Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.585.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Kolko sam ja shvatio on bi zamijenio fizicke tipke, tako da mu je dolje y a gore z.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Nista lakse ako kupi mehanicku tipkovnicu. Te tipke se bez pol beda izvade sa dve spajalice koju got meh. tipkovnicu kupio, samo ih zamijeni, utor za switch mora bit isti na tipkama iste funkcije i to je to.

Eventualni problem moze bit ako bi same tipke imale drugaciji layout, npr. to ima kod nove logitechove tipkovnice, skoro svaka tipka ima drugaciji layout, netipicno. U tom slucaju bi onda npr. da je z tipka malo dulja mozda smetala da se stavi na mjesto y tipke jer oko y je vise drugih tipki i tak. To je ja mislim jedini teoretski primjer kad se nebi dalo fizicki zamijenit tipke z i y.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 20:46 (The_Fichek).
10 godina

Da fizički sam mislio zamjeniti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo na K95 vec 3 put riknula jedna od ledica. I sad se odlucio kontaktirati direktno Corsair. Dogovoram slanje tipkovnice u Amsterdam da mi zamijene. Saljem na njihov trosak i nadam se da bude sve ok. Ili da mi daju novu RGB. Ne bih se bunio. :)

Online help isto top notch, ugodno su me iznenadili brzinom i nacinom na koji ovo rijesavamo. Drzte fige.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ne mozes zamjeniti...ja imam Trigger Z i z i y se nmg zamjenit,tj.mogu al je skroz cudan osjecaj,ne leze nikako,taj gornji u donji dio ocito nisu isti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ja kad sam cistio svoju razer 2014 tourn. eidition i kad sam vraco kasnije tipke od tog dijela tipkovnice sam par put slucajno zamjenio slova, nisam nit skuzio kak je glatko uslo dole jer svi ti switchevi su isti, barem kod mene + layout svih tih tipki na kojima se pise, znaci bas tipke od slova abecede, njihov layout je identican kod mene. Neznam kako tebi nece uc, cudno. Nemora znacit da bi kod njega bila ista situacija.

Nije mi jasno sto bi uopce korisnik dobio sa tim mjenjanjem, u gamingu tako i tako nitko ne koristi đšpćčž, shift+alt i nece se patit sa problemom, jedino ako je covjek opcenito navikao...

Druga stvar, da, Razer ima otvorenu kutiju u dijelu strelica i kod ducana kao sto je Technomarket. Ja imam tu noviju tipkovnicu koja od 2014. nema MX Cherry nego Kailh, ali za te pare po kojoj se prodaje je nikad nebih kupio. Kupio sam od kolege sa foruma. Meni su super switchevi i pito sam jednog momka koji radi u jednom poznatijem IT ducanu primjecuje li kakvu razliku u odnosu na mx blue i reko je i ne bas, slicna stvar i u reviewevima, al opet, za te pare je to preskupo i previse Razer trazi sa tom cijenom. Meni je osobno trebala najvise kompaktnost, a nisam imo para za CM Rapid TK.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 1:46 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

evo nadam se da ces skuziti..valjda se vidi kako Y ide prema gore, a Z nisam sliko,jer ide obrnuto,znaci prema dole se uzdize..i ne noze se tako namjestiti u Trigger seriji sigurno,to sam i prije citao..

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina

Tak sam nešto i očekival, a kak je s Č Ć Š Đ Ž? (znam da je Ž iznad entera, to mi nije problem), ali imaju bar nalje za ova druga slova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
na mojoj nemaju uopće naljepnica, al navikneš se lagano
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina

Iz početka bude gubiona, ko i na svakoj, ali nakon tjedan dana mislim da nebi problema trebalo biti. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma mozes puno bolje za 700 kuna nego tu ...

evo Cooler Master QuickFire Ultimate ima pozadinsko osvjetljenje i dode 699 kn u Centro.hr http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c6547889f8fe4cb19a3b1bd3fb3eace8.tipkovnica-cooler-master-quickfire-ultimate-mehanicka-plavi-led.aspx

ili ako ti netreba pozadisnko osvetljenje SteelSeries 6Gv2 kazu da je jedna od najboljih i najugodnijih tipkovnica ... nema pozadinsko osvjetljenje i sada je na akciji za 499 kn http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.38f548e608cc42e7952f19663486b303.steelseries-zicna-tipkovnica-6gv2.aspx

ili SteelSeries 7G  508 kn http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.77aa5f07ff2941b58a5e7a7f79216353.steelseries-zicna-tipkovnica-7g.aspx

mislim da ih is se dalo nac jos do 700kn ... tu je naravno i taj zalman ali stvarno izgleda jadno a opet je 400kn

10 godina

Meni je ova odlićna, ponajviše zbog brown switcheva koje ni jedna od ponuđenih nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 20:55 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne pašu svima isti switchevi.

Zato i postoji više vrsta, iako mi se brown čine možda najprihvačeniji.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

S dodanim O-ringovima su stvarno i tihi ti brown switchewi.. + što mi je odlićan layout, bez numpada, jer ga i onako nikad nisam previše koristio..sad ni ne osjetim da ga tipkovnica nema..

A i ima nešto istine u onome da je širina bez numpada idealna za gaming, stvarno je ugodno igrati i mislim da su ruke idealno položene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 7:10 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Poslao sam svoju K95 u Nizozemsku i mislio da ce mi  poslati novu. Nemaju trenutno (tko zna da li ce i nabavljati), a ne zele da doplatim za RGB. I sad mi daju opciju povrata novca. I sto onda kupiti? Malo me Corsair razocarao, 3 puta na reklamaciji zbog ledica. Iako najbolja tipkovnica koju sam imao, izgled, feel, pa cak i palm rest. Sve tip top, osim ledica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 14:24 (eXecutioner).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
eXecutioner kaže...

Poslao sam svoju K95 u Nizozemsku i mislio da ce mi  poslati novu. Nemaju trenutno (tko zna da li ce i nabavljati), a ne zele da doplatim za RGB. I sad mi daju opciju povrata novca. I sto onda kupiti? Malo me Corsair razocarao, 3 puta na reklamaciji zbog ledica. Iako najbolja tipkovnica koju sam imao, izgled, feel, pa cak i palm rest. Sve tip top, osim ledica.

Stvarno nemaš sreće. Ako ti ne trebaju one dodatne tipke sa strane, pitaj mozes li zamjeniti za k70, meni sve radi kao i prvog dana, sve ledice, jednak intenzitet, nikakvih problema.

16 godina
neaktivan
zzZZzz kaže...
eXecutioner kaže...

Stvarno nemaš sreće. Ako ti ne trebaju one dodatne tipke sa strane, pitaj mozes li zamjeniti za k70, meni sve radi kao i prvog dana, sve ledice, jednak intenzitet, nikakvih problema.

Ma kakvi, probao sam mijenjati i odgovor je: "Our warranty policy does not offer upgrades even with the difference collected" Tako da corak. Jedino mi je sad problem sto kupiti, opet gnjavaza. Kupio sam rabljenu za 650kn, a sad cu dobiti natrag 1060kn, tako da sam profitirao. Ali rade bi ja da mi radi kako treba.

10 godina
neaktivan

Trebao bih malu pomoć vezano za tastauru, nadam se da nije kriva teme. Imam tipkovnicu MS Flipper (http://www.protis.hr/images/product/81537-tipkovnica-ms-flipper-gaming-illuminated-blue-led) ali mi tipke ne svijetle. Tastatura radi sve normalno samo tipke ne svijetle. Kako ih upalit? Hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Upao sam u G710+ tipkovnicu i G502 Proteus Core miša :)

radilo se i zaradilo

xfire: GStyle|KIKI3000

3 0 hvala 0
14 godina
grimlock kaže...

Trebao bih malu pomoć vezano za tastauru, nadam se da nije kriva teme. Imam tipkovnicu MS Flipper (http://www.protis.hr/images/product/81537-tipkovnica-ms-flipper-gaming-illuminated-blue-led) ali mi tipke ne svijetle. Tastatura radi sve normalno samo tipke ne svijetle. Kako ih upalit? Hvala

Vjerojatno neka kratica na tipkovnici, tipa fn + neka tipka di je prikazana ko žarulja.

Probaj vidit na nekom of youtube filmića jel se spominje možda.

15 godina
neaktivan
grimlock kaže...

Probaj pritiskati desni window key, do nedavno sam imao tu tastaturu i ovdje pored Alt Gr bila tipka za paljenje osvjetljenja i mijenjanje boja

Edit: Tek sad vidim da je post star 9 dana i da si sigurno do sada našao rješenje

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 14:27 (Haker_x).
10 godina
neaktivan

hvala na pomoći, ali našao sam.. prije nego sam se tu obratio sve tipke sam probao osim te  jel sam na starim tipkovnicama imao sličnu koja nikad nije ničemu služila pa nju nisam probao.. a ispostavilo se da je baš ta. hvala još jednom 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo napomena za sve one koji su zbunjeni zbog US layout (Uk) a tipkovnice kupuju u nasim ducanima , e to pise na vecini kutija tj. Tipkovnica, i da te tipkovnice dolaze bez naseg znakovlja ALI IH UVOZNICI DAJU NAKNADNO GRAVIRAT ILI OTISNUT, tako da imaju hr , nemojte da vas zbunjuje sto pise na kutiji .... (Nije da nema ipak izuzetka)

1 Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav

razmišljam o kupnji nove tipkovnice, potencijalno i miša..idealno bi bilo kad bibila neka wirelles kombinacija da dođe u paketu, no nije nužno

trenutno mi je za oko zapela logitech mk520..spreman sam izdvojiti i nešto više, do 400-500kn za oboje

od miša ne tražim ništa posebno, da bude ugodan za rad i da se ne čuje u drugu sobu kad klikam :)

za tipkovnicu bilo bi lijepo da ima pokoju multimedijsku tipku(+/- zvuk, play/pause) i da je ugodna za rad

većinu vremena provodim surfajući i programirajuči

0 1 hvala 0
17 godina

imam set logitech  mk300 već 5g i od jučer mi je lijeva shift tipka, Q i tab. otišla-najprije sam očistio od prašine pa sam i rastavio no jednostavno kada se stišću navedene tipke (konektori) na tipkovnici ništa se ne događa.

da li sada uzeti opet mk330 koji je 290kn (set miš +tipkovnica bežična) ili do nekih 300kn uzeti nešto drugo?

igram 1-2h dnevno no često puno pišem pa mi je bitno da tipke nisu tvrde i da tipkovnica nema neki jeftini dojam, iako sam naučen na bežično, da li da uzmem žičnu, ako da, koju preporučujete?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan

Pozdrav, zna li netko da li postoji tipkovnica Func KB-460 s hrvatskim slovima? 

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bakaluar kaže...

Pozdrav, zna li netko da li postoji tipkovnica Func KB-460 s hrvatskim slovima? 

Hvala.

Ne

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
12 godina
neaktivan

Spominjalo se da će možda biti,pa da će sigurno biti,pa sad više nitko ništa ne zna.

Poslao sam upit FUNC-u  i ni oni ne znaju hoće li biti sa HR-slovima ili ne.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ciovo1 kaže...

Spominjalo se da će možda biti,pa da će sigurno biti,pa sad više nitko ništa ne zna.

Poslao sam upit FUNC-u  i ni oni ne znaju hoće li biti sa HR-slovima ili ne.

A znaš li možda kakva je situacija s ostalim mehaničkim tipkovnicama? Ima li koja kvalitetna s HR slovima?

Do sada sam uspio naći samo Logitech G710+, ali ta ima problema s opadajućim tipkama...

10 godina
neaktivan

može koja preporuka dobre wireless tipkovnice, iman miša logitech m705 i sada mi treba tipkovnica, znači samo tipkovnica ne komplet, pošto neznam kako se ponašaju te tipkovnice, meni treba da nema kašnjenja i da lovi sve di i taj  miš :D nekih 2-3m da lovi barem, miš radi bez greške u drugoj prostoriji pa bi trebala i ona...  cijena, neznam netreba mi ništa posebno na njoj šta bi dodatno platio, samo da je kvalitetna i da lijepo radi wireless, 200, 300, 400kn 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice