A1 kabelski internet izdvojena tema

poruka: 621
|
čitano: 456.577
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
Re: A1 kabelski internet

izbrisano

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 7:47 (Vive24).
3 godine
neaktivan
La Roca kaže...

Info koji možda nekom bude koristan..

Ako vam je na router (Technicolor CGA4236) kabelom spojen SmartTV i Kaon STB,može se dogoditi da STB se ne može spojiti na internet i preostaje vam sam gledanje u izvanmrežnom načinu.

Kako mi je objasnio tehničar nakon prijave tog kvara,problem je da router dodijeli IP adresu televizoru,a iz nekog razloga STB je ne može dobiti.

Koliko mi je rekao to se već mnogima dogodilo,problem je prijavljen i čeka se update koji bi to riješio.

Privremeno riješenje je spojiti TV na internet preko Wifi,tj.ištekati njegov kabel iz routera

Ima li još netko taj problem?

Post koji citiram je od prije 8 mjeseci i još nisu popravili ništa

I mene zeza isto to. STB se ne želi spojiti na net ako je i tv spojen preko kabela. Mora se odspojiti tv i ponovno pokrenuti router da stb dohvati ip adresu a tek onda spojiti tv kabel ili staviti tv na wifi.

nakon toga sve radi ok do ponovnog restarta routera

nije da često ponpovno pokrećem router ali me nervira imati stvar koja ne funkcionira kako bi trebalo

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 7:56 (Vive24).
3 godine
neaktivan
A1 kabelski internet

Nitko nema taj problem?

Blago vama

0 0 hvala 0
11 godina
Vive24 kaže...

Nitko nema taj problem?

Blago vama

taj technicolor router sam imao prije 5+ godina...sad imam ubee, a pretpostavljam da mozes traziti novi router ako imas problema s ovim

3 godine
neaktivan
Dan1234567890 kaže...
Vive24 kaže...

Nitko nema taj problem?

Blago vama

taj technicolor router sam imao prije 5+ godina...sad imam ubee, a pretpostavljam da mozes traziti novi router ako imas problema s ovim

ovaj tehnicolor je novi model za DOScis 3.1

6 godina

Pozdrav...na Svetom duhu 98 (moja zgrada) sreo majstore ispred zgrade i vele da ide A1 optika u zgradu, ja mu velim da imamo kabel/coax u zgradi od njih i on kaže da zna , da se kabel miče i postavlja se optika od ormarića do stana. Ima li tko ovakvu situaciju s A1 tj sa micanjem kabla i postavljanje optike u zgradu?

8 godina
neaktivan
A1 kabelski internet

Tko je Pablo 

3 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Blackcastle kaže...

Pozdrav...na Svetom duhu 98 (moja zgrada) sreo majstore ispred zgrade i vele da ide A1 optika u zgradu, ja mu velim da imamo kabel/coax u zgradi od njih i on kaže da zna , da se kabel miče i postavlja se optika od ormarića do stana. Ima li tko ovakvu situaciju s A1 tj sa micanjem kabla i postavljanje optike u zgradu?

Nemam takvu situaciju ali je to ono što je Miro Rosandić dojavio s jedne press konferencije A1 pred koji mjesec. Znači, ipak se nešto radi. Kod mene je isto dostupan kabelski internet, dok optike (bilo čije) nema ni u tragovima.

6 godina

Imam još u zgradi od HT-a optiku , sad....jel to da oni budu konkurentni optici pa miču kabel ili je to strategija za svugdje.Vjerovatno tamo gdje nema optike ostavljaju kabel.....

14 godina
A1 kabelski internet

Evo danas mi zamjenio u stanu starog ubee-a (pa jedno 6g star sigurno) i stavili tehnikolorca, no kad sam tehničara (vanjski suradnik) pitao da skupa maknemo još jedan UBEE uređaj iz bridge moda i sekundarni STB precvikamo na ovog tehnikolorca sav se uzje** kao a to morate s njima, a ja vam nemam utp kabla, ja ovo ja ono..

Na kraju solo iskabliro sve u drugu sobu, nazvao a1 i čekam reset s njihove strane da mogu pospajat.

Ne znam samo dal im se vraća ovaj drugi ubee il ne?

Dodatno, veli i HT i A1 da u neboderima gdje imaju coax, da ne guraju optiku (ovaj tehničar to i potvrdio), tak da, kaj onda u takvih zgradama optika bu došla za 50ak godina ili dok netko ne precvika sve coax kablove.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2023 14:09 (sinkee).
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
protjeran
sinkee kaže...

Dodatno, veli i HT i A1 da u neboderima gdje imaju coax, da ne guraju optiku (ovaj tehničar to i potvrdio), tak da, kaj onda u takvih zgradama optika bu došla za 50ak godina ili dok netko ne precvika sve coax kablove.

Damn. A baš sam se nadao. Neću coax. Mene više ne bude kad bude uveli optiku.

10 godina
NetkoNegdje kaže...
sinkee kaže...

Što fali coax-u? Net radi dobro, TV isto, brzine su dobre, kaj to onda ne valja sa coax-om?

Taraba WoW
3 godine
neaktivan
Taraba kaže...
NetkoNegdje kaže...
sinkee kaže...

Što fali coax-u? Net radi dobro, TV isto, brzine su dobre, kaj to onda ne valja sa coax-om?

Nije in 

15 godina
Taraba kaže...
NetkoNegdje kaže...
sinkee kaže...

upload

6 godina

Koliko ja znam HT nije niti imao nikada COAX a A1 ga je naslijedio od firmi koje su ga prije postavljale.Evo kod mene iza zgrade je postavljen dosta veliki ormarić od A1 (još nešto rade oko njega) pa ću valjda biti prvi koji će svjedočiti micanjem coax-a i zamjenom s optikom.Koja je logika da se pored HT optike i A1 coaxa u zgradi sad još uz sve to uvodi optika od A1 a ostane coax.Ok kako bilo javim se ubrzo....taman mi ugovor ističe 29.09 pa čekam razvoj situacije.Inače mislim da je to čista borba optikama kao svojom instalaciom , jer čim je neko ima ovaj drugi "trči" isto napraviti....jer realno danas i coax ide na 1 gbs koliko ide i optika ali očito to za budučnost nije dovoljno...

2 godine
protjeran
Taraba kaže...
NetkoNegdje kaže...
sinkee kaže...

Dijeliš sa susjedima. A kad svi dođu doma i zajaše na internet, brzina pada. Zar ne?

2 godine
protjeran
ministar kaže...
Taraba kaže...
NetkoNegdje kaže...
sinkee kaže...

upload

I to. Sramotno. Nude gigabitne brzine, a upload sirotinjski.

2 godine
protjeran
Blackcastle kaže...

Koliko ja znam HT nije niti imao nikada COAX a A1 ga je naslijedio od firmi koje su ga prije postavljale.Evo kod mene iza zgrade je postavljen dosta veliki ormarić od A1

Da, nasljedili su od DCM-a i Bneta. Barem kod mene. Veliki ormar su prošle godine zamijenili puno manjim. U njemu nema gotovo ničeg. Dva debela kabela i nešto upravljačke elektronike.

10 godina
NetkoNegdje kaže...
 Dijeliš sa susjedima. A kad svi dođu doma i zajaše na internet, brzina pada. Zar ne?

Ne padna brzina, bar kod mene, uvijek isto u bilo koje doba dana, mjeseca i godine. I nisi svi na A1, ima oko mene i HT i Telemach tak da ovo kod mene nije problem.

NetkoNegdje kaže...

upload

U mom slučaju je UL 100, ako to nije dosta, onda ne znam kaj je. Pa kad odem u kuću u Kostajnicu, 5mbit je UL max, i opet sve ide. Daj se malo urazumite, do jučer nismo imali ništa, danas sve, i apsolutno ništa ne valja. Ovo kaj imam tu plaćam 26 ojra, trio paket, moj nečak u Dojče, net od 100/30 plaća 33 ojra, Ulm. Selim se u Dojče radi neta, bolji je ...

Taraba WoW
2 godine
protjeran
Taraba kaže...
NetkoNegdje kaže...

Ne padna brzina, bar kod mene, uvijek isto u bilo koje doba dana, mjeseca i godine. I nisi svi na A1, ima oko mene i HT i Telemach tak da ovo kod mene nije problem.

NetkoNegdje kaže...

upload

U mom slučaju je UL 100, ako to nije dosta, onda ne znam kaj je. Pa kad odem u kuću u Kostajnicu, 5mbit je UL max, i opet sve ide. Daj se malo urazumite, do jučer nismo imali ništa, danas sve, i apsolutno ništa ne valja. Ovo kaj imam tu plaćam 26 ojra, trio paket, moj nečak u Dojče, net od 100/30 plaća 33 ojra, Ulm. Selim se u Dojče radi neta, bolji je ...

Meni se susjedi žale da im pada brzina.

Nećak ima veću kupovnu moć, tako da manje osjeti takvu cijenu.

15 godina
A1 kabelski internet

U ST su krenuli sa zamjenom koaksijalnih kablova sa optiku.

Koaksijala im je postala preskupa, zbog cijene struje.

Iako mi koaksijala radi dobro, veselim se optici.

0 0 hvala 0
10 godina
NetkoNegdje kaže...

Moj susjed se žali kako nema interneta, jesi predao zahtjev za internet nekom provideru, odgovor susjeda, nisam. 

Od kud znaš da ima veću kupovnu moć od mene? Zato kaj je u Dojče? Kad zbroji svoj net, pa stream servise da bi gledao HR TV, račun se penje na 50 ojra. Da, ja još imam fiksni telefon doma iako ga ne koristim, ali nedavno mi je to pomoglo u Kostajnici kad sam ostao bez neta, bez signala na mobu, bez struje, lijepo uzeo fiksni i zvao doma. Si vidio kako sve dođe na svoje, prije ili kasnije ...

Taraba WoW
2 godine
protjeran
Taraba kaže...
NetkoNegdje kaže...

Moj susjed se žali kako nema interneta, jesi predao zahtjev za internet nekom provideru, odgovor susjeda, nisam. 

Od kud znaš da ima veću kupovnu moć od mene? Zato kaj je u Dojče? Kad zbroji svoj net, pa stream servise da bi gledao HR TV, račun se penje na 50 ojra. Da, ja još imam fiksni telefon doma iako ga ne koristim, ali nedavno mi je to pomoglo u Kostajnici kad sam ostao bez neta, bez signala na mobu, bez struje, lijepo uzeo fiksni i zvao doma. Si vidio kako sve dođe na svoje, prije ili kasnije ...

Moji susjedi imaju kabelski internet već dugi niz godina, od DCM-a. Tako da im vjerujem.

Ako ovaj u Dojčlandu nemre podnijeti 30+ EUR-a za internet, onda je očito nešto pogrešno napravio u životu.

"ali nedavno mi je to pomoglo u Kostajnici kad sam ostao bez neta, bez signala na mobu, bez struje, lijepo uzeo fiksni i zvao doma." - ovu tvoju poruku ću prenijeti u temu o odabiru mobitela, jer se tamo neki smiju kada im se spomene gubitak signala na mobitelu. Ti se praviš važan ovdje, oni tamo.

6 godina

Jesu Vas obavjestili kad se to radi, jel to gotovo u jednom danu ili ste par dana bez neta?I novi router se dobije....jel?

6 godina
Punti kaže...

Jesu Vas obavjestili kad se to radi, jel to gotovo u jednom danu ili ste par dana bez neta?I novi router se dobije....jel?

15 godina
Blackcastle kaže...
Punti kaže...

Ne, ovo gore je informacija od zaposlenika, moj kvart nije još u planu.

14 godina
A1 kabelski internet

Bok ekipa, nakon podosta natezanja s A1 ipak sam produžio ugovor i uzeo 2gbps net (coax), koliko sam čuo rekli su da dolazi fritz6600 router, no moje pitanje za stolno računalo je da li moram kupovat i NIC s 2gbps portom(vjerujem da pnda trebam i cat6 kabel) ili bolje uzet neku od wifi varijanti PCI kartica tipa intel ax210.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-kabel može biti i cat5e (postojeći) tj mora biti 'pravi' sa svim žicama po standardu, ne samo 4-žice jer je tad ograničen na fast-100 i to bi već na 1gbe bilo usko grlo (normalan patch-straight ili cross-puni, jer to oprema detektira i radi) ... sve do 10gbe radi, naravno mora biti i ostatak kao mrežna + ispravno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...

-kabel može biti i cat5e (postojeći) tj mora biti 'pravi' sa svim žicama po standardu, ne samo 4-žice jer je tad ograničen na fast-100 i to bi već na 1gbe bilo usko grlo (normalan patch-straight ili cross-puni, jer to oprema detektira i radi) ... sve do 10gbe radi, naravno mora biti i ostatak kao mrežna + ispravno.

Oki, tnx na info, a kaj se tiče mrežne u samom kompu, tj.na matičnoj tu bi moro ic na 2gbps? mislim kupit nic koji podrzava 2gbps port

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2023 19:33 (sinkee).
2 godine
protjeran
sinkee kaže...
ihush kaže...

Oki, tnx na info, a kaj se tiče mrežne u samom kompu, tj.na matičnoj tu bi moro ic na 2gbps?

Brišem odgovor jer se piše od 2 gigabita. Shvatio sam nešto drugo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2023 16:40 (NetkoNegdje).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice