Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.038
|
čitano: 1.561.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav: Tražim tipkovnicu tipa, Logitech G105 ili K800, Pošto jedini izbor trgovina mi je Links, tamo ih nema, dali ima neka slicna tipkovnica sa osvijetljenjem. u tom rangu cijena, 400-450kn

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Oli taj sidewinder ima veliki enter i naše tipke?

I kak ste zadovoljni sa wrist(palm)restom?

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
16 godina
neaktivan

I mene zanima SideWinder X4...da li ju netko ima i koliko je zadovoljan s njom?

Gledam malo usporedbe cijena i budući da mi nisu potrebne nikakve dodatne opcije nema mi smisla davati 1000+Kn za tipkovnicu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ok, pitanjce. Ak narucim tipkovnicu izvana, i pise da ima german layout. Jel to znaci da ima i ona njihova slova Ö, Ä, Ë, ili je u biti ona kaj nama pase, sa QWERTZ sastavom samo?

17 godina
Dachande kaže...

Ok, pitanjce. Ak narucim tipkovnicu izvana, i pise da ima german layout. Jel to znaci da ima i ona njihova slova Ö, Ä, Ë, ili je u biti ona kaj nama pase, sa QWERTZ sastavom samo?

Ako je German ima njihove... Pogledaj si slike na google...

Twitter: @191x7
17 godina

Bas sam gledao slike na computeruniverse stranici, ali nisam vidio njihove special znakove. Samo qwertz umjesto qwerty. Idem bas vidjet na stranici proizvodjaca dal ima neki sluzbeni prikaz.

17 godina
neaktivan

Ljudi tražim tipkovnicu do 400 kuna može i malo više (423, 450) koja bi bila primarno za rad (tipkanje), pa onda sve ostalo. Palmrest je obavezan.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.

0 0 hvala 0
17 godina
MegaMass 2000 kaže...

Ljudi tražim tipkovnicu do 400 kuna može i malo više (423, 450) koja bi bila primarno za rad (tipkanje), pa onda sve ostalo. Palmrest je obavezan.

Microsoft Sidewinder X4 + SpeedLink Sateen naslon.

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Microsoft Sidewinder X4 + SpeedLink Sateen naslon.

Ona mi je bila u vidu ali nigdje za naći (nabava.net) osim u ADM-u. Btw, nije valjda da je Microsoftova periferija tako slabo zastupljena u Zagrebu?

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
17 godina

Da, slabo je zastupljena. A gle, ako je nemaju, ne znam što bih ti od membranskih preporučio - sve je to slično.

Možda da dodaš još koju kunu i uzmeš nešto mehaničko? Mehanika je naj za tipkanje, posao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Da, slabo je zastupljena. A gle, ako je nemaju, ne znam što bih ti od membranskih preporučio - sve je to slično.

Možda da dodaš još koju kunu i uzmeš nešto mehaničko? Mehanika je naj za tipkanje, posao.

Ako imaš dobar prijedlog može.

17 godina
MegaMass 2000 kaže...
191x7 kaže...

Ako imaš dobar prijedlog može.

Quickfire TK blue: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201080

TK Ultimate: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201079

Ako su ti pak mehaničke preskupe, a Sidewinder X4 ne možeš...

1. http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=500000031322

2. http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000035637

Ili ako bi nešto ergonomskije: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101200031374

11 godina
neaktivan

Ljudi moze savjet oko izbora tipkovnice za gaming fps igre. Moze biti uzasna za tipkanje ali bitno da je dobra za gaming. Imao sam u vidu razer balckwidow. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
svenac20 kaže...

Ljudi moze savjet oko izbora tipkovnice za gaming fps igre. Moze biti uzasna za tipkanje ali bitno da je dobra za gaming. Imao sam u vidu razer balckwidow. Hvala

Nemoj MX Blue za FPS-ove nikako. Za to ti idu MX-Brown, Black i Red. Dakle Balckwidow ne gledaj.

CoolerMaster Storm Quickfire TK je OK, Corsair Vengeance serija, Steelseries 7G ili pak moj favorit - Logitech G710+.

15 godina
neaktivan

Prouči, a ako možeš i isprobaj, sve tipove prekidača na mehaničkim tipkovnicama i odluči što ti najviše odgovara.

Black i Red imaju linearni hod i nemaju klik zvuk - razlika je u tome što su black prekidači "tvrđi" (potrebna je veća sila (jači pritisak tipke) za registraciju tike).

Blue i Brown imaju malu "kvrgu" koju osjetiš kad stisneš tipku i ne moraš je stisnuti do dna jer je pritisak registritan. Razlika je u tome što blue ima i "click" zvuk koji možda može smetati ako je više ljudi u prostoriji ili i samome korisniku!

Da sad kupujem, odabrao bih Logitech G710+, sa brown switch!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Vako... Trebam što jednostavniju, a što bolju membranku. Znam da zvuči komično, al evo kad gledam recimo od prije nekih 6-7 godina čak su i šrot-proizvođači poput MS Industriala imali koliko-toliko solidne jeftilenke. Znam da je mehanika superiorna, al tolko nažalost nemam, bar ne još anyway...

Danas je to druga pjesma, membrane su toliko nekvalitetne i tipkovnice su ''neizbalansirane'' (preslabe membrane na rubnim tipkama, mlohav space, rasklimane metalne žice ispod shifta i entera, itd).

Dakle, je li danas uopće moguće pronać jednostavnu, ne-gamersku membranku koja valja? Isprobo sam razne modele, i čini mi se da bi mi najviše odgovaro neki slim model jer kraći hod tipki bolje skriva nedostatke. U vidu imam Canyon CNR-KEYB9-AD, ili Dell KB-212B. Mislim da je Canyon bolji jer je scissor (barem prema recenziji srpskog ITsveta), al mi ide na živce glossy plastika. Caka kod tog Canyona je i da postoje dvije tipkovnice apsolutno istog izgleda (Acme i Gigabyte), ali čisto sumnjam da su scissor. Dell sam isprobo kod kolege, i čisto mi je OK za jeftinu slim membranku, jedino su tipke sa žicama (enter, shift, space) malo klimavije i glasnije. I kod tog Della mi je malo čudno što pola user reviewa kaže da tipke slabo registriraju, a kod kolege čisto fino sve radi...

Ako znate za šta bolje, a da je membransko i jednostavno, bez gamerskih kerefeka, pričajte... Ako je scissor, još bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da sa ovom ne bi trebalo biti problema!

Logitech K200

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ima li koja tipkovnjara da ima anti ghosting na strelicama i na okolnim tipkama?

StariGadCRO @battlefield
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
godo kaže...

Mislim da sa ovom ne bi trebalo biti problema!

Logitech K200

Ne hvala, imo sam K120 a ovo je praktički jedno te isto... Vidio sam sad i dvije poveće Lenovo tipkovnice, al ne znam imaju li hrvatski ISO raspored i može li se maknit naslon za ruke. Lenovo = IBM, pa mislim da bi trebala bit vrlo kvalitetna membranka.

11 godina
neaktivan

Malo sam gledao i mislio sam uzet CM Storm QuickFire TK ali dostupne su 3 varijante switcheva pa sa neznam koji da uzmem. Ja sam mislio uzet cherry mx brown. Hvala

17 godina
svenac20 kaže...

Malo sam gledao i mislio sam uzet CM Storm QuickFire TK ali dostupne su 3 varijante switcheva pa sa neznam koji da uzmem. Ja sam mislio uzet cherry mx brown. Hvala

Najbolje s MX Brown.

15 godina
Best buy tipkvnica do ~250kn, nije bitno da ima 45456 LED-ica i multimedija tipki na sebi, više cjenim udobnost pri pisanju, tišina kod rada je isto veliki plus.

Hvala
One ring to bring them all and in the darkness bind them
15 godina

Pogledaj si Logitech G103 , a i ova ponuda je dobra : mis + tipkovnica CM  Devastator od 217 KN !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

Jel netko probao CM Devastator? Tipkovnicu jelte... Razmišljam da uzmem paket, pa prodam miš pošto mi samo tipkovnica treba. U čemu je fora da je tako jeftino? Usporedba sa nekakvom low-end logitech tipkovnicom? K120 recimo? 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
SebaOS kaže...

Jel netko probao CM Devastator? Tipkovnicu jelte... Razmišljam da uzmem paket, pa prodam miš pošto mi samo tipkovnica treba. U čemu je fora da je tako jeftino? Usporedba sa nekakvom low-end logitech tipkovnicom? K120 recimo? 

Pazi, ta ti tipkovnica ima posve američki raspored, bez naših slova. A znakovi na tipkama se praktički ni ne vide dok je ugašena, pa liči na Das Keyboard... Jeftino je, jer je to ja mislim jedino od CM Storma, a da nije mehaničko. 

16 godina
neaktivan

Znam, što se tiče rasporeda tipaka nije problem, ionako tipkam napamet, jedino bi mi smetao mali enter, to je šteta. 

0 0 hvala 0
15 godina
Haf932 kaže...

Pogledaj si Logitech G103 , a i ova ponuda je dobra : mis + tipkovnica CM  Devastator od 217 KN !

vjerojatno ću uzeti Devastator pack pošto je svaki miš vjerojatno bolji od ovog kojeg sad imam, javim dojmove kad naručim/dobim robu

One ring to bring them all and in the darkness bind them
12 godina
Butcher kaže...

Ima li koja tipkovnjara da ima anti ghosting na strelicama i na okolnim tipkama?

Evo ova npr.: http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-genius-gaming-kb-g235-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.200.178 . Dosta dobra za tu cijenu, frend je ima. {#}

edit: ili ova ako tipkaš po mraku: http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-genius-kb-g255-black-usb&option=artikl&id_artikl=100.000.1157

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 21:15 (metallic).
16 godina
neaktivan

Da i ja nešto napišem na ovom forumu nakon dugo, dugo vremena :)

Nažalost godine tipkanja i igranja starcrafta su učinile svoje na mojoj vjernoj   g510. Iako još radi, osjetim na nekim tipkama (primarno E i 5) da su postale pomalo gnjecave, neznam točnu riječ kojom bi opisao stanje. E sad uzeo sam cherry sampler kit, i ovako na prvu ruku rekao bih da bi mi red prekidači najbolje odgovarali. Brown i black su isto super, blue nikako (prevelika buka, tipku treba otpstiti do kraja da se opet može stisnuti). Brzim pregledom domaćih trgovina i nisam baš našao full size tipkovnicu sa red prekidačima, a da je cijenovno prihvatljiva. Našao sam jedino Corsair K60, sviđa mi se što ima multimedijske kontrole slične kao g510, ali izgleda da funkcijske tipke su membranske. Ako imate neki prijedlog a da je nabavljivo u domaćim trgovinama bio bih zahvalan.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

CoolerMaster Storm Quickfire TK ti je izvrsna ako ne želiš platiti više.

Ako pak hoćeš nešto skuplje, Steelseries 7G ili Logitech G710+ odnose preporuke.

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice