Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.421.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
15 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
MENIT kaže...

Ekipa, trebam i ja nekakvu ideju za zvučnike.

Prostorija manja, cca 10m2 samo, zena odobrila sobu samo za komp. Moram se prilagodit sa 1kw 5.1 sad na nešta manje.

Za ovo mi se ne izdvaja ništa extra jel doslovno 2-3x mjesečno pustim nekakvu mjuzu, igram se isključivo na sluškama, filmovi se neće tu gledat. Da nije nešta od čega će mi uši krvarit.

Nekakav 2.0-2.1 set trebam do 100€.

Trgovina, njuška, svejedno, samo da je kod nas. Nemam volje za čekanjem na dostavu sa ebaya, amazona ili neke trgovine izvana(osim da ima nešta extra)...

P.S. buraz mi je u švabiji pa moze neka trgovina i od tamo od lanaca sa multimedijom, al fakat sam izvan svega i ni neznam šta da trazim.

Oćeš Z2300 od mene?

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
13 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Imam zvucnike Genius SP-HF1201A vec jedno 4 godine, ali me ovaj sekundarni zvucnik pozeo zezat, krci prilikom pojacavanja i smanjivanja zvuka, vecinom ne radi, radi samo kada se pogodi volume, pa me zanima da li se to kako povratit ili je to kraj za njega?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobar si primjerak ubrao kad ih je bilo i kad Genius nije škrtario. Ajde probaj malo promrdati činč kojim spajaš taj zvučnik sa glavnim. Taj kontak mi je radio probleme na par Genius modela.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ljudi, trebam preporuku zvučnika isključivo za muziku do nekih 300tinjak kuna. Produžio bih budget do 500kn samo ako je razlika u kvaliteti baš jako osjetna, žrtvovao bih novi miš za bolje zvučnike.

Kao netko tko sluša muziku 24/7 stvarno mi je dosta gamerskih slušalica i želim imat solidne zvučnike na koje mogu raspalit muziku. Preferiram 2.0 ali opet ne znam ništa o zvučnicima pa tako ni ima li 2.1 neke prednosti.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Novo ili rabljeno?

0 0 hvala 0
17 godina
Tomek.Klc kaže...

Pozdrav ljudi, trebam preporuku zvučnika isključivo za muziku do nekih 300tinjak kuna. Produžio bih budget do 500kn samo ako je razlika u kvaliteti baš jako osjetna, žrtvovao bih novi miš za bolje zvučnike.

Kao netko tko sluša muziku 24/7 stvarno mi je dosta gamerskih slušalica i želim imat solidne zvučnike na koje mogu raspalit muziku. Preferiram 2.0 ali opet ne znam ništa o zvučnicima pa tako ni ima li 2.1 neke prednosti.

Za oko 300kn ovo: Genius, SP-HF1250B

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
Nove zvucnike bi uzimao, ne bih riskirao sa rabljenim.
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
17 godina
Genius sp-hf1800a su dosta dobri zvučnici
11 godina

Evo opet mene... ;)

Poslusao sam sta ste mi rekli i uzeo sam KRK Rokit 5 G3.

Spojio sam ih na racunalo RCA kablom i sve mi susti u njima ako imale podignem ton to pocne krcat,a s tim istim kablom kad spojim na mobitel i laptop nista se ne cuje.

Dali to znaci da je zvucna u k...rcu ili ? jer preko mobitela svira odlicno.

Nisam se ni nadao da su glasni ovako zvucnici.

Molim ako neko zna sta je da se javi,jer maticnu sam uzeo bio najjeftiniju kad sam kupovao tako da je moguce da je losa zvucna.

bf4: [G] hrka11
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 21:14 (hrka11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrka11 kaže...

Evo opet mene... ;)

Poslusao sam sta ste mi rekli i uzeo sam KRK Rokit 5 G3.

Spojio sam ih na racunalo RCA kablom i sve mi susti u njima ako imale podignem ton to pocne krcat,a s tim istim kablom kad spojim na mobitel i laptop nista se ne cuje.

Dali to znaci da je zvucna u k...rcu ili ? jer preko mobitela svira odlicno.

Nisam se ni nadao da su glasni ovako zvucnici.

Molim ako neko zna sta je da se javi,jer maticnu sam uzeo bio najjeftiniju kad sam kupovao tako da je moguce da je losa zvucna.

? ne znam što znači šušti i počne krčat, no moguće je da konektor nije dobro sjeo u utičnicu - probaj sa drugim kablom, ako ne radi, kupi poštenu zvučnu. Koju ploču imaš?

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
11 godina

A evo gugla sam cilo vrime sada i ispada da je to cesto kod studijske opreme problem sa "ground loop" na naski nezz kako tocno prevest.Uvik je efekt kod toga to sustanje.Ima dosta po stranim forumim i ima videa vezano za to,ali nisam skuzio konkretno kako rijesit.Jedino sto sam vidio na videu covik je sve proba i tek je bilo ok kad je spojio zvucnu vanjsku sa drugim kablovima (TRS).

Fora je s ovim ground loop sranjem samo kako to rijesit :/

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 22:30 (hrka11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hrka11 kaže...

A evo gugla sam cilo vrime sada i ispada da je to cesto kod studijske opreme problem sa "ground loop" na naski nezz kako tocno prevest.Uvik je efekt kod toga to sustanje.Ima dosta po stranim forumim i ima videa vezano za to,ali nisam skuzio konkretno kako rijesit.Jedino sto sam vidio na videu covik je sve proba i tek je bilo ok kad je spojio zvucnu vanjsku sa drugim kablovima (TRS).

Fora je s ovim ground loop sranjem samo kako to rijesit :/

nisu ti nuzni balansirani kablovi, ja nemam nikakvog šuma kad spojim svoje monitore direkt u macbook, ali puno pomaze dobra zvucna. ako ti je zvucna na maticnoj shit onda ces morat neku zvucnu uzet (preporuka- usb zvucna koja na sebi ima volume potenciometar)

e da ako imas brum ili hum e tu bi ti onda pomogli balansirani kablovi (al za to opet trebas neku vanjsku zvucnu)

11 godina

Pa u tom sumu i je problem i kao sto sam naveo problem je u "groun loop-u".Ta stvar nije neubicajena kod studijske opreme i spajanja s pc om koliko sam uspio procitat.

Mislio sam uzet Focusrite 2i2,je li ok ta?

17 godina
hrka11 kaže...

Pa u tom sumu i je problem i kao sto sam naveo problem je u "groun loop-u".Ta stvar nije neubicajena kod studijske opreme i spajanja s pc om koliko sam uspio procitat.

Pristojno. Uz nju uzmi i balansirane TRS kablove, za spojiti sa zvučnicima.
Prednost - fiksiraš maksimalnu glasnoću na zvučnicima, kontrolu glasnoće radiš na zvučnoj. Odlična kombinacija.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
14 godina
neaktivan
hrka11 kaže...

ja imam 2i4 i ok je. s tim da je to kartica najvise za snimanja , neznam dal ima sad nesto pametno bez preampova , da ne placas nesto sto neces koristiti..

11 godina

A nasao sam jednu kao novu,za 700kn.

Ali prije cu nesto eksperimentirat da probam rijesit ground loop,ako ne uspijem onda cu je narucit jer ne bavim se glazbom osim sto volim slusat glazbu i volim kvalitetan zvuk.

Ovde je problem sa uzemljenjem i strujom,nesto sto mi radi sumove,valjda cu uspit rijesit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 10:36 (hrka11).
17 godina
Ako ti preko mobitela ok onda je problem u pc-u.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina

Rijeseno je za sada,a nadam se i za stalno.Nema to veze s mobitelom ni pc-om,ne mobitelu ne krci jer nema nista spojeno.Ground loop uzrokuje problem s uzemljenjem stvara se šum koji zvucnik posle reproducira.

More bit 100 stvari da smeta kao i svakakvih rijesenja.Ovisi ti i do uzemljenja u kuci i jesu razlicite faze..bla,bla...uglavnom moj radni kolega koji se leketronikom bavi preko 20 godina mi je savjetovao da kablove za napajanje koje idu u zvucnik otvorim i zicu za uzemljenje odsijecem,tj prekinem je.

Nasao sam 2 stara kabla za struju i to sam napravio i problem rijesen.Sad objasnjavao mi je i u cem je fora kako dolazi do tog,ali bitno je da radi sada.Ako opet bude nesto onda kupujem zvucnu novu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
explorer 4 kaže...

Dobar si primjerak ubrao kad ih je bilo i kad Genius nije škrtario. Ajde probaj malo promrdati činč kojim spajaš taj zvučnik sa glavnim. Taj kontak mi je radio probleme na par Genius modela.

Kupljeni su bili na preporuku s buga, a probao sam to ali nista i dalje isto..

14 godina

Razmišljam o kupnji 5.1 seta zvučnika.

Imam do 1000kn i mora biti kod nas pošto bi uzeo na rate. Izbor koliko vidim nije širok ali oko su mi privukli Genius SW-HF5.1 4500 i Logitech Z-506. Nekako naginjem Geniusu jer mi izgledaju daleko "ozbiljnije" a i imam njihove SP-HF800A kojima sam stvarno zadovoljan. Naravno primam prijedloge za sve ostale marke i modele ako znate nešto bolje.

I još bi ubacio pitanje, pošto bi te zvučnike spajao na PS4, ne znam kako bi to izveo. Pretpostavljam da na PS4 moram koristiti optički izlaz, a navedeni zvučnici koriste onaj 3x3,5mm sustav (ispričavam se na noobizmu, ne znam kako se zove taj sustav) pa bi trebao nekakav pretvarač. Imate li prijedlog gdje uzeti i koliko bi me to koštalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Imam želju da od raspberrya napravim hifi i malo sam zapeo na zvučnicima. Trebam neka aktivne zvučnike ili pojačalo i pasivne zvučnike. Imam od Sony linije neke zvučnike pa me zanima mogu li ikako njih iskoristiti. Ako netko ima iskustva s tim svaki savjet je dobrodošao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kupio sam zvučnu Asus Xonar DG i imam trenutno zvučnike logitec 213 i sad bi to promijenio jer su mi preslabi, za igranje i slušanje glazbe mi treba neki sistem 2.0 ili max. 2.1 jer nemam gdje sa modelima s više zvučnika.

Dakle nešto kvalitetnije do cca. 500kn pa molim preporuke.Što uzeti bolje od trenutnog?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Je li kvalitetnije zvucna na usb sto se spaja ili koja se u maticnu usteka?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 0:17 (hrka11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Manja je šansa smetnji od elektro smetmji koju prave drugi uređaji na vanjskoj zvučnoj kartici no vanjska ne mora biti nižno bolja od unutarnje.
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. Trebam preporuku 2.0/2.1 zvucnika do 1500kn. Namjena iskljucivo slusanje glazbe (najvise slusam house). Za oko su mi zapeli Alesis Elevate 5. Planirao sam ih spajati na eksternu zvucnu od slusalica a nisam siguran jel to ok solucija.

Brain.exe has stopped working!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako mozes dodati jos 120kn mislim da bi ti ovi bili bolji M-Audio BX5 D2 (iako ni ti Alesis nisu losi)

...ili ovako neki 2.1...

M-Audio AV32.1

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 13:50 (djigibao).
10 godina
neaktivan

Gledao sam i taj M-audio AV32.1. Ne znam. Sad si me opet vratio na pocetak. Ajmo ovak onda; koji je tvoj izbor BX-5 ili AV32?

17 godina
Osobno nikad nisam poslusao niti jedan "pametan" 2.1 sistem, pa ne mogu potvrdit kakv je "osjecaj" slusanja na takvom sistemu tako da bi isao na 2.0 tj. BX-5.
10 godina
neaktivan

Onda smo se dogovorili , bit ce BX-5

14 godina
neaktivan
Ja imam 2.1 sustav i za elektroniku ti je nebo i zemlja bez suba. Isto imam 5" membranu na monitorima i nije to po meni dovoljno za ozbiljniji bas (ja neslusam bas elektroniku al sam testirao i s njom malo).

Ovaj m-audio 2.1 sustav nisam cuo ali bi ti svakako savjetovao da se zaletis do audio proa i testiras par tih sistema da dobijes bolju sliku kako to sve zvuci..

Ja sam sebi uzeo adam sub koji je malo suptilniji od svih tih velikih subova i meni se pokazao odlican za moje potrebe. Veci sub bi vjerojatno bilo i teze kontrolirat u manjoj sobi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice