Zvučnici sa linije na PC?

poruka: 39
|
čitano: 24.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

a bi li se moglo to pojačalo sklopiti ovako:

(sorry na neurednosti :D)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 17:53 (betmen).

0 0 hvala 0
17 godina

Za ovo ti ne bih mogao pomoći jer još nisam na nivou da sam radim svoje sklopove ali ti ovdje neznaš ni koji je tranzistor ni koje je napajanje i sl. tako da bih ja ovo otpisao zasada xD

Sklopiti pojačlo nije problem niti jako skupo, problem je napajanje (tj. transformator), kućište i sl. jer to košta dosta.

Ako možda imaš negdje neki stari transformator u nekim neispravnim zvučnicima i sl. vidi radi li i koliko V, A i W daje, te onda probaj naći neku shemu da paše pa možeš nešto napraviti, a da je jeftinije.

A što probaš naći neke jeftinjake na oglasnicima? Ili si uzmi neke polovne PC zvučnike i zamjeni zvučnike sa svojima ako misliš da su bolji. Mogao bi čak i sa onima od 30kn plastičnima. Otvori ih, makni orig zvučnike, provuci kabel i spoji na svoje zvučnike. Dobit će 1-2W snage ali bolje išta nego ništa :)

Ja sam tako spojio jedan Iskra Hi-Fi zvučnik. Nije jako glasno ali čak ima i basa, ima 8" bas zvučnik i čuje se ok :)

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

opet ti s predugim objašnjenjima Osmijeh

probat ću ovo pročitat, pa ti javim kad sve pohvatam xD

uglavnom, prelijen sam da bih išta radio,, tako da...   idem ja spavat

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam dva puta spojio komp sa mojom linijom i oba dva puta se skurio komp. Nitko mi ne zna reći u čemu je problem, a meni se ne da pozvat nekakvog meštra i njega plaćati. Zato ću si kupiti bežićni uređaj za spajanje kompa sa linijom!!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Zvučnici sa linije na PC?

Kako si spojio? zvučna- - >linija (pojačalo, sve skupa) - - > zvučnici ili zvučna - -> zvučnici?

Ako si ovo prvo onda samo imaš veliki peh ili si nešto krivo spojio/došlo je do kratkog spoja (u kabelu možda i sl.) , ako je ovo drugo, ništa čudno.

Objektivno gledajući kompu je sasvim svejedno je li na njega spojena linija, reciver, aktivni zvučnici ili slušalice (24+ ohma).

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 23:05 (Vido).
15 godina
neaktivan

Spojio sam sa cinch kablom na reciver i 3,5mm steker na komp, tako dva puta i nikad više. Imao sam sreću što sam imao još garanciju na komp, tako da nisam morao ništa plaćati. Sam Bog!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 0:19 (vitezBR).
17 godina

Dobre su šanse da ti je negdje u tom kabelu ili adapteru (ako ga imaš) kratki spoj pa zato.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bilo kako bilo, mislim si kupiti od ONE4All Bežični digitalni audio predajnik!

16 godina
neaktivan
Vido kaže...

Nije riklo još, ali moglo bi svaki čas Smijeh

evo, prošlo je 6 mjeseci, a još uvijek ništa nije izgorilo. fenomen ili slučajnost?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice