Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.420.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
17 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
HaNI kaže...

Trebao bih preporuku zvučnika do nekih stotinjak eura. Skloniji sam 2.0 sistemu, odnosno bitnija mi je kvaliteta zvuka od toga da mi soba grmi. Koristit će se za glazbu i filmove. Gledao sam na njuškalu, ali nisam našao ništa zadovoljavajuće (ima brdo starih zvučnika, a ostali mi nisu blizu i ne želim naslijepo kupovati).

Ako ih nećeš unaprijed poslušati u svojoj sobi, na slijepo kupuješ.

Inače...

POJAČALO:

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/receiver-uher-ur-3500-ispravan-prodajem-oglas-19856296 (300 kn)

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/sony-pojacalo-ta-v-702-oglas-19585740 (250 kn)

ZVUČNICI:

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvucne-kutije-pioneer-z-75-100w-8-ohm-prodajem-par-650-kn-oglas-18723763 (550 kn)

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/jbl-lx22-oglas-19887264 (500 kn)

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/mission-761-oglas-19660370

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/wharfedale-laser-range-80-oglas-15242683 (600 kn)

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/grundig-super-hifi-box-450-professional-oglas-17973792 (600 kn)

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
9 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika
Evo nakon 10 godina koristenja logitech x-530 kupio sam z-906 u edigitalu za 2,200 i odma sam uzeo i ventilator 20 cm da hladi pojacalo.
Nisu me bas odusevili posto sam ocekivao puno vecu razliku između sustava od 75w i 500w rms ali nisam ni razocaran jer se ipak osjeti razlika u glasnoci i kvaliteti zvuka. Posto sam platio x-530 520kn prije 10 godina mislim da z-906 realno ne vrijede preko 1,500 kn.
Dobriii
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Dali mogu ove zvucnike spojiti na pojacalo i koje treba pojacalo evo link:

http://www.olx.ba/artikal/19371010/kucno-kino-zvucnici/

Muki
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mumkaa kaže...

Dali mogu ove zvucnike spojiti na pojacalo i koje treba pojacalo evo link:

http://www.olx.ba/artikal/19371010/kucno-kino-zvucnici/

Ti zvučnici imaju pasivni subwoofer tako da ih ne možeš spojiti na standardne receivere. A i ne čine mi se kao nešto posebno dobro. Sumnjivo mi je što su iste slike kao u ovom oglasu, a screenshotane s mobitelom. http://www.olx.ba/artikal/12370401/kucno-kino-texoni-novo/

Daj cifru s kojom raspolažeš za zvučnike pa možda smislimo nešto bolje.

13 godina
Kolega bi spojio zvučnike u tv u ulaz za slušalice. Jel to pametno raditi? Ja ću naručiti dac konverter ili ima neki dodatak pa u ulaz za slušalice ili ipak najbolje u taj optical digital audio out preko tog dac konvertera?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sta mislite o spajanju z-5500 zvucnika na z-906?
Oni su 8 omski znaci trebalo bi ih paralelno spojit da budu 4 ohma. Vjerovatno to nebi utjecalo na maksimalnu glasnocu al vjerovatno bi poboljsalo zvuk. Ili ako neko ima drugi prijedlog volio bi cut.
Dobriii
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja sam imao spojene aktivne zvučnike preko izlaza za slušalice godinama i sve je radilo ok .

15 godina
neaktivan
mariclius kaže...
Kolega bi spojio zvučnike u tv u ulaz za slušalice. Jel to pametno raditi? Ja ću naručiti dac konverter ili ima neki dodatak pa u ulaz za slušalice ili ipak najbolje u taj optical digital audio out preko tog dac konvertera?

Možeš, ali nemoj ga pojačavati previše jer ako je za slušalice može isporučiti veću snagu nego standardni izlaz za zvučnike.

Kakav dac konverter ti treba ako spajaš tako? Koji zvučnici? Možeš i preko optike, ali ako zvučnici već nemaju ulaz za SPDIF bezveze ćeš trošiti novce još na DAC.

Dobriii kaže...
Sta mislite o spajanju z-5500 zvucnika na z-906?
Oni su 8 omski znaci trebalo bi ih paralelno spojit da budu 4 ohma. Vjerovatno to nebi utjecalo na maksimalnu glasnocu al vjerovatno bi poboljsalo zvuk. Ili ako neko ima drugi prijedlog volio bi cut.

Misliš da su ovi od Z 5500 bolji? Možda i jesu, ali sumnjam da je baš velika razlika. Nećeš valjda dodatno nabavljati još i Z 5500 da ih spojiš na ove?

Ne znam koliko bi ti bilo pametno spajati ih paralelno. Možda bolje direktno, normalno, samo jedan zvučnik u jedan izlaz? Čemu komplicirati s paralelnim spajanjem? Ako nisu stvarno 8 ohma nego manje preopteretit će pojačalo. Ako možeš izmjeriti stvarnu impedanciju kroz cijeli frekventni raspon to bi bilo vrlo korisno prije nego se kreneš igrati s tim.

13 godina
Na prijedlog djigibao kupio Genius SP-HF1250 i nisam požalio. Prezadovoljan sam. Kad spojim na tv na ulaz od slušalica ipak moram pojačati malo više jer se na pc bolje čuju nego na tv. Tv ima ulaz optical digital audio out (pogledaj sliku) pa mi je netko rekao da treba DAC konverter da spojim preko njega zvučnike na tv na taj ulaz. Kao što vidiš ne kuzim se baš u to. Pa ne znam da li da naručujem taj DAC konverter?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mariclius kaže...
Na prijedlog djigibao kupio Genius SP-HF1250 i nisam požalio. Prezadovoljan sam. Kad spojim na tv na ulaz od slušalica ipak moram pojačati malo više jer se na pc bolje čuju nego na tv. Tv ima ulaz optical digital audio out (pogledaj sliku) pa mi je netko rekao da treba DAC konverter da spojim preko njega zvučnike na tv na taj ulaz. Kao što vidiš ne kuzim se baš u to. Pa ne znam da li da naručujem taj DAC konverter?

Pojačaj ih malo više na TV-u ako je pretiho, vjerojatno je odvojeno pojačavanje slušalica (tj. tog izlaza za slušalice) od glasnoće TV-a inače. Samo nemoj previše jer će u jednom trenu postati preglasne za ulaz zvučnika. Sušalicama inače treba više snage nego kad spajaš zvučnike s pojačalom na taj izlaz.

Mislim da nema nikakvog smisla da se zaje*avaš s nabavkom DAC-a. Nećeš na zvučnicima od 300 kn primijetiti nikakvu razliku u kvaliteti zvuka, a bezveze ćeš potrošiti pare.

13 godina
Sutra ću spojiti na tv ulaz od slušalica pa tako gledati tv. Bitno da mogu tako pustiti. Hvala ti na korisnim informacijama.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mariclius kaže...
Sutra ću spojiti na tv ulaz od slušalica pa tako gledati tv. Bitno da mogu tako pustiti. Hvala ti na korisnim informacijama.

Nema na čemu. :)

Dajte, ljudi, samo malo obratite pozornost... Input je ulaz, output je izlaz. Ako na nešto spajate slušalice ili zvučnike, to je izlaz za slušalice/zvučnike, a ne ulaz. Ulaz je tipa kad imate line-in, aux-in ili mikrofon (mic-in), jer onda signal koji vam treba (recimo to tako, zvuk) ulazi u taj uređaj, kod izlaza iz TV-a izlazi zvuk u slušalice ili zvučnike. Isto i kod videa, na TV-u su HDMI ulazi, na PC-u su izlazi, jer PC šalje sliku i zvuk prema TV-u. Na receiveru su i HDMI ulazi i HDMI izlaz(i). Na ulaze prima signal, uzima dio signala sa zvukom koji dekodira, a na izlaz šalje sliku dalje TV-u.

Ovako kad me smotate sa svojim definicijama ulaza i izlaza moram triput pročitati post da shvatim kud tko želi da mu signal ide. :D

9 godina
neaktivan

Misliš da su ovi od Z 5500 bolji? Možda i jesu, ali sumnjam da je baš velika razlika. Nećeš valjda dodatno nabavljati još i Z 5500 da ih spojiš na ove?

Ne znam koliko bi ti bilo pametno spajati ih paralelno. Možda bolje direktno, normalno, samo jedan zvučnik u jedan izlaz? Čemu komplicirati s paralelnim spajanjem? Ako nisu stvarno 8 ohma nego manje preopteretit će pojačalo. Ako možeš izmjeriti stvarnu impedanciju kroz cijeli frekventni raspon to bi bilo vrlo korisno prije nego se kreneš igrati s tim.

Ma i ja ne razmiljan, zvucnici od z-5500 su isto smece ko i z-906, volio bi kupit neke polovne dvosistemce ako se mogu spojit umjesto L i D zvicnika da malo poboljsam zvuk.

Dobriii
13 godina
protjeran
Dobriii kaže..

Ma i ja ne razmiljan, zvucnici od z-5500 su isto smece ko i z-906, volio bi kupit neke polovne dvosistemce ako se mogu spojit umjesto L i D zvicnika da malo poboljsam zvuk.

Jesi ti imao i jedne i druge zvucnike pa pouzdano to tvrdis ili trabunjas i pises samo da napises nesto? Okani se blebetanja majstore jer ocito nemas pojma...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 15:32 (Tomo53nja).
9 godina
neaktivan
Imam samo z-906 a po specifikacijama su njegovi sateliti jaci od z-5500, znam da su u praksi z-5500 bolji ali to je mala razlika da bi se isplatilo petljat. Moram rec smece jer stvarno z-906 ne vrijede ni upola novaca za koje se prodaju.
Sub moze proc ali zvucnici su srednja zalost pa eto iz tog razloga pitam moze li se spojit neki drugi put par zvucnika da to bar na nesto lici.
Dobriii
9 godina
neaktivan

Jesi ti imao i jedne i druge zvucnike pa pouzdano to tvrdis ili trabunjas i pises samo da napises nesto? Okani se blebetanja majstore jer ocito nemas pojma...

Imam samo z-906 a po specifikacijama su njegovi sateliti jaci od z-5500, znam da su u praksi z-5500 bolji ali to je mala razlika da bi se isplatilo petljat. Moram rec smece jer stvarno z-906 ne vrijede ni upola novaca za koje se prodaju.

Sub moze proc ali zvucnici su srednja zalost pa eto iz tog razloga pitam moze li se spojit neki drugi put par zvucnika da to bar na nesto lici.

Dobriii
15 godina
neaktivan
Dobriii kaže...

Ti si se baš jako razočarao s tim zvučnicima, ha? :/ Tehnički bi mogao druge zvučnike uključiti, možeš uzeti neke Hi-Fi bookshelfe i to. Ali ostaje ti problem crossovera koji je podešen za ove zvučnike i tako pa ne bi baš dali sve što mogu. A i relativno malo snage pojačala ovo ono. Imaš li mogućnost možda da vratiš te zvučnike? Ako si ih uzeo preko webshopa imaš po zakonu ako se ne varam 2 tjedna da ih vratiš iz bilo kojeg razloga uz puni povrat novca.

Možeš onda za te novce uzeti polovno neki receiver i par boljih zvučnika. Ako bi te zanimalo malo kombiniranja :D Ili to ili neke monitore, ali s obzirom na to da želiš surround vjerojatno ti je bolje s receiverom.

Tomo53nja kaže...

Sve je to relativno. Ima i puno boljih zvučnika od tih, a ima i puno lošijih. To što su tebi ti zvučnici super ne znači da su svakome tako da nema potrebe za vrijeđanjem.

13 godina
protjeran
Dobriii kaže...

Da ali Z5500 nisi imao i ne mozes po Z906 suditi kakvi su Z5500 kao sto ni ja ne mogu suditi Z906 po tome sto sam imao ili imam samo Z5500...Specifikacije u ovom slucaju ne znace skoro pa nista jer je praksa totalno druga stvar tj. u praksi se uopce ne osjeti da su sateliti od z5500 slabiji od satelita iz z906 koliko sam ja ispratio nase drage forumase koji imaju Z906, rekao bi u praksi da su sateliti zbog suba na Z5500 cak i bolji od istih na Z906...

Ovo sto si rekao za Z906 i cijenu stoji, ali prema tome opet ne mozes reci da su "smece" jer ima hrpa zvucnika za pc koji se stvarno mogu nazvati smecem i jesu smece...Sateliti na oba sustava, i Z5500 i Z906 (pretpostavljam) jesu mana takvih zvucnika, ali kada se to sve lijepo nastima preko nekog audio softwera zvucna slika se itekako moze popraviti...Isto tako taj sub od Z906, kako je kolega Dex pisao, i nije nesto bajan naspram suba od Z5500 koji je veci, koji se ne grije i ima puno vise potencijala od suba na Z906..

Mirko935 kaže...

Sve je to relativno. Ima i puno boljih zvučnika od tih, a ima i puno lošijih. To što su tebi ti zvučnici super ne znači da su svakome tako da nema potrebe za vrijeđanjem.

Koliko je to relativno? Tocnije, sto je za tebe relativno? Puno boljih zvucnika za pc od z5500 nema bas...

Na dalje zamolio bih da konstruktivno raspravljas, dakle nisam niti rekao, a jos manje napisao da su super ili losi...Jos manje ti stoji ova da sam ja nekoga vrijedao, jer je on prvi rekao da su z5500 smece, a nisu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 17:18 (Tomo53nja).
9 godina
neaktivan

Ti si se baš jako razočarao s tim zvučnicima, ha? :/ Tehnički bi mogao druge zvučnike uključiti, možeš uzeti neke Hi-Fi bookshelfe i to. Ali ostaje ti problem crossovera koji je podešen za ove zvučnike i tako pa ne bi baš dali sve što mogu. A i relativno malo snage pojačala ovo ono. Imaš li mogućnost možda da vratiš te zvučnike? Ako si ih uzeo preko webshopa imaš po zakonu ako se ne varam 2 tjedna da ih vratiš iz bilo kojeg razloga uz puni povrat novca.

Možeš onda za te novce uzeti polovno neki receiver i par boljih zvučnika. Ako bi te zanimalo malo kombiniranja :D Ili to ili neke monitore, ali s obzirom na to da želiš surround vjerojatno ti je bolje s receiverom.

Stvarno nemam s cim bit odusevljen, istresem 2,200 a ono i nije neki napredak u odnosu na stare x-530 za koje su govorili da su losi.

Kupljeni su preko webshopa pa cu ih zvat u utorak cim pocnu radit da vidim mogu li dobit povrat novca pa bi dodao jos 1,000 kn i poceo slagat nesto sto kasnije mogu nadogradit. Za pocetak neko pojacalo i 2 bookshelfa, sub mi i nije toliko bitan jer sluze samo za muziku.

Dobriii
9 godina
neaktivan

Da ali Z5500 nisi imao i ne mozes po Z906 suditi kakvi su Z5500 kao sto ni ja ne mogu suditi Z906 po tome sto sam imao ili imam samo Z5500...Specifikacije u ovom slucaju ne znace skoro pa nista jer je praksa totalno druga stvar tj. u praksi se uopce ne osjeti da su sateliti od z5500 slabiji od satelita iz z906 koliko sam ja ispratio nase drage forumase koji imaju Z906, rekao bi u praksi da su sateliti zbog suba na Z5500 cak i bolji od istih na Z906...

Ovo sto si rekao za Z906 i cijenu stoji, ali prema tome opet ne mozes reci da su "smece" jer ima hrpa zvucnika za pc koji se stvarno mogu nazvati smecem i jesu smece...Sateliti na oba sustava, i Z5500 i Z906 (pretpostavljam) jesu mana takvih zvucnika, ali kada se to sve lijepo nastima preko nekog audio softwera zvucna slika se itekako moze popraviti...Isto tako taj sub od Z906, kako je kolega Dex pisao, i nije nesto bajan naspram suba od Z5500 koji je veci, koji se ne grije i ima puno vise potencijala od suba na Z906..

Po mom subjektivnom dojmu z-906 je cista prodaja magle, bar imaju obraza pa specifikacije osim 500w rms snage koje ni u snovima nemaju nisu ni stavili :) i to sto ljudi pricaju trese se sve na pola volumena, je kad pojacas sub do kraja al to mi nema smisla.

Tako da sam oba sistema strpao u isti kos uz pretpostavku da su sateliti od z-5500 30% bolji, mada sumnjam da jesu jer su to isto 3 inchni driveri samo od kvalitetnijih materijala.

Kolega dex mi je rekao da koristi DFX pa sam i njega probao i malo popravi sliku al sve je to daleko od ocekivanog. Ako nista sad bar znam sta da trazim.

Dobriii
15 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
Mirko935 kaže...

Koliko je to relativno? Tocnije, sto je za tebe relativno? Puno boljih zvucnika za pc od z5500 nema bas...

Na dalje zamolio bih da konstruktivno raspravljas, dakle nisam niti rekao, a jos manje napisao da su super ili losi...Jos manje ti stoji ova da sam ja nekoga vrijedao, jer je on prvi rekao da su z5500 smece, a nisu...

Napisao si čovjeku da trabunja, blebeće i da nema pojma... To je tebi konstruktivna rasprava i to nije vrijeđanje? Ti si emotivno vezan za paket zvučnika pa si se našao tako komentirati njegovo mišljenje? Njemu su zvučnici smeće i to je to, njegova stvar, njegovo uho i njegov novac. Možeš biti koristan pa mu pomoći da nađe nešto što će mu biti više po ukusu, a ne pisati čovjeku da trabunja i blebeće jer ti imaš drukčije mišljenje. I ja mislim da su ti sateliti bezveze i da su i Z-5500 precijenjeni i da što se tiče basa bezveze lupaju tako da ni s te strane nisu nešto. Pa šta? Koga briga šta ja mislim i za koji proizvod napišem da je smeće dok ne vrijeđam nikog osobno?

Bili su jedni bolji PC zvučnici od Z-5500... Creative Gigaworks S750. A ako uračunaš i studijske monitore kao zvučnike za PC, ima svačega puno boljeg od Z-5500.

Zvučnici i ljudske preferencije su relativni, netko voli da mu bas lupa, netko voli lijep i čist bas, nekome je bitno da ima dobar mid- i high-range, nekoga nije briga ništa dok god se čuje da svira. Nema smisla svađati se oko toga.

Dobriii kaže...

Stvarno nemam s cim bit odusevljen, istresem 2,200 a ono i nije neki napredak u odnosu na stare x-530 za koje su govorili da su losi.

Kupljeni su preko webshopa pa cu ih zvat u utorak cim pocnu radit da vidim mogu li dobit povrat novca pa bi dodao jos 1,000 kn i poceo slagat nesto sto kasnije mogu nadogradit. Za pocetak neko pojacalo i 2 bookshelfa, sub mi i nije toliko bitan jer sluze samo za muziku.

Pogledaj si ovo vezano za povrat, da se ne bi oni nešto glupirali: Jamstva, otkazivanje i vraćanje kupljene robe - Vaša Europa

A za zvučnike... Definitivno mislim da je najbolje tako, nešto što možeš nadograditi.

Kad sam već tu, i dalje mislim da se ovo isplati pogledati ako nije prodano; kao bookshelf u velikoj kutiji : http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1956&myDataListIndex=39&IDProizvodjaca=94&Source=1 Pisali smo o njima prije nekoliko stranica, bili su demo pa je zato 60% popust, ali i dalje vjerojatno bolje nego rabljeno, pogotovo ako dolaze s garancijom.

Upariš s ovim rabljenim receiverom i staviš za stražnje satelite od x530 i eto ti veselja i za muziku i za film pogledati.

Ispadne te 200 kn više nego ova cifra koju si rekao.

13 godina
protjeran
Dobriii kaže...

Po mom subjektivnom dojmu z-906 je cista prodaja magle, bar imaju obraza pa specifikacije osim 500w rms snage koje ni u snovima nemaju nisu ni stavili :) i to sto ljudi pricaju trese se sve na pola volumena, je kad pojacas sub do kraja al to mi nema smisla.

Tako da sam oba sistema strpao u isti kos uz pretpostavku da su sateliti od z-5500 30% bolji, mada sumnjam da jesu jer su to isto 3 inchni driveri samo od kvalitetnijih materijala.

Kolega dex mi je rekao da koristi DFX pa sam i njega probao i malo popravi sliku al sve je to daleko od ocekivanog. Ako nista sad bar znam sta da trazim.

Dobar ti je subjektivan dojam s obzirom na Z5500 koji su bili prva serija, ali bolja serija zvucnika...Tocno kako je kod Z906 neznam ali kod mene na Z5500 na 40% sub i na 60% sateliti je i vise nego dovoljno da se trese, pogotovo ako gledas film gdje je osjecaj kao da si u kinu...

Sto se tice Z5500 to ti savjetujem da ih poslusas i vjerujem da ces reci da su z5500 bar 30% bolji zvucnici...Dakle ono sto pise za Z5500 tocno to i dobijes i osjetis...

Mirko935 kaže...

Citaj pozorno sto pisem, opet dodajes rijeci koje ja nisam rekao... S pravom sam rekao da nema pojma jer nigdje ni vidio ni cuo kako zvuce Z5500...

Nisam emotivno vezan niti to pokazujem, samo govorim ono sto je potvrdilo jos neznam ni ja koliko ljudi koji su imali ili imaju Z5500, a to je da nisi dobio komad lose plastike ili komad magle kao kod z906 s obzirom na cijenu...Ako ti to ne zelis prihvatit to je druga stvar...I ovdje govorim iskljucivo o Z5500, za Z906 necu reci da su smece, ali s obzirom na cijenu da su relativno los izbor, jesu...

Sto se tice pomoci nisam toliko strucan kao ti pa to prepustam tebi....Ono koliko sam "pomogao" ovim svojim tvrdnjama je to da su Z5500 polovni bolji izbor od z906 novih sto je on tek skuzio na kraju kada je kupio nove Z906 i pokajao se...

Slazem se da su precijenjeni, ali opet se moze naletit i na par koji su cisto realne ponude kao sto ih je bilo prije par mjeseci, za 800 kn, za 1000 kn i za 1200 kn...I ovo sto ti pricas je subjektivan dojam i kod tebe se on temelji na obicnom piskaranju dok moj objektivan dojam ipak govori nesto i daje uvid kakvo je nesto bar u odredenoj dozi...

Opet pises jedno a govoris drugo... Ima mozda vise izbora ali tek kada tu dodamo studijske monitore i hifi sustave a to je vec druga stvar...

Nitko se ne svada, opet dajem svoj dojam na temelju necega, ne blebetam samo da blebetam, i ne pisem samo da pisem...

P.S. Za kolegu Dobrii, ja sam za Z5500 dao prilicno male novce pa mislim da do 1000 kn ce se tesko naci nesto bolje...Razmisli o polovnome do 1500 kn sto se moze naci, to ti je sasvim dovoljno samo treba biti strpljiv, traziti i cekati...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 19:48 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Ajmo lagano prestati s ovom nebitnom offtopic raspravom, ako može...

Dakle, očito on ne želi da mu se trese nego želi primarno kvalitetno slušati glazbu. Za to postoje bolje solucije od Logitecha, i polovno do 1500 kn. Ima starijih receivera po 500 kn i zvučnika po 1000 koji su sigurno daleko bolji od Z5500 i Z906 za tu namjenu. Nisam čuo Z906, ali jesam Z5500 i ja nisam bio impresioniran. Po mom dojmu su ti sateliti dosta lošiji i od onih sa S750. A S750 su daleko lošiji nego hifi zvučnici koje sad imam i svakog drugog hifi zvučnika tog ranga koji sam čuo, a kad već čovjek kaže da su mu Z906 "smeće" onda mislim da je bolje da krene u tom smjeru, a ne na marginalno bolje Z5500.

Isto tako kako puno ljudi kažu da su Z5500 super, kažu neki ljudi koji su ih uspoređivali i da Z906 zvuče isto, samo s manje basa. I šta ćemo sad? Tko je od tog mora ljudi relevantna referenca?

Zašto ne bismo dodavali studijske monitore i hifi? Zvučnici su zvučnici, pisalo na njima PC, gaming, audiophile ili nešto deseto i svi služe istom. Ako koštaju isto zašto bismo se ograničavali striktno na ono na čemu piše "PC speakers"? Zato što naslov teme kaže "Savjetnik za izbor pc zvučnika"?

Kako znaš što je njemu "sasvim dovoljno"? Čovjek kaže da su mu Z906 totalno bezveze, ako i uzmemo da su Z5500 "30 % bolji" vjerojatno će mu i oni biti u bezveze kategoriji. Don't you think? Zašto onda ne bismo odmah preskočili to i otišli u hifi vode ako čovjek želi dati malo više novaca?

17 godina

Neka si uzme aktivne zvucnike JBL LSR305 (cca 2300kn) i bit ce sretan.

Jedni od najboljih monitor zvucnika u toj cijenovnoj klasi.

Recenzije

Z Review - JBL LSR305 Powered Monitors

Z Review - JBL LSR305 Sound Demo

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 21:07 (djigibao).
17 godina
odjavljen

Koliko su Z5500 sigurna kupovina...tj. koliko su kvarljivi? Razmišljam ih uzeti za kućno kino jer mi strašno odgovara što se mogo zašarafiti na zid.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Jedini je problemčić kod monitora što nisu nadogradivi... Mislim, ako poželi dodati subwoofer, satelite i slično. I ograničenost inputa pa se ne može baš jednostavno istovremeno spojiti na TV, plejku i štajaznam. Naravno, to je na njemu da odluči ako mu je bitno. Inače se apsolutno slažem da valja i te opcije pogledati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 21:11 (Mirko935).
13 godina
protjeran
Mirko935 kaže...

Ako ima 1500+ kn kazem da isprati dobro sto ima u tom izboru polovno i da razmisli o polovnome, naravno ne marginalno o Z5500 jer oni toliko ne vrijede i ima boljeg polovnog izbora od njih za te novce...

Pa dodaj sto hoces ali onda reci da se prica o svim kategorijama a ne samo jednoj kategoriji...

Mislim da mu i Z5500 nece biti dovoljni, covjek se zeli malo impresionirat pa mislim da mu je bolje da ide na polovan spoj pojacala + dobri zvucnici ali da bude strpljiv i pametan pri toj kupovini...

Slobodno mu predlozi sto ima pametno pa ce se valjda naci nesto dobro, protiv toga ja nemam nista...

XXX kaže...

Koliko su Z5500 sigurna kupovina...tj. koliko su kvarljivi? Razmišljam ih uzeti za kućno kino jer mi strašno odgovara što se mogo zašarafiti na zid.

Hm, zavisno o stanju, prostoru gdje su bili te cijeni...Koliko ja znam za kvarove, losija strana je sama konzola koja moze crknut zbog pregrijavanja te sateliti ako koji dode sa musicama pa na kraju crkne...Koja cifra je u pitanju za iste?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 23:03 (Tomo53nja).
17 godina
odjavljen

Trenutno su na njuškalo 1500 kn najjeftiniji. nije mi to neka lova ali malo me brine što su poznati po kvarovima. dosta se ljudi žalilo na rikavanje pa sad ti znaj. inače za moje potrebe bi bili fenomenalni.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z-5500-oglas-19954464

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Trenutno su na njuškalo 1500 kn najjeftiniji. nije mi to neka lova ali malo me brine što su poznati po kvarovima. dosta se ljudi žalilo na rikavanje pa sad ti znaj. inače za moje potrebe bi bili fenomenalni.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z-5500-oglas-19954464

Hm, cijena im je malo previsoka ali je takva jer je stanje valjda mint, neznam...

Ja bi probao jos spustiti ako ide, a ako ne onda bi to bio tezak izbor ako moram bas njih uzeti jer nit je jeftino nit je previse skupo...

Na koje tocno rikavanje?

Ja ih trenutno posjedujem oko godinu dana (kolega prije mene ih je imao koliko znam duze od 5 godina) i koristio sam ih u sobi od 5 m2 na 20%, na 60% a bome i na 90%, s tim da su vecinu vremena proveli na laganih 30% ili na offu...Nisam imao nikakvih problema osim dodatnih stimanja za odredene radnje kao sto su muzika, filmovi ili igranje igrica pa se tu treba igrati...Nisam imao previse vremena sa softwerima, ali i s tim cu se poigrat sada kada dodu hladniji dani jer se sa dobrim softwerom jos moze dodatno popravit zvucna slika...

Konzola se u bas vrucim danima zna zagrijat ako se slusa na malo jacem volumenu pa bi onda tu predlozio nekakav ventic mali cisto da puse od iza i to je to...Sub je i za vrijeme velikih vrucina cak dosta hladan jer resetka iza hladi dosta dobro...Sateliti su manje vise solidni, treba pripazit kako ih posloziti i kako koji radi (da li neki krci, dal pucketa ili dolazi do nekih anomalija zvuka ako se pojacava na odredeni postotak) i to je manje vise to...Nikakvih vecih problema nisam imao do sada...

P.S Moze pm jer neznam ni sam kakva ce biti sudbina mojih za par mjeseci...

17 godina
odjavljen

Pa neznam specifično i koliko je to često pa zato i pitam ali znao bi pročitati po forumima u stilu, riknuo potenciometar na konzoli ili riknuo centralni zvučnik i sl. Evo npr ovaj oglas i sl.

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/logitech-z5500-subwoofer-sateliti-oglas-19680123

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice