ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 929.853
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ne mogu pregled prometa provjeriti,izbacuje mi:

Ova je stranica privremeno nedostupna ili prezauzeta. Pokušajte ponovno za nekoliko
    trenutaka.
  I tako vec 2. dan,ima li netko slicnih problema...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Neće ni kod mene, Opera baca "Connection closed by remote server"

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: ADSL u BiH

Znači neće nama,koji smo u vukojebinama,...

17 godina
ADSL u BiH

Od kako sam na flatu nisam niti jednom pogledao  promet, totalno nebitna stvar. {#}

Mada se radi o flatu mjesečno je oko 35 GB prometa i to najviše zbog YouTubea.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

http://www.speedtest.net/result/2405451774.png

Inače ja sam iz Zenice i imao sam prije telekabel,ali sada je trziste telekabela i cijele Zenice preuzeo Telemach iz Sarajeva prije jedno pola godine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 18:06 (team - novitas).

0 0 hvala 0
15 godina
ADSL u BiH

Zna li netko da li je moguce koristiti STB-ove od T-Coma iz Hrvatske za Eronetovu HomeTV uslugu ?

Neda mi se potpisivati ugovor na dvije godine a neda mi se placati 8KM mjesecno za opremu. Mogu zbaviti STB za 15-20 maraka.

sig

0 0 hvala 0
16 godina

Najbolje ti je da nazoveš službu za korisnike.

Hoće li ti znati odgovoriti ovisi o tome tko ce se javiti.

13 godina
ADSL u BiH

Evo od kraja 12 mjeseca,za iste pare( 35 km), 50% brze.Torrenti vuku 1.4 MB/s.  Kad vidim brzine i cijene  u BHtelecomu,kosa mi se digne na glavi.A nije bolje ni u HT-u.Tesko onima koji nemaju izbor osim ovih monopolistickih razbojnika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 0:52 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
error_666 kaže...

Evo od kraja 12 mjeseca,za iste pare( 35 km), 50% brze.Torrenti vuku 1.4 MB/s.  Kad vidim brzine i cijene  u BHtelecomu,kosa mi se digne na glavi.A nije bolje ni u HT-u.Tesko onima koji nemaju izbor osim ovih monopolistickih razbojnika.

u tebe je telemach?

14 godina
neaktivan
error_666 kaže...

A koji ti je operater sad? Je li to u Sarajevu.

15 godina
neaktivan

Blago tebi druze, ja za 30 KM od BHTelecoma dobijam 500 kB/s, ali i ne dobijam toliko jer zivim blizu industrijske zone gdje su ispresjecae zice vise puta tako da dobijam 250 kb/s. Da bar da mi stave veći paket, ovaj sto inace skida 800 kb/s, NetFlat 6 ili 8, kako se vec zove, all lopovi su to. 

dzix
13 godina
ADSL u BiH

Nije Telemach,ART-NET kablovski internet je u pitanju i zivim u Travniku.Doduse,35 km jer sam kupio wireless router od njih,inace je 42km (7 km je iznajmljivanje routera 2 god. i onda prelazi u vlasnistvo korisnika)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 1:52 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

Od 1.3. slijedi povećanje brzina na netFlat paketima ADSL (od 1.3. xDSL) usluge BIHnet-a. Kreće se i sa VDSL-om, u ponudi će biti čini mi se paket od 50 Mbps/2 Mbps.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.

0 0 hvala 0
13 godina
ADSL u BiH

Evo malo detaljniji info.....

Adsl mijenja naziv u xDSL.
Sve navedene cijene su bez PDV-a.
Koristenje WIFI modema BH Telecoma se naplacuje 0.85KM-mjesecno (bez PDV-a) za sve pakete osim za paket netflat Biz. Pretplatnici usluge xdsl imaju mogucnost da koriste vlastiti modem, a koji je kompatibilan sa BIHnet mrezom.
Paket Cijena mjesecno
net2G 10KM - 2048/256
netFlat 5 17KM - 5Mbps/384kbps
netflat 10 25KM - 10Mbps/512kbps
netflat 15 37KM - 15/1 Mbps
netflat 50 80KM - 50/2 Mbps
netflat Pro 120KM - 2048/512 kbps
netflat Biz 45KM. - 4096/1024 kbps

MOJATV:
Promjene su izvrsene samo na paketima MOJATV NET, FULL i PREMI i tako da je brzina XDSL povecana na 5Mbps/512kbps.

MOJATV net 35KM
MOJATV FULL 55KM (XDSL, Phone, IPTV + 10KM za pozive Bh Mobile mreze)
MOJATV PREMI 90KM. (XDSL, Phone, IPTV + 15KM za pozive Bh Mobile mreze, 1 postpaid prikljucak sa ukljucenim saobracajem novcane vrijednosti od 30KM, do 5 mobilnih telefonskih Najbrojeva unutar BH Mobile mreze, 500 MB mobilnog internet saobracaja).

Cijena provog STB uredjaja je 10KM, a drugi je 8 KM. Ako ste pod ugovorom 24 mjeseca 1 STB se ne placa, a drugi se placa mjesecno bez obzira na duzinu ugovornog odnosa. Ukoliko se koristi WIFI modem placa se 0.85KM/mjesecno bez obzira na duzinu trajanja ugovora.

Ugl.  dosadanji netflat 2 ce automatski biti prebacen u 5 Mbps, netflat4 i netflat6 u 10Mbps, a netflat 8 i netflat 12 u 15 Mbps. Naravno, za dosadasnji netflat 6 i netflat 12 ce biti smanjena cijena.

Znaci MojaTV ide na 5Mbps. Informacije su navodno 100% tacne,dolaze od lika koji radi u BH Telecomu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 19:57 (error_666).
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
ADSL u BiH

Evo sad kada čitam ovu najavu mogu reći da je HT Mostar jedna velikaaaaaa trubetina. Ponude su im bezobrazno drske u odnosu na BiHnet.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
boxer kaže...

Evo sad kada čitam ovu najavu mogu reći da je HT Mostar jedna velikaaaaaa trubetina. Ponude su im bezobrazno drske u odnosu na BiHnet.

Ma deru nenormalno, ali eto na sreću, stabilnost je bolja nego ikad, ništa ne prekida niti ima lagova.

45 km  mjesečno 4/325  ugovor na godinu dana,

A da nije slučajno...?
13 godina
ADSL u BiH

Uh, pa to je jos gore od ovih levata...U BH Telecomu je sad 4096/384 i izidje 30 markica,a ovo je valjda od 1.3. Mozda i ht poveca brzine...Nada posljednja umire...{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 23:41 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Uh, pa to je jos gore od ovih levata...U BH Telecomu je sad 4096/384 i izidje 30 markica,a ovo je valjda od 1.3. Mozda i ht poveca brzine...Nada posljednja umire...{#}

Maaaa, šteta što u Širokom telemah nema dostupnost, nebi se mislio ni sekunde. Eronet dere kako stigne...

A da nije slučajno...?
13 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Koristenje WIFI modema BH Telecoma se naplacuje 0.85KM-mjesecno (bez PDV-a) za sve pakete osim za paket netflat Biz. Pretplatnici usluge xdsl imaju mogucnost da koriste vlastiti modem, a koji je kompatibilan sa BIHnet mrezom.
Paket Cijena mjesecno
net2G 10KM - 2048/256

MOJATV:
Promjene su izvrsene samo na paketima MOJATV NET, FULL i PREMI i tako da je brzina XDSL povecana na 5Mbps/512kbps.

MOJATV net 35KM
MOJATV PREMI 90KM. (XDSL, Phone, IPTV + 15KM za pozive Bh Mobile mreze, 1 postpaid prikljucak sa ukljucenim saobracajem novcane vrijednosti od 30KM, do 5 mobilnih telefonskih Najbrojeva unutar BH Mobile mreze, 500 MB mobilnog internet saobracaja).

Cijena provog STB uredjaja je 10KM, a drugi je 8 KM. Ako ste pod ugovorom 24 mjeseca 1 STB se ne placa, a drugi se placa mjesecno bez obzira na duzinu ugovornog odnosa. Ukoliko se koristi WIFI modem placa se 0.85KM/mjesecno bez obzira na duzinu trajanja ugovora.

Ugl.  dosadanji netflat 2 ce automatski biti prebacen u 5 Mbps, netflat4 i netflat6 u 10Mbps, a netflat 8 i netflat 12 u 15 Mbps. Naravno, za dosadasnji netflat 6 i netflat 12 ce biti smanjena cijena.

Znaci MojaTV ide na 5Mbps. Informacije su navodno 100% tacne,dolaze od lika koji radi u BH Telecomu.

Kada??

15 godina
neaktivan

od 1. Marta

dzix
16 godina
ADSL u BiH

sumnjam da će ht eronet odgovorit na ovo.

Monopolisti su na određenom dijelu teritorija i da drugi operateri pođu uslugu davat džabe

ili čak da plate ljudima da koriste njihovu uslugu ovi razbojnici iz ht eroneta ne bi reagirali.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mmmnnn kaže...

Monopolisti su na određenom dijelu teritorija i da drugi operateri pođu uslugu davat džabe

ili čak da plate ljudima da koriste njihovu uslugu ovi razbojnici iz ht eroneta ne bi reagirali.

U potpunosti se slažem, na mom području dostupan je jedino ht eronet i zona(zona mi ne odgovara radi brzine i pucanja veze). Ma da imam izbor, nebi eronet dirno dezinficiranim štapom na daljinsko upravljanje

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...
mmmnnn kaže...

U potpunosti se slažem, na mom području dostupan je jedino ht eronet i zona(zona mi ne odgovara radi brzine i pucanja veze). Ma da imam izbor, nebi eronet dirno dezinficiranim štapom na daljinsko upravljanje

Isti slučaj,je li tebi ovih dana pucala veza,meni stalno skoro svakih 15 min.

13 godina
neaktivan
ivoni44 kaže...
Ivan_hacker kaže...
mmmnnn kaže...

Meni je jučer cijeli dan, 15 min imam interneta, 15 min nemam. Danas izgleda da se stabiliziralo.

Bright side is, ovo je prvi put u zadnjih možda godinu dana da mi je ovako prekidalo.

A da nije slučajno...?
14 godina
neaktivan
Gozz kaže...
ivoni44 kaže...
Ivan_hacker kaže...
mmmnnn kaže...

Meni je jučer cijeli dan, 15 min imam interneta, 15 min nemam. Danas izgleda da se stabiliziralo.

Bright side is, ovo je prvi put u zadnjih možda godinu dana da mi je ovako prekidalo.

A je li ti inače prekida nekada dnevno po nekoliko puta, jer meni često puca,ali ova 2.-3, dana je nepodnošljivo,možda je razlog što je vrijeme loše,iako meni i ljeti puca veza,valjda im i vrućina smeta.

13 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Pa eto, u zadnjih godinu dana skoro nikako, a prije toga je znalo često pucati...

A da nije slučajno...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ADSL u BiH

narode ističe mi ugovor sad u 2 mjesecu(HT MOSTAR) trenutno sam na flat paketu od 4096/320.. Ima li vas koji ste uzeli ovaj TRIO PAKET(telef.home.tv,adsl)??

Kakva je usluga? Gledam 55KM bez PDV na 24 mjeseca..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jeti kaže...

narode ističe mi ugovor sad u 2 mjesecu(HT MOSTAR) trenutno sam na flat paketu od 4096/320.. Ima li vas koji ste uzeli ovaj TRIO PAKET(telef.home.tv,adsl)??

Kakva je usluga? Gledam 55KM bez PDV na 24 mjeseca..

Ja sam cuo dosta ljudi da se zali, ali stari mi to ima kuci i nikad problema.   U biti ti je sve do kvalitete telefonske linije, ako je dobra ne bi trebao imati problema. A rekao mi je serviser u eronetu da oni provjere liniju pri uvodjenju, ako je losa ne zele uvesti, jer ih onda ljudi stalno zovu da imaju problema

15 godina
error_666 kaže...

Paket Cijena mjesecno
net2G 10KM - 2048/256

MOJATV:

MOJATV net 35KM

Evo sluzbeno je (izislo na BH Telekom portalu):

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5abfdab53a4.html

Nadam se da ce to potaknuti i ove iz Eroneta da ponude nesto novije od ovog jada sto sad nude...

sig
16 godina
ADSL u BiH

VDSL2 i zvanično stiže širokim narodnim masama u BiH, tj. onom dijelu države koji pokriva BIHnet.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice