Pa teoretksi, trebao bi moći spojit zvučnike u izlaz za slušalice na TV-u. Možda nije najbolje rješenje za kvalitetu zvuka, ali ionako mi ne djeluje pretjerano audiofilski sustav, pa nije ni važno toliko. S takvim načinom spajanja ostavljaš mogućnost pojačavanja/smanjivanja preko daljinskog od TV-a. Sve što ti treba je običan "jack to chinch" kabel, s tim da se moraju moć odvojit lijevi i desni kabel (crni i crveni) od zvučnika, ako misliš da ti stoje odvojeno. Valjda razumiješ na što mislim.
Zvučnike namjesti na malo glasnije, ali nemoj do kraja pojačat, pa smanjuješ i reguliraš dalje na daljinskom od TV-a.
To znam,to mi je jasno tako mi je i na pc-u spojeno,samo sto na njem koristim smanjivac suma prije ulaza u pc i unutar pc-a se nalazi kvalitetnija zvucna...Mislio sam na neko drugo rijesenje,ali posto su aktivni mislim da tu ne ide pojacala i ostale pizdarije.
A nezz,mozda ih prodam pa nabavim pojacalo i neke zvucnike,ali mi se svidja kako zvuce ovi kad na pc-u navijem stvarno su odlicni.Nisam neki ekspert ni nista ali eto kad ih vec imam da ih iskoristim sto bolje mogu.
Hmmm... Nikad čuo za smanjivače šuma, ja idem po principu minimalizma, što manje komponenti u sustavu i na putu signalu, to je zvuk bolji. S obzirom na aktivnost ovih KRKova, pojačala ne idu s njima. Može se zato predpojačalo ukomponirati. Pretpostavljam da TV ima i neki audio izlaz, osim slušalica. TAj izlaz, na predpojačalo, pa onda zvučnike u to predpojačalo. Isto tako, danas postoje (iako se ja grozim toga) i moderna pojačala s ugrađenim DAC-om. Siguran sam da ti TV ima DIGITALNI izlaz, optiku vjerojatno. Ako imaš predpojačalo s DAC-om, onda digitalno (optikom) spoji TV i predpojačalo, a dalje zvučnike normalno. Ovde će ti kvaliteta zvuka ovisit o kvaliteti tog predpojačala, bez njega, ako spojiš direktno zvučnike u slušalice, onda ti kvaliteta zvuka ovisi o kvaliteti koju TV daje, odnosno o kvaliteti DAC-a koji je u TV-u.
Ako si zadovoljan sa zvukom iz kompa, s tim KRKovima, a nisi zadovoljan sa zvukom koji dobiješ kad ih spojiš na TV, onda je problem lošeg zvuka u TV-u. Mijenjanjem zvučnika nećeš puno dobit, možda čak i izgubiš. Treba u tom lancu (TV-DAC-preamp-amp-speaker) sredit kvalitetniji DAC prvo. DAC i preamp često dolaze skupa u komponenti. Problem može bit ako na kraju svega ispadne da TV mijenja zvuk već u digitalnom dijelu, prije nego prođe DAC i izađe na slušalice ili optiku... Ali to je manje vjerojatno, za pretpostavit je da će zvuk u digitalnom obliku bit nedirnut dok se ne ide pretvorit u analogni signal i onda će ga loš i jeftin DAC chip u TV-u izobličit i uništit, pa dobiješ šum i loš zvuk na kraju.
Isto tako možeš probati i malo kvalitetnije kabele (jack to chinch), a i ne vidim zašto smanjivač šuma ne bi mogao bit prebačen s PC-a na TV, ako pomaže...