ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 933.758
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Kako se meni cini HT Mostar je poceo da povecava promet

imao sam 4gb za 30KM to je negje oko 120kn , a sada je ista firma

pocela da povecava promet

sa 4 gb podigla je na 5 gb a sada imamo 10gb a ima i povoljnijih

firma kao sto su global.net.ba flat kosta 25km ili 100kn meni izgleda 

povoljno.Pa vidite tamo zone gdje su.Ima kupres.....i jos neki gradovi ima ih oko 20.

sss

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Malo citam prijasnje postove kroz cijelu temu, i moj osobni dojam je da vas u BIH su dobro operljusali, mislim cijene su kriminalne, a k tome nemogucnost flat rate tarife, tek odnedavno ali uz fair useage klauzulu. Kada covjek gleda u HR. svi se bune protiv svojih brzina no kada ih covjek usporedi sa vasim brzinama i omjerom cijena HR se cini kao internet oaza. Kod nas u HR. cak se i optika polako gura eto osobno je koristim, pa me bas zanima dali uopce da pitam imali u BIH kakvih naznaka barem planova vezanih uz modernizaciju pristupa internetu, eto mali osvrt i puno zelje da svi surfate sto brze i jeftinije no dolaskom t-com-a bojim se da se bas necete nasurfati na mreznim valovima ili hocete ali uz gorak okus u ustima i praznim novcanikom.

1 0 hvala 0
17 godina
RE: ADSL u BiH
Evil Philanthropist kaže...

Malo citam prijasnje postove kroz cijelu temu, i moj osobni dojam je da vas u BIH su dobro operljusali, mislim cijene su kriminalne, a k tome nemogucnost flat rate tarife, tek odnedavno ali uz fair useage klauzulu. Kada covjek gleda u HR. svi se bune protiv svojih brzina no kada ih covjek usporedi sa vasim brzinama i omjerom cijena HR se cini kao internet oaza. Kod nas u HR. cak se i optika polako gura eto osobno je koristim, pa me bas zanima dali uopce da pitam imali u BIH kakvih naznaka barem planova vezanih uz modernizaciju pristupa internetu, eto mali osvrt i puno zelje da svi surfate sto brze i jeftinije no dolaskom t-com-a bojim se da se bas necete nasurfati na mreznim valovima ili hocete ali uz gorak okus u ustima i praznim novcanikom.

Dok sam studirao primijetio sam mnoge radove i kopanja u Sarajevu vezano za optiku. Hoće li biti šta od toga i kada sam Bog zna. Inače debelo kasnimo za zemljama u regionu po svakom mogućem pitanju, ali tako ti je to kada zemlja nije uređena.

Kada bi se neke stvari postavile na sigurne temelje i uredile na državnom nivou, moglo bi se pričati o nekoj "normalizaciji", ali ovako crkni magarče dok naraste trava...

Radio, ne radio, svira radio!
17 godina
neaktivan

Pa nije to tako velika razlika. Gledam m-telove cijene i T-COM-ove cijene i imas ovakvu racunicu.

M-tel 4Mb/256kb/s       305 kn/mj + 4 kn 4-portni WLAN modem + 0 kn ugradnja = (305*12+4)/12=305,33 kn mjesecno

T-COM 4MB/256 kb/s     80 kn/mj + 80 kn/mj +  0,5 kn wlan modem + 554 kn montaza =(160*12+554,5)/12=206,28 kn mjesecno

50% skuplje tako da nije to neka drasticna razlika. Uzimao sam u obzir cijene uz ugovor na 12 mjeseci jer mtel nema opciju bez ugovorne obaveze a ako se uzme cijena modema u T-COM-u bez ugovorne obaveze dodje se do cijene od 273 kn/mj pa je razlika jos manja.

I kod m-tel-a su sve flat paketi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 13:36 (logic).
17 godina
ADSL u BiH

Internetski provajder Global Internet d.o.o. iz Novog Travnika predstavio je svoj novi cjenik koji stupa na snagu od 01. srpnja 2010. godine.

Najzanimljiviju promjenu doživjeli su FLAT paketi čija je cijena gotovo prepolovljena dok su paketi s ograničenim prometom "podebljani" za otprilike 45%.

Više detalja možete pogledati OVDJE!

Cjenik usluga Cjenik usluga
Cjenik Bussines paketa Cjenik Bussines paketa
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Pa nije to tako velika razlika. Gledam m-telove cijene i T-COM-ove cijene i imas ovakvu racunicu.

M-tel 4Mb/256kb/s       305 kn/mj + 4 kn 4-portni WLAN modem + 0 kn ugradnja = (305*12+4)/12=305,33 kn mjesecno

T-COM 4MB/256 kb/s     80 kn/mj + 80 kn/mj +  0,5 kn wlan modem + 554 kn montaza =(160*12+554,5)/12=206,28 kn mjesecno

50% skuplje tako da nije to neka drasticna razlika. Uzimao sam u obzir cijene uz ugovor na 12 mjeseci jer mtel nema opciju bez ugovorne obaveze a ako se uzme cijena modema u T-COM-u bez ugovorne obaveze dodje se do cijene od 273 kn/mj pa je razlika jos manja.

I kod m-tel-a su sve flat paketi.

50% nije neka razlika? Ti valjda imaš viška love ...

17 godina
neaktivan

Ako me vec komentarises citiraj bitne stvari. Nije DRASTICNA razlika. Pogledaj cijene ostalih providera u BiH. I tu pricao o razlici od 100 kn mjesecno. Da pitamo ostale u BiH da li platitli toliko da imaju paket koje nudi Mtel? Ne kazem da je to odlicno. Nije ni blizu. Al s obzirom na ostale providere nije tako ni strasno. I imaj u vidu da su svi paketi flat sto ne nudi ni T-COM. U HR je bolje naravno ali kad geldas HR prema ostalim drzavama zapadne evrope i to su kriminalne cijene. Na primjer neki dan gledam ponudu net pristupa sa Ipada i kod mene u Banja Luci je to puno jeftinije u odnosu na tu ponudu. Evo gledam, 250 MB je 15 $ a ja placam 500 MB nekih 8,9 $. JEdino oni imaju flat u ponudi a mi ne. Al ja sa svog X10 sam potrosio manje od 200 MB prosli mjesec.

17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

HS kablovska, Sarajevo

3/0.5 Mbit Flat (pravi pravcati) + 50-tak analognih + 20-tak digitalnih kanala = 45 KM = 167 HRK

Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehehe

Ovo postalo ciji je tata veci ;)

drago mi je da sarajev ima takvu ponudu. U banja luci imamo dvije takve ponude. www.blic.net i www.mtel.ba. Al nije bosna sarajevo i banja luka ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2010 12:58 (logic).
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

pogledajte sad brzinu.imam onaj najveci paket adsl maxi, trebalo bi bit 8 mbit.inace nije ova brzina pa neznam sta je ovo sad,ali bez obzira na to nije nikad prelazilo 6.70 mbit!

cini mi se da niti jedan korisnik ht mostar usluge nema brzinu koju placa

http://www.speedtest.net/result/835405782.png

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Odavno smo ustanovili da je M:TEL-ov flat najbolji !

MTEL OWNS (kod mene je 4mb)

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam baš siguran siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Narucih i IPTV od njih pa kad dodje bacim neku recenziju ;)

:)
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Fino fino,nego ja ostajem na kablovskoj.Gledao sam iskustva iz Srbije i nije se pokazalo kao dobro...

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam baš siguran siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ulinsky kaže...

Fino fino,nego ja ostajem na kablovskoj.Gledao sam iskustva iz Srbije i nije se pokazalo kao dobro...

A i ja sumnjam da će se ovde pokazat kao dobro rješenje, pogotovu ako znamo kakvu "dobru" ADSL infrastrukturu ima BiH  -.-

Ili kako kažu ovdje "Živi bili pa vidili"  :)

16 godina
protjeran
ADSL u BiH

Ma kakav adsl u bih...Sve seljacka lafina.Placam adsl 50 km i opadne veza za 5 minuta.

Ljudi slikano u po tuzle,a da ne vidite kako je razvuceno.Ko da hendikep pravio!

CAPETAN PRICE

10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam probi period od 30 dana pa ako ne bude sljakalo cao. Pascu 6 KM a prezivjecu ;)

Sto se tice ADSL-a mogu samo reci rijeci hvale sto se tice stabilnosti veze.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Imam probi period od 30 dana pa ako ne bude sljakalo cao. Pascu 6 KM a prezivjecu ;)

Sto se tice ADSL-a mogu samo reci rijeci hvale sto se tice stabilnosti veze.

Koji paket koristiš?

17 godina
neaktivan
Optima plus od mtela. 2048/192 flat.
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ljudi hoce biti sta od povecavanja mtela u 7 mjesecu?Najavljeno je da brzine idu gore za duplo, elta je najavlika 1.7 nove brzine i ciijene ali nije precizirala, a svi znamo da elta ovsi o mtelu :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cisto sumnjam. Skoro su digli brzine.

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Za nas iz Republike Srpske koji smo na telekomu,iz jednog dobro obavještenog izvora sam saznao da će nam do sredine juna brzina biti povećana sa

HOBBY 384/64 Flat 19.00KM* (9.5 eur)
OPTIMA 1024/128 Flat 25.00KM* (12.5 eur)
OPTIMA+ 2048/192 Flat 35.00KM* (17.5 eur)
PREMIUM 3072/256 50.00KM* (25 eur)
PRESTIGE 4096/256 Flat 1KM 1KM 70.00KM* (35 eur)
EXPERT 6144/384 Flat 1KM 1KM 100.00KM* (50 eur)

Na

HOBBY 784/64
OPTIMA 2 mb/128 kb (EKSTRA PONUDA)
OPTIMA+ 4 mb/256 kb
PREMIUM 6 mb/256 kb
PRESTIGE 8mb/384 kb
EXPERT 12 mb/512 kb

Ekstra,sada imam 8 mb 
Ako usporedimo cijene telekoma RS i Srbije,uzeću za primjer brzinu od 1 mb.Kod nas je ona jeftinija za 2.5 eura.
Sada mi imamo zbog povećanja 2mb a kod vas je 2 mb 22.5 eura..
A kod nas 12.5
Idući prema većem paketu razlika se povećava..Ne zaboravite da smo mi prije godinu dana imali 1 mb za 25 eura.A sada smo vas prešli...
I na kraju poslastica,najavljeno je u avgustu postavljanje optičkih kablova u Banja Luci i Bijeljini.To vam znači veće brzine,veoma male cijene,i ako imate 2 mb download i upload će vam biti 2 mb.

Evo to sam ja nasao :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 0:29 (skyzeR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
skyzeR kaže...

Za nas iz Republike Srpske koji smo na telekomu,iz jednog dobro obavještenog izvora sam saznao da će nam do sredine juna brzina biti povećana sa

Na

HOBBY 784/64
OPTIMA+ 4 mb/256 kb
PREMIUM 6 mb/256 kb
PRESTIGE 8mb/384 kb
EXPERT 12 mb/512 kb

Ekstra,sada imam 8 mb 
Ako usporedimo cijene telekoma RS i Srbije,uzeću za primjer brzinu od 1 mb.Kod nas je ona jeftinija za 2.5 eura.
A kod nas 12.5
Idući prema većem paketu razlika se povećava..Ne zaboravite da smo mi prije godinu dana imali 1 mb za 25 eura.A sada smo vas prešli...
I na kraju poslastica,najavljeno je u avgustu postavljanje optičkih kablova u Banja Luci i Bijeljini.To vam znači veće brzine,veoma male cijene,i ako imate 2 mb download i upload će vam biti 2 mb.[/CODE]

Ako postave optiku nemora značit da čete imat simetrične brzine, npr. T-com privatni korisnici na optici nemaju simetrične brzine.

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina
neaktivan

Samo biznis paketi imaju simetricne brzine.

15 godina
neaktivan
skyzeR kaže...

Na

HOBBY 784/64
OPTIMA+ 4 mb/256 kb
PREMIUM 6 mb/256 kb
PRESTIGE 8mb/384 kb
EXPERT 12 mb/512 kb

Ekstra,sada imam 8 mb 
A kod nas 12.5
I na kraju poslastica,najavljeno je u avgustu postavljanje optičkih kablova u Banja Luci i Bijeljini.To vam znači veće brzine,veoma male cijene,i ako imate 2 mb download i upload će vam biti 2 mb.[/CODE]

Izvini ali ti si kopirao moju temu sa rapidserbia foruma.Ja sam je lično napisao a ovamo je kopira ko hoće..I još kopirao code tagove,strašno!!

15 godina
neaktivan

Izvini ali ja nigdje nisam vidio tvoj copyright to je prvo,

drugo nisam kopirao code vec sam htio JA staviti code pa se nekak izbrisao gornji pa nisam mogao.

trece, pa sta ako sam kopirao ? Jesam ti sta ukrao ? tard

cetvrto NISAM kopirao sa rapidserbia vec sa forum.banjaluka.com

toliko o tome

zdravo.

17 godina
neaktivan

Nema veze odakle si kopirao. Niej lijepo tudji tekst kopirati i predstavljati kao svoj.

15 godina
neaktivan
skyzeR kaže...

Na

HOBBY 784/64
OPTIMA+ 4 mb/256 kb
PREMIUM 6 mb/256 kb
PRESTIGE 8mb/384 kb
EXPERT 12 mb/512 kb

Ekstra,sada imam 8 mb 
A kod nas 12.5
I na kraju poslastica,najavljeno je u avgustu postavljanje optičkih kablova u Banja Luci i Bijeljini.To vam znači veće brzine,veoma male cijene,i ako imate 2 mb download i upload će vam biti 2 mb.

Jesam napisao ljepo da sam NASAO ne da sam ja pisao omfg...

17 godina
neaktivan

Pise "iz jednog dobro obavještenog izvora sam saznao". Forum nije dobro obavijesten izvor.

15 godina
neaktivan
skyzeR kaže...

Izvini ali ja nigdje nisam vidio tvoj copyright to je prvo,

drugo nisam kopirao code vec sam htio JA staviti code pa se nekak izbrisao gornji pa nisam mogao.

trece, pa sta ako sam kopirao ? Jesam ti sta ukrao ? tard

cetvrto NISAM kopirao sa rapidserbia vec sa forum.banjaluka.com

toliko o tome

zdravo.

Imam accout na tom forumu,ajde daj link od te teme ima da im je.. ma... :@@@@@@@

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Jbt ja se zalim na svoj adsl....a u BiH ima i gore....ja imam mtel adsl i brzinu 2 MB...naravo download nikad nije veci od 220 kb/s....i placam 35 km...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice