Printer - preporuke izdvojena tema

poruka: 1.823
|
čitano: 1.022.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Što biste mi preporučili sa slijedećim kriterijima

- inkjet

- MF

- do 150 EUR na alza

Evo i popis po tim kriterijima

https://www.alzashop.com/printers/multifunction-printers/inkjet/18849559.htm#f&limit=-1/150&cst=0&pg=1/2&pn=1&sc=3505.5556484210665

Ne printam previse, ali moram imati pouzdan printer na raspolaganju... znam da to ne valja za INK-JET, pa sam mislio napraviti nekakav scheduled job da komp svaki dan sam isprinta testnu stranicu :)

0 0 hvala 0
17 godina
Printer - preporuke

Ako je 150 eura uzmi Canon G seriju onda. Ne moraš printati svaki dan baš, provuci testnu stranicu 2x tjedno i to je dosta.

Primjer testne stranice:

Link

Printeri:

http://www.canon.hr/printers/inkjet/pixma/refillable-ink-tank-printers/

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 16:07 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Izgleda dobro..... ali na ALZASHOP ih jos nema :(

0 0 hvala 0
17 godina
Printer - preporuke

Pa imaš ih kod nas 

www.nabava.net

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Vidio sam vec ranije da ima u MComp.... ali to mi sada ne odgovara obzirom da pravim naruddzbu na Alza

0 0 hvala 0
17 godina
Printer - preporuke

Ako već kupuješ printer za 150 eura ja definitivno tada nebi kupio neki drugi. Prvenstveno zato jer su tinte nekoliko desetaka puta skuplje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Sto ti mislis o epsonu L365? tnx

0 0 hvala 0
17 godina
Printer - preporuke

Uzmi Canon. Prije se raspitaj o cijenama tinte kojih još nema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 20:57 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Printer - preporuke
lllnuclearlll kaže...

Ako je 150 eura uzmi Canon G seriju onda. Ne moraš printati svaki dan baš, provuci testnu stranicu 2x tjedno i to je dosta.

Primjer testne stranice:

Link

Printeri:

http://www.canon.hr/printers/inkjet/pixma/refillable-ink-tank-printers/

Opa, i Canon ima ove ink tank printere! :)

9 godina
Printer - preporuke

Trebo bi preporuku za mf printer za micro ured. Poslovanje mi ne ovisi toliko o papirima, pa se zna desit da nema printanja tjedan, onda jedan dan treba 20 30 stranica, reko bi 150-200tinjak stranica mjesecno. Iso bi na laserski, po mogucnosti u boji posto su mi propala vec 2 inkjeta prije. Procesljo sam par tema al nisam uspio nac konkretan odgovor (ako ga uopce ima). Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 12:15 (shd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Pozdrav.

U potrazi sam što jeftinijim printerom sa skenerom, printanje dokumenata c/b i ponaked nešto u boji. Biti će i po možda 2 tjedna bez printanja ičega (faks/srednja). Bitno je da ima jeftine zamjenske tinte ili punjenja. Cijena max 700kn.

Do prije par mjeseci sam imao Epson Stylus DX4450, ali je otišao motor u njemu tako da se ne isplati popravljat i već je završio na otpadu u dijelovima (služio je 7 godina uza čišćenja glave i zamjenu tinti.

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
midzan21 kaže...

Pozdrav.

U potrazi sam što jeftinijim printerom sa skenerom, printanje dokumenata c/b i ponaked nešto u boji. Biti će i po možda 2 tjedna bez printanja ičega (faks/srednja). Bitno je da ima jeftine zamjenske tinte ili punjenja. Cijena max 700kn.

Do prije par mjeseci sam imao Epson Stylus DX4450, ali je otišao motor u njemu tako da se ne isplati popravljat i već je završio na otpadu u dijelovima (služio je 7 godina uza čišćenja glave i zamjenu tinti.

Canon PIXMA iP7250 u tom rangu s prihvatljivim zamjenskim tintama. Tinte imaš na http://moj-toner.com/ po 20tak kuna.

Skener kupi odvojeno. 

Ili uzmi Ink Tank printer neki od Canona sa skenerom, al to će te doći oko 1400kn što je duplo više...

Probaj naći Canone 3 u 1 sa skenerima, na žalost promijenili su tinte u ovim novim, a još uvijek nema zamjenskih... 

16 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Canon PIXMA iP7250 u tom rangu s prihvatljivim zamjenskim tintama. Tinte imaš na http://moj-toner.com/ po 20tak kuna.

Skener kupi odvojeno. 

Ili uzmi Ink Tank printer neki od Canona sa skenerom, al to će te doći oko 1400kn što je duplo više...

Probaj naći Canone 3 u 1 sa skenerima, na žalost promijenili su tinte u ovim novim, a još uvijek nema zamjenskih... 

Tnx na prijedlogu. Nego, na zadnjih par stranica vidim da se preporučuju i nekakvi jeftini HP printeri, pa kakvo je stanje kod njih (po mogućnosti da ima skener ugrađen, nemam baš prostora za 2 odvojena uređaja više) sa zamjenskim tintama i bojama (primarno crna, na nju sam za ovog starog Epsona dao podosta novca tijekom 7 godina uporabe)

17 godina

Ako puno printaš razmisli o Ink Tank printeru, ili Epson ili Canon. Epsonovih imaš i nešto jeftinijih. Brzo će ti se isplatit na tinti. S njim ćeš dobit odmah u startu dosta velike količine tinte.

L220 sa skenerom:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Epson+L220

U protisu 999kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 19:37 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Bok ekipa,

kupujem printer jer je moj canon ip4500 otišao na vječna lovišta, crklo napajanje.

Što mi preporučate za po doma i obavezno mora biti u boji jer ga mlađi brat uglavnom koristi za školu (povremeno), a u prijevod to znači 2 dana u mjesecu se printer koristi.

Isto tako ako imate savjet za neki laser crno-bijeli printanje možda 10-20 ak stranica dnevno.

Bitno mi je da su tinte dosta jeftine i da nisu preskupi. Gledao samo ove deskjet-ove i inkjet-ove ima ih već po 300 kn pa jel to šta valja,

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
MH243 kaže...

Bok ekipa,

kupujem printer jer je moj canon ip4500 otišao na vječna lovišta, crklo napajanje.

Što mi preporučate za po doma i obavezno mora biti u boji jer ga mlađi brat uglavnom koristi za školu (povremeno), a u prijevod to znači 2 dana u mjesecu se printer koristi.

Isto tako ako imate savjet za neki laser crno-bijeli printanje možda 10-20 ak stranica dnevno.

Bitno mi je da su tinte dosta jeftine i da nisu preskupi. Gledao samo ove deskjet-ove i inkjet-ove ima ih već po 300 kn pa jel to šta valja,

Hvala

Ovaj za 999kn u postu iznad  Bolje taj za 1000 nego jedan za 300 i još jedan za 600-700

16 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Ako puno printaš razmisli o Ink Tank printeru, ili Epson ili Canon. Epsonovih imaš i nešto jeftinijih. Brzo će ti se isplatit na tinti. S njim ćeš dobit odmah u startu dosta velike količine tinte.

L220 sa skenerom:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Epson+L220

U protisu 999kn.

S obzirom da se printa recimo 5-10 stranica max tjedno c/b, razmislit ću još o ovome... cilj je da se prođe jeftino kod zamjenskih tinti (jer sam nakon 2 god počeo uzimati jeftine tinte za epsona starog te se isplatilo... ~25kn po tinti svakih 2-3 mjeseca ako ne i duže, sve ovisi o uporabi printera)

9 godina
neaktivan

Pazi što radiš

Evo danas me nazvo jedan sličan pacijent i tuži se da ima Canon iP 7250. Nije napravio ni 500 otisaka i  nakon  godine dana nakon što mu je istekla garancija javlja mu učestalo grešku B200

A to će reči  otišla glava. A nije napravio ni 500 otisaka.

Naravno koristio jeftine zamjenske kazete. Na kojima su isto tako jeftini zamjenski CHIP ovi.

I čovjek nije imao sreće. Naime kod tih jeftinih zamjenskih kazeta postoji  cca 5% škarta koji se ne može testirati. A ponaša se tako da  tih 5% CHIP ova ubrzo dođe u kraatak spoj.  I taj kratak spoj na CHPU sredi glavu kojoj je inače životni vijek 5 -6000 otisaka.

Znači čovjek nije imao sreće  bez obzira što nije potrošio ni dva seta zamjenskih kazeta posrećilo mu se da  bud 96 -ti u redu za nabavu tih jeftinih zamjenskih kazeta.

Lako moguće da je i kod tebe bio isti slučaj. Naime kad CHIP dođe u kratki spoj to se prenese na MB a sa MB na napajanje i sredi cijelu liniju napajanja.

17 godina

70ml tinte za ovog Epsona ti je cca. 55kn. I to su original tinte, znači ne kupuješ mačka u vreći.

Mislim da jeftinije od tog ne ide. Tintu koju dobiješ s printerom nećeš ovim tempom godinama potrošit. Dakle ni brige ni pameti 

Onaj Canon je 200kn jeftiniji i mislim da ćeš brzo doći na cijenu ovog s kupovinom tinti, tak da se po meni ne isplati otkad su se pojavili ovi Ink Tank pisači.

11 godina
neaktivan
Nazalost nije, koristio orginalne tinte iako jednom jako davno koristio zamjenske sa orginalnim kazetama.. E da vrhunsko objasnjenje za ovaj slucaja. Moram priznat da cu ubuduce vodit racuna o tim falsim bojama
11 godina
neaktivan
Nazalost moram kupiti dva jedan mi je za firmu i bas mi treba crno bijeli dok je drugi za doma vise za brat da me negnjavi ;-)
10 godina
neaktivan
InkJet Artist kaže...

Pazi što radiš

Evo danas me nazvo jedan sličan pacijent i tuži se da ima Canon iP 7250. Nije napravio ni 500 otisaka i  nakon  godine dana nakon što mu je istekla garancija javlja mu učestalo grešku B200

A to će reči  otišla glava. A nije napravio ni 500 otisaka.

Naravno koristio jeftine zamjenske kazete. Na kojima su isto tako jeftini zamjenski CHIP ovi.

I čovjek nije imao sreće. Naime kod tih jeftinih zamjenskih kazeta postoji  cca 5% škarta koji se ne može testirati. A ponaša se tako da  tih 5% CHIP ova ubrzo dođe u kraatak spoj.  I taj kratak spoj na CHPU sredi glavu kojoj je inače životni vijek 5 -6000 otisaka.

Znači čovjek nije imao sreće  bez obzira što nije potrošio ni dva seta zamjenskih kazeta posrećilo mu se da  bud 96 -ti u redu za nabavu tih jeftinih zamjenskih kazeta.

Lako moguće da je i kod tebe bio isti slučaj. Naime kad CHIP dođe u kratki spoj to se prenese na MB a sa MB na napajanje i sredi cijelu liniju napajanja.

Ja sam kroz 20 godina promijenio dosta printera, svi su oni ajde reći zaslužili da se razbiju kad su se i razbili, napravili su svoje, jer printam mjesečno oko 1000 stranica... Osim dva printera jedan je PROFI jedini profesionalni printer koji je CANON  imao u ponudi a to je PROMARK II 9500 kopjeg sam si uzeo za fotografije naravno i napravio je cca 100 fotografija nesto obicnog teksta, uvijek original boja i čim je prošla garancija riknuo, prvi mjesec nakon isteka garancije i drugi je CANON pixma koju sam bio uzeo za sestru da ja toliko puta ni ne palim svoj komp i ta je riknula samo ki ni bila printala možda 5-6 mjeseci...  

Prije dvije godine sam se spasio s epsonom L300, zasad ima 25000 ispisanih stranica, od toga samo 3000 u crno bijelom ostalo sve letki s 90% slika i radi bez greške i nemogu reći da mu je loš ispis.  Inače sam jako preferirao CANON, imao njihove printere u prošlosti, skener, digitalac itd.... odsad nikad više CANON

p.s.

ja sam epsona testirao i nisam printao sigurnih 3-4mj i nema greške.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 9:37 (smotaniveliki).
9 godina
neaktivan

od kuda znaš da je 25000

koliko je to ml

koliko ja znam epson nema klasičan brojač stranica već jedino brojač utrošene tinte

12 godina
neaktivan

Takodjer skoro kupio EPSON L310.

Nadam se da ce posluziti, jer mislim da bi u narednih par mjeseci trebao izvuci par hiljada stranica(uglavnom tekst, a manjoj mjeri slike).

Za sad se ne mogu zaliti na kvalitetu ispisa, stvarno je na nivou.

Samo me interesuje, koliko je moguce sa originalnim tintama koje su dosle u pakovanju izvuci stranica (uglavnom tekst), ali ne sa visokom kvalitetom, uglavnom je to oni brzi tip ispisa, sa solidnom kvalitetom (skripte za fakultet).

10 godina
neaktivan

kada se stavi čišćenje glave napise koliko je stranica ispisano

ja neznam koliko me točno košta ispis ali da se kupi najjeftiniji papir i neznam kako da je ispunjem slovima vise kosta papir nego boja....

16 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...

kada se stavi čišćenje glave napise koliko je stranica ispisano

ja neznam koliko me točno košta ispis ali da se kupi najjeftiniji papir i neznam kako da je ispunjem slovima vise kosta papir nego boja....

Jednom smo racunali cijenu ispisa na kopirki sa nasim punjenjem, ispalo je da je cijena malo ispod 1 lipe po stranici ako se printa cijela stranica teksta...

--------------------------------------------------------------------------------------------
10 godina
neaktivan

tu su jedino razlike ako se uzmu ovi modeli koji su kao za foto, oni imaju nesto skuplje tinte.... ja si sada planiram uz taj svoj uzeti onaj l1800 znaci taj s skupljim tintama, kod manjih je to primjer l800... posto je profi canon isprintao kojih 100 stranica... ja nikad nebi bio uzeo epsona, to sasvim slucajno i da isprobam taj ciss, tada je sam on to imao i nemogu vjerovati koliko je izdrzao taj printer

16 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...

tu su jedino razlike ako se uzmu ovi modeli koji su kao za foto, oni imaju nesto skuplje tinte.... ja si sada planiram uz taj svoj uzeti onaj l1800 znaci taj s skupljim tintama, kod manjih je to primjer l800... posto je profi canon isprintao kojih 100 stranica... ja nikad nebi bio uzeo epsona, to sasvim slucajno i da isprobam taj ciss, tada je sam on to imao i nemogu vjerovati koliko je izdrzao taj printer

Ja imam nekog najjeftinijeg epsona ,nekih 5 god je star najmanje, one 7** tinte za 10kn zamjenske,ispiše između 50 i 80 stranica po tinti bez problema. jedino kaj sporo printa al ne mogu se žalit, radi svoj posao koliko meni treba..

Nego kak ti se sviđa taj ciss? razmišljam da mi sljedeči printer bude s tim sustavom..

--------------------------------------------------------------------------------------------
10 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
smotaniveliki kaže...

Ja imam nekog najjeftinijeg epsona ,nekih 5 god je star najmanje, one 7** tinte za 10kn zamjenske,ispiše između 50 i 80 stranica po tinti bez problema. jedino kaj sporo printa al ne mogu se žalit, radi svoj posao koliko meni treba..

Nego kak ti se sviđa taj ciss? razmišljam da mi sljedeči printer bude s tim sustavom..

ODLIČAN JE

10 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Ekipa, što se preporučuje za nesvakidašnje korištenje, 3 u 1, sa što jeftinijim tintama. Imao sam epson u kojeg idu 4 boje, zamjenske su jeftine, ok 10kn komad, ali brzo se potroše i nisu kvalitetne. Izdvojio bi što manje love jer će mi trebati povremeno, nekad nešto kopirati, skenirati, nije potrebno wifi spajanje niti da bude bežičan. 

Više me u biti zanimaju cijene boja, da znam usporediti na nekoj razini. Da li se naći nešto za 500tinjak kn a da je ok? Max do 1000. S tim da me ne "oderu" na bojama. 

Postoji li koji da nije čipiran ako se potroši npr plava, da može printati tekst u crnoj boji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice