Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.038
|
čitano: 1.562.472
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

MX Brown su ti najbolji overall.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Za ljubitelje klasike (IBM model M stuff)

http://pckeyboard.com/page/category/UKBD

Cijene su i više nego dobre, sa poštarinom dođu puno jeftinije nego ove nebuloze od 800+kuna za bilo kakvu dobru mehaniku po domaćim dućanima.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 23:25 (Colossus7).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

CM Storm Devastator od sutra u Instaru za 250kn :)

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
na kraju je kupljena logitech g103 za 179kn, pre zadovoljan sam, i potpuno je necujna
TD za glupost
16 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

Ovo se ne čini loše, bar zbog tipkovnice, jel ima još nekih alternativa samo za tipkovnicu u tom rangu?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
12 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
kivic15 kaže...

Ovo se ne čini loše, bar zbog tipkovnice, jel ima još nekih alternativa samo za tipkovnicu u tom rangu?!

ima,g103,kb g265,genius imperator...

11 godina
neaktivan

Za one kojima gaming nije najvazniji, vec ozbiljan rad (dugotrajno kucanje, programiranje....) preporucujem Logitech k800 wireless illuminated keybord. Nije jeftina, izadje oko 100 EUR ali je izvanredno udobna, pouzdana, sa savrsenim pozadinskim osvetljenjem tastera. Poseduje logitech unifying reciver za bezicno povezivanje i USB kabl za punjenje baterije, s tim da se na tastaturi moze nesmetano raditi dok se puni. Dakle nema opasnosti da u "odsudnom" momentu ostanete bez napajanja. Zaista sjajan proizvod.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Jednostavno mi nema smisla dat 100 eura za ne mehanicku tipkovnicu

Burek s mesom

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Rekoh da ova tastatura nije namenjena gamerima i ostalima koji besomucno lupaju po tasterima, vec onima koji tastaturu koriste za ozbiljan rad. Vrhunski je dizajnirana, tasteri su izuzetno udobni i imaju bas pravi otpor na pritisak i izuzetnu preciznost. Uz Logitechov standard od preko 10 miliona klikova po tasteru ova ce vam tastatura trajati dugi niz godina i obezbediti prijatan rad. Verujte da vredi svakog centa ulozenog u nju. No, ukoliko vam je gaming prevashodni nacin koriscenja racunara, onda svakako izaberite nesto drugo. Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

K800 je obična Illuminated Wireless i ne košta ni blizu koliko si naveo. I ok je keyba za nekoga tko nije napredan korisnik, tko ne piše puno ili tko koristi račnalo spojeno na TV iz kauča pa treba bežičnost. Pisati da je za rad bolje membransku scissor switch keybu nego mehaničku je apsurdno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

http://www.logitech.com/de-de/product/wireless-illuminated-keyboard-k800?crid=26

Ovo ti je link sa Logitechovog oficijelnog sajta i preporucena cena za Evropu. Ja ne znam da se moze nabaviti jeftinije u regularnoj prodaji uz racun i garanciju od 36 meseci koliko Logitech daje. A sto se tice kvaliteta i upotrebne vrednosti, procitaj nekoliko review-a na netu pre nego sto nesto komentarises, ako je vec nisi koristio i ne pises iz licnog iskustva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
191x7 kaže...

K800 je obična Illuminated Wireless i ne košta ni blizu koliko si naveo. I ok je keyba za nekoga tko nije napredan korisnik, tko ne piše puno ili tko koristi račnalo spojeno na TV iz kauča pa treba bežičnost. Pisati da je za rad bolje membransku scissor switch keybu nego mehaničku je apsurdno.

Ne bih se složio, pošto razmatram kupnju jedne, no nažalost me odbija poremećen layout Insert, Home, Delete tipki. Mehaničke tipkovnice su mit, vjerujem da svoju popularnost duguju filmu Hackers i razno raznim forumima gdje se mehaničke tipkovnice glorificiraju od strane script kiddiesa. Masa korisnika, koji su svjetlosnim godinama iznad naprednog korisnika radi na chicklet (island) tipkovnicama često ugrađivanim na radne ultraprijenosnike, mobilne radne stanice, a da ne spominjemo korisnike kojima je radna platforma Mac (hint: xcode i coda users mainly), i izostanak mehaničke tipkovnice na stolu im nimalo ne utječe na ergonomiju i/ili učinkovitost i/ili ego. Naravno postoje i modeli namijenjeni takvim slučajevim, cijena im premašuje k800, ali imaju backlight, plus mogućnost konfiguracije layouta i mapiranja Ctrl/Cmd tipki. 

Srle22 kaže...

http://www.logitech.com/de-de/product/wireless-illuminated-keyboard-k800?crid=26

Ovo ti je link sa Logitechovog oficijelnog sajta i preporucena cena za Evropu. Ja ne znam da se moze nabaviti jeftinije u regularnoj prodaji uz racun i garanciju od 36 meseci koliko Logitech daje. A sto se tice kvaliteta i upotrebne vrednosti, procitaj nekoliko review-a na netu pre nego sto nesto komentarises, ako je vec nisi koristio i ne pises iz licnog iskustva.

Cijena u RH se kreće oko 650 kn. Kako si zadovoljan istom?

11 godina
neaktivan

Ja licno sam veoma zadovoljan ovom tastaturom, veoma me dobro sluzi i u najboljoj nameri je preporucujem i drugima. Koliko vidim cena u HR je nesto ispod 100EUR sto je OK. Ja sam je u BGD platio nekih 94-95 EUR, zavisi kako naletis zbog kursa, ali generalno to je to. Tastatura je inace izuzetno tiha, ima mogucnost regulacije jacine pozadinskog osvetljenja koje je bele boje i izuzetno prijatno za rad. Stvar je ukusa i potreba, licno nemam nista protiv mehanickih tastatura niti osporavam njihov kvalitet, ali meni tako nesto nije potrebno pre svega zato sto je vecina tih tastatura namenjena i prilagodjena gamerima, sto meni ne odgovara. K800 je sofisticirana naprava namenjena sasvim drugoj vrsti korisnika, pa je samim tim i poredjenje neprimereno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

http://www.cropc.net/test/hardver/1647-test-logitech-wireless-illuminated-keyboard-k800

Evo i jos jednog linka za mladjahnog Ivana, da bi bolje razumeo o cemu govorim.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Srle22 kaže...

Ja licno sam veoma zadovoljan ovom tastaturom, veoma me dobro sluzi i u najboljoj nameri je preporucujem i drugima. Koliko vidim cena u HR je nesto ispod 100EUR sto je OK. Ja sam je u BGD platio nekih 94-95 EUR, zavisi kako naletis zbog kursa, ali generalno to je to. Tastatura je inace izuzetno tiha, ima mogucnost regulacije jacine pozadinskog osvetljenja koje je bele boje i izuzetno prijatno za rad. Stvar je ukusa i potreba, licno nemam nista protiv mehanickih tastatura niti osporavam njihov kvalitet, ali meni tako nesto nije potrebno pre svega zato sto je vecina tih tastatura namenjena i prilagodjena gamerima, sto meni ne odgovara. K800 je sofisticirana naprava namenjena sasvim drugoj vrsti korisnika, pa je samim tim i poredjenje neprimereno.

Upravo zbog pozadinskog osvjetljenja mi je na piku, a s druge strane, neželim se izbaciti iz "zone" preglasnom tipkovnicom. Osobno, feedback na mehaničkoj tipkovnici je ql, ali preglasni mehanizam me odbija od kupnje. Tako dugo dok nisam naišao na ovaj fantastični primjerak, no prije kupnje bi htio isprobati tipkovnicu jer me brine visina tipkovnice, dok kod K800 vidim da neću imati problema. Plus, ova nudi i pozadinsko osvjetljenje, što je svakako prednost.

17 godina

K800, ta ista K800 je pred koji mjesec bila 400-500 Kn, bila je čak i u Portiu na akciji za 350. Ništa posebno. Nisam rekao da je loša.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To sa cenama i trgovcima je posebna prica.......zao mi je sto ja nisam imao prilike da je kupim po toj ceni, ali je nikada nisam nasao u BGD ispod 90 EUR i mogu ti reci da i dan danas drzi tu cenu. Namerno sam ti poslao par linkova a ti potrazi i druge i neces naci los komentar za ovu tastaturu. A tebi kao gameru, razume se da pase G710+ i da ne razumes cemu to racunar moze sluziti osim dobrom gamingu.....Da se razumemo i ja imam u kuci jednog momka od 20 godina koji razmislja na taj nacin i to je normalno.....No, sa godinama se neka shvatanja menjaju.....Samo ti uzivaj i igraj se.....

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Lol. Nisam ja neki gamer. Ali jesam programer, jesam recenzent i da, pišem i projekte za EU fondove. Tipkovnica mi služi za sve to. Pa šta što imam 26 godina, jel bi to trebalo značiti da ne mogu biti dobar u onome što radim? Ili gaming nije dovoljno ozbiljan?

A ti se Srle igraj, nitko ti ne brani. Ja se ne igram, prerastao sam to. Bavim se eSportom (gamingom) kao hobijem, igram igre i ne igram se niti igram igrice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 22:38 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
alankish kaže...
Srle22 kaže...

Upravo zbog pozadinskog osvjetljenja mi je na piku, a s druge strane, neželim se izbaciti iz "zone" preglasnom tipkovnicom. Osobno, feedback na mehaničkoj tipkovnici je ql, ali preglasni mehanizam me odbija od kupnje. Tako dugo dok nisam naišao na ovaj fantastični primjerak, no prije kupnje bi htio isprobati tipkovnicu jer me brine visina tipkovnice, dok kod K800 vidim da neću imati problema. Plus, ova nudi i pozadinsko osvjetljenje, što je svakako prednost.

Odlicna je ova CODE tastatura, ne znam koliko bi te kostala da je dobijes tu u RH. Takodje ne znam cime se bavis i za sta ti je prevashodno potrebna. Ja trenutno sedim u sobi u kojoj radi samo TV, zena gleda film, ja kucam i ne ometam je a pri tom savrseno vidim sta radim......ja, brate zadovoljan.....

11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Lol. Nisam ja neki gamer. Ali jesam programer, jesam recenzent i da, pišem i projekte za EU fondove. Tipkovnica mi služi za sve to. Pa šta što imam 26 godina, jel bi to trebalo značiti da ne mogu biti dobar u onome što radim? Ili gaming nije dovoljno ozbiljan?

Ne,nikako nisam mislio da te omalovazim. Ni tebe ni tvoje godine. Samo sam pokusao da ti kazem da su potrebe korisnika razlicite i da im stoga odgovaraju razlicite komponente. Takodje, bi trebalo da vodis racuna da se, pre nego li udjes u raspravu o necemu, informises o tome kako bi mogao argumentovano raspravljati. Da si samo malo procitao komentare po netu, kad vec nemas licnog iskustva, video bi da ovu tastaturu niko ne kudi vec je samo manje ili vise hvale.

17 godina

Pa ni nisam ju kudio. To je samo solidna membranska scissor-switch bežična tipkovnica s osvjetljenjem. Informirao sam se o njoj kada sam kupovao tipkovnicu. Nije me oduševila. I dalje tvrdim da membranska tipkovnica ne vriejdi više od 500 Kn pa makar i pozlačena bila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
191x7 kaže...

K800, ta ista K800 je pred koji mjesec bila 400-500 Kn, bila je čak i u Portiu na akciji za 350. Ništa posebno. Nisam rekao da je loša.

U tom trenutku sam je i baš gledao, no gdje sam god zvao nije bila dostupna.

191x7 kaže...

Pa ni nisam ju kudio. To je samo solidna membranska scissor-switch bežična tipkovnica s osvjetljenjem. Informirao sam se o njoj kada sam kupovao tipkovnicu. Nije me oduševila. I dalje tvrdim da membranska tipkovnica ne vriejdi više od 500 Kn pa makar i pozlačena bila.

Sama po sebi ne vrijedi 500, no kad tome dodaš pozadinsko osvjetljenje kao i mogućnost bežičnog povezivanja i poslovičnu Logitechovu kvalitetu kao i odličnu podršku, vrijedi i ovih 200 kn više, govorim iz iskustva jer sam koristio i koristim još uvijek VX Nano i Marathon mouse.

11 godina
neaktivan

Ja cu jos samo dodati da sam ovu tastaturu uzeo pre dve godine, do sada radi besprekorno, bez ijednog kvara ili problema, platio sam je bezmalo 100EUR i ni jednog trenutka se nisam pokajao. Siguran sam da cu je jos godinama sa zadovoljstvom koristiti. Jednostavno to je ono sto MENI treba i MENI odgovara. A svako neka nadje sebi opremu prema SVOJIM potrebama i problema nece biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

...I dalje tvrdim da membranska tipkovnica ne vriejdi više od 500 Kn pa makar i pozlačena bila.

U ovome se potpuno slažem s tobom. Za svoju sam G510 dao skoro 100€ i nakon više od pola godine korištenja vidim da sam je preplatio 200-tinjak kn. Svaka čast dodacima poput brojnih G tipki, spektru pozadinskih boja te displayu i drugim korisnim dodacima koji su stvarno dobra stvar. Ali zbog nekoliko zamjerki, poput osrednje škripave plastike, lošeg naslona za dlanove ili lošeg otiska naših znakova na tipkama od strane uvoznika te još par sitnica govore da sam tih 200 kn više dao samo zbog toga što piše Logitech na njoj.

Nisam previše sitničav (dosadašnje tipkovnice mi nisu prelazile 100 kn vrijednosti) i još mi je uvijek ta tipkovnica odlična ali za taj sam novac očekivao više. Ma neka budu i membranske tipke ali da je kvaliteta izrade na višoj razini.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
16 godina

Trebam dobru dobru tipkovnicu(može biti osvijetljena) sa klasičnim rasporedom do 250kn za igranje!

StariGadCRO @battlefield
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Butcher kaže...

Trebam dobru dobru tipkovnicu(može biti osvijetljena) sa klasičnim rasporedom do 250kn za igranje!

kb g265,po meni

15 godina
Butcher kaže...

Bez osvijetljenja si pogledaj Logitech G103 !

S osvijetljenjem si pogledaj Zalman K400G !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 15:54 (Haf932).
16 godina

Dali bi se stanje promijenilo da bi dodao kojih 100-150kn? Kaj ima u tom cijenovnom razredu dobroga?{#}

StariGadCRO @battlefield
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice