istodobno s objavom tih izmjena u skladu sa stavkom 6. ovoga članka.
(9) Ako su izmjene cjenika usluga iz stavka 1. ovoga članka isključivo u korist krajnjih korisnika usluga, primijenit će se na postojeće krajnje korisnike usluga danom objave tih izmjena u skladu sa stavkom 6. ovoga članka.
Za kraj treba spomenuti da će Bnet-ovci SIGURNO pokušati umanjiti važnost i vrijednost ovoga poskupljenja. No nakon što im se pročita ovaj tekst iz Zakona, morati će popustiti u svojoj namjeri i omogućiti korisnicima prijevremeni raskid ugovora.
Pa neka se nauče pameti i drugi puta neka kvalitetom usluge ili povoljnom cijenom privuku nove korisnike.
I da, vjerovatno da što manje ljudi pročita novi cijenik prije 1-og srpnja 2012, teško da će prije toga datuma išta staviti na svoj web.
E pa ekipa..
Da sve obradujem sve korisnike 2D i 3D usluga, koji koriste telefon preko Bnet-a.
Naime fušeri iz Bneta su odlučili ponovno promijeniti neke uvjete, no u ovom slučaju i najvažnije - cjenik.
Cijene će biti nepovoljnije za neke korisnike?!, a neki besplatni pozivi bi se trebali ukinuti! Dobra stvar je da će se moći raskinuti ugovori bez dodatnih penala.
Yupi....
Ovo boldano istina? Znači ako sada potpišem ugovor, mogu ga bez nekih problema i penala raskinuti kada ja to želim?
Dobra stvar je da će se moći raskinuti ugovori bez dodatnih penala.
Yupi....
Ovo boldano istina? Znači ako sada potpišem ugovor, mogu ga bez nekih problema i penala raskinuti kada ja to želim?
ispada da je tako za postoječe korisnike,dok oni koji to postanu nakon izmjene cijenika vjerovatno neče moči raskinut ugovor,najsigurnije je da pitaš bnet
Samo da javim još jednom..
Tko je sve nezadovoljan Bnet uslugom, a ima 2D ili 3D paket sa telefonom, od 1.7.2012 ima pravo podnijeti zahtjev za raskid usluge - bez potrebe za plaćanjem 'penala' za raskid ugovora.
A koji su to lopovi..
Prvo su na stranici stavili ovu obavijest kao nešto sitno i usput (a moraju je objaviti). I na računu za svibanj su maskirali (koliko su mogli).
Zatim su uz sve novosti koje ide na webu, ovu stavili pri dnu stranice sa vijestima. Kao što možete i sami vidjeti na:
http://www.bnet.hr/b_net/novosti
I za kraj
http://www.bnet.hr/b_net/novosti/izmijenjeni_cjenik_usluga_b_net_hrvatska_d_o_o2
Nisu spomenuli da se može raskinuti ugovor zbog nepovoljnijih cijena (kao što i piše u Zakonu o elektroničkim komunikacijama), već kako su filozofski spomenuli: "kako se mogu koristiti pravima predviđenima Općim uvjetima poslovanja B.neta"
Za kraj tko krene u proceduru raskida.. neka bude strpljiv. Vjerovatno će izmišljavati birokraciju i maksimalno otežavati ljudima raskid ugovora (sigurno će tražiti da nemrete sam tako raskinut ugovor, već se mora osobno doći u Bnet). Ali neka vas to ne pokoleba...
Završna napomena, tko ih se želi riješiti prijevremeno, mora podnijeti zahtjev za raskid usluge do 30.7.2012. Jer nakon toga roka završava period u kojem se možete žaliti na nove cijene, i smatra se da ste automatski suglasni sa novim cjenikom.
Tko ima svakodnevnih problema sa njima, samo naprijed - i neka se riješi tih fušera/amatera.