Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.587.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav, dvoumim se izmedu Logitech G710+ i to mislim uzet preko njuskala polovnu za 900 kn (jos godina i pol garancije), a drugi izbor je Corsair Strafe RGb Silent za 1150.

Meni zbilja netreba taj veliki izbor osvjetljenja jer ce mi samo smetat dovoljnomi je jednobojan taj bijelu, tako da mi je logitech cini kao logicniji izbor, no vjerovatno se i Corsair moze postaviti na low brightness backlit i neki jednobojni.

Zatim logitech ima prenodst jer ima volume slider, dok Corsair nema, a prednost Corsairu je sto ima vjerovatno bolji wrist rest i sto je tipkanje navodno za 30 posto tise nego obican Cherry brown. Jos me brine taj Hr layout Logi ima naljepljena slova do bi kod Corsaira morao nabaljati naljepnice.

Dali je netko probao obje, a da mi kaze dali je bolje pisati na jednoj ili drugoj, mozda je na Corsairu nesto mekanije pisanje?

Sta vi mislite, dali je 900 kn za polovnu pod garancijom malo previse sobzirom da se prodavalo od 650 do 800 prijasnjih mjeseci, ili je onda bolje uzet novog Corsaira?

Hvala i helpajte sa savjetima :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 15:03 (Haremzg).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Kolega ima Corsair Strafe RGB i mozes podesiti kako hoces boje, doslovno ispod svakog slova mozes nastimat kako ti odgovara. Ima mislim 3 razine osvjeljenja. Masovna je, teska i izgleda kvalitetno. Nisam puno tipkao na njoj no i ja razmišljam da ju kupim. Silent svitchewi su dosta tiši nego obicni.

Meni osobno nikako nisu sjele Logi G serije s tipkama pored jer uvijek ih zamjenim sa CTRLom i nikako se nisam mogao naviknuti pa bi išao na strafe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 15:34 (Stryder).
Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Haremzg kaže...

Pozdrav, dvoumim se izmedu Logitech G710+ i to mislim uzet preko njuskala polovnu za 900 kn (jos godina i pol garancije), a drugi izbor je Corsair Strafe RGb Silent za 1150.

Meni zbilja netreba taj veliki izbor osvjetljenja jer ce mi samo smetat dovoljnomi je jednobojan taj bijelu, tako da mi je logitech cini kao logicniji izbor, no vjerovatno se i Corsair moze postaviti na low brightness backlit i neki jednobojni.

Zatim logitech ima prenodst jer ima volume slider, dok Corsair nema, a prednost Corsairu je sto ima vjerovatno bolji wrist rest i sto je tipkanje navodno za 30 posto tise nego obican Cherry brown. Jos me brine taj Hr layout Logi ima naljepljena slova do bi kod Corsaira morao nabaljati naljepnice.

Dali je netko probao obje, a da mi kaze dali je bolje pisati na jednoj ili drugoj, mozda je na Corsairu nesto mekanije pisanje?

Sta vi mislite, dali je 900 kn za polovnu pod garancijom malo previse sobzirom da se prodavalo od 650 do 800 prijasnjih mjeseci, ili je onda bolje uzet novog Corsaira?

Hvala i helpajte sa savjetima :)

Razmisli o onoj Asusovoj što jako liči na G710+. Nova za cca 800 Kn a vrlo dobra.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan

koja tocno? Mislis Na Strix. Ok zgleda no nije mi privlacan taj narancasti backlit a i nema wrist rest.

Kontam da je Logitech pgotovo za pomoc kod video editinga bolji izbor od Corsaira koji je vec show

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 16:29 (Haremzg).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
zzZZzz kaže...
prostbroj kaže...

Danas dosla nova igracka. Ducky mini YOTH :)

Tražim nešto slično samo wireless/bluetooth.

Nešto tipa :

(samo nisam fan touch tipki esc, f1 - f12)

(ova je favorit, cca 1000kn sa dostavom preko Massdropa, ali nabava traje dugo, i pozeljne kombinacije switcheva i boja se vrlo brzo razgrabe)

(ne mogu naci video za wireless verziju, ali ima ih na Massdropu)

Uglavnom, ako ima tko kakvu sugestiju, u obzir ulaze sve mehanicke koje su tenkeyless ili manje :)

Wow, ovaj Varmillo izgleda super. Al onak, kakav je to način distribucije. Samo MassDropa i to svake prijestupne?

Javi što ćeš uzeti.

17 godina
Chronosus kaže...
zzZZzz kaže...

Wow, ovaj Varmillo izgleda super. Al onak, kakav je to način distribucije. Samo MassDropa i to svake prijestupne?

Javi što ćeš uzeti.

Naručio sam Filco MiniLa Air (sa njemackog amazona) sto mi je kolega prostbroj preporucio, svidjela mi se jako. Sad cekam da stigne.

Varmilo VB87M se cini fenomenalna, ali je problem sto se mora sa Massdropa narucivati.

Mozes proslu generaciju (VA87M) naci na ebayu, nekih 150$ + nekih 20$ postarina.

Na Massdropu bude jeftinije, nekih 120-130$, ali se cijena moze poveceati ili smanjiti ovisno o tvojim zahtjevima za switchevima, bojom itd.

Massdrop funkcionira tako da se određen proizvod ponudi, i kad se skupi dovoljno zahtvjeva za tim proizvodom, oni kontaktiraju proizvođača i nabave određenu količinu koju onda puste u  prodaju, pa ko prvi, njemu djevojka.

Prije nekih 10 dana je bila zadnja pošiljka Varmila, 134 komada, a zahtjeva preko 800. Tako da su se jako brzo razgrabile, pogotovo poželjne kombinacije cherry switcheva/boja  osvjetljenja/boja tipkovnice  (sve se to može birati).

Inače Varmilo ima jako veliku ponudu cherry i gateron switcheva, boja keycapova/prozirnih, neprozirnih itd.

Mislim da bi idući drop mogao biti negdje sredinom 3. mjeseca

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 17:34 (zzZZzz).
16 godina
neaktivan

Nešto ovih dana razmišljam da si uzmem mehaničku tipkovnicu, al da me ubiš ne znam koju :D

Gledam BlackWidow Elite Ultimate Stealth šta ja znam sve ne i ne znam, Razer je pa sigurno ne vrijedi tih novaca, al nisam niš drugo našao da mi se baš sviđa. Htio bih te Macro tipke s lijeve strane (da omdah pitam, jel ih mogu složiti da se ponašaju kao kopije tipaka, recimo još jedna enter, space, itd pa da rade isto ko i original tipke?), ali nema baš tipkovnica s time. Gledao Roccat Ryos MK, ali mi izgleda preogromno i ne može se wrist pad malo smanjiti (maknuti). Ne znam. Ima li što ispod soma kn, a da valja? Jer ako za 1000+ nema neke koja mi se sviđa, uzmem radije neš jeftnije (Func KB-460) ili ništa :D

Već godinama koristim 50kn vrijedu neku Genius tipkonicu pa sad konačno kad sam i komp i sve nabavio mogu ove završne finese si uzet :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
xG4M3 kaže...

Nešto ovih dana razmišljam da si uzmem mehaničku tipkovnicu, al da me ubiš ne znam koju :D

Gledam BlackWidow Elite Ultimate Stealth šta ja znam sve ne i ne znam, Razer je pa sigurno ne vrijedi tih novaca, al nisam niš drugo našao da mi se baš sviđa. Htio bih te Macro tipke s lijeve strane (da omdah pitam, jel ih mogu složiti da se ponašaju kao kopije tipaka, recimo još jedna enter, space, itd pa da rade isto ko i original tipke?), ali nema baš tipkovnica s time. Gledao Roccat Ryos MK, ali mi izgleda preogromno i ne može se wrist pad malo smanjiti (maknuti). Ne znam. Ima li što ispod soma kn, a da valja? Jer ako za 1000+ nema neke koja mi se sviđa, uzmem radije neš jeftnije (Func KB-460) ili ništa :D

Već godinama koristim 50kn vrijedu neku Genius tipkonicu pa sad konačno kad sam i komp i sve nabavio mogu ove završne finese si uzet :D

Asus Echelon gaming keyboard.

13 godina

Pozdrav,

ispričavam se jer je malo offtopic, ali bi me zanimali ima li itko rješenje za problem opisan dolje u videu? Naime ista stvar mi se počela dešavati na 3 mjeseca staroj Asus Echelon mehaničkoj tipkovnici. Tipkanje je postalo nemoguće, barem 10-tak tipku mi dvostruko ili trostruko registrira na jedan dodir. Probao sam ju i temeljito očistit ali nije pomoglo, ista stvar i dalje.

0 0 hvala 0
13 godina

Mislim da je to kolega već pionirski objasnio:

Link... http://www.bug.hr/forum/search/post/?txt=chattering&ss=p&sa=&t=146466&f=36&sort=desc

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
metallic kaže...

Mislim da je to kolega već pionirski objasnio:

Link... http://www.bug.hr/forum/search/post/?txt=chattering&ss=p&sa=&t=146466&f=36&sort=desc

Hvala puno na pomoći. Aplikacija je pomogla. Inače, jeli ovo dovoljno za reklamirat tipkovnicu, ako se problem bude opet ponovio?

13 godina

Drago mi je sto je pomoglo. Stvarno ne znam sto se tice gare, mozda kolega autor teme zna vise.

Mogu ti reci da osobno uvijek kontaktiram prozvođaca i trazim misljenje o problemu s hardwareom. Kad se oni ocituju, dalje je lakse.

Sretno!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Aki imaš jamstvo, to uvažavaju kao problem.

Ako nemaš, onda probaj ukapati po 2-3 kapi alkohola (90%+) u switch i raztipkati ga te ostaviti preko noći da odstoji.

Meni je metoda s alkoholom riješila problem s tipkom G koja mi je dvotipkala.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
191x7 kaže...

Aki imaš jamstvo, to uvažavaju kao problem.

Ako nemaš, onda probaj ukapati po 2-3 kapi alkohola (90%+) u switch i raztipkati ga te ostaviti preko noći da odstoji.

Meni je metoda s alkoholom riješila problem s tipkom G koja mi je dvotipkala.

Ok, hvala na info. Tipkovnica je praktički nova, kupljena u Hgspotu prije 3 mjeseca, sa garancijom naravno. Mislim da ću je ići zamijeniti.

15 godina

zna li itko tocan model navedene Logitech tipkovnice koja je trenutno na akciji u Linksu? Potkrala im se greska jer ovo definitivno nije K120 pa me zanima tocan model. LINK

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
definho kaže...

zna li itko tocan model navedene Logitech tipkovnice koja je trenutno na akciji u Linksu? Potkrala im se greska jer ovo definitivno nije K120 pa me zanima tocan model. LINK

Prije bih rekao da su stavili krivu sliku.

15 godina

nisam napisao, a trebao sam, K120 vec imaju u ponudu na ovom linku, a na ovom je ta na akciji koja je drugi model.

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

STa ti ustvari zelis kupiti?
LOGITECH K120 imas u Protisu za 90kn.

To sa slike je cini se Logitech Ultra-Flat Keyboard

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 23:36 (djigibao).
9 godina
neaktivan

Jel mozete preporucit neku gaming tastaturu za do oko 500 kuna +/- 50/100

Znaci treba biti tiha a opet da se ne pritisce sama i to,i da je kvalitetna naravno,Sad imam neku Geniosuvu za 350 kn i super je,ali je ko traktor,a to smeta na skypu i svemu pa kupujem neku tisu,sto tisa to bolje :S

Nesto tipa Razer DeathStalker ili tako nesto haha

Unaprijed hvala LP

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pitanje corsair K70 RGB ima di jeftinije nego 1500kn tipa neka njemacka/austrijska stranica? u cro su pre skupe

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Pitanje corsair K70 RGB ima di jeftinije nego 1500kn tipa neka njemacka/austrijska stranica? u cro su pre skupe

uzmi Corsair Strafe RGB - dodje oko 1100~kn

btw analogna tipkovnica

17 godina
Fanu kaže...

btw analogna tipkovnica

Kak se ovog nije netko prije sjetio?

Jako dobra stvar za gaming, no osim gejmanja vjerujem da bi bilo koristi i u određenom softwareu i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 12:39 (lllnuclearlll).
10 godina

Pozdrav ljudi!

Već tjednima aktivno tražim novi laptop s HR layout tipkovnicom, što je izgleda nemoguća misija!! U svim web shopovima je SVE striktno US layout.

Pa ako ima neka dobra duša koja bi mi mogla objasniti razliku (osim što US layout ima tipku dvije manje)? Hoću li na takvoj tipkovnici moći dobiti naša slova: š, đ, č, ć i ž? Što je s rečeničnim znakovima - , . ; : itd?

Trebam li nekakav poseban softver ili ?

Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Layout na tipkovnici ti samo ima veze s tim sta pise na tipkovnici, ne sta ce winsi detektirat kad pritisnes tu tipku. Samo namjestis jezik tipkovnice u windowsima na hrvatski i to je to.
"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju." -Drago~16.2.2016
17 godina
aleng3 kaže...

Pozdrav ljudi!

Već tjednima aktivno tražim novi laptop s HR layout tipkovnicom, što je izgleda nemoguća misija!! U svim web shopovima je SVE striktno US layout. 

Mislim da vecina laptopa kod nas ima HR tipkovnicu. (Primjer: Dell Inspiron 5558)

Posalji upit trgovini za laptop koji te interesira.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
ToMisLaW kaže...

Dajte mi neku najjeftiniju meh. tipkovnicu sa svjetlom, da ima kod nas u Hrv. negdje za kupiti, za sada sam jedino nasao ovu:

https://www.links.hr/hr/tipkovnica-gamdias-hermes-lite-cherry-mx-mehanicka-gaming-eng-usb-101200215 

Naruči si odavde ovaj model bez ikakve brige. Ako te zanimaju detalji oko pouzdanosti i reklamacije sajta, imaš na forumu topic o dućanu. Moja preporuka, tipkovnica nudi mnogo za te novce, pa čak više od skupljih modela koje koštaju od 800 kn pa nadalje. Može se platiti pouzećem kad stigne paket.

https://iponcomp.hr/webshop/product/tesoro_lobera/823924

https://www.youtube.com/watch?v=szvIDN7-7-E

https://www.youtube.com/watch?v=K42M2UZ6LdE

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
17 godina
Colossus7 kaže...
ToMisLaW kaže...

Dajte mi neku najjeftiniju meh. tipkovnicu sa svjetlom, da ima kod nas u Hrv. negdje za kupiti, za sada sam jedino nasao ovu:

https://www.links.hr/hr/tipkovnica-gamdias-hermes-lite-cherry-mx-mehanicka-gaming-eng-usb-101200215 

Naruči si odavde ovaj model bez ikakve brige. Ako te zanimaju detalji oko pouzdanosti i reklamacije sajta, imaš na forumu topic o dućanu. Moja preporuka, tipkovnica nudi mnogo za te novce, pa čak više od skupljih modela koje koštaju od 800 kn pa nadalje. Može se platiti pouzećem kad stigne paket.

https://iponcomp.hr/webshop/product/tesoro_lobera/823924

https://www.youtube.com/watch?v=szvIDN7-7-E

https://www.youtube.com/watch?v=K42M2UZ6LdE

A koji su to switchevi?

Switch - Gaming Grade

S ovim su sve rekli  A layout mađarski 

16 godina

Pogledaj youtube review linkove koje sam poslao.

Kailh switchevi su u pitanju. Bira se kao i svugdje koji switch želiš jer ima ih u raznim varijantama. Razlika između kalih i mx switcheva? Googlaj, ukratko skoro pa nikakva. Čak su i bojama obilježeni na isti način.

Razlika između npr. US i Hungary Layouta skoro pa nikakve. Ionako se koristi Cro language u Windozama.

Ako je to baš problem nekome što mu cro slova nisu obilježena  uvijek se naknadno za sitnu love moze narucit neki sticker ili custom keyevi preko neta za sitne pare, a kome je to tlaka neka plati od 850 do 1600 kn za robustan keyboard sa mehaničkim switechevima, pozadinskim osvjetljenjem, makro tipkama, usb + audio hubovima i dobrim softwareom.

Denis je napravio solidnu temu u novom Bugu za keybe, cijene su paprene, a nije zlato sve što sija. Pogotovo ne za te pare. Ova keyba nudi mnogo za svoju cijenu pa i više od toga.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 15:11 (Colossus7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Colossus7 kaže...

Pogledaj youtube review linkove koje sam poslao.

Kailh switchevi su u pitanju. Bira se kao i svugdje koji switch želiš jer ima ih u raznim varijantama. Razlika između kalih i mx switcheva? Googlaj, ukratko skoro pa nikakva. Čak su i bojama obilježeni na isti način.

Razlika između npr. US i Hungary Layouta skoro pa nikakve. Ionako se koristi Cro language u Windozama.

Ako je to baš problem nekome što mu cro slova nisu obilježena  uvijek se naknadno za sitnu love moze narucit neki sticker ili custom keyevi preko neta za sitne pare, a kome je to tlaka neka plati od 850 do 1600 kn za robustan keyboard sa mehaničkim switechevima, pozadinskim osvjetljenjem, makro tipkama, usb + audio hubovima i dobrim softwareom.

Denis je napravio solidnu temu u novom Bugu za keybe, cijene su paprene, a nije zlato sve što sija. Pogotovo ne za te pare. Ova keyba nudi mnogo za svoju cijenu pa i više od toga.

Ma sve OK, al kak da naručim blue switcheve??? Ovi na linku imaju jednu tipkovnicu bez ikakvog izbora. Za tu cijenu pretpostavljam da dobiješ Red.

A i ovo:

2 godina fabrička garancija
Učestalost kvara: 20,0%

Znači svaka peta neispravna???

Što se tiče layouta, ne koristim cro layout, koristim layout onaj kakva je tipkovnica jer volim da su mi znakovi svi na svom mjestu. UK ili US može proć...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 15:33 (lllnuclearlll).
12 godina
neaktivan

Ja nabavio nakraju Logitech g710+ preko njuskala sa garancijom za 900 kn. I zadovoljan sam. Dvoumio sam izmedu nje i Strafe Rgb za 1150 ali nisam neki fan svih tih sarenih ih svjetala, no siguran sam da je Strafe odlican izbor. Mozda ima i malo veci odmor za ruke koji je btw na 710+ malen da bi bio prava potpora no vjerovatno je ista stvar kao i kod Strafe. Bijeli backlit se uklapa dobro i ima 5 razina osvjetljenja. 

Ono sto mi je prevagnulo kod izbora je sto Logi ima volume control tipku sto Strafe nazalost nema, i takoder i makro tipke sastrane su mi postale izuzetno korisne kod video editinga, stavio sam za copy i za paste macro. I za ostale stvari kod pisanja ili surfanja je to isto vrlo korisno.

Jos uvijek se privikavam i radim neke greske u pisanju, a jedina prava zamjerka za tipkovnicu sto caps lock tipka nema stepenicu (koja ju dodatno odvaja od slova A) tako da sam isprve cesto pritikao tijekom tipkanja Caps, sto je bilo jako irititantno, no navikao sam se na to sad. I da spomenem i vjerovatnog nasljednika ove tipkovnice G810 gledao neke recenzije koje su vrlo pozitivne, koji ima stepenicu na Caps!, Rgb backlit ima, sve zvuci super no tipkovnica nema odmor za ruke a macro tipke su premjestili na f1, f2,f3 sto mozda i nije najbolja odluka?. Navodno je tipkovnica dosta i brza i jako responsivna. Uglavnom nije jos stigla u Hrvatske ducane no sigurno ce biti zanimljiva opcija za one koje traze nesto kao 710+

Naravno razlika u odnosu na staru membransku tipkovnicu je velika, vidi se ta kvaliteta, i pisanje je ugodnije. Neke stvari poput tih macro tipki ili osvjetljenja za koristenje ponoci jako dobro dodu. Nema ghostinga, i konacno kada igram Pes npr mi neblokiraju komande kada pritisnem puno tipki... Mislim da se definitvno isplati potegnuti par stotina kuna vise u odnosu na membranske iako se i tamo sigurno mogu naci neke kvalitetne opcije.

Toliko, pozz :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice